7 redenen waarom Furious 7 een enorme money maker is

Auteur: , 92 Reacties

Furious 7 is hard op weg een kaskraker van formaat te worden, en niemand is verbaasd.

Furious 7

Het zevende deel uit de Fast & Furious-reeks beleefde dit weekend een droomstart: $143 miljoen omzet in de VS, een recordomzet in NL, en as-we-speak een 8,2 op de IMDB. Veel beter kan je openingsweekend niet verlopen.

Zat Vin Diesel dan toch goed met zijn Oscar-grootheidswaan? Nou, nee, dat is een brug te ver. Maar echt verrassend is het succes niet, en wel om de volgende 7 redenen:

1) Het is Paul Walkers laatste

Een tragisch voortijdig sterven van een acteur of ander bekend persoon staat garant voor 1 ding: postuum succes. Kijk alleen maar naar hoeveel mensen in de jaren ’90 The Crow keken die er zonder de dood van Brandon Lee nooit naartoe waren gegaan.

2) Een aansprekende all-star cast

Naast de busladingen lekkere chicks die weer komen opdraven krijgt het publiek alle hete actiesterren van het moment op zijn bord: Jason Statham, De Rots, Vin Diesel en diverse hiphopperts voor de jeugd, en zelfs Kurt Russell komt opdraven voor de meer belegen kijkers. Grote namen trekken publiek, en Furious is afgeladen met grote namen.

3) Een megabudget

Voor het zevende deel werd maar liefst $190 miljoen uitgetrokken, en bij een film die het niet per definitie van zijn verhaal moet hebben is een groot budget behulpzaam. Meer geld betekent dat er meer auto’s gesloopt kunnen worden danwel uit een vliegtuig kunnen woden gemikt, die bovendien hoger kunnen springen en nog spectaculairderder kunnen ontploffen.

4) Uitstekend laagdrempelig vermaak

Furious 7 geeft je snelle actie, en pretendeert ook niet meer te zijn dan het is. Geen moeilijke plotlijnen of ingewikkeld denkwerk, je gaat lekker zitten en laat je 2 uur lang overdonderend vermaken met actie die niet per sé heel realistisch hoeft te zijn.

5) De PR-afdeling heeft de film perfect gehyped

Een groot budget helpt bij het hypen van een film. Zo zagen we een spectaculaire trailer in de rust van de Superbowl, die half Amerika dus gezien heeft. Daarnaast kregen diverse media achter-de-schermen-specials, en werd de kijker flink voor de film voorgemasseerd. Bijvoorbeeld met het voortijdig vrijgeven van een scene uit de film.

6) De Furious-franchise heeft een gigantisch bereik

Sommige films doen het alleen goed bij bepaalde bevolkingsgroepen of culturen (hoi, Tyler Perry! hai, Disney-producties!), maar Furious spreekt – geholpen door zijn gemengde cast – een zeer breed publiek aan. Met name Latino’s kunnen er geen genoeg van krijgen, zo hebben we ons door Amerikaanse media laten vertellen.

7) Het is Paul walkers laatste

We sluiten af met hetzelfde punt als waar mee werd begonnen. Opdat dit vooral niet onderschat wordt.92 reacties

