Politie waarschuwt: vanaf volgende week worden we gemeen

Auteur: , 72 Reacties

'No more mr. annoying nice guy' ~ Sanna Eichhorn, politieplatform VHMP.

Serpico

De afgelopen weken irriteerde de politie u met wat ze zelf ‘ludieke’ danwel publieksvriendelijke acties noemde: lekker (buiten de spits) de snelwegen verstoppen door 3 breed met een gangetje van 60 per uur te rijden, en gisteren door heel veel lawaai te maken. Dit omdat ze een betere CAO willen, maar de minister van VenJ werkt niet mee.

Maar nu is het klaar met de vriendelijkheid, en gaan de jongens in blauw hun tanden laten zien. U weet wel, dezelfde mensen die zich rustig 4 minuten lang zonder iets te doen stijf laten schelden en laten bedreigen door een Matiz-Moker, alvorens hem – voorzien van een nieuwe portie street cred – weg te laten rijden.

Wat er precies gaat gebeuren verklapt oom Agent nog niet, maar u mag gerust speculeren. Eerst rustig de koffie opdrinken als u belt dat er een gewapende indringer in uw huis is? Bij een kopschopactie de camphone in plaats van de boeien pakken? IED’s langs de A13 begraven? Elke flitspaal in het land op een Vmax van 30 km/u instellen? Mogelijkheden te over.72 reacties

Als ze nou eens gewoon echt ouderwets politie werk gaan doen….Komt tie snel over de brug met die CAO..
@norge: en wat is ouderwets politiewerk? Overtreders van de wet staande houden dus ook mensen die lak hebben aan de snelheidregels in Nederland..
@Soulmaster: Ouderwets politiewerk is echte boeven pakken, in plaats van de hardwerkende mensen te pakken die op weg naar, of van hun werk een paar km te hard rijden.

Ik ken een paar agenten van de oude stempel. 1 is inmiddels met pensioen. Zij dwingen respect af en bereiken met een stevig gesprek veel meer dan met een bekeuring. Af en toe werden ze op pad gestuurd met van die jonge gastjes die meteen hun bonnenboekje pakken. Dat werkt gewoon niet. Zij gaven alleen een bekeuring als iemand hem echt verdiende.

De laatste jaren moesten ze dat bij elk functioneringsgesprek gaan uitleggen. Dan kregen ze te horen “je hebt wel weer weinig geschreven, hè” De ene is blij dat hij met pensioen is en de ander is blij dat hij bijna met pensioen kan.
@norge: Dat doen ze. Van de week was het nog in het nieuws: de misdaad is afgelopen jaar gedaald, het percentage opgeloste zaken is gestegen en de aangiftebereidheid is gelijk gebleven. Als het om een bank zou gaan hadden ze nu al een dikke bonus gehad…
@norge:

BULL SHIT !

Het is de politiek die de prioriteiten van de politie bepaald, het is de politiek die ze de weg op stuurt om ons voor een paar kilometer te hard te pakken en het is de politiek die voor al de administratieve rompslomp zorgt zodat ze zoveel achter het bureau zitten.
OO en het is ook de politiek die duizenden nieuwe agenten belooft, maar in plaats daarvan mankracht vermindert.

Als jij denkt dat deze minister weigert enige concessie te doen omdat de politie niet goed genoeg haar werk doet dan suggereer ik dat je even naar hem en zijn voorganger luistert.
Ze vallen over elkaar heen om de politie verbaal een veer in de kont te stoppen!

