Mercedes-Benz E63 AMG S: Rijtest en video

Auteur: , 156 Reacties

“The worlds most powerful production business sedan.” De letter S maakt het verschil.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Je moet het de marketingmeisjes en jochies nageven: bij de pre-facelift E63 was er een AMG Performance Pack waarbij het vermogen steeg naar 557 pk. Die is nu komen te vervallen en vervangen door de AMG S. Daarmee creert AMG in feite weer een nieuw model; een model die voor velen “the one to have” zal zijn. Dat hebben ze dus slim bekeken.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Het palet van de E63 AMG bestaat nu in feite uit drie varianten qua aandrijving en daarbovenop nog de keuze voor de carrosserievorm: sedan of estate. De basis E63 AMG kreeg een gezonde vermogensstijging van 32 pk. Het 5,5 liter grote biturbo V8 blok komt nu op 557 pk & 720 Nm en schurkt daarmee tegen de grote concurrent uit Munchen aan. Optioneel is de basis-E63 AMG ook uit te rusten met 4Matic vierwielaandrijving. Echter als je hecht aan die extra tractie, dan kan beter worden doorgespaard voor de E63 AMG S die altijd vierwielaandrijving heeft. Als bonus krijg je dan S badges, maar ook nog een schep pk’s en Nm’s. De E63 AMG S schopt het nu tot 585 pk en 800 Nm. Meer dan je ooit echt nodig zult hebben, maar oh wat is dat lekker.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Waarom 4Matic
Vooral in Alpenlanden alsmede in de USA was er veel vraag naar extra tractie om ook de E63 AMG onder winterse omstandigheden te kunnen rijden. Bovendien kunnen de Duitse kanonnen met V8 en meerdere turbo’s ook onder droge omstandigheden vaak maar moeilijk al hun pk’s en Nm’s effectief op het asfalt krijgen. Er is blijkbaar ook zoiets als teveel vermogen, totdat we meer wielen gaan aandrijven.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Dat tractie een issue wordt met 500+ en 700+ Nm blijkt ook duidelijk uit de sprinttijden. De reguliere E63 AMG zet een tijd van 4,2 seconden naar de 100 neer. De 70 kg zwaardere versie met 4Matic doet er een halve tel korter over (3,7 seconden). De E63 AMG S snoept daar nog weer een tiende vanaf en haalt de 100 in 3,6 seconden. Drie-punt-zes seconden. Laat dat even op je inwerken. Dat is sneller dan een Ferrari 599 GTB, een Porsche 911 Turbo of een Mercedes SLS AMG! En dat alles in een auto waar je in het weekend wat extra zakgeld kan verdienen door mensen rond te rijden naar hun bestemming.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Dat de sprint na het bereiken van de 100 km/u verre van stilvalt, moge duidelijk zijn. Toch knipperde ik even met mijn ogen toen na een lang doorgezette sprint op een tweebaans weg de E63 AMG S ophield met accelereren. Het was de begrenzer bij 250 km/u, op een typisch Spaanse B-weg, tweebaans, zonder vangrail en met een idyllisch rijtje bomen aan de zijkant. De E63 geeft dan nog geen krimp, maar in de verkeerde handen kan het wel een auto zijn waar je te snel het hedendaagse met het hiernamaalse verwisseld.

Mercedes-Benz E63 AMG S

All hail Torsten Morgenroth
In alle andere opzichten is de biturbo V8 een snoepje. Hij klinkt fantastisch, zowel bij lage toeren en onder belasting, maar zeker ook als je hem vol hamerend richting de redline jaagt. Het enige wat op de verlanglijst kan worden geschreven is een hogere redline, want bij 6500 tpm is het feest al voorbij. Voor een turbomotor is het overigens lang niet slecht, maar in Munchen doen ze dat beter en de V8 klinkt en voelt alsof hij er nog best zin in heeft. Misschien zit er (met wat technische aanpassingen) ook nog wel meer in, maar AMG moet natuurlijk ook nog ruimte houden voor wat vermogensgroei om de concurrentie het hoofd te bieden, of om het biturbo V8 blok straks in een Black Series van één of ander model te lepelen.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Aangezien de klachtenlijn nu toch open staat, stip ik maar meteen een andere puntje aan. De toerenteller. Die zit nu rechts weggestopt en valt soms weg achter het stuur. Veel mooier zou zijn om die in het midden te plaatsen, lekker vol in het zicht zoals in een echte raceauto. Zodra het tijd is om te flipperen, verschijnt er wel een indicatie in het display, maar toch is er ruimte voor verbetering.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Maakt 4wielaandrijving meer kapot dan je lief is?
De puristen onder jullie zullen het wellicht betreuren dat de E63 AMG S alleen met vierwielaandrijving te verkrijgen is. AMG’s waren tenslotte the weapon of choice voor de hooligans die met een blaffende V8 de achterbandjes wilden laten roken. Dat is niks verfijnds, heeft niets met de racerij te maken en je hoeft er ook al niet voor te kunnen sturen. Maar wat was het leuk he, soms is simpel plat vermaak het beste wat er is. Een gedeelte van de mogelijkheden lever je in met de komst van 4Matic op de AMG’s, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Met vierwielaandrijvijng kan de beest van een V8 veel vaker al die pk’s en Nm’s omzetten in verbluffende sprints. Bovendien is, zoals je bij een AMG verwacht, het 4Matic systeem niet heel braaf afgesteld. De krachtsverdeling tussen voor- en achteras is vast en slechts 33% van de kracht gaat naar de voorwielen. De overige 67% krijgt de achteras te verstouwen, nog altijd dik 600 Nm en bijna 400 pk. Kortom, diegenen die er van houden de achterkant een goede zwieper te geven hoeven de E63 AMG S niet te laten staan. Het is nog steeds kinderlijk eenvoudig om een drift in te zetten, het enige is dat je nog eerder op het gas moet dan wanneer er alleen achterwielaandrijving is. Wat dat betreft is een AMG met 4Matic niet alleen voor de minder begenadigde bestuurder een fantastisch apparaat, maar ook de gevorderde bestuurder kan er heel veel lol aan beleven.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Ga je in een bocht te vroeg op het gas dan “beloont” de E63 (net als de meeste andere auto’s) je met onderstuur. Vloer je het pedaal aan de late kant, dan schiet de E63 als een pijl uit een boog richting horizon zonder dat de “gewenste” drift ook maar in de buurt komt. Je kunt de E63 AMG S dus ook heel clean en vooral ook heel snel door de bochten jagen. Als je dat zat bent, dan biedt het monster nog een optie: driften. Episch lange drifts met een dik rookgordijn zijn absoluut lastiger uit te voeren, maar een mooi uitwaaiendere achterkant tijdens uitacceleren is geen punt. Vierwieldrifts staan ook op het repertoire, iets wat met louter achterwielaandrijving zeker niet het geval is. Wil je echt de hooligan uithangen, dan is timing alles. Je moet de auto een beetje zetten, zodat de voorkant nog volop grip heeft en de achterkant al wat losser is. Als je de V8 dan zijn magie laat doen, dan beloont de E63 je met mooi driftwerk. Enige oplettendheid is wel geboden, want de voorwielen werken nog mee en dus loopt de snelheid harder op dan je wellicht wenst. Kortom: genoeg rijmodi te verkennen mocht je tot de gelukkigen op aarde behoren die een E63 AMG S voor de deur kunnen zetten.

