Dit is Hennessey van plan met de nieuwe Corvette

Auteur: , 17 Reacties

De eerste Corvette met een middenmotor. Wat gaat de tuner uit Texas ervan maken?

Dit is Hennessey van plan met de nieuwe Corvette

‘We hebben grootse plannen met de 2020 Corvette C8’. Zo opent de Amerikaanse tuner Hennessey Performance Engineering (HPE) het persbericht met een nieuwe aankondiging. Ze gaan het varkentje dat C8 Corvette heet wel even wassen.

Dit is Hennessey van plan met de nieuwe Corvette

Geïnteresseerden die een hekel hebben aan achterbanden kunnen straks bij Hennessey terecht. De tuner maakt bekend de LT2 V8 te kietelen met tuning tot en met 1.200 pk. Dit, door middel van de installatie van turbo’s. Niet alleen op hardware wil HPE scoren. Ook voor uiterlijke opsmuk kun je bij ome Hennessey terecht.

Dit is Hennessey van plan met de nieuwe Corvette

De tuner gaat diverse aerodynamische carbon dingetjes aanbieden, waaronder een splitter en een grote achtervleugel. Bij serieus vermogen horen serieuze remmen. Ook dit regelt HPE voor je met een setje nieuwe Brembo remmen in combinatie met Penske ophanging.

Dit is Hennessey van plan met de nieuwe Corvette

John Hennessey stelt al honderden aanvragen te hebben gehad met betrekking tot de Corvette C8. De beste man laat weten de C8 naar hartelust aan te gaan pakken. Via een online formulier kunnen geïnteresseerden aangeven dat ze een behandeling van de tuner wensen voor hun Corvette C8. Sinds 2013 heeft het merk meer dan 500 Corvette C7’s gepimpt en HSE verwacht in 2020 het tunen van ‘Vettes voort te gaan zetten met de komst van de nieuwe C8.17 reacties

Vette!
Ziet er gaaf uit! Beetje McLaren F1 achtig.
Blijft toch nog wennen die voorwaarts gerichte zijluchthappers.. maar als het niet zo was lijkt ie meer op een Ferrari.. Zal wel een lastige keuze zijn geweest bij GM.
@fiero: ik vind ze te groot/hoog in ’t hele front aangezicht. Én de achterspatborden zijn niet uitgeklopt. De wielkast had in een close-up net zo goed van een Nissan Micra kunnen zijn. 🙁
@drdre1: tot de kniklijn was mooier geweest, nu is het richting a-stijl/spiegel zonder dat ik zie waarom die lijn zo zou moeten lopen.
@fiero: dat zwart moeten ze niet doen, valt het minder op.
Ondanks dat de nieuwe er ook wel gaaf uit ziet blijf ik het jammer vinden dat ze niet de traditionele setup met de motor gehandhaafd hebben.

Juist die lange neus was altijd net datgene wat de Corvette zo mooi maakte.
Tankinhoud? Ik bedoel brandstof niet ruitewisservloeistoftankie.
Hopelijk hebben ze de koeling deze keer beter voor mekaar: https://www.youtube.com/watch?v=2lzzpE3f4PM&t=19s
Na de C6 is het toch wel echt flink achteruit gegaan qua design..
Ik vond de normale er nog wat apart uitzien, was wennen, maar deze is toch af op de een of andere manier, ik vind deze toch echt heel gaaf met spoiler en die lipjes aan de voorkant
Witte auto met een rode en blauwe streep. Dat is een goede kleurcombo. Amerikaans, maar had ook Nederlands, Engels, Russisch of Frans kunnen zijn.
@lacker: ik moest eigenlijk eerst aan Gran Turismo denken.
@davelepeef: Ik direct aan Brumos (Porsche)..
@fisto: naah da’s niet de goede tint. Maar als er een witte roundell op zou staan wordt ’t moeilijk!
Niet verassend toch? Motor is tenslotte gelijk aan de oude Corvette.
Betrouwbaar wel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).