Het gaat gewoon om bezuinigen!
@dracae: Ik ben het volledig met je eens. De agenten moeten naar de korpsleiding luisteren en zij op hun beurt naar de politiek die er een potje van maken!
@dracae: Je begrijpt me niet, door niet naar de minister te luisteren kunnen ze een betere CAO afdwingen ….Dat betekent dus ; geen snelheids controles houden voor een paar weken en inplaats daarvan winkel en fietsdieven pakken.
Ouderwets werken dus..
@norge: Dat begreep ik dan niet omdat ze dat eigenlijk al een tijd lang doen, ze zijn begonnen om geen ‘onzin boetes ‘meer uit te schrijven en hebben stakingstijd ook voor achterstallige administratie gebruikt.
Maar goed, als ze met z’n allen in als een soort van staking zich op inbraken willen storten, van mij mag het!
@norge: Alsof jij daar verstand van zou hebben ;)
-edit: niet doen-
Ach, agenten hebben veel voor anderen over en we hebben veel aan ze te danken, dus als ze een nieuwe CAO willen verdienen ze die ook wel
@agera: Salaris bij de politie is gezien de risico’s ronduit droevig te noemen, het kan geen kwaad om de CAO te verbeteren. Ik denk eerlijk gezegd dat de volgende acties ieder klein delict aangepakt gaat worden om het publiek op de huid te zitten. Geen waarschuwingen meer, gelijk boetes. Geen biertje meer drinken in het vondelpark, joint roken in het openbaar of snel laden/lossen in een betaald parkeren zone.
@agera: precies, laat ze dan maar flink actie voeren om de dikverdiende salarisverhoging af te dwingen.
De politie uw vriend… ha ha ha…
(ik kies mijn vrienden zelf)
Ze mogen blij zijn dat ze werk hebben, stelletje lozers. Zo zielig zijn ze niet. Er verzuipen elke dag honderden vluchtelingen die moeten vechten voor hun leven. En meneer ome agent wil extra salaris. Laten we eerst is wachten tot de economie weer op gang is en dan mogen ze van mij best wat salarisverhoging vragen.
@clarkson: ja lekker wachten tot de economie weer op gang is hahah.. Wie doet mee met wachten?
@clarkson: dat was weer de portie inkoppertjes van populistisch gelul van vandaag.
Bedankt.
@clarkson: wat een schoftige reactie zeg om deze vergelijking te maken. De politieagent staat al jaren op de nullijn en worden zwaar onderbetaald.
@Soulmaster: Schofterig of niet. Besteed is geld aan echt belangrijke dingen ipv aan salarisverhoging voor de politie. Zo ”zwaar” onderbetaald zijn ze ook weer niet. Laat de overheid is al die miljoenen investeren in echte problemen. Als we zo door gaan zijn we niet beter als duitsers uit de 2e wereld oorlog.
@clarkson: als we zo doorgaan? Met wat bedoel je dan? Omdat de politie staakt zijn wij net als de Duitsers? Of bedoel je omdat wij geen vluchtelingen ophalen als ze ergens op een boot rond dobberen? Hoop toch wel dat jij gisteren minimaal 2500 euro hebt overgemaakt naar giro 555. Anders ben je minimaal net zo slecht als Assad. Rare vergelijking he….
@dubois: minstens
@Soulmaster: ze hebben gewoon een MBO salaris conform hun niveau, dus niets onder betaald, alleen maar gezeur….
@Soulmaster: ik begrijp dat staken nooit, je doet werk en daar word je voor betaald, vind je je loon te weinig, dan zoek je ander werk, waarvoor je meer loon kunt krijgen. Zo komt er een krapte aan, in dit geval, politiemensen en dan zal de minister gaan denken hoe kan het dat ik te weinig politiemensen heb? Betaal ik ze te weinig? Conclusie zal dan zijn dat ze misschien onderbetaald worden en op die manier krijgen de politiemensen misschien meer loon, dat is hoe het imo zou moeten gaan, marktwerking.

Kan een politieagent(e) op dit moment ergens anders niet meer verdienen met dezelfde opleiding, dan moet je concluderen dat het loon de juiste hoogte heeft.
@phevtreb: Eindelijk iemand die het begrijpt.

Daarnaast vind ik het belachelijk dat de politie de bevolking lastig moet vallen met hun CAO conflict. Zo van “He, kijk, wij willen meer geld hebben maar krijgen het niet! Daarom vallen wij jullie nu lastig met allerlei acties (langzaam rijden, sirenes, parachutist tijdens de bekerfinale (wtf?))”, en dan net zo lang doorgaan tot dat men het zat is en zegt “Ja geef ze die paar centen nou maar dan zijn we van het gezeik af.” Het gaat dus niet om het geld verdienen of nodig hebben, maar het overlast dat ze veroorzaken afkopen. Triest.