Mercedes-Benz E63 AMG S

Prijzen & Opties

Naar wens zijn vele stylingpakketen leverbaar, waaronder eentje waarbij er diverse delen in carbon worden uitgevoerd. Het leukste pakket is echter het AMG Business Package, speciaal gemaakt voor klanten die liever iets minder opvallend rond rijden. Alle AMG en V8 Biturbo badges worden dan verwijderd en de achterbumper wordt vervangen door een minder opvallend exemplaar. Om het geheel af te maken wordt de vier uitlaten vervangen door net iets minder schreeuwerige enkele exemplaren links en rechts.

Een andere leuke optie is het Bang & Olufsen BeoSound AMG surround sound system met Dolby Digital 5.1. Specs zoals een 1.200 Watt-versterker, 14 luidsprekers en digitale soundprocessor zien we vaker, maar tweeters met AcousticLens Technology niet.

Al het moois heeft natuurlijk een stevig prijskaartje: de E 63 AMG sedan begint bij € 127.800, voor de E 63 AMG 4MATIC wil de dealer al € 137.400 hebben. De E 63 AMG S 4 MATIC spant de kroon met een vanafprijs van € 149.100, daarvoor krijg je niet alleen S badges, extra pk’s en vierwielaandrijving, maar ook rode remklauwen en een inchje meer voor de lichtmetalo’s (19”). Filmpje!156 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat een bruut auto zeg! Ook erg mooi geworden in mijn ogen.
Blijft een Taxi. Je bent er wellicht iets eerder
@zanveld: wow, originele opmerking.
@pier: Dat zegt dan toch genoeg over deze auto
@zanveld: kan al snel een paar euros schelen:)
@zanveld: Dat zegt alleen maar goede dingen over een auto, dat hij comfortabel, praktisch, betrouwbaar, makkelijk te rijden en waardevast is.
@jayk: Knap dat je dat kan herleiden uit zijn reactie…
@The360box: hij heeft het over het woord taxi
@jayk: Idd.. Maar geef mij toch maar de M5!
@zanveld: Mister lolbroek
Dikke shit
Prachtige wagen die nieuwe E, en zeker in AMG uitvoering! En in 3,6 seconden naar de 100 is echt wel ziek. Ik moet wel zeggen dat het interieur er een klein beetje oud uitziet…..
Nu de RS6 en de E AMG er zijn mag de M5 wel inpakken……
@kapiteinaudi: er zijn ook nog autoliefhebbers die niet voor een VW of een nepamerikaan gaan hoor
@undifined1: Maar er zijn er die wel voor de Audi of de Merc gaan, zullen we zeggen de echte autoliefhebbers.
@kapiteinaudi: de echte autoliefhebbers gaan niet voor een RS6! De RS6 is een auto die graag mee wil doen maar het qua design net niet is en kwalitatief mijlenver achterloopt op de rest.
@rufctr01: Ik vind persoonlijk dat de RS6 er het beste uitziet en dat Audi kwalitatief slecht is, is onzin. Jammer voor de BMW fanboys maar Audi steekt er kwalitatief zeker wel bovenuit.
@kapiteinaudi: iets met top tien, automerken, meeste motorproblemen, 2e plek, Audi, zeer slecht????? Of is het in een keer niet waar omdat het Audi is??????? Ik weet dat je een fanboy bent, Audi is de laatste jaren gewoon kut. Hoge aanschafprijzen, hoge onderhoudskosten en dan ook nog vaak kapot.
@rufctr01: Je gaat toch niet kijken naar zo een belachelijke nietszeggende studie over motorproblemen om een merk te beoordelen zeker? BMW had het anders ook niet goed gedaan hé? Maargoed, genoeg zever…
Audi is kwalitatief zeker even goed of beter dan Merc en BMW. Ga maar eens een review zoeken waarin Audi niet geprezen wordt voor kwaliteit.
Ik vind trouwens helemaal niet dat Audi kut aan het worden is, het wordt juist altijd maar beter. Dit is persoonlijk maar die nieuwe modellen zoals de A7 zijn zo prachtig. En dan die nieuwe A8 is toch zo ongelooflijk mooi en goed. Jammer voor de BMW boys maar de A8 is gewoon beter dan de S of 7-serie. Goedkoper en beter uitgerust, en ja ook beter gebouwd.
@kapiteinaudi: helemaal mee eens BMW is kut
@mercedessls:Ja ja . . . en stiekem houden ze er allemaal van..

