Seksistische posters nemen GM’s vrouwelijke CEO op de hak

Auteur: , 21 Reacties

Is het 1915?

Ehm...

Vorig jaar werd Mary Barra de eerste vrouw ter wereld die het – bij GM – tot CEO van een grote autofabrikant schopte. Een prima ontwikkeling, maar de manier waarop zij slaafs op bovenstaande dubieuze posters afgebeeld staat zal de nodige wenkbrauwen hebben doen fronsen. And then some. De posters waren rondom de locatie van de New York Auto Show opgehangen.

hm

Je kon er donder op zeggen: iedereen was over de zeik, met bepaalde moraalridders voorop. Het lijkt ons juist een overduidelijke poging het aanhoudende conservatisme en seksisme in de (US-) autoindustrie aan te kaarten, maar vanaf je high horse is dat wellicht moeilijk te zien. Op zich zou de datum waarop deze geplaatst werden ook een redelijke hint kunnen zijn, maar soit….

Dat gezegd hebbend, ze zijn wel een beetje prikkelend, nietwaar?21 reacties

Had zelf iets andere (minder) nachtkledij in gedachten..
Wie heeft ze opgehangen?
Niets mis mee toch? Elke steen die je ziet is daar omdat een man hem daar gelegd heeft.
@gop1:
En iedere man die daar een steen heeft gelegd is uit een vrouw geboren….dus wat is precies je punt ?
@desjonnies: dat de mannen na het zware werk ook nog op die vrouw moesten klimmen.
@desjonnies: Wat is precies jouw punt? Voor kinderen baren hoeft een vrouw niets te doen, dat gaat allemaal vanzelf. Het is iets wat haar overkomt en ze hoeft er zelf niets voor te kunnen of doen en het is dus ook niet haar verdienste.
@gop1:
Ter uwer informatie: iedere bevalling is nog steeds een doodsstrijd. Maar dankzij onze geavanceerde medische wetenschap valt die steeds vaker positief uit. Toch komt het ook in Nederland nog steeds voor dat moeder en/of kind de bevalling niet overleefd. Dus vanzelf gaat het niet. Maar dat zie je nog wel wanneer jouw vrouw/vriendin ligt te bevallen.
@gop1: gaat inderdaad helemaal vanzelf allemaal. Ben je wel eens naar school geweest?
@dameister: Ben jij wel eens naar school geweest vraag ik me af.
@gop1: pittige comeback man
@dameister: Ik ben serieus, als je zo’n vraag stelt, vraag ik me dat serieus af.
@gop1: nou, oke, ja. Ik ben zeker naar school geweest. Maar ik zal m’n mening even normaal verwoorden anders leidt dit ook nergens toe. Ik vind jouw mening nogal raar en respectloos. De bevruchting van een vrouw is voor een vrouw zeker makkelijk maar zoals ook al boven mij werd gezegd is de bevalling zeker niet iets wat heel gemakkelijk is en voor zover ik weet leer je dat dus op de middelbare school al? Vandaar mijn vraag.
@gop1: hap hap hap
Het gebruik van een merklogo is -ook in de USA- alleen maar toegestaan door het bedrijf zelf of met toestemming van dat bedrijf. In dat laatste geval zal het bedrijf dat eigenaar is van dat logo exact willen weten wat ze ermee willen doen.
Indien deze posters door GM zelf zijn aangebracht, dan vraag ik me af wat zij daarmee willen bereiken. Worden hun auto’s hierdoor begeerlijker en daardoor beter verkocht? Ik kan mij de redenering daarachter maar moeilijk voorstellen. En daarom vind ik het gewoon waardeloos.
Maakt geen bal uit.Als de Ad maar blijft hangen en werkt.Dan wint het team.
Tja, de CEO is in zekere zin ook de slaaf binnen een bedrijf… Winst is de CEO’s drug… Alles wat onder hem/haar zit, zijn de dealers…
@e1000bmw523i:
Niet zo goed op de hoogte van de organisatiestructuur van 1 van ’s werelds grootste autoproducenten?
Ik zeg claim indienen!
Fantastisch toch :-) Overduidelijk een campagne waarvoor beide betrokkenen hun fiat hebben gegeven, inclusief de rest van de board en de hoge omes binnen het bedrijf. Tegelijk een gigantische aandachtstrekker, dus wees maar zeker dat die Keynote – want daar is het een aankondiging van – best wel wat volk over de vloer heeft gekregen. Of hoe het tegen de kuiten schoppen van overdreven politieke correctheid ook in je voordeel kan spelen.
Poging om seksisme aan te kaarten, zou kunnen. Maar dan vind ik het niet bepaald geslaagd. Platvloers…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).