Aantal alcoholcontroles drastisch gedaald dankzij terrorisme

Auteur: , 29 Reacties

De terreur die ons allen in zijn greep houdt, houdt ook de politie zozeer bezig dat ze geen tijd meer hebben voor alcoholcontroles.

Blaas

De cijfers die de NOS lospeuterde dankzij de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) liegen er niet om. In 2013 werden er nog 6.025 alcoholcontroles uitgevoerd, vorig jaar waren het er nog slechts 3.097. Politieman Egbert-Jan van Hasselt zegt dat dit onder andere te maken heeft met een gebrek aan capaciteit, dat ontstaat dankzij de terreur en alle migranten. Doordat de politie zich bezig moet houden met deze kwesties, blijft er minder blauw op straat over om mensen met een stuk in de kraag in de kraag te vatten.

Los van deze ietwat ontnuchterende verklaring, geeft de politie echter nog een reden op voor de teloorgang van het aantal controles. De laatste jaren doen ze namelijk steeds minder fuikcontroles. De pakkans zou bij dat soort controles minimaal zijn, omdat de oplettende burgers elkaar via de sociale media op de hoogte houden van waar de platte petten staan. Maar één procent van de bestuurders blijkt bij dit soort controles gedronken te hebben. Volgens van Hasselt is het beter om gericht te controleren op mensen die zich slingerend over ’s heeren wegen bewegen.

Toch zijn verschillende politici geschokt door de bevindingen en hebben ze kersvers minister van Justitie Stef Blok ter verantwoording geroepen. Het terugdringen van het gebruik van alcohol in het verkeer is immers een speerpunt van het kabinet. De laatste tijd zijn er echter juist verontrustende zaken gebeurd op dit vlak, zoals het afschaffen van het alcoholslot. Hoog tijd dus om harde vragen te stellen.29 reacties

Los van het feit dat ik het triest vind dat er minder alcoholcontroles zijn, 10 keer liever alcohol dan de zoveelste slapende flitsambtenaar, hadden jullie nou niet een íets betere foto over dit onderwerp? Ik vind dit nou niet heel flatteus eruit zien bij deze mevrouw. En dan druk ik me nog heel netjes uit ;-)
@astra: ik denk dat ze wel een trucje kan!
@rufctr01: Blaaswerk..!
Maar rij 5km/h te hard en 3 weken later ligt er een dikke vette prent op de mat. Inclusief alsmaar stijgende administratiekosten.
@robbert89: Klopt, maar dat word dan ook geconstateerd door een camera. En die heeft weinig last van inzet op terrorisme.
@rantheman: Soms wel soms niet. Vaak genoeg gaat Flitsmeister af voor mobiele Controles. Daar is wel tijd voor.
@robbert89: Ja, dat klopt, maar dat zijn dan ook BOA’s die nagenoeg enkel alleen daarvoor zijn aangenomen en waarschijnlijk ook niet anders kunnen of willen.
@robbert89: Ja maar politie moet ook winst maken he.. ;)
Er is niet alleen een gebrek aan alcoholcontrole, maar algehele verkeerscontrole. Dagelijks zie ik mensen in het donker rijden zonder verlichting (zowel fiets als auto), haasten, duwen, aggressie, elkaar niks gunnen etc.

Speerpunt zou moeten zijn; meer verkeerspolitie!
En dan heb ik het niet over de bermkassa.
@DonEmilio: dat duwen en agressie heeft ook een oorzaak. Ik probeer het zelf zoveel mogelijk te mijden maar soms zijn er mensen die snappen niet dat rechterbaan als die vrij is die ook voor autos geld en niet alleen voor vrachtwagens.
@donemilio: In mijn buurt is er toch geregeld (2 a 3 wekelijks) zo’n algehele verkeersrazzia.
Jammer dat dit gebeurd onder de vvd.
@fiestacruizer: ik zou zeggen: typisch.
@fiestacruizer: de VVD heeft 3 ministers van justitie verloren in deze kabinetsperiode. De VVD blijkt totaal incompetent als “crimefighters” partij. Ik denk dat ze gewoon allemaal dringend een herhalingscursus liberaliteit moeten doen. En als ze weer weten wat liberaliteit is dan kunnen ze eens wat wetten en regels afschaffen, dat is immers de goedkoopste manier om criminaliteit in te dammen.
Overheid: Afname aantal beboete drankrijders, Bob capagne groot succes!
Is een muur bouwen niet veeeeeel goedkoper dan ??
@lincoln: hee pipo, normaliter zijn je reacties veel scherper, leuker, en gewoonweg beter. Doe eens tandje erbij! Je bent een van de redenen dat ik altijd de reacties lees. Come on Linc!
@camber24:

Politie moet niet zo etnisch profileren ..
Dat zure gelul allemaal ..

Werkelozen brengen juist werkgelegenheid ..
Tja, een bermkassa levert per uur tenslotte meer op….
Ik vind het eigenlijk wel prima zo, ik mis ze niet op straat.
Verder vind ik 1% best veel.
“De pakkans zou bij dat soort controles minimaal zijn, omdat de oplettende burgers elkaar via de sociale media op de hoogte houden van waar de platte petten staan.”

Leuk zulke “burgers” maar als die kennis of familielid, die jouw berichtje heeft gelezen en met z’n dronken kop een persoon dood rijdt dan zijn ze ineens “geshockeerd”.

Maar als de pakkans bij zulke fuiken inderdaad maar 1% is dan is het niet meer dan logisch dat er minder alcoholcontroles zijn en zul je dus met alternatieven moeten komen.
Het is alleen jammer dat er van die amoeben zijn die dit “nieuws” als vrijbrief zullen zien om met een biertje te veel achter het stuur kruipen. Soms moet je “nieuws” voor je houden…
Ik maak me meer om het aantal drankrijders in het verkeer gelijk gezegd.
Met alcohol controle pak je niet de aso rijders op. Mensen oppakken aan hand van weggedrag vind ik inderdaad veel beter!
@bassx: ik vind alcohol rijders toch wel de stereotype asorijder.
@mashell: Dat zeg ik ook niet maar ken het van sportverenigingen waar ik kom als we uit of thuis moeten spelen. Zodra er iemand heeft moeten blazen gaan er appjes rond en blijven er veel auto’s staan, anders stappen ze allemaal doodleuk in de auto. Oftewel met alcoholcontrole pak je de “stereotype asorijder” niet mee op, met een beetje geluk maar 1tje.
Als de pakkans 1% is bij controles, betekent dit dat 1 op de 100 bestuurders teveel op heeft. Sorry hoor, maar ga voor de gein eens auto’s tellen. Dan zijn het er alsnog veel. Ik zou graag zien dat er veel vaker op alcohol (en drugs en zo) gecontroleerd werd. Als is het alleen maar om de burger ook een veilig gevoel te geven. Dat werkt m.i. beter dan een veilig gevoel proberen te creëren door 5 km/u te hard bonnetjes te flitsen. Als ik blauw op straat wil, wil ik ze graag met zoiets zien, en niet verstopt achter een boom met een camera.
@wilbertg:

Dat zijn de bevindingen van een politiewoordvoerder ..
100% uit de dikke duim gezogen dus ..
@lincoln: of in dit geval; uit de blaasmachine gezogen
Hebben ze in ieder geval weer positief nieuws

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).