‘Als je echt wilt rijden’ B W M !


In ieder segment aan de top!
@kapiteinaudi: een journalist kan nooit een goede beoordeling geven over de echt kwaliteit van een auto, daar rijden ze er te kort mee. Wij hebben thuis ook na altijd Mercedes, 2 jaar een A6 gehad en het was echt een goede wagen maar qua rijden erg anoniem, fabrieksopgave qua verbruik en snelheid weken veel af, auto voelde veel onzekerder aan op hoge snelheid(180+) en het interieur was erg gevoelig voor gebruik. Knopjes los, leer werd snel minder mooi, verlichting kapot en soort verfachtige iets liet los, was erg lelijk. Nu kan het een uitzondering zijn maar ik heb er wel wat vaker mensen over gehoord. Misschien is dit met de laatste generatie Audi’s opgelost, ik heb maar kort met een A5 sportback en de A6 gereden en het rijden vind ik persoonlijk nog steeds erg anoniem. Wij zijn iig weer terug naar Mercedes gegaan en dat zal wel zo blijven ook.
@kapiteinaudi: Voorsprong door techniek!. Audi gebruikt al jaren turbo-motoren en AWD op haar topmodellen. Nu komen Mercedes en (straks) BMW er vanzelf met hangende pootjes achteraan.
@melkkoe: Whahaha, BMW 2002 Turbo??? Die bestond al toen Audi nog DKW heette….
@E34M5Touring: whahaha, lezen blijft moeilijk. Of heeft de 2002 een turbo en AWD?
@melkkoe: Dr staat EN, niet in combinatie met. Honest mistake.
@melkkoe: Idd.. Maar bmw had dit niet nodig om dezelfde of zelfs nog betere prestatie’s neer te zetten dan de rest..

Turbo’tje…


Lang leve de atmosferische 6-lijn!
@melkkoe: BMW heeft echte auto’s langer kunnen volhouden en had geen awd nodig omdat ze rwd hadden, audi doet AWD omdat FED met meer als 200pk niet echt goed gaat. Helaas moet BMW ivm milieudingen wel van echte motoren afstappen, alleen de 530i is er nog. Vroeger kon BMW nog gewoon bijna helemaal zonder turbos op de benzine modellen, maar helaas, das war einmal…

BMW heeft natuurlijk op het gebied van motoren al sinds de jaren 60 met de m10 en m30 motor een enorme voorsprong. En Audi was niet eens zoveel eerder met awd als BMW, en toen BMW net met AWD kwam, waren ze beter dan Audi met AWD.

En Mercedes bouwde TOT eind jaren 90 degelijke maar auto’s die in de meeste gevallen niet vooruit te branden waren maar wel lang meegingen l, maar daarna is de kwaliteit van Mercedes ver achteruit gegaan. Daarbij komt dat BMW M al jaren veel verfijndere autos maakt IPV van de aMerikaanse fratsen met alleen een dikke motor erin
@undifined1: ik zeg ook niet dat turbo-motoren en AWD altijd beter zijn, maar feit is wel dat alle topmodellen hier langzaamaan naartoe gaan(moeten).

De enige echte overgebleven BMW is inderdaad de 530i. Mocht ik ooit een nieuwe BMW kunnen veroorloven dan zal dit zeerzeker de 530i worden.
@kapiteinaudi: alle audi’s lijken op elkaar en het ze hebben maar een fantasieloze rechte lijn in de carosserie
@jayk: Audi’s zien er juist prachtig en heel strak uit. Kun je van een ander Duits premium merk (hint: only cocks drive it en het begint met B en eindigt met W) niet zeggen. Daar gebruiken ze 3-jarige peuters om hun auto’s te ontwerpen….
@kapiteinaudi:

”(hint: only cocks drive it en het begint met B en eindigt met W) ”