Ik ben al fan vanaf de eerste film maar deel 3 was het dieptepunt maar na 4 weer zat de serie weer in de lift
@rob5nismo: grappig ik vond het pas leuk worden vanaf deel3
@xiran: nog ‘grappiger’ : ik vond bijna alle delen leuk, op het 3e deel na..
@st3fan: ik vond deel 3 de beste :-)
@siemi: dan ben jij geen fan van gast and the furious
@wesley1997: klopt. Het is leuk vermaak. Meer niet.
@siemi: fast*
@rob5nismo: Na 1 was het al dramatisch.. ga dus ook niet naar 7! Crap..
@rob5nismo: lijkt me toch wel relax om deel 3 even te kijken voordat je begint met 7
@rob5nismo: deel 4 was juist verschrikkelijk slecht ! En wat erna kwam ook
Let the comments begin.
Gewoon accepteren dat er heel erg veel mensen (waar onder ik) zijn die de serie tof vinden.
@lowrider: Ja het is een beetje als eten bij McDonalds, je weet dat het slecht is maar toch keer je steeds terug.
Het is gewoon een film waarbij je lekker het verstand op 0 zet, en er gewoon van gaat genieten van de chicks en cars die voorbij komen. Top film, vooral het einde met een heel toepasselijke ending song.
$190,000,000 is toch helemaal niet een gigantisch budget? Althans in deze tijden worden films voor veel meer gemaakt.
@Donstil: ja maar geen film die eigenlijk gelijk naar de dvd moest. En veel films zitten er eigenlijk gewoon onder. Tenzij je Michael Bay heet of James cameron
Ik vind het altijd lachen om te zien. He moet het niet benaderen als een documentaire over de automobielhistorie uitnde oriënt, maar meer als een soort Expandables met gave auto’s. Het eerste deel vond ik echt gaaf, daarna ging het hard achteruit (voor de liefhebber), maar voor twee uur vermaak zijn het uitstekende films. De Fast
@gtwillem: Dat was gelijk ook de reden waarom men het roer heeft omgegooid vanaf deel 4. Het eerste deel was zeker goed en leuk, maar het sprak een te klein doelgroep aan. Vanaf deel 4 is er een koerswijziging gekomen waardoor deel 4,5,6 en 7 gewoon een actiefilm geworden zijn met snelle auto’s erin (i.p.v. een film over liefhebbersauto’s) en is het meer mensen gaan aanspreken. Of het beter is laat ik in het midden, maar slimmer is het in ieder geval wel. Elke deel levert meer op dan het vorige en daar draait het tenslotte om.
Hoe zo’n film 8,2 op IMDB kan krijgen is onbegrijpelijk. Die films gaan toch nergens over… En dan heb ik het nog niet over het acteerwerk…Als ik een wegkijk actiefilm wil zien, kijk ik wel naar Die Hard of Shoot ‘Em Up ofzo.
@kapiteinaudi: Ja maar Die Hard is dan ook niet zomaar een actiefilm is, Die Hard bestaat al sinds 1988 en (geld voor mij ) als de The Godfather van de actiefilms,
@kapiteinaudi: Ja een 8,2 met pas 45k stemmen. Een film als interstellar heeft ook een 8 maar dan met 500k stemmen. Zegt net wat meer :)

Dit soort films scoren in de eerste weken altijd erg goed, dat zakt vanzelf als er ook Niet fans gaan stemmen.
@kapiteinaudi: Komt goed, voor de release was het zelfs een 9 (geen idee hoe dat kan) dus hij zakt al. Als je over een paar weken/maanden weer kijkt zal het wel een realistischer cijfer zijn (7 oid)
@kapiteinaudi: Die Hard is in zijn genre de beste en Die Hard blijft gewoon leuk om te kijken ook na vele jaren zal dat het geval zijn. Fast and Furious verliest zijn glans binnen enkele jaren.
Het is ook vermakelijk om Fast and Furious te zien en 5,6 en 7 zijn gewoon goed gelukt en leuk om te zien.
@r8quattro: ja serieus? 6 goedgelukt? Wat een draak Was dat. 7 begon ook zo dus ik zat al van: ojee dat wordt er weer een. Maar hij verbaasde mij en ook al zaten er nog stukken in die te ver over de top waren Was het een aardige film. Eind was mooi en de hele film probeerde ik wel de digitale versie van Paul te ontdekken. Wat ook wel lukt als je oplet.
@rolov: Misschien was deel 6 niet de meest kwalitatieve maar wel een hele vermakelijke (het gedeelte bij het vliegveld weggelaten dan, dat was zeer onrealistisch). Ik bedoel aan de acteurs alleen al zie je dat Fast and Furious geen oscarwaardige film is, maar is dat erg ik vind van niet.