Vakbonden zijn ouderwets en een grote beperking in de economie.
@phevtreb: Als je bij een commercieel bedrijf werkt en het salaris staat je niet aan, dan kun je inderdaad bij een concurrent gaan kijken of je daar met hetzelfde soort werk meer kunt verdienen. Bij sommige (semi-)overheidsbedrijven kan dat soms ook nog wel (zij het in beperkte mate), maar bij de politie is dat gewoon godsonmogelijk. Er is immers maar 1 politie. Dus waar zouden die agenten naar toe moeten als ze wel hetzelfde soort werk willen blijven doen maar het salaris ze niet aanstaat?
@henrie: toen ze aan deze baan begonnen wisten ze al dat er geen concurrerende bedrijven zijn, ze hadden deze situatie van tevoren kunnen inschatten. Misschien kunnen ze bij een beveiligingsbedrijf terecht of iets dergelijks. En anders maar omscholen. Als de agenten deze baan willen blijven beoefenen, moeten ze dus genoegen nemen met dit salaris willen ze een hoger salaris dan moeten ze dus een andere baan zoeken. Zo simpel is dat.
@phevtreb: Zo simpel is dat misschien in jouw denkwereld, maar daar denk ik toch iets anders over. Ja, ze wisten van tevoren dat er maar 1 politie is, maar is dat reden om genoegen te nemen met jaren lang geen loonsverhoging?

En ik had wel verwacht dat je met zoiets als een beveiligingsbedrijf zou aankomen, maar dat is natuurlijk iets totaal anders dan de politie. Omscholen is ook leuk bedacht, maar als je je werk heel leuk vindt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker ook op latere leeftijd…
@henrie: dit loon hoort gewoon bij een politieagent, als je je werk leuk vind dan moet je leven met dit loon, vind je het loon te laag, dan moet je wat anders gaan doen, zo kijk ik er tegen aan.

Stel dat ik vakken vullen mooi werk vind, ik leg m’n hele hart en ziel in het perfect recht leggen van de koekjes in het vak, alleen ik vind dat ik daar €20,- per uur mee moet verdienen, dan kan ik aan mijn baas/werkgever gaan vragen of hij mij €20,- per uur wil betalen, zeer waarschijnlijk weigert hij dat en dus moet ik dan een keus maken, of het werk, dat ik dus met erg veel plezier doe, blijven doen tegen het loon dat mijn werkgever wil betalen, of op zoek naar beter betaald werk.

Je kunt wel als werknemer willen bepalen hoe hoog je loon is, maar zo werkt dat natuurlijk niet, dan moet je ondernemer worden, met alle bijbehorende risico’s die daar bij horen.
@henrie: je kan ook in de beveiliging gaan werken, of het leger in,
@clarkson: tip: laat die paar hersencellen van je eerst ff werken voordat je zulke onzin neer wilt zetten. Heel misschien bedenk je je dan.
@clarkson: Zo te lezen moet er vooral extra geld naar het onderwijs.
-edit: nutteloze bijdrage-
@bennieokkels: beste mod. haal dan aub alle andere so-called “nutteloze bijdragen” ook weg. Is wel zo sympathiek. en correct. en integer.
@clarkson: Gefeliciteerd! U gaat door voor de meest achterlijke reactie van het jaar!
@clarkson: droeftoeter ben je met je populistische opmerkingen.
@clarkson: Ah man hou op met die gelukszoekers, laat ze lekker in hun eigen zandbak blijven, we hebben genoeg aan onszelf.
@bofkont: aan dennise: mag dit de meest achterlijke reactie van het jaar zijn?
@clarkson: Na drie jaar op de nullijn te hebben gezetten vind ik dat ze best mogen klagen.
Ik denk dat ze random mensen gaan neerschieten.
@camber24: Zou je voorkeuren mogen opgeven?
@donvincenzo: dan is het niet random meer
@draadloos: tenzij hun random in die groep gaan schieten
Ik zou m’n god niet weten (denk net als de meeste die reageren) wat er in de huidige CAO staat. Lijkt me moeilijk om een mening te vormen dan he.
Bij ons in de buurt hadden ze rollerbankjes waarbij je geen boete kreeg
Ik begrijp niet waarom acties die de burger niet kan voeren (zoals hinderlijk langzaam rijden op de snelweg) voor persoonlijk gewin (salaris) in plaats van het algemeen belang, niet onder machtsmisbruik vallen.
@etijn: dit dus! Amen!
@etijn: Jullie hebben de mensen gekozen die over de CAO van de politie gaat.
Vroeger ben je gepest, je denkt ik word agent en dan kan ik mensen terug pesten. En nu nog zeuren over je salaris, agent worden is een keuze die je maakte toen je ook wist wat je ongeveer verdiende!