Als je dan toch Top Gear hebt gekeken in je vroegere jaren, raad ik je aan dit ook in het heden te doen…
@berkay: Doe ik al.
@kapiteinaudi: “Ik vind persoonlijk dat de RS6 er het beste uitziet en dat Audi kwalitatief slecht is, is onzin. Jammer voor de BMW fanboys maar Audi steekt er kwalitatief zeker wel bovenuit.”
Ik kon me in de eerste zin wel vinden. Jammer dat die laatste zin dan het fanboygehalte weer zo omhoog schopt.
@ej20g: Niks fanboy aan, gewoon feiten…
@kapiteinaudi: Saai-itatief steekt Audi er ook bovenuit, daarom kunnen automagazines er maar niet over ophouden dat de afwerking goed is, simpelweg omdat het grote Volkswagens zijn die al sinds jaren hetzelfde design hebben, ik geloof serieus dat de designafdeling daar ontslagen is, en er is gewoon niks anders dan kwaliteit om positief over te zijn bij Audi. Nou, dan zal dat maar iets beter zijn dan in een M5 maar ik weet wel waar m’n voorkeur naar uitgaat
@rufctr01: Net als de yellowbird eigenlijk..
@kapiteinaudi: Pff echte autoliefhebbers.. Het mag je mening zijn maar ik ben het daar totaal niet mee eens. De M5 is zoveel mooier dan beide vind ik. Jij krijgt ook echt een te harde plasser van cijfers. De enige cijfers die ik relevant vind zijn de ronde tijden op de Nordschleife.
@straatpiraat: De M5 is ook een heel mooie auto hoor. Absoluut een topauto, maar ik vind gewoon de E en RS6 mooier.
@kapiteinaudi: ik ook helemaal BMW is niks kwa de snelheden, heeft BMW ooit supercar gebouw zoals, Audi r8 of de Mercedes sls dus mensen Audi en merc is gewoon veel beter dan BMW
@mercedessls: Klopt inderdaad. Beter is misschien een groot woord, BMW is immers een topmerk maar ik vind ze vooral lelijk. Er zijn slechts enkele modellen die mij kunnen bekoren…. Maar Merc en Audi zijn top!
@mercedessls: Je doet me heel erg pijn nu :( Hou op!
@mercedessls: Mercedes SLS is de beste auto ooit (nu laat ik mn hart even spreken) maar ik zou niet zeggen dat een supercar de benchmark voor een goed merk is, en daarnaast heeft BMW de M1 gehad wat onder alle omstandigheden een supercar moet worden genoemd. En dat kan je van de R8 naar mijn idee niet zeggen, ja hij heeft een middenmotor en dat kan een V10 zijn, maar zodra een merk het nodig vind een “Plus” versie te lanceren om een auto nog iets verder uit te melken in plaats van dat vermogen gewoon in het zwaar overgeprijste standaard model te stoppen, verlies je je gevoel voor humor COMPLEET en daarmee je geloofwaardigheid als supercar. ik zou zeggen BMW en Mercedes zitten op gelijke hoogte over het hele gamma, sommige BMW’s zijn beter sommige Mercs, en Audi zit ergens in een afvoerputje die “Vorsprung durch technik” grondig te verspelen aan lakse designers en saaie engineers
@mercedessls: ooit van de M1 gehoord ?
@kapiteinaudi:
Echte liefhebbers gaan toch voor een 4-porte?
@Hubert: Als je in de limousineklasse zit is een Quattroporte natuurlijk een heel goede keus. Ik ben een zeer grote Maseratifreak en die nieuwe vind ik persoonlijk prachtig. De 4-porte zou ik zo verkiezen boven de Rapide en Panamera maar als je in de ‘lagere’ limoklasse zit (7-serie, S-klasse, XJ, A8) zou ik zonder twijfel voor de A8 gaan.
@kapiteinaudi: heb je ooit een XJ gezien? tuurlijk neem je dan geen A8 meer
@salberts93: Ja lelijkste auto ooit. Heb je die achterkant gezien? Zo zonde want het origineel was super!
@salberts93: Vaak gezien en een paar keer ingezeten.
prachtig! de facelift heeft in mijn ogen heel goed uitgepakt. en tja de amg versie… het geluid, de looks, de power, comfort, 4 stoelen. wat kan je nog meer zoeken in een auto?>
@undifined1: ik snap je wel hoor, en aangezien de bmw een dikke vetzak is (dik 2000 kilo) gaan mensen met stijl natuurlijk voor de Jag ;)
@kapiteinaudi: RS6? Ga je nou boten met auto’s vergelijken?
@kaasboerin: De RS6 is een boot? Mooie boot dan.
@kaasboerin: rs6 is snel
@kapiteinaudi: Een m5 moet zeker niet inpakken voor een amg en een rs6 . Als er 1 juist rijdt zoals het moet en bakken rijplezier biedt , is het toch wel de M5 . Ik heb vorige week een S5 getest . Heel snel maar het is nog geen M . De M modellen bieden toch bakken meer plezier hoor .
Lekker priemijum zeg… Veul meer peekaa’s maar nog altijd het herenakkoord dat begrenzer heet..
Mijn volgende wagen wordt een RWD!
@toroloco: een twingo? :)
Had wel wat dikkere kuipen verwacht in een amg.

Verder oogt een m5 wel sportiever, bmw blijft baas
Nice. toch een vraagje. Hoe kan ik die filmpjes nou in volle HD krijgen, zodat ze er op mijn 27 inch computerscherm gewoon echt kick uitziet?
@valetparker: Als je FireFox hebt, moet je de add-on Ant Video Downloader downloaden en de rijtest video downloaden. Vervolgens gooi je er een video converter overeen en converteer je de video naar een voor jou goeie HD- resolutie. (Ik zelf gebruik er freemake video converter voor) En klaar!
@toyotafortuner: Het lijkt me onwaarschijnlijk dat ik de resolutie kan verhogen
@valetparker: Als ik video’s download, zijn ze origineel soms wel van een lage resolutie bijvoorbeeld: 320 x 240, en als ik het dan op mijn telefoon zet, dan kan het gewoon naar 480×360. Vergroot dus.
@valetparker: Dan moet je wachten totdat deze op youtube verschijnt dan kun je deze wel in 1080 bekijken, zie http://www.youtube.com/user/autoblogger, hoewel dat met mijn resolutie eigenlijk nog te klein is. Maar misschien draai jij wel 1920×1080.
Wat een bak! :o
Maar ik weet leukere en meer praktische dingen te doen met zo veel geld hoor.
170k is echt wel héél veel!
Iemand een idee wat het in België kost?
Verder vind ik het geluid echt niks, het is zo fake als het groot is!
De uitlaat is zo gedempt om de fluit-toon er uit te krijgen -want, turbo’s- en achteraf worden de plofjes een beetje versterkt om de ‘echte’ AMG-brul er uit te krijgen. Niet dus!
De C63 coupé is de laatste Mercedes met zo een echte AMG brul, zonder fluit-dempers!
@vale46: trap er een een straight pipes pakket onder en paar aanpasingen. Denk je dat als je rond de 200.000 een auto kan kopen dat je dan ergens moeilijk over gaat doen? Beter dan een uitlaat systeem via je bose systeem in de auto
@mightymike: Amen!