Morgan Freeman, Bruce Willis, Tom Hanks, Robert de Niro, Al Pacino en Daniel Day-Lewis heb ik zeer hoog zitten en zal hun altijd individueel op hun acteerkunsten beoordelen.
Ik bedoel kijk naar Lincoln (2012) met Daniel Day-Lewis als Lincoln die man acteert subliem en weergaloos het was net of hij echt Lincoln was, ik was zeer onder de indruk. Die film spreekt alleen een klein doelgroep aan.
Fast and Furious spreekt een grote doelgroep aan en je weet dat de acteurs bij Fast and Furious niet de besten zijn en daar neem je genoegen mee, zolang het vermakelijk is is het goed.
Ben het verder overigens met je eens.
@r8quattro: heb jij Lincoln gekend dan ?
@bohica:
Als je als AB reaguurder @lincoln niet kent heb je echt te lang onder die steen gelegen….

Naar mijn bescheiden mening is deze franchise de aandacht niet waard, maar ik ben danook geen 12 meer….
@r8quattro: ik heb mij de hele film zitten irriteren aan het feit dat ex commando’s het afleggen tegen een stel straatschoffies. En dan ook nog dat vliegtuig erbij. Het Was echt een draak van een film. Acteurs neem je voor lief. Er mag wel een beetje overtuiging inzitten.
Ik ga er niet voor naar de bios. Hij komt van zelf op tv. Ik ken niet eens alle delen :)
@gerjan: Uhhh… ooit weleens van downloaden gehoord ;-)
@VeniVidiVici:
Zonde van de ruimte op mijn harde schijf….

Zo, nu lekker Blancpain sprintseries kijken, zien hoe die oude BMW Z4 de fabrieks R8 vernederd….
Hoe ouder ik word, hoe kritischer ik naar films kijk en hoe erg ik mij stoor aan cliché personages en dialogen. En toch kijk ik vaak de F&F-franchise als het op TV komt :)

Jammer van de BuzzFeed-achtige opmaak van deze post btw.
Ik vond deel 6 leuker dan 7…
Ronda rousey zat er ook in niet te vergeten. De nr1 superster van de ufc. Ik ben haar 2 keer tegengekomen in vegas van de zomer tijdens international fightweek. Erg aardig maar zo gek als een deur.
@rolov: Goed bezig, die dame. Zag d’r laatst ook al in Expendables 3 langskomen.
@sir_smokalot: ja klopt en binnenkort komt er weer een film uit met haar. Entourage heet hij vlg mij. Is een serie van die ik nooit gezien heb.
@rolov: je hebt Entourage nooit gezien? Als we t dan toch over lekker makkelijk wegkijken hebben, is dit wel een aanrader.
@rolov: Niet verkeerd maar dan zie ik persoonlijk toch liever Gina Carano.
@centho: ik ook ;) maar als vechter Is er maar 1. En dat Is ronda. Laatste 2 gevechten om de titel stond ze bij elkaar 30 seconden in de ring.
Bij de tweede was ik er al klaar mee,wat een onrealistische zooi.
@HZW: Das wel een beetje kortzichtig hé? Er zit 12 jaar tussen beide films. Ik heb net de Need For Speed film gezien, das pas een brolfilm.
@thezonda: Leg eens uit, wat is een ‘brolfilm’ ?
@sydney: Wel, ik heb hem net een uurtje geleden gekeken dus hij zit nog wat fris in men hoofd. De grootste ergernis waren de fouten in de film. Het lijkt net of er geen scriptgirl aanwezig was. Auto’s die ineens anders rijden (in een race reed nummer 2 ineens op de 1e plaats en 2 seconden later weer niet meer), op een autosnelweg rijden maar als er dan in de auto gefilmd wordt rijdt je in een bos en nog veel andere. Een film moet niet enkel een goed verhaal en een stel goede acteurs hebben, maar het moet tientallen keren herbereken worden om alle fouten eruit te krijgen. Ik zeg niet dat er in FF geen fouten zitten, maar in NFS was dit echt de ene na de andere. En dan zullen zwijgen op de dialogen… Dat is dus in mijn ogen een brolfilm.
@thezonda: Mooie recensie, maar ik heb nu nog steeds geen enkel idee wat een ‘brolfilm’ precies is.Of wat een ‘brol’ überhaupt eigenlijk is.

