Amsterdams vrijgezellenfeest eindigt in politieachtervolging

Auteur: , 26 Reacties

Het werd voor deze vriendenclub inderdaad een dag om nooit te vergeten.

Nou nou

Uit de categorie ‘van je vrienden moet je ’t hebben’. Een Amsterdamse groep vrienden besloot de aanstaande bruidegom mee te nemen voor een middagje paintball. Dat doe je natuurlijk niet in een anoniem x-persoons busje, dus fake je een ontvoering en pleur je het feestvarken in de achterbak.

Zo gezegd zo gedigidaan. Probleempje: toen de vrijgezel in de achterbak werd gegooid vergat de groep om zijn armen goed vast te tapen. Zo lukte het hem om zichzelf te bevrijden, waarna z’n vrienden al rijdend op de snelweg met tape in de weer gingen om de beste man in bedwang te kunnen houden.

Automobilisten die het zagen gebeuren hadden niet door dat het om een grap ging en schakelden de politie in. Die rukte vervolgens met meerdere auto’s en een politiehond uit om de ontvoering te verijdelen. De vrijgezel dacht op dat moment dat z’n matties het wel héél groots hadden aangepakt, maar deze plotwending hoorde niet bij de joke.

Eenmaal op het bureau aangekomen bleek dat ’t om een grap ging en liep het verhaal alsnog met een sisser af. Moet een mooie speech worden, op de grote dag.

Foto: screenshot uit de bijbehorende video van RTV Noord-Holland26 reacties

Goed verhaal – lekker kort!
@ghost: spraakwater lest de dorst ;-) zo gezegd zo gedigidaan :)
Dus dit bedoelde die partypoepers (lees agentes) met, volgende week worden we echt gemeen…..
Leuke grap voor de omstaanders…..
Haha heerlijk verhaal dat gaat nog lang in die familie rond!
Gelukkig heb ik geen vrienden
@kaasdevies: Dit is geen Dumpert. Wij zijn kansenjongeren.
Zoals de meeste wedding movies uit Hollywood
Hahahaha!

Inderdaad een geweldig verhaal voor op de bruiloft.
Hahahahahaha, briljant dit!
Dit doet mij weer herinneren aan de mooie tijden die we hadden, met het ontvoeren van feuten in een busje. Helaas eindigde dit avontuur ook op het politiebureau. Na de hand was het ook niet slim om ze midden in het centrum op klaarlichte dag van de fietsen af te trekken…
@audirijder: sinds wanneer maakt audi busjes ;)
@jurdespotter: de quatrosporter! Deze is alleen bestelbaar voor grote Audi klanten. Daarnaast hebben ze een geheime optielijst die ik als een malle heb aangehinkt. Met name de optie Bivakmutsen met Audi logo was populair.
@audirijder: Dus jij hebt een academische opleiding, maar je kunt ‘naderhand’ niet spellen?
@audirijder: fEUten? Knor
Kunnen ze hierover niet een “factuur” ontvangen. Door de ingezette eenheden van de politie. Terwijl het hier niet om een strafbaar feit gaat. En wie zijn eigenlijk de verantwoordelijk voor? De vrienden of de mensen die de melding hebben gedaan?
@dailydriver: niet zeuren we lachen er allemaal om en het gebeurd van onze belastingcenten dus maak je niet zo druk.
@dirkiii: Natuurlijk kan ik de grap wel waarderen. En ja, kan er ook om lachen.
@dailydriver: Als ik naar de foto kijk zijn de kosten aanzienlijk geweest, plus de verstoring van het verkeer. Kun je een goeie grap vinden, maar de openbare weg is geen speeltuin.
@oxymoron: helemaal met uw eens, op openbare weg dien je de wetverkeers regelement toe te passen. Echter de grap zelf is wel leuk, de uitvoering wat minder alleen.
@dailydriver: gelukkig maar.
Kijk eens aan, goed geregeld!
Jaar of 10 geleden reed ik louche amerikaanse wagen. Het leek ons (paintball-vrienden) wel leuk om een drive-by-shooting te doen bij het huis van een maatje. Gewoon verfbolletjes tegen de ramen schieten!

Geheel in stijlen kwamen we met gedoofde lichten aanrijden die avond, vier man openden een minuut lang het vuur op het pand vanuit de geopende ramen (vol-automatische paintball guns dus dat ratelde flink), en daarna scheurden we met gillende banden weg.

Later hoorden we dat meerdere buurtbewoners 112 gebeld hadden, dat mensen onder de tafel waren gedoken, en dat de politie op zoek was naar een Amerikaanse auto die aan het signalement van mijn auto voldeed, al hadden ze geen kenteken want het voertuig reed met gedoofde lichten….

Leuke anecdote, maar achteraf gezien wel een “oeps-niet-zo-handig” momentje
@rechtervoetje: ja, wat begint als grap kan slecht eindigen.
Hahaha geniaaal! The Hangover 4!
Dit lijkt mij nou nog wel leuk. Alleen dat je dan met paintball waarschijnlijk in dat apenpakkie wordt gehesen is minder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).