@Vale46: De C63 Blackseries nog net ietsje meer, en de SLS al helemaal! Deze klinkt ietsje minder, maar nog steeds super! Die 5.5 moet je echt in het echt horen brullen om er fan van te zijn! Op camera komen de lage tonen niet goed door (behalve bij dat revven onder die brug!)
@technopatat: sls was even uit mijn gedachten, die is ook nog atmosferisch :)
@mightymike: straight pipes? daarmee komt dat pure gebrom niet terug hoor!
Er zijn lekkere turbo 6.3 AMG motoren, neem die van brabus, geen turbo-geluidjes & lekker wild!
Mercedes heeft het niet voor elkaar met hun uitlaat.
@vale46: Luister hier: http://www.youtube.com/watch?v=NUjaJuAbdkw naar een Mercedes twinturbo V8 waar géén dempers op zitten en wijs ons dan even op die fluittoon. Geniet en passant meteen van een prachtige video. ;-)
@lemans96: pure raceauto vergelijken met een sedan? right..
@vale46: Enkel V8 twinturbo’s vergelijken. Wil ik nog een mooi voorbeeldje van een dergelijke motor voor meneer uitzoeken?

http://www.youtube.com/watch?v=JAxjSh3UdJs
niet zeiken, gewoon achterwielaandrijving nemen, dat hele S-gedoe is gewoon uitmelkerij! Verder toffe bak, zoals alles van AMG
@salberts93: Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet snap waarom ze er 4WD op hebben gepleurd. Ik vind 4WD sowieso de meest simpele manier om te laten zien wie de grootste pik heeft. Het geeft je meer grip en laat je makkelijker accelereren maar geef mij maar een Koenigsegg i.p.v. een zielige Bugatti.
@The360box: als optie op de S snap ik het ergens nog wel, t is het verbreden van je klantenspectrum en inderdaad zoals je zegt zie je dan degene die m kopen omdat ze borsthaar hebben of degene die gewoon willen opscheppen, maar verplicht op de meest hairy-chested E-klasse die er is is gewoon.. krom
Vet filmpje! vette bak! wat wil je nog meer.. Waarom achterwiel aandrijving als je hiermee ook makkelijk dwars kan gaan.. maar wel sneller bent! Geef mij deze maar ipv een m5.. ben benieuwd hoe de nieuwe rs6 zich hiermee meet..
vind de M5 F10 echt veel mooier dan deze.
en hij klinkt gewoon lekkerder dan de E63 en de RS6
@jrmpower24: de BMW E60 M5 misschien ja, dat is nog de heerlijke V10, maar de M5 F10? Pff nee echt niet!! Dat is al 1 van de grootste nadelen waarom ik niets meer met de huidige M5 hebt..

En de RS6.. misschien een anonieme superstation, maar ik vind hem wel gaaf! Ook al is hij wat ingetogen, het is wel mooi afgewerkt! Ik mis alleen het sportieve wat een AMG wel heeft!
@jrmpower24: wacht maar tot je er een in het echt ziet, ding maakt amper geluid…
@jonkie: @roberto:
Ik weet weet waar ik over praat.
mocht 3 weken geleden stukje meerijden met de directeur van BMW Vriesendijk in Assen.
Het was echt geweldig. En nee, een twin-turbo V8 klink nooit zoals een hoogtoerige V10
maar shit, wat klinkt die M5 F10 lekker!
Naast dat ie ook vreselijk snel is vind ik het gewoon een hele mooie auto.

kiezen tussen de M5, E63 of de RS6?.. makkelijke keuze voor mij.
Wat een beest zeg. Die prijs valt me nog mee. 2 jaar geleden betaalde je nog €152k voor de E63 AMG met 525pk met de 6.2 V8. Na de update naar de 5.5 V8 biturbo ook met 525PK werd het al beter maar alsnog 136k. Nu begint de E63 AMG met 557PK bij €127.800. Ik zie hier alleen maar vooruitgang.
@Pordon: Die prijs wordt bepaald door waar wij op gestemd hebben..
@kaasboerin: En waarom was ik daar niet van op de hoogte?
Zeker een lekkere dikke bak!! Maar ‘worlds most powerfull production bussines sedan’???
Blijft mijns insziens toch de caddilac cts “V” met 564 Pk.. en die rijdt ook gewoon 319 km/h
En nu niet gaan janken over wegligging van een zeepkist o.i.d … deze bak heft zich wel bewezen qua wegligging en is dan ook zeker een geduchte concurrent van de amg/M/rs modellen
@tmenges: ouuu kut…. 585 pk :) had ik even overheen gelezen hahahah
@tmenges: Zekers een goeie keus!
@tmenges: Ik ben benieuwd wat deze E doet zonder begrenzer… Zal die 319 toch ook wel halen denk ik, blijft toch jammer dat herenakkoord met die stomme begrenzer maargoed dat is vrij makkelijk verholpen.
doe mij maar een Maserati :)
Ik blijf het niks vinden dat geluid, klinkt als m’n senseo die overuren maakt.
Hoor liever een huilende ongeblazen V6 of een hoogtoerige V10.
Maar zo’n Mercedes V8 klinkt gewoon niet lekker.
Wel een mooie auto overigens.
waarom niet gewoonweg E65 AMG ipv E63 AMG S
@Jantje_555: Omdat een E65 niet bestaat.. de V12-motoren zijn enkel weggelegd voor de CL, SL, S en G. Kwestie van een onderscheid te maken tussen loeihard knallen en teringhard knallen in je premiumbak.
@xilver: en passen heeft er ook wel iets mee te maken
@salberts93: Idd, ik wilde het eerst ook zeggen maar ik weet niet zeker of de V12 te groot is voor de neus van de E-klasse ;-).
@xilver: Als brabus een V12 in een C-klasse kan proppen dan kan een V12 toch zeker in een E-klasse.
@Pordon: Heb je wel een punt… de Bullit is een stuk kleiner als de E. Daar had ik nog niet direct bij stil gestaan.
Misschien een stomme vraag, maar waar is het linkerpedaal voor dat je op de 6e foto in het artikel en op 05:10 in de video ziet?
@hollandseherder: da’s de parkeerrem.
4WA in dit soort auto’s, en al helemaal in sportauto’s, schreeuwt alleen maar dat je een poser bent. Men wil alleen maar meer power, sneller naar de 100, maarrrrr dan moeten er wel allemaal nanny’s zijn die het allemaal veilig op de weg brengen. Dus eigenlijk schreeuw je van de daken: “Kijk mij eens rijden, de held op sokken die ik ben!”