En ‘men’ ipv mijn? Echt waar ?
@sydney: Ben je een Nederlander? Dat is gewoon een vraag. Ik heb nog al gehad dat nederlanders mijn Antwerps accent niet begrijpen. Brol= niet goed, slecht…
@thezonda: Hahahah dacht ik al :) maak er drol van en je komt vanzelf uit op slecht :)
Om die actiescenes moet je dan ook vooral lachen. Het is niet realistisch maar enorm vermakelijk. Ik neem aan dat niemand komt voor het verhaal en dan is het één van de leukste filmreeksen.
Ik had een pauze tijdens de film en er is niets leuker dan commentaar geven omdat het zo lekker nep is! Top film
Na deel 1 had ik het al gehad. Man man man wat slecht
En nu de mindere puntjes
Laten we eerlijk zijn de eerste drie delen waren gewoon ruk en die hebben ook gewoon verdient de shit over zich heen gekregen die ze verdienden.
Die films waren alleen leuk als je net in je puberteit zat.

Vanaf deel 4 zijn ze een andere kant op geslagen die bij wat meer mensen in de smaak valt. Denk ook een wat oudere publiek.

Ik moet zeggen dat ook ik de eerste delen vaak genoeg afkraakte, maar de laatste delen zijn wel leuk om te kijken. Leuke films voor op een zondagmiddag of vrijdagavond. Lekker onderuit gezakt op de bank met wat chips en drinken. Ik weet niet of ik er speciaal voor naar de bios ga, maar vermakelijke entertainment niettemin.
@Rick-dos: nee de eerste Was leuk. Omdat het iets compleet nieuws Was. Deel 2 en 3 gingen over de top. En daarna gingen een stel straatracers het gevecht aan met ex militairen…
@Rick-dos: Inderdaad ben het met je eens en r8quattro heeft het mooi verwoord bovenin.
Tieten en wielen……Moet wel goed komen…
7 redenen om Fast en Furious niet te bekijken

Vin Diesel, en dan wordt er beweerd dat Sylvester Stallone niet kan acteren.

Achtervolgings scenes zijn totaal onrealistisch

Niveau -of ontbreken ervan van de acteurs

Dialogen zijn niet om aan te horen

Verhaal of het ontbreken ervan

Het uitbuiten van de dood van Paul Walker is pure lijkenpikkerij (deze hoort eigenlijk 2 keer vermeld te worden)

De auto’s zijn karikaturen van het origineel

Hier een voorbeeld van een realistische achtervolging scene 1973 toen er nog gewoon geracet werd met de auto’s in dit soort scenes en computers net op vliegvelden waren geïntroduceerd; ’t is pasen en tien minuten vind ik deze zeker waard :

https://www.youtube.com/watch?v=BmHxf4H-kLI
@desjonnies: Uit een tijd dat een auto blijkbaar maar één versnelling had en er zonder onderbreking voluit in die versnelling werd gereden? Als je het geluid hoort dan lijkt het dat hij op topsnelheid rijdt, maar bekijk je de beelden dan mag je blij zijn als ze 50 km/u door de straten rijden. Tenzij dat natuurlijk de topsnelheid van die auto’s waren, maar denk eerder dat het komt dat die slagslepen nog een klein beetje onder controle zijn te houden in de bochten dan wel in uitwijkmanoeuvre. Of bij elke bocht of draai aan de stuur piepende banden horen. Ook zo realistisch. ;)
Wat ook in die tijd mooi was de versnelde beelden om te laten lijken dat ze echt met 150 km/u door de stad bliezen…
Of zo’n slachtschip die in een achtervolging met een Ferrari of Porsche dat soort auto’s met twee vingers in de neus bijhield. Prachtig.

