400 pk zes-in-lijn nu ook naar dit Britse vlaggenschip

Auteur: , 32 Reacties

Zes cilinders zijn minstens zes redenen om vrolijk van te worden.

In een wereld waar downsizing en dus steeds kleinere motoren de dienst uitmaken is het leuk om af en toe ook ‘goed’ nieuws te melden. Goed nieuws voor de oren van petrolheads die hun oren spitsen wanneer het gaat om minimaal zes cilinders. Op dat vlak heeft Jaguar Land Rover nieuws te melden met betrekking tot de nieuwe 3.0 liter zes-in-lijn Ingenium turbobenzinemotor.

Dit blok is recent te vinden in de Range Rover Sport en nu is ook het vlaggenschip aan de beurt. De zescilinder kan voortaan gekozen worden in combinatie met de Range Rover. Net als bij de Sport, levert het blok in de Range Rover 400 pk en 550 Nm. De luxe Range Rover sprint met deze uitrusting in 6,3 seconden naar de honderd. De topsnelheid bedraagt 225 km/u.

De zes-in-lijn komt met een Mild Hybrid systeem. De aandrijflijn beschikt over een elektromotor die ondersteunt bij acceleratie en bij afremmen energie genereert om de 48 Volt batterij weer op te laden. Jaguar Land Rover wil de komende jaren een geëlektrificeerd modellengamma gaan realiseren, dus deze constructie gaan we nog veel zien.

Jaguar Land Rover Nederland heeft meteen een prijs voor je. De 400 pk sterke Range Rover staat op de oprit vanaf 152.460 euro.32 reacties

Als het dan een mild-hybrid moet zijn, zou ik gaan voor de A6 50 TDI. De ideale combinatie van Hybride en toch rijden op het Sap van Satan.
@ghost: nou range kan je toch niet met audi a6 vergelijken. Dan zou ik zeggen neem dan 550d
@ghost: das niet zo fijn voor de MRB… wegenbelasting voor deze grote auto’s word inmiddels zo omhoog gestuwd door de overheden dat het bijna geen zin meer heeft om te dieselen
Qua design en uitstraling ontstijgt deze Range Rover alle concurrenten! Q7, Bentagaya, X5 etc blijven proletenbakken.
@alloallo: lekker commentaar als je een 15 jaar oude golf rijdt!
@juanmanuelfangio: hij (alloallo)heeft een mening over auto’s. Laat dit nou precies een blog over auto’s zijn, dus wat hij rijdt doet er totaal niet toe
@lekkerlinksrijden: Hij heeft inderdaad een mening en dat mag natuurlijk. Maar of het ook getuigt van enige vorm van zelfreflectie is een geheel andere vraag….
@probono: @juanmanuelfangio Om alle misverstanden te voorkomen: Naar volle tevredenheid rijd ik met een gekochte Skoda Superb 2017 (handbak, 190PK diesel, 19 inch velgen etc).
@alloallo: Dat is in ieder geval geen proletenbak ;)
@juanmanuelfangio:
Wat maakt het uit waar hij zelf in rijdt, hij heeft gewoon gelijk.
@juanmanuelfangio: Hoeveel en welke auto’s moet je in bezit hebben om fatsoenlijk een comment te mogen plaatsen hier?
@alloallo: hear hear!
@alloallo: ik moet zeggen: ik ben er een beetje overheen. De Bentayga was bij zijn introductie niet de mooiste, maar als je nu de zwarte sierelementen combineert met wit en lichtgrijze velgen, dan is het best een goed uitziende auto. De X5 zit nog in die ‘ff wennen’ fase, want ja, nieren (overigens zou ik de fullsize-Range Rover vergelijken met de X7, wat ik wél een mooie auto vind). De Cullinan heeft last van de illusie van grootte. Op afbeeldingen lijkt het net een Londense taxi, maar in het echt is het precies wat je van Rolls-Royce verwacht: groot en statig. Dat hoeft niet perse mooi te zijn.

En toch, all things considered, met de bovenstaande nuance inbegrepen ben ik het compleet met je eens. Land Rover maakte van de vorige Range Rover een beetje zo’n retro-hok, wat gaaf was, maar zoals die Mercedes die nu op de voorpagina staat bewijst: je moet ook vooruit durven gaan. Dat durfde LR in 2013 met de Range Rover en het is nog steeds een bijzonder statige auto, die niet het Cullinan-probleem heeft want hij is ook op afbeeldingen gewoon erg mooi.
@alloallo: Voeg daar ook nog de meeste Mercedes SUV’s, Lexusen, Escalade, Ursus en zelfs de RR Culinan aan toe en ik geef je gelijk.
De Cayenne .. mwa.. kan er misschien nog net mee door.

Van alle SUV’s spreken eigenlijk alleen de Mercedes GLS en de échte Range Rovers me aan.
Heerlijk toch, een 400 pk zesinlijn. We moeten er nog maar even van genieten zolang het nog kan.
@berlinetta: ja en nee, dit blok is even zwaar als de V8 maar je krijgt er het vermogen van de 6 pitter van, niet dat dat heel veel uitmaakt in dit hok maar toch. Echter qua verbruik zalhet wel beter zijn, wij halen met de 5.0 een nette 1 op 5 als we niet al te gek doen
@kennone: toch liever mijn rustig zoemende v8.
@rulefollower: een 6 in lijn zoemt en loopt rustiger dan een V8.
@kennone: Het vermogen van deze 6-cilinder is hoger dan elke V8 ooit geleverd is de Range Rovers van voor dit model.
@kennone: Ik meen me inderdaad een artikel van Willem te herinneren waarin hij al aangaf dat die zesinlijn net zo zwaar was als de V8. Ik vind een zesinlijn gewoon iets speciaals. Het zijn heerlijke blokken en het wijkt net een beetje af van de standaard. Dan vind ik het al meteen interessant. Zo vind ik vijfcilinders, V10’s en boxermotoren ook erg gaaf.
Wie ooit met zo’n grote Range heeft gereden die weet dat zo’n auto totaal niet om stoplichtsprintjes vraagt. Dat is een statige auto om rustig gereden te worden, iets wat wat wellicht ook perfect mogelijk is met deze 400pk zescilinder.
Geweldig, bij uitstek ook een aandrijflijn voor een op comfort gerichte XF of XJ, een Vandenplas/Daimler achtig idee, als luxe tegenhanger van een R.
Is de eerste non V8 bv benzine motor in een echte Range Rover. Tradities zijn er om gebroken te worden, maar dit doet toch wel pijn.
@laptom: Voor zover ik weet was er een 2.0 4-cilinder hybride.
Is dit nou echt een 100% JLR blok, of zit er nog DNA is van andere merken? Als het echt een 100% JLR blok is, vind ik het best knap dat zo’n relatief klein bedrijf toch ook bij de 400pk-en-over uit een 2.9/3.0 6 cyl club hoort nu.
@gregorius: nieuwe versie van de eigen Ingenium familie. Eigen motor dus. Idd heel knap
@gregorius: 25 miljard GBP omzet voor JLR is niet werkelijk klein. En de omzet van moeder Tata Motors = 45 miljhard USD.
@gregorius:

Yep .. dan is het ineens echies ..
Lekkere schip
Gaan ze die zes in lijn ook in Jaguars gooien?
Hopelijk lepelen ze deze ook in de nieuwe Defender.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).