BMW zal heus wel met een x-drive optie komen. Er zijn immers genoeg posers op deze wereld waarvan de honger gestild moet worden.

Ik heb het weleens eerder geroepen: Wanneer en waar heeft het mannelijk ras zich vrijwillig laten castreren….
@Rick-dos: Och, ik vind die X-drive nog niet zo slecht… 95% van de chauffeurs weet niet hoe ze degelijk met RWD en zoveel Pk’s moeten rijden, AWD maakt het leven gewoon wat gemakkelijker.

Liggen roepen dat iedereen gecastreerd is omdat hij met AWD zijn enkel uitspraken die gedaan kunnen worden door mensen die professioneel coureur zijn…
@xilver:

nog makkelijker !!

autorijden ansich is al ongeveer het makkelijkste dat je in een mensenleven kan doen ..
@lincoln: Dat is ook zo… maar is dat dan zo’n slechte zaak?
@xilver: Ik lig niet te roepen. Hooguit sta ik, maar over het algemeen zit ik hier te tikken.

En nee, dat zijn geen uitspraken die enkel gedaan kunnen worden door professionele coureurs. Je gaat van de premisse uit dat wij auto’s nodig hebben met 500+ of zelfs 1000+ pk om fun te hebben. Dat is helemaal niet nodig. Het feit dat de auto’s heden ten dage überhaupt dit soort kunstmatige ingrepen nodig hebben om het nog allemaal bruikbaar te houden is een teken dat we te ver zijn doorgeschoten.
Vroeger had men niet auto’s die ons als een klein kind bij de hand nam maar namen wij het wild paard ter hand en temde wij het! Toen kon je met recht zeggen dat je een man was als je met een Lambo, Ferrari of Porsche aan kwam rijden. Tegenwoordig mag je je hooguit vergelijken met een Paris Hilton of Kim Kardashian.
@Rick-dos: Dat is een feit wat je zegt, maar ik denk dat de overgrote massa daar anders over denkt als jij en zich graag gedraagt als een Paris Hilton… De supercars die vandaag worden gemaakt zijn in oorsprong bedoelt voor het circuit zoals de nieuwe F70 maar worden gebruikt om te laten zien dat iemand geld heeft. Auto’s zoals een Mercedes S AMG zijn puur een show off-gadget voor mensen die af en toe een lekker sprintje willen trekken en daarvoor moet je geen echte vent voor zijn om dit te doen.

Wij mensen worden zwakker met de jaren, en dit proces om alles eenvoudiger te maken is een logisch gevolg hiervan. Mensen willen op een eenvoudige manier ergens heel goed in zijn, AWD is hier een onderdeel van.
@xilver: Onzin, je kunt niet zoveel pk’s op alleen de achterwielen brengen. De sprinttijden zeggen toch genoeg? Niemand die dat sneller kan hoor. (in deze auto uiteraard)
@autobart: En wat dan met de Koenigsegg Agera R? Dat ding heeft 1115pk enkel op de achterwielen.
@autobart: En ik denk dat de meest hoofdzakelijke functie van AWD eerder grip is en niet zo zeer het inperken van de pk’s per wiel.
@Rick-dos: joh doe niet zo moeilijk is toch gewoon veel fijner rijden in de sneeuw etc. En 9/10 die bv een m3 rijden kunnen voor geen meter driften is gewoon stoer praten, geef mij maar een awd lekker strak de bochtjes door en geen geglij of in ieder geval minder in de winter.
@amgpower63: Dus je koopt zo’n auto om met 50 km/u en 500+ pk door het sneeuw te ploegen? Dan kun je toch net zo goed een 2 l diesel of benzine met 4-matic kopen? Durf te wedden dat je nóg meer fun hebt dan met dit ding.
@Rick-dos:
Generatie kloof Rick.
Mensen die nooit met bv een oude Ascona hebben gespeeld kan je niet uitleggen dat je met 100 á 150 heel veel lol kan hebben. Die zijn gewend aan al die bemoeials en zijn er van overtuigd dat je anders ten dode opgeschreven bent.
Ik heb het opgegeven en heb mijn varken leren bidden….
@jrk68: Haha, geweldig. Man, wat heb ik ooit een lol gehad op het ondergesneeuwde veldje bij de bejaardenflat in Tilburg met m’n Manta’s en Ascona-B’s, of in menig bocht in het centrum bij wat regen. Allemaal tweelliters met whopping 100 of 110pk, maar met die auto’s kon je echt leren autorijden. En soms je velgen krom rijden, dat hoorde erbij.
@jrk68: Er zullen er toch genoeg nog zijn die het wel weten aangezien maar een klein percentage het geld heeft om daadwerkelijk ook zo’n auto als deze E63 AMG te kopen. Ik kan in de sneeuw heel veel fun hebben met mijn 115PK en AWD :D kontje kan op sneeuw toch leuk mooie stappen zetten en een drift neerleggen. Daarnaast is de AWD gewoon heerlijk als ik even niet wil spelen en zonder vervelende kettingen toch door de sneeuw naar boven wil rijden in de bergen.
ze hebben em zo gemaakt dat mijn ouwe oma er ook mee kan rijden ..

