6 indrukwekkende supercars bij één en dezelfde dealer

Auteur: , 46 Reacties

Deze dealer heeft het goed bekeken. De showroom is één grote snoepwinkel voor de gemiddelde petrolhead.

6 indrukwekkende supercars bij een en dezelfde dealer

Soms heb je van die autodealers waar het aanbod lijkt over te stromen van exclusiviteit. Amari in het Verenigd Koninkrijk is zo’n dealer. Met dit lijstje pikten we de meest bijzondere auto’s uit het huidige aanbod van de firma, en geloof ons, dit was geen gemakkelijke opgave. Zowel zeldzame supercars uit de jaren negentig als het modernere spul heeft Amari voor je klaarstaan. Een overzicht:

Lamborghini Murciélago LP670-4 SuperVeloce – 299.995 pond
5
Mocht je deze witte SuperVeloce niet bevallen dan heeft de Britse dealer ook nog een rood exemplaar staan. Deze witte heeft slechts 6.477 mijl op de teller staan en is stiekem zoveel stoerder dan zijn jongere broertje.

Porsche Carrera GT – 499.995 pond
4
Wat is een supercardealer zonder Carrera GT? Het iconische apparaat heeft bijna 30.295 km op de teller staan. Kent drie vorige eigenaren en is nummertje 128 van de 1270 gebouwde Carrera GT’s.

Ferrari FXX – Prijs niet bekend
FXX
Volgens de dealer de enige straatlegale FXX op onze planeet. Een prijs wordt niet genoemd omdat je mogelijk moet happen naar zuurstof als je het te horen krijgt. 1.300 mijl staat er op.

Jaguar F-Type Project 7 – 179.995 pond
Project 7
Een speciaaltje van Jaguar maar niet zó speciaal dat het zorgt voor een prijsbel. Met 60 mijl hagelnieuw.

Lamborghini Countach 25th Anniversary – 334.995 pond
2
Onder andere bijzonder (duur) omdat rechtsgestuurd. Heeft 15.548 kilometer ervaring.

Ferrari 458 Speciale Aperta – 599.995 pond
1
Een moderne Ferrari die prijzig is want: laatste natuurlijk ademende V8 in een dergelijke uitvoering. Slechts 499 stuks werden van dit raspaardje gebouwd. Deze Aperta heeft nog maar weinig asfalt gezien want er staat 83 mijl op de klok.46 reacties

Ik zou ze wel willen hebben behalve de Porsche en de jag
@alfagek: ik precies andersom!
@mrbasa: Ja, dat geldt ook voor mij. Laten we eerlijk zijn: met die andere auto’s is toch niet normaal mee te rijden. Ja, voor een keertje misschien.
@alfagek: inderdaad, die zou je gewoon afwijzen. Want zo ben jij.
Een straatlegale FXX. Wat moet dat een beest zijn om in te rijden. 1 klein foutje en het is klaar met je. Een beetje als PSG tegen Barca..
@viezefreddyw: hij schiet, hij scoooooort!
@viezefreddyw: hahaha held !
Ik zou ze wel willen hebben maar die hoef ik niet…
Voor mij graag de Carrera GT, Project 7 & 458 Speciale Aperta.

Yep, ik heb graag mijn dakje open!
Waarom is die 458 nu al zo godschuwelijk duur?? Zo ‘speciale’ is hij toch niet? Of is dit de 911R beleggingstopperrrr van de week van Ferrari?
@gulli: Beperkte oplage, 499 stuks. Een hardcore supercar waarvan het dakje eraf kan. De laatste atmosferische V8 van Ferrari en het was niet zomaar een atmosferische V8 maar een zeer gewaardeerde. Meerdere keren uitgeroepen tot ‘engine of the year’. Een absolute parel. Verreweg één van de beste auto’s ooit gemaakt door Ferrari.
@viezefreddyw: én heel stiekem is een open 458 één van de mooiste Ferrari’s van het laatste decennium…
@davelepeef: Zeker weten. Ik blijf het een prachtige auto vinden. Ook als coupe en ik vind hem ook veel mooier dan de 488 GTB. En een Speciale vind ik helemaal te gek. Wat een goede auto is dat.
@viezefreddyw: En toch heb ik persoonlijk liever de FXX in mijn garage staan…want snoeiharde, trommelvliesvernietigende V12…daar kan de Speciale echt niet tegenop. Wat een monster is het, die FXX. Misschien niet mooier maar oh zo veel bruter en beestachtiger en een mannen met borsthaar auto. Speciale is ook mooi, liever dan de Aperta.
@skinnybmw: zullen je buren leuk vinden als je elke ochtend om half 7 de V12 aanslingert in je garage
@papa: als je die FXX kan kopen denk ik niet dat je in een rijtjeshuis woont. :))
@rhellema: die FXX maakt zoveel geluid, die hoor je op een kilometer afstand ook…
@davelepeef: dan zou ik alle huizen binnen een straal van 1 kilometer er ook bij kopen :))
@papa: Ik denk dat elke auto hier dat wel heeft ;-)
@skinnybmw: Tuurlijk wil je liever een FXX. Wie niet?! Maar hij is wel bijna 2,5 miljoen duurder. Daarvan kan je bij wijze van spreke een LaFerrari kopen.

