Aston Martin en Red Bull tonen hypercar in geheim

Auteur: , 22 Reacties

We zijn ernstig benieuwd.

Aston Martin DP100

Potentiële klanten weten nu al hoe de hypercar van Aston Martin en Red Bull eruit komt te zien. Tijdens het weekend van de GP van Monaco vond een geheime onthulling plaats. Het getoonde model is een levensgrote versie gemaakt van klei of plastic, maar moet qua uiterlijk zo’n 70 á 80 procent lijken op het uiteindelijke productiemodel.

Er worden 99 stuks gebouwd van de auto, nu nog bekend onder codenaam AM-RB 001. Het uiterlijk is voor ons gewone stervelingen nog geheim, maar een vriend van Autoblog-lezer @cr37 begaf zich onder de aanwezigen.

Een vriend heeft hem 2 weken geleden gezien in Monaco tijden de GP. Wat hij erover zei komt heel erg overeen met wat er in dit artikel staat. Het interieur is heel klein en hij denk dat er nauwelijks 2 mensen in passen. Het interieur is heel klein door de aerodynamica onder de auto. Omdat er zo veel ruimte is onder de auto lig je als een formule 1 coureur in de auto. Hij vond de auto meer op een lmp1 auto lijken dan op een caparo t1. Dus een rechthoekige vloer waar de caparo een open vloer heeft achter de voorwielen. Ben heel benieuwd. Het ziet er blijkbaar heel goed uit maar is extreem duur.

Aston Martin CEO Andy Palmer heeft gezegd geen prijskaartje te onthullen van de AM-RB 001. De hypercar gaat vermoedelijk meer dan 2,5 miljoen euro kosten. Een rijdende prototype moet in de lente van 2017 klaar zijn. De auto krijgt een middenmotor en een hybride aandrijflijn zal vermoedelijk ook een rol gaan spelen. Over dat laatste bestaat nog wat onduidelijkheid. Aston Martin en Red Bull willen het gewicht van het monster zo laag mogelijk houden, hierbij is een zware batterij dus niet welkom. De AM-RB 001 zal in de zomer van 2018 officieel onthuld worden. (via Autocar)

Screenshot: Aston Martin DP-100 Vision Gran Turismo22 reacties

AM is deels van MB met MB-motoren, terwijl RB met TAG-motoren rijdt….
@roppp: Want mercedes heeft natuurlijk helemaal geen relatie met TAG (lees: Renault)…
Lekker hoor, kom maar door met dit ding!
De vriend van de vriend heeft wel moeite met het beschrijven van de auto. Echt veel informatie geeft ie niet.
@pomoek: waarschijnlijk hebben ze iets moeten tekenen, wat volgens mij geheimhoudingsplicht heet. Lijkt mij ook niet meer dan logisch

Ik hoop in iedergeval dat het een AM waardige, dus mooie auto wordt. Ik betwijfel dit eerlijk gezegd. We zullen moeten afwachten.
@patrick: Dan zou ik zeggen tegen de vriend van mijn vriend: Zeg dan niets. Een beetje flauw om te zeggen dat je er bent geweest, een beetje mysterieus doen over het uiterlijk maar eigenlijk dus weinig melden. Is nog maar de vraag of ie ‘m echt heeft gezien.
@pomoek: ik zou het ook moeilijk vinden om mijn mond erover te houden als ik iets wist haha.
Als het je vriend is zou jij moeten weten of het waarheid is of niet, hij is tenslotte niet voor niets een vriend. Maar goed dat is mijn mening ;)
Die vriend heeft weinig verstand van auto’s
Zou het jammer vinden als het een soort van raceauto voor de straat wordt waarbij de boventoon het race gedeelte zal voeren.

Zal het machtiger vinden als ze net als de McLaren F1 een straatauto kunnen maken die prima hanteerbaar is in het dagelijks leven maar vervolgens het snot voor de ogen rijdt als het op het circuit komt.

Als dat niet het geval is en het wordt een soort van Caparo dan blijf ik de McLaren een beter staaltje techniek vinden dan deze Aston.
@Rick-dos: Ben het met je eens. Een racewagen voor de openbare weg is leuk, maar uiteindelijk kun je hem toch niet volledig benutten.
@Rick-dos: ben het hier ook volledig mee eens, alleen heb wel het idee dat de McLaren’s emotieloos zijn. Gewoon te perfect. (Jammer genoeg nooit in één gereden dus dat is wat ik denk)
@spruitstuk: Vind je dat ook van de McLaren F1 en P1?

Dat heb ik juist weer niet bij die modellen. Maar dat gezegd hebbende begrijp ik wel wat je bedoelt. Ik heb namelijk wel dat gevoel bij de MP4-12C.
@Rick-dos: nouja om het over alle modellen te roepen is natuurlijk overhaaste generalisatie…maar het zijn natuurlijk fantastische auto’s en die techniek die er in zit *kwijl*
Slimme zet om samen te gaan werken!

Zo’n AM-RB met een prijskaartje van 2,5 miljoen euro is bijna waanzin, er zijn vast wel 99 mensen die het zich kunnen permiteren. Als ze niet net als Bugatti op iedere auto geld toeleggen kan dit project aardig wat kapitaal opleveren.

Én met de samenwerking haalt Aston Martin nog meer know-how in huis dan ze al hebben, waarvan ook de meer ‘down to earth’ Aston Martins kunnen profiteren.
@moveyourmind: waar moet die samenwerking nou eigenlijk uit bestaan? De perfecte maat van de bekerhouders zodat blikjes Red Bull niet rammelen. Of gebruik van de wintunnel van het Red Bull F1 team?
Wel gaaf dat ze het nog geheim weten te houden voor de buitenwereld.
Ik vind het wel gaaf.
@cr37 “lijkt meer op een LMP1” . Hoeveel heeft hij weg van een SCG-003?
Wat een vaag verhaal dit.
2,5 miljoen euro… Volledig oninteressant, want die ga je nooit op de weg zien. Allemaal onder een stolp om nog meer op te brengen. Amen
Haal de drempels maar al weg :)
Komt ook weer als investeringsobject nooit op straat. Belachelijk veel geld

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).