Vroeger waren de achtervolging scenes niet realistischer dan nu en vroeger werd er net zo goed gebruik gemaakt van special effects. In die tijd hadden ze alleen niet de mogelijkheden die ze nu hebben. ;)
@Rick-dos: slachtschip….wat is dat?
Een film waarbij explosies en tieten het gebrek aan talent bij de acteurs moet verbloemen. Jup, regelrechte topfilm……..
@desjonnies: Je vergeet nog. “Het is Paul walkers laatste” DE reden om hem keihard over te slaan.
@desjonnies: Realistisch of niet, voor Carey Loftin maak ik altijd 10 minuten vrij. Een van de beste stuntrijders ooit. “The best driver in anything that has wheels, sometimes things that don’t HAVE any wheels”

Zijn beste prestatie vind ik de achtervolging uit Against all odds, waar hij op 68 jarige leeftijd de zwarte Ferrari bestuurde waarmee James Woods “leek” rond te rijden.

https://www.youtube.com/watch?v=BYmgLO16ul0
@desjonnies:

Hoezo uitbuiten van de dood van Paul? Paul was extreem autoliefhebber, en is gestorven aan zijn hobby. Hadden ze dan die film van 190 miljoen op de plank moeten laten liggen? Het lijkt mij juist een mooi eerbetoon, en dat is gezien het aantal bezoeken dus ook succesvol gelukt.
@desjonnies: Je hebt een punt, betreft het feit dat het steeds onrealistisch wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=NSxJqtQu760

De film Duel heb je wel gezien denk ik, deze film uit 1971 is nog steeds een klassieker en een voorbeeld hoe je een achtervolging het best mogelijk in beeld kunt brengen. De film bestaat als het ware uit een lange scene, namelijk de achtervolging.
Basis ingrediënten van deze film zijn belangrijk; houd het simpel, realistisch en geloofwaardig en natuurlijk een man die wel kan acteren.

Maar de consumenten (wij allemaal dus) dragen bij dat er zulke films worden gemaakt, zolang de consument alles blijft slikken wat hij voorgeschoteld krijgt komt er geen einde aan dit soort films. Fast and Fruious valt gelukkig nog mee, er zijn velen die gewoon helemaal niet te doen zijn.
Er worden vele miljoenen verdiend, denk aan bioscoopbezoeken en DVD/Blruray verkopen etc. etc. zolang dit blijft duren komt daar geen verandering in.
Alles draait om commercie, kwaliteit staat jammer genoeg al jaren niet meer voorop, er moet genoeg geld verdient worden en daarna kijken de makers naar inhoud.
@desjonnies: Ik heb je linkje bekeken maar verbaasd ben ik niet aangezien het Roy Scheider altijd goede prestaties neerzet.
Iedereen die klaagt over deel 3, moet even deel 6 kijken om dan vervolgens deel 3 te kijken.
Die hele filmreeks is gemaakt voor pubers zonder enig realiteitszin en met 17 euro in hun zak.Dat Michael Bay er nog geen eentje gemaakt heeft is voor mij een raadsel.

