4.500 km in 27 uur met een Mercedes E63 AMG

Auteur: , 65 Reacties

Deze gasten deden het.

4.500 km in 27 uur met een Mercedes E63 AMG

Een Europese roadtrip ondernemen is gaaf, maar ook de Verenigde Staten is bij uitstek geschikt om lange en mooie ritten te maken. Bijvoorbeeld de westkust of een rit door de Amerikaanse staat Florida langs de kust. Helemaal tof is een coast-to-coast rit. Een afstand van meer dan 4.000 kilometer. Normaal gesproken zou je daar wel een paar weken vrij voor moeten vragen bij de baas, maar deze dudes laten zien dat je de afstand in iets meer dan een dag kunt rijden.

In 2013 reden Ed Bolian, Dave Black en Dan Huang de route in een recordtijd. Het trio wist vanuit startpunt New York in 28 uur and 50 minuten Los Angeles te bereiken aan de andere kant van de Verenigde Staten. De trip werd ondernomen in een aangepaste Mercedes CL 55 AMG.

Dit jaar is er een nieuwe recordpoging ondernomen door Arne Toman, Doug Tabbutt en Berkeley Chadwick. En met succes. Met een 700 pk sterke Mercedes E63 AMG kregen de heren het voor elkaar in 27 uur en 25 minuten van New York naar L.A te rijden. De gemiddelde snelheid lag op een verbluffende 165 km/u.

De Mercedes was volgepropt met apparatuur om te voorkomen dat de politie hen in de kraag zou vatten. Een radardetector kon niet ontbreken, maar ze hadden ook een apparaat aan boord om eventuele politiehelikopters in de gaten te kunnen houden. Mede dankzij een grotere brandstoftank kon het stel langer doorrijden en hoefden er minder tankstops gemaakt te worden. Men wist een topsnelheid van 310 km/u op de GPS te halen onderweg naar Los Angeles. Check de video hieronder om het verhaal over dit illegale avontuur te horen.65 reacties

Heerlijk 27 uur knallen met een AMG. Maakt me jaloers
@lompey: video gekeken? Continu gefocust voor de Polizei, 4x stoppen om te pissen, en door! Dat is geen dagje relaxed cruisen hoor 🙈
@stalensnuitje: maar wel de realiteit van af Maart hier in ons mooie Nederland🤪
Stelletje debielen vooral.
Ik ben jaloers op de debielen …..
@autodrome: gaat vanzelf over als je volwassen wordt.
Tja best wel een beetje illegaal/debiel, maar het lijkt me stiekem ook wel vet om te doen
Het is geen polizei 144, maar toch een knappe prestatie!
@n0zem: ze zijn 5 uur sneller dan toen Alex Roy het probeerde. Geen Team Polizei idd maar beter.
@dymf: volgens mij wilde Alex destijds de tijd van 32 uur en 7 minuten verbreken, wat m met z’n aangepaste M5 na een mislukte poging ook lukte, hij dook er dik een uur onder. Aardige docu over gemaakt, wat een voorbereidingen trof die gast!
Kan dit wel waarderen, maar vraag me wel af of ze nu niet alsnog de Sjaak zijn…
@sander1980: nee verwacht het niet. Waarschijnlijk hebben ze even gewacht met het bekend maken en zijn nu alle strafbare feiten al verjaard.
Lekker vlot…

En gemiddeld toch maar 104 op de teller gereden…

Als we vanaf Maart nou eens gewoon met zijn allen de snelheidsmeter op mijlen zetten… Ze kunnen je niks maken, 100 is 100.
@moveyourmind: Heb ik ook eens geprobeerd. “Meneer de politierechter, op het verkeersbord stond geen eenheid van snelheid aangeduid. En de officiële SI-eenheid van snelheid is meter per seconde, niet kilometer per uur. En 120 meter/seconde (432km/u) heb ik echt niet overschreden”. Werkte helaas niet. ik vermoed dat hij gebuisd was voor fysica en daarom maar rechten ging studeren ;-)
@moveyourmind: mph, dat is dus z’on 165km per uur gemiddeld. Zou prachtig zijn als dat straks ook in NL kon.
Ik heb weleens 2250 km (Nederland naar Zuid Spanje) in 15,5 uur gedaan. Een gemiddelde van ongeveer 145 km/u. Zonder boete. Best wel trots op mijzelf.
@Rick-dos: mijn record was 1300km in 10uur. 2x tanken, 1x wc pauze en hapje eten. Nu doe ik hetzelfde afstand in 12 a 14 uur ivm drukte.
@seba: ik ook alleen nu ivm een kind op de achterbank die ik toch graag groot zie worden
@chriscross: 1300km in 10 uur is 130, met plas pauzes misschien 135. Volgens mij is de maximale snelheid in frankrijk 130. Dus door op cruise control 140 te rijden haal je dat vrij makkelijk, terwijl je met die paar km/u echt niet levensgevaarlijk bent
@seba: Ik doe dat traject nu in 2,5 uur. ;)
@Rick-dos: 145 gemiddeld rijden op dat traject en dan trots zijn op jezelf?
@b088y: ja is best iets om trota op te zijn vind ik
@b088y: Ja. Problemen mee?
@Rick-dos: Hoezo trots?
@wif1: Nou, dat ga ik je uitleggen. Ooit was ik jong en knap. Had een afgetraind lichaam met six pack. In elk stadje had ik een ander schatje. Tot ik op een dag ik een blackout had. Toen ik jaren later weer bij bewustzijn was en ik om mij heen keek constateerde ik dat ik een huis, een vrouw, een kind, boompje, een hond, overgewicht en verhoogde bloeddruk had. Ik weet niet wat er in die periode was gebeurd maar trots was ik niet. Dus toen ik op een dag in de auto stapte en ik naar Spanje reed had ik voor mezelf een doel gesteld; binnen 16,5 uur op plaats van bestemming zijn. Je kunt je wel voorstellen hoe trots ik was toen bleek dat ik mijn target met ruim een uur speling had gehaald. Nog trotser werd ik toen bleek dat ik geen bekeuring in al die km’s had gekregen. Maar het aller trotst was ik toch wel over het feit dat ik het tijd doorbrengen met mijn vrouw en kind in één auto tot het minimum heb beperkt.