tjongejonge ..
wat een trutteschuddend handtasje hebben ze bij de i,amgay afdeling gebakken ..

wel een pure fucking evil lekke knalpijp eronder .. dat dan wel ..
bruut apparaat, maar een 6 liter blok is iets wat in een ouwe amerikaan thuishoort.
doe mij maar een 350cdi, kost de helft en zal niet eens zo veel langzamer zijn, die 3 a 4 seconden naar de honderd heb ik het geduld wel voor :)
@Simpson: daarom zit er ook geen 6 liter blok meer in deze auto.
Van lelijk hok naar droomauto… Wauw….
Die uitbraakpogingen van achter lijken mij een tikje te wild voor de meeste bestuurders, maar ik neem aan dat alleen autojournalisten dat uitproberen, zij hoeven de rekening van de banden en eventuele schades toch niet te betalen. Eigenaars zullen dat niet zo gauw doen.
3.6 seconden wtf zeg abnormaal mercedes laat weer even zien wie de baas is haha te dikke bak dit droomwagen.
Vette bak hoor. Ze hadden voor mij echter de demping wat minder streng mogen laten. Of anders een set vlinderkleppen d’r op.
Eindelijk zijn ze bij AMG zo slim geworden om in te zien dat je met zoveel vermogen en een dergelijke gewicht eigenlijk niet meer zonder AWD kan.
Meh, vind die neus niet agressief genoeg.. doe mij t vorige model E63 maar..
Ik ben zeer benieuwd wat Brabus met deze strepentrekker gaat doen.
@Nyazzin:

sticker + chippie ..
@lincoln: prijs…
Wat een dikke auto!
De snelste Hyundai Sonata ooit. Vind de facelift echt heel slecht. Mercedes heeft het LED stokje overgenomen van Audi. Het zal zeker de trekhaakliefhebbende kopers aanspreken maar ik vind het ontzettend goedkoop ogen. Verder vind ik het geluid weldegelijk minder dan de vorige, deels ook omdat die wel meer toeren draait. Dus voor mij een uitloper van het vorige type. In 63AMG dan wel natuurlijk. En dan lekker strepen trekken. Want sommige drifts zagen er meer uit als bijna crash :) Niet dat ik dat beter doe ofzo, ik had het niet geprobeerd en gewoon de 2wd genomen. Dan maar een pannenkoek.
@E34M5Touring: Denk dat je maar beter aan de LEDjes kunt wennen want elke nieuwe auto zal over LEDjes gaan beschikken aangezien het gewoon de nieuwe techniek is voor de verlichting.
@Pordon: Klopt, maar een hoop merken kiezen er voor hiermee allerhande vormpjes en logo’s te maken en dat vind ik zo goedkoop. RR Evoque is ook zo’n voorbeeld. Of de nieuwe SL. Ik vind het gewoon overkill. Dagrijverlichting en normale xenon/led lampen. Als ik neonverlichting wil ga ik wel naar Vegas ;) Ik vond de vorige E klasse gewoon mooier. Zelfs mooier dan de F11 BMW. Maar vind de huidige designrichting op sommige modellen erg Koreaans ogen. Zo doen de achterlichten van de huidige E me erg denken aan die van de Sorento. Zelfde heb ik met de ML/GL. Vanachter net een Ssang Yong. Ik vind de vorige design range op de A en B klasse na, een van de beste van MB ooit. Zou bijna elk model verkiezen boven een BMW. En dat is in mijn 28j autoliefhebberij nog niet voorgekomen.
@E34M5Touring: Ja dat kan, ik ben inmiddels wel gewend aan de LEDjes en vind het vaak ook wel fraai. het kan een auto wel maken of kraken moet ik zeggen. Het design van Mercedes spreekt mij wel erg aan de laatste tijd. Vaak moet ik even wennen op de eerste foto’s maar eenmaal in het echt vind ik de nieuwe designs toch wel vaak goed tot hun recht komen. Maar uiteindelijk blijft dat natuurlijk allemaal smaak. Ik vind persoonlijk (en daar ben ik één van de weinige in) de C-klasse W203 nog steeds een schitterende auto. Hoop binnen 2 jaar er 1 aan te kunnen schaffen.
Sneller dan een 911 Turbo?:p Niet overdrijven he Wouter :)
Neemt overigens niet weg dat dit een absurd snelle sedan is.
@sebasjuhh: Toch is deze auto (de S variant als sedan) sneller dan een 911 Turbo met handbak (3,7) en gelijk aan de 911 Turbo met automaat (3,6).
@tampie: De MK 1 ja, dat vind ik wel een beetje oneerlijk gezien er 100pk tussen zit!
@sebasjuhh: Vergeet je het gewicht en de 4wd niet hè?
@The360box: Ja? Merc heeft ook 4matic toch? En dan een gewichtsverschil van 200kg..
Mb moet wel 4 matic aan toevoegen om met de concurrentie naar de 100 te klimmen.
Maar eerlijk gezegd kies ik liever voor de Rs6 mocht ik het geld hebben.Mercedes rijd een bepaald slag mensen in die zich te goed voelen voor alles.Heb 7 jaar bij Mb gewerkt en meeste mensen zijn erg apart.Ik kan ook niet echt warm lopen voor deze nieuwe wagen.
Bij deze klasse ( m5, rs6 en amg) vind ik de M5 ook niet echt geweldig aangezien die teveel op de 3 serie lijkt.En wie wil er v10 geluid over de speakers als je een v8 hebt.Geluid van de M5 ook niet echt geweldig.AMG in tegendeel weer wel en Rs6 ook.
Jammer van al die downgrades want BMW klonk er goed met de V10 maar de Rs6 net wat beter en ook was hij wat sneller naar de 100 en erboven uit meerdere testen ( dus niet m5board met nieuwe m5 met andere Ecu tegen oude v10 Audi )Nieuwe Rs6 zal dat ook weer zo zijn, tegen de nieuwe E AMG ben ik erg benieuwd
Puur genieten zo op de maandagavond. Blijf vooral zo doorgaan,
Ik word niet vaak moe van iets maar telkens maar weer dat Audi-bash gedoe… In dat opzicht mag Autoblog wel wat meer handhaven en reacties bannen alsmede de gebruikers..
Doe mij er maar een. Als S met het AMG Business Package. Als het even kan in een kleur die ’t midden is tussen heel donker blauw en paars. Amethist oid. En remklauwen in dezelfde kleur. Nice.
Mijn nieuwe droomwagen! Heerlijk
Zal wel als de brandweer gaan met ruim 1100pk zo een E63AmgS. Ik hoor net in het filmpje namelijk dat de S 582 bonus pk’s heeft :P
Prachtig, bruut en FOUT
Mmmm wat een hoop Audi fanboys hier. Toch vind ik de reviews nogal dun bezaaid waarbij de journalist (die een beetje kan rijden) enthousiast is.