Niets voor mij dus.Ik heb geen 17 euro.
@sydney: Dus jij kijkt enkel realistische films? Dus Die Hard, Mission Impossible, James Bond etc is ook allemaal voor pubers en laat jij voorbij gaan? Veel plezier met je documentaires.
@thezonda: Nee.Maar toch bedankt.
Ik heb alleen 1 gezien, vond het wel een grappige film met die dames en de auto’s.
Niveau is ver te zoeken, maar het is zeer vermakelijk!
Ik was laatst geweest. Is een gave film, maar had beter gekund
ik snap al het commentaar hier van de 60 plussertjes hier wel (zo’n beetje heel autoblog dus) maar voor mij en mn vrienden als 12 jarige is het erg vermakelijk: lekker naar auto’s kijken, beetje actie.
@gwnbmw: Top opmerking! De 30 plussers vinden hem ook mooi hoor! :-) We zijn er met 8 man heen geweest waarvan 3 onder de 18 en 5 boven de 30 en we willen hem allemaal nog een keer zien. Kijkt heerlijk weg!
@dotternetta: vmbo reünie ?
leeftijd mag niet veel uit maken, ook toen ik tiener was hield ik niet van slapstick bagger
@gwnbmw: Gelijk heb je en geniet er gewoon lekker van.
Sorry. Zulke automobiele bullshit trek ik echt niet meer.
Ik ben altijd een liefhebber geweest van de fast
Ik ben gestopt met om die films te geven de scene dat ze een japans blok in een mustang lepelden.
@shiva: Duidelijk.
Ik ben er gister naar toe geweest. en het was wel vermakelijk maar kompleet niet realistisch en dat was precies wat ik er van verwachte namelijk veel actie en weinig diepgaand acteer werk
@sir_smokalot Hey Smoke, waarom staat er een banner van deel 6 hier weergegeven? Is er geen goede recente moviebanner voor handen?
Iemand die weet of dit de laatste film zal zijn vanwege het overlijden van Walker?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Tuurlijk niet. Dat handeltje kan nog lekker voor miljoenen verder worden uitgemolken…
Heerlijk slechte films. Allemaal erg vermakelijk met hele neppe stunts. En toch kan ik er nogsteeds geen genoeg van krijgen!
@philipf: ik Was vooral benieuwd hoe ze Paul hadden opgelost. Vin diesel bleek dus het merendeel op zich te nemen. En Paul was een paar keer digitaal. Als je goed keek zag je het. Het Was al beter dan bij terminator salvation waar ze arnold zijn hoofd op een lichaam hadden geplakt.
Ik heb de laatste paar niet gezien. Gaat het tegenwoordig nog over auto’s? Of is het gewoon een volledig autoloze actiefilm geworden?
@corrado16v: 70 actie 30 auto. Het Is niet meer zoals in 1.
1 was best wel goed…
2 had die irritante rapper die heel hard ‘neger’ probeert te zijn (“bro!”) waardoor Paul Walker plots ook probeerde ‘neger’ te zijn (“bro!”)…
3 was eigenlijk ok als je het los ziet van de reeks en liefhebber bent van Japanse film…
4 was saai en voorspelbaar…
5 ben ik in slaap gevallen, dankzij de wonderbaarlijke acteerprestaties van The Rock…
6 heb ik niet gezien omdat ik ondertussen andere slaapmiddelen ontdekt heb…
7 mag geen woord verkeerd over gezegd worden, want het is Walkers laatste… maar is vast kut…

8 9 10 11 12 en 13 worden bevolkt door acteurs met evenveel charisma als een aangebrande pannenkoek met hondenleversaus. Plus Jason Statham…

14 15 16 17 en 18 worden tekenfilms…
@Esprit_de_Flandre: walker is een surfer. Daar zeggen ze allemaal dude. als je in slaap viel had je naar imax moeten gaan. Was onmogelijk om in slaap te vallen met dat geluid.
@rolov: “Dude” zou hem geloofwaardiger gemaakt hebben dan “bro”, idd. Maar dat had Walker niet door…
Ik ben naar de film geweest en op sommige punten was het toch net wat te onrealistisch. Vooral de hele scene met de drie torens in Dubai, of een parkeergarage zonder wapening… En ik weet niet of ik het goed gezien heb, maar staat er op het einde nou een Carrera GT?
@Lucb: Mission:Impossible Ghost Protocol had ook een scene die zich afspeelde in Dubai en vond ik zeer vermakelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).