Buiten dat vind ik het ook niet een eerlijk vergelijk.
@skinnybmw: haha trommelvliesvernietigende v12;-). Vergeet niet de kneiterharde zweepslagen als dit ding bij aanremmen terugschakelt
@skinnybmw: de FXX is zeker een bruut, maar gewoon te veel voor de openbare weg. Het is een circuitwagen met alle lasten van dien; comfort is wat aan te doen, geluid is wel even uit te houden. Maar hij moet misschien warmdraaien, het potentieel van het ding is nowhere near te benutten… Doe dan maar die Aperta, die kan je overal rijden én biedt echt wel voldoende sensatie. De 458 heeft niet zozeer de “borsthaarfactor” als een V12 slagschip, als ’t op autosport aankomt doe je voor weinig onder ;) Wil je dan echt een borsthaarmobiel, dan heb je plenty over voor een knappe F40 ;)
Doe maar een van de Testas, die 599 en die Rapide
Vraagprijs voor de FXX is 3 miljoen pond
Als we toch allemaal gaan reageren met welken we graag willen hebben… Ik wil ze allemaal! :-))
Had ik maar een hypotheek afgesloten om zo’n 458 speciale aperta te kopen. Die dingen zijn zo hard in prijs gestegen hé..
@brt: Hij is nog niet verkocht.
Een FXX voor op de openbare weg, wie bedenkt zoiets?
‘, en geloof ons.’?! Vreemd om zo een zin te eindigen…!
Die Carrera gt valt nog best mee. Omgerekend is van 590000. Normaal zie je die voor 8+ ton staan. Die 458 aperta speciale is dan wel weer absurd duur. Doe mij die cgt dus maar ;)
Het is Amari dus dikke kans dat de auto’s er niet staan! En als je echt geïnteresseerd bent dat hij dan pas voor je op zoek gaat. Ga dan dd classics of Joe Macari daar staan de auto’s ook echt in de showroom en ook nog te koop!
@barnato: bedoel je misschien dat de dingen onder consignatie te koop worden aangeboden? Dat betekent dat ze in opdracht worden aangeboden en doorgaans niet fysiek bij de toko staan. Niet zo raar in deze handel. Hij kan natuurlijk niet adverteren met auto’s die niet te koop zijn.
In Essen stond dit jaar ook een FXX die volgens mij straatlegaal was, herkende ‘m aan de zijspiegels die, zoals bij de FXX in dit artikel, er niet op zitten. Dat was dus niet deze :)
Hier de FXX in actie en kijk naar dat gezicht van Guy Martin, prachtig! https://www.youtube.com/watch?v=6-8uAM4LWX0
Prijs is wel bekend! Namelijk 12,5 miljoen dollar.
Tssss , die FXX kun je elke prijs voor vragen want iemand wil dat ding voor welke prijs dan ook.
Toch wel opmerkelijk dat Ferrari het toestaat dat Amari met hun merk naast Lamborghini adverteert, zowel in op de boarding als op de gigantische ruitstickers op de schuifdeuren. Van het doorgaans trotse Ferrari zou je verwachten dat er wel een cease en decist die kant op gaat.

Verder staat er wel heel veel leuk spul bij Amari. Ik zie een 512BBi met het stuur aan de goede kant, een Scuderia Spider 16M en een Countach in een lelijke kleur groen die deze auto juist zo gaaf maakt.
Bij die dealer wil ik wel schoonmaken als bijbaantje
Die FXX:0 wat een beest
Hmm misschien de Jaguar. De rest is natuurlijk hartstikke leuk, maar dan wel om tegen te komen niet om voor de deur te hebben.
LP670. Maar dan wel een oranje graag.
Natuurlijk is het mooi om die auto’s eens te zien op een foto of er een op straat tegen te komen. Want velen zullen zich omdraaien om je na te staren.
Maar de enige die ik eigenlijk alleen met goed fatsoen voor mijn deur zou willen hebben staan is de Porsche (de gemiddelde burger zal hem hoogstens als ’n Porsche herkennen) of de Jaguar. Met name die laatste is het minst opzichtig en kun je wellicht een beetje normaal mee rijden zonder bang te zijn dat je een verkeersdrempel tegenkomt en je de auto nergens kunt parkeren. Met die twee auto’s zou ik me enigszins mee op mijn gemak voelen om er in te rijden.
Leuk speelgoed bij deze dealer
Ik vind het meevallen op die FXX na. Deze dealer in UK heeft ook mooie pareltjes; http://www.supervettura.com/index.html#mobilestock

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).