Agenten blunderen: ‘autodief’ blijkt eigenaar van auto

Auteur: , 19 Reacties

Ben je net lekker aan het toeren in je Chevrolet Impala uit '62, blijkt de lokale politie je aan te zien voor een autodief.

Deze Chevy Impala-rijder kreeg de schrik van zijn leven

Het overkwam Robin en Beverley Brewen, twee verzamelaars van klassieke auto’s uit Washington. Zij reden nietsvermoedend over de snelweg met hun Impala, tot een agent ze in het vizier kreeg. Deze ijverige diender kon het kenteken van de auto niet terugvinden in de database en besloot het tweetal aan de kant te zetten om de zaak verder te onderzoeken.

Voor Robin goed en wel in de gaten had wat er aan de hand was, keek hij in de loop van drie pistolen. Niet veel later was hij zijn shirt kwijt en lag hij op de achterbank van de politiewagen, klaar om overgebracht te worden naar het bureau.

Daar kwam de aap al snel uit de mouw. Robin en Beverley maken namelijk gebruik van het originele kenteken van de auto. Dat zorgde voor verwarring, want de Chevrolet heeft óók een nieuw kenteken. Oom agent vergat bij het invoeren van dat kenteken echter een +, waardoor zijn systeem direct alarm sloeg. Er zou namelijk een gestolen auto rondrijden met hetzelfde keneken (minus de plus dus).

Enfin, je zult het zelf moeten zien om te geloven hoe enorm agenten kunnen blunderen.19 reacties

Aanklagen, cashen en met je collectie Impala’s de volgende halen.
Dat is pas stijl.
En Amerikaans.
Hebt ie geluk dat ie blank is, de kit is al zo populair op het moment…
@moondustfocus:

Idd. Een Afro-Amerikaan werd juist neergeschoten terwijl de agent hem vroeg zijn rijbewijs te pakken.

https://www.youtube.com/watch?v=vXmVPxQGTsE
@FrankypankyV8: WoW Amerika is echt ziekelijk als het gaat om zwarte mensen
Raar gedoe met al die kentekens.
Wanneer beginnen ze in Amerika nou eens in te zien dat hun maatschappij nogal heel erg verrot is? Het feit dat als een politieagent daar aan het werk gaat er rekening meehoudt dat hij wellicht niet meer thuiskomt en dat een burger z’n leven niet zeker is als hij of zij aangehouden wordt, moet daar toch wel een goede indicatie voor zijn?
Ook het feit dat je in de meeste gevallen met getrokken pistolen toegetreden wordt door de politie is een goede indicatie.

Ik ga hier niet roepen dat onze maatschappij perfect is, en in sommige gevallen mogen onze agenten ook wat harder optreden, maar het feit dat ik mij niet zorgen hoef te maken of ik het er levend van af breng als ik staande wordt gehouden, ben ik blij dat we de maatschappij hebben die we hebben.
@Rick-dos: alleen de manier van iemand laten stoppen is al op de meest domme manier: zwaailichten aan (wekt angst/paniek op), 1 agent in de auto (kwetsbaar) en als ze iets een beetje verdacht vinden pistool trekken, schreeuwen, ‘fucking’ gebruiken en meer. Alsof dat ook maar iets helpt… -.-‘
Da’s een kennis van mij ook een keer in Nederland overkomen.
@ferrari94tr: geloof ik niet, in nl laat de politie je niet je shirt uittrekken op de vluchtstrook.
Ook bij een standaard stop kijk je al snel in de loop van een pistool, in New Jersey in elk geval. Als Nederlander een beetje vreemd
Levensgevaarlijk daar zulke fouten. Als de eigenaar zwart Was geweest had hij al neergeschoten geweest.
@rolov: had??
Bijkomstigheid van een maatschappij waarbij iedereen vuurgevaarlijk kan zijn en de politie doodsbang is om neergeschoten te worden. Waarbij de politie er dus voor kiest altijd klaar te zijn om te schieten.., Eng hoor, hopelijk zien we dit nooit in Nederland.
Only in Amerika!
Alles om de wapen industrie maar een hand boven het hoofd te houden.Waarom heb je als burger een pistool of geweer nodig? Geweer kan ik inkomen als je op een farm woont en er beren kunnen zijn.Maar in de bewoonde wereld? Hier heeft een normaal persoon toch ook geen pistool op zak.
@Alfarobert: de nra is heel machtig daar. Dus het Is niet echt om hun een hand boven de hoofd te houden. Meer om ze tevreden te houden.
only in Muricah…
Tja,

Het recht om een wapen te dragen, he!

Wat ik niet begrijp in dit verhaal, die man had zelf geen papieren die bewezen dat hij de rechtmatige eigenaar is van de klassieker? Kenteken- of eigendomsbewijs en zo?

Want je ziet nu hoe snel het fout kan gaan met een pistoolzwaaiende ‘cop’.

Stel dat die man hardhorend was, zoals een andere oudere Amerikaan ook overkwam. Die hoorde een agent niet terwijl hij zijn wandelstok wilde pakken. Pampam, meteen een kogelregen en een keer in zijn onderbuik geraakt.

Ziek hoor!
Amerikanen zijn zo paranoïde als de pest. Die zijn echt helemaal doorgeslagen daar!!
Bij de grens ook !! Je wordt al behandeld als een crimineel als je het land in wilt komen!!
Mooi land maar de mensen zijn echt helemaal geprogrammeerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).