Wat zijn die driftpartijen van @wouter enorm rafelig /bonkig. Iets meer takes misschien de volgende keer?
@Capibaro: Sowieso lijkt me een driften met 4WD niet echt de voorkeur hebbende.
De Panamera is ook leverbaar met 4WD en mi een veel exclusievere en begeerlijker auto. Ook al doen ze 1000 pk in zo’n mercedes, het blijft een in massa geproduceerde e-klasse.
@fit4fun: Dat is ook waarom je voor een AMG gaat. Je zit er helemaal op te wachten om in een sportwagen terecht te komen waar petjes van dromen.. Straks fappen ze je hele auto onder bij een rood verkeerslicht. Taxi power x6, awd, een speels karakter.. En redelijk standaard looks? Doe mij dr maar één!
@fit4fun: de panamera m.i. is een lelijke walvis op wielen, enige wat ik er mooi aan vind is het interieur. Kan ie nog zo superieur zijn, ik hoef em niet.
@fit4fun: Nee, de Panamera is een limited edition…… In Amsterdam Zuid zie je ze meer dan de Golf Bluemotion.
Huh? Vind ik een E mooi?? Het moet niet gekker worden..
Dit doe ik niet na met mijn 190D 2.5! Wow, wat een bak en wat zullen er foute menschen op af komen!
Dikke bak. Smeuïge drifts. Lekker. Toch liever een RS6 of M5. Of nog liever, een Quattroporte… E mist emotie. Zowel in ontwerp als in rijbeleving.
@camber24: mist emotie ?? in alle testverslagen over deze magnificent three staat dat het geluid van de m5 tegenvalt en bmw zich moet verlagen met hulpmiddels en dat de rs6 de beleving mist en een steriel gevoel heeft.(cfr Top Gear, Fith Gear, What a car, Autogids etc….) Lees eens Autobild van vorige week waarbij de 535i, de A6 3.0T en de E400 vergeleken worden, en wat is het besluit ? idd voor emotie moet je vandaag de E klasse nemen. Ik citeer gewoon… World is changing !
Indrukkend!! Maar ook nog steeds indrukwekkend lelijk. Nee, een E is nooit mooi geweest.
Hier zet Mercedes gewoon de nieuwe maatstaf in deze klasse!
Ik snap niet waarom zoveel relatief nutteloze opties als ABS en ESP allemaal verplicht zijn, terwijl 4wd dat niet is. Er is voldoende bewijs dat 4wd een duidelijk veiliger weggedrag oplevert, helemaal ten opzichte van rwd. Gelukkig zie ik in steeds meer modellen 4wd beschikbaar komen, ik zou nooit meer zonder willen (het zelfde geldt trouwens voor winterbanden).
Heeft Dadr Hari deze nieuwe al besteld?
Wat is het probleem met die weggestopte toerenteller? Voet op de bodem werkt toch áltijd prima met zó’n blok + bak? Voor het schakelen is t niet interessant (hoef je toch niet zelf te doen) en ook voor t verbruik met het nieuwe rijden zal t je worst wezen. Want ook de brandstofmeter is gewoon gekoppeld aan t rechter pedaal.
Aan al die jonge snaken..kijk gewoon eens 20 jaar terug. Bmw’s waren toen al fantastisch. Waar stond Audi toen met hun vierkante auto’s? Juist ja..helemaal nergens!
kwam er van het weekend ook 1 tegen in amsterdam, meteen even gefilmd. zo te horen ook nog een aangepast uitlaatsysteem wat een geluid zeg. zet het filmpje er dan ook maar even bij voor de liefhebbers onder ons.

https://youtu.be/JQb5qPk9kl0

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).