Ik maak me niet druk, ik word per uur betaald ook als ik op de weg zit, kom maar op met de files!
@lorddisick: denken we net een dieptepunt bereikt te hebben met clarcksons reactie, kom jij met jouw reactie. Gefeliciteerd flapdrol, jij laat zien dat het altijd dommer kan.
@monk: realiteit gappie, als ik meer wil verdienen ga ik iets beters zoeken!
@lorddisick:
En?
Als je een fatsoenlijk salaris verdient, koop je dan wep een fatsoenlijke auto, zoals het er nu voor staat gooi ie het als nog in het closet….
@lorddisick: beetje kort door de bocht. Stel je bent 10 jaar geleden begonnen als agent, niet omdat je gepest bent maar omdat het bij je past. Nu tien jaar verder zijn de risico’s in het vak groter geworden, levensonderhoud hoger etc… Maar je verdiend nog steeds hetzelfde. Ga iets anders zoeken… Ja als je hart bij de politie ligt wil je dat helemaal niet. Mensen in de zorgsector idem.
@lorddisick: Niks mis met een audi, goede wagens :)
Haha reverse engineering
We are legion
The time is now
Heb geen medelijden met de politie hadden ze maar voor een echt vak moeten studeren
-edit: nutteloze bijdrage-
Nieuwe acties?

Misschien gaan ze wel verdekt opgesteld ergens in de berm liggen om onschuldige burgers geld uit de zak te slaan, dat zou pas gemeen zijn…

Liefst op wegen waar je vroegah gewoon 80 mocht en nu opeens voort moet hobbelen met een slakkengang terwijl er in de wijde omtrek geen huis of spelend kind te zien is.

Ik denk dat ze de menigte dan wel aan hun kant krijgen.
Tja het was wachten op het moment dat het gecompenseerd ging worden..
Is dat Serpico op de foto?
@jensgib: nee dat is al pacino die serpico speelt.
@jensgib: ik weet dat Al Pacino Serpico speelt maar ik vroeg me af of het hem was op de foto.
Hello mr. Nice Watch
Man man man wat een gezeik. Worden wij zeker weer de dupe..
Geef onze agenten nou wat ze verdienen, dan zijn we allemaal van het gezeur af.
@dutchdriftking:
Goed idee, droog brood kost niet zo veel….
Ben benieuwd wat ze gaan doen, hun vorige actie op de snelweg had ik ook al aangifte van kunnen doen, in geen geval mag het verkeer opgehouden worden!
Gaan ze nu nog verder zullen we wel eens zien wie hoe kinderachtig wij ook kunnen zijn!
@bofkont: ga jij maar aangifte doen hoor. Stoere bink.
Wat een ondoordachte reacties veelal. Eens kijken hoe je praat als je een gewapende overval meemaakt o.i.d. Wat doe jij als er blijkt dat er een familiedrama in je buurt heeft plaatsgevonden? Die mensen die hier belachelijk worden gemaakt gaan dan naar binnen en treffen dingen aan die ik nooit hoop te zien.

Met de prijsstijgingen van al de jaren zijn 9 van de 10 salarissen deels of geheel meegestegen. Een jarenlange nullijn betekent voor hen dus koopkrachtdaling.

Gezien het risico en de overige dingen die zij doen hebben ze mijn zegen met staken.

Diegene die hier roepen dat het enkel bonnenschrijvers zijn hebben m.i. een dermate laag iq en kortzichtigheid dat zij een nullijn verdienen.-edit: nutteloze bijdrage-
Ik zeg de snelheid moet na 21u omhoog naar 160
Ze moeten ze eens iets meer controleren als ze zich weer eens ziek melden ,ik las laatst dat het ziekteverzuim bij politie het hoogst is van alle sectoren .en ga nou niet zeiken dat dat is omdat het zo gevaarlijk en uitputtend is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).