Al deze supercars zijn van één skinny Vietnamees gastje

Auteur: , 20 Reacties

In Vietnam zijn ze dol op geld en rijkdom, en dat is waar Nguyen Quoc Cuong, alias Cuong Dollar, absoluut geen gebrek aan heeft. Aan auto's trouwens ook niet, getuige deze omvangrijke supercarcollectie vol Italianen.

Volgens de verhalen werd Cuong in een bevoorrechte familie geboren, maar overleed zijn vader vroeg. Het imperium dat is opgebouwd staat echter nog als een huis, en dus kan Cuong zich wat duurdere speeltjes veroorloven dan de gemiddelde Vietnamees.

Cuong, hier op de foto met de wereldberoemde drifter Butsy Butler (wie kent hem niet?), organiseerde met zijn supercarclub Car Passion in 2011 een tocht van Ho-Chi-Minh-stad naar Hanoi in het noorden. Foto’s daarvan vind je op deze site.

In de gallery vind je wat hij zoal in de garage heeft staan. Nu alleen nog een betere camera kopen, opdat wij wat scherper beeld hebben.20 reacties

Waarom nog n R8 als je al een Gallardo en 430 hebt? Gratis ergens bij gekregen?
@davelepeef: Omdat het zijn beide mooie auto’s zijn. Ik vraag me eerder af waarom een gewone Gallardo én een Gallardo SE van dezelfde generatie.
wat dit helemaal bizar maakt is dat het goede communistische Vietnam een enorme import heffing heeft op “luxury goods”. Daar verbleekt de Nederlandse BPM bij hoor! ;)
Aan de andere kant, als je “well-connected” bent zal je ongetwijfeld korting krijgen!
@Bas Afman: Veel landen in azie hebben dat . Taiwan heeft 100% belasting op autos. Singapore heeft zelfs iets van 140% belasting PLUS dat je een licentie moet kopen voordat je überhaupt een auto mag hebben. Dat is nog eens 50.000 Euro PER auto.

Maar als ik het me goed herinner heeft Hong Kong bijvoorbeeld helemaal geen belasting op autos, althans erg weinig.
@hotemetoot: hong kong heeft geen import belasting op auto’s, maar kent wel een zogeheten “first registration tax”. Op het bedrag boven de 20.000 euro (ongeveer) wordt 115% belasting geheven.
@hotemetoot: In Singapore is 10% miljonair. Dus dat zal wel goed komen met die taxjes.
@hotemetoot: Hong Kong auto prijzen zijn vergelijkbaar met de onze, al dan niet zelfs duurder
7 auto’s, waarvan 5 supercars? Zeker, ik zou een figuurlijke moord doen om er 1 te bemachtigen, maar er zijn toch nogal wat spectaculairdere verzamelingen voorbij gekomen.
Blijkbaar toch een goed lopend familiebedrijf, dure auto’s heeft ie verzameld. Echter geen echte inspiratie qua keuze helaas..
Zo jammer, te weinig ‘verzamelaars’ gebruiken hun geld om echt mooie auto’s te kopen… Al het standaard spul: F430’s, Lambo’s en die afzichtelijke RR’s. Koop eens een 250GT California, een Miura, een Mustang GT500, Chevelle, Gullwing, GT40, iets met een hart, met een verhaal erachter. Dat zijn voor mij de echte verzamelaars, de echte petrolheads!
@joostie: Zou ik ook niet doen… Ik zou zelfs met veel geld nachten niet slapen zou er een tegen mijn 250 GT of Miura rijden. De huidige collectie kun je gewoon dagelijks gebruiken als je wilt en is prima te vervangen…
Zou dit een treurig voorbeeld zijn van loempia bakker tot miljonair ..
@amnesia: Nee, suckie suckie, 5 dollah.
Leuk voor hem, maar dit is weeral zo’n saai lijstje.

Smoke mag in het vervolg een waarschuwing geven dat het weer eens hetzelfde lijstje is, als toch enkel maar de naam van de eigenaar veranderd.
Waar zijn de chicks?
Saaie collectie, wat is zo’n gallardo van de 1e generatie toch lelijk van de achterkant!
2 Gallardo’s? (foto 1 en 3)

Verder, tuurlijk ben ik jaloers maar als het mijn geld was zou er toch wat anders staan want ik mis toch “spirit” ofzo…
In Vietnam zijn ze dol op geld en rijkdom. Nou niet alleen in vietnam…
Weinig variatie. R8,Gallardo’s en F360/430 vallen in dezelfde categorie. Woon je in een mooi huis, heeft je achterbuur verroeste golfplaten op z’n tuinhuis liggen. Waarschijnlijk plaatsgebrek in de betere wijken ofzo?
Geen AMG of M5 of iets van dien aard. Jammer!
Heel de zooi inruilen voor wat nieuws… 458 of Aventador.. Wat moet je met zo veel autos.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).