En dat, beste vriend, is waarom ik trots ben.
@Rick-dos: wat zal je vrouw zich fijn voelen als ze dit leest.
@stefje: Ik kan mij zo voorstellen dat het net zo fijn is als dat ik naar mijn bankafschriften kijk nadat ze is gaan shoppen.
@rick-dos: Resumerend; Je bent niet blij met haar én ze maakt ook nog je geld op. Wat doe je nog bij haar dan? Door iemand zwart gemaakt worden op internet, al is het maar een grap, die je als je grote liefde ziet. Ik zou het niet accepteren. Respect is ver te zoeken. Wat vind je eigenlijk van het schrappen van programma’s als The Villa? Vrouwonvriendelijk he?
@Rick-dos: Oke, nou ik denk dat het nog wel een stukje vlotter had gekund… Zelf eens met een gemiddelde van 160 km/h vanuit Zuid Frankrijk naar huis gereden, zonder boetes. Ging lekker vlot achter twee Luxemburgers aan die in een R8 en een Aventador reden.
@rick-dos: mocht je hond niet mee?
@wif1: nee hoor, vind het alleen bijzonder
Probeer dat maar te doen in je Tesla
@lekkerlinksrijden: dat record staat op 57 uur oid geloof ik.
@lekkerlinksrijden: Gewoon een kwestie van extra accu’s in de kofferbak zetten.
@lekkerlinksrijden: De laatste keer dat Tesla mee deed met een cannonball challenge was hadden ze dan wel niet het record verbroken…

Maar wel het pantserglas… En ook nog eens in een recordtijd.
VinWiki! Leuke auto gerelateerde verhalen hebben ze daar. Een aanrader vind ik.
@generaalalfa: absoluut! Zitten geniale verhalen tussen. Kan genieten van Rob Pitts zijn verhalen. Ed is goed en een ras verhalenverteller
Grote genade, waar je zin in hebt . . .
Ik heb deze zomer 3000 km gedaan op 32 uur, Belgisch Beringen naar Ankara. 😁
@hemdem: ook best knap in een 1995 vw transporter met paars plakfolie achter de ramen en een 500kg bagage op t dak onder een oranje zeil…
@rutgerg: en ‘tuuuuteren’ niet te vergeten… :)
@rutgerg: Want naar Turkije rijden namaakt je Turk? Ik ben ook wel eens naar de Noordkaap gereden. Ik wist niet dat ik een Noor ben. Thanks voor het feit dat ik door jou mijn roots ken.
@momo: nee het maakt je een beetje een zuurpruim dat je hier de grap niet in ziet :-)
@rutgerg: nice joke, maar nee het was met mijn 220 coupe diesel 😉
@hemdem: de “C” in de C-klasse baureihe 202 c220 “C”di staat niet voor coupe hoor!
@gregorius: ik gok meer op een BMW 220 coupe als ik het zo lees….geen idee misschien ken jij hem beter dan ik😅
@rutgerg: thank you captain obvious. Dat was juist de grap. Niet een Volkswagen bus maar een 220…
@gregorius: shame on me
Wel gezellig hoor zo samen met je maat 27 uur aan 1 stuk naast elkaar in de auto. Dan ken je elkaar nog weer wat beter na afloop.
Nou daar kun je later nog eens aan terug denken, wat waren we toen ontzettend dom, proficiat!.
@thomasthomas: heerlijk toch?
Ik ben misschien een van de weinige hier maar vind het prachtig👌🏼
Richard Rawlings van Gas Monkey Garage heeft ook een keer het record op zijn naam gehad, daarvoor stond het op naam van een oude Jaguar XJS V12. Komt in 1 van zijn afleveringen nog voorbij omdat men die Jaguar in de Shredder wil drukken tot schroot.
Benzine is zowat gratis lekker man. Wij naar Ankara 3100km in 27 uur 535d 2007 ook prima bak om door te knallen
@ozzytrk: hele grote blij
@ozzytrk: als de benzine zowat gratis is heb je er vrij weinig aan met een 535d;)
Ik leg 10.000 km af in 10 1/2. Met ik neem dan wel het openbaar vervoer hiervoor, nl. Het vliegtuig.
Pfoe, en ik vond 1.500km naar Livorno in 16 uur snel….
Ok nu alsnog opgepakt worden omdat je zo dom bent er een vid over te posten. Stakkers. Dit record is veel te strak om redelijkerwijs te breken. Race op het circuit aub
Ik had toch meer respect gehad als ze het met een Suzuki Ignis gereden hadden.
Ok , deze dan , van een andere orde:

Verhuizing naar Barcelona met Sprinter met meubelbak , top: 125 km per uur, wat er ook continu uitgeperst werd, 1400 vertrek uit Dordrecht, aankomst 06:00 volgende ochtend, 40 minuten stop in Fr, om een dinertje te doen….
was niet mijn favoriete roadtrip by the way…..
@pretje: hoe was het verbruik?
Bestaat dit in Europ niet ofzo?
bv van de kust in Portugal, Sagres, tot de kaap in Noorwegen, Hammerfest rijden in een record tijd.
@Jantje_555: ik zou zeggen : organiseer het …..
@pretje: als autoblog er nadien een artikeltje over schrijft ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).