Aston Martin bevestigt komst en naam van DB11

Auteur: , 21 Reacties

Daarmee weten we nu zeker hoe de opvolger van de DB9 gaat heten.

Aston Martin DB11

Middels een persbericht laat Aston Martin weten dat ze in 2016 een nieuwe auto gaan lanceren, het eerste belangrijke nieuwe product van Aston’s zogenaamde Second Century Plan. Aston Martin CEO Dr Andy Palmer zei daarover het volgende: “Today I am proud and pleased to confirm that the DB11 nameplate will sit on our next new car.” En hoe die nameplate eruit gaat zien weten we dankzij bovenstaand plaatje ook al.

Daarmee komt de lange DB-lijn van Aston Martin dus voorlopig niet tot een einde. DB zijn overigens de initialen van tractorbouwer David Brown, die het merk vlak na de oorlog overnam. Aangezien de DB11 al voor volgend jaar op stapel staat, wordt er al volop getest. Zo zagen we al een zwaar gecamoufleerd exemplaar rijden en draaide een al even goed ingepakte DB11 zijn rondjes op de Ring.21 reacties

Gaaf nieuws! Nu snel terug naar psv-mu!
@epic001: Ja psv kan het vanavond maken of breken. Met dat laatste zijn ze al goed bezig vanavond!
@clarkson: 2-1 gewoon! Tegen de Turken speelde Narsingh niets klaar, en tegen Man-U kan het dus gewoon wel…
@gtwillem: Wat een stunt zeg! En oh oh wat was man untd slecht!
@clarkson: ik heb het niet gezien. Maar als je zo veel euro’s stukslaat op spelers als Martial, Schweinsteiger en Depay moet je een team als PSV gewoon zakelijk met 3-1 oprollen. En dat kunnen ze dan weer wel tegen Liverpool. Ik kijk nu al uit naar de persconferentie met Louis van Gaal.
@gtwillem: Gelukkig blijft het een spelletje die alle kanten op kan gaan. Als het met geld gekocht zou kunnen worden en het op papier sterkere team altijd zou winnen, dan zou er natuurlijk niets meer aan zijn.
@clarkson: mwah, in de Champions League zijn de duurdere teams wel zwaar favoriet. Alleen Atletico Madrid (Supercup, finale CL) heeft met vechtlust het gered, voor de rest is het het grote geld wat regeert.
@gtwillem: *kuch* Juventus *kuch* hebben de gewonnen van real, en hadden onterecht verloren kunnen we van Atletico niet zeggen 😉
Top dat er een db11 aan komt! Maar aan de andere kant jammer dat de db10 niet vol in productie gaat. Wat is die db10 toch gaaf!!
@clarkson: de DB10 is een aparte body op basis van de V8 Vantage S. Dus technisch gezien is dat een ‘oude’ auto.
@gtwillem: achja het oog wil ook wat. Maar je heb gelijk. Maar AM zal niet de eerste zijn die een bestaand onderstel gebruikt voor een nieuw model. Maar wie weet is de db11 nog veel mooier?!?!
@clarkson: begrijpelijk. Maar het schijnt dat de DB10 echt gewoon exact een V8 Vantage is. Met raketwerpers en straalaandrijving ;-). Dus meer een stylingstudie dan echt een nieuw model.
@gtwillem: Een paar nieuwe draagarmen en een vermogensupdate had voor mij genoeg geweest. Zonde van het mooie design als je het mij vraagt. En ik denk dat veel am klanten hem graag hadden willen hebben.
@clarkson: Wie weet lijkt de DB11 wel als twee druppels water op de DB10, maar dan met onderhuidse vernieuwingen. Wat een prachtige wagen is die DB10 namelijk. Zonde om geen enkel stijlelement over te nemen in de DB11. Hoe dan ook goed nieuws dat de DB11 is bevestigd.
@stigspielberg: klopt helemaal. Aston Martin had aanvankelijk het plan om de DB10 te gebruiken voor Spectre, maar net als met de Z8 (The World Is Not Enough, Cobra chassis met Mustang motor) en DBS (Casino Royale, was gewoon een DB9 met dikke bumpers) was de DB10 niet op tijd klaar. Dat werd dus een nieuwe koets op een V8 Vantage, en de DB11 lijkt er waarschijnlijk sterk op, maar krijgt een nieuw platform (evolutie van het ‘VH’ chassis), nieuwe motor (van AMG) en nieuwe transmissie (van Mercedes in plaats van Graziano).
@gtwillem: ik vind het wat om een heel model nr te gebruiken voor een film. Maar goed ik kan niet wachten op de db11. Ben nog al am fanboy.
@gtwillem: Aha. Leuk om te weten van die 007-versies. En kijk wat een iconische status de uiteindelijke Z8 (met zijn M5-motor als ik me niet vergis) en de DBS nu hebben onder autoliefhebbers. Diezelfde toekomst gaat de DB11 hoogstwaarschijnlijk tegemoet als hij inderdaad sterk op de DB10 geïnspireerd wordt. Ik ben benieuwd.
Ik vind het eigenlijk net niet lekker klinken. DB11. Zal wel wennen zijn.
@dutchdriftking:

Dee Bee Eleven.
Klinkt juist best sexy.
Eerste orders zijn zelfs al geplaatst. Ben erg benieuwd naar de looks!
Ben ik de enige die meer interesse heeft in de toekomstige technische specs? Komt die turbo er bij AM ook op???

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).