Aston Martin Vanquish Zagato gaat in productie!

Auteur: , 49 Reacties

De fraaie combinatie tussen Italiaanse passie in een Britse koets wordt opnieuw werkelijkheid.

Vanquish Zagato

Niet alleen wij kwijlden achter onze beeldschermen bij het zien van de nieuwe Aston Martin Vanquish Zagato. Ook op Villa d’Este Concours d’Elegance, waar de Zagato diens debuut beleefde, waren veel mensen onder de indruk. Zoveel dat Zagato besloten heeft het ding in productie te nemen.

Er zullen 99 Vanquish Zagato’s van de band rollen. Daarmee is de supercar een stukje zeldzamer dan de V12 Zagato, waar er 150 units van zijn gebouwd. De eerste exemplaren worden in het eerste kwartaal van 2017 geleverd. Het productiemodel krijgt 600 pk en sprint in 3,5 tellen naar de honderd. Dit is de vijfde samenwerking tussen Aston Martin en Zagato. De samenwerkende partijen kwamen eerder met de DB4 GT Zagato, de V8 Vantage Zagato, de DB7 Vantage Zagato en de hierboven al benoemde V12 Vantage Zagato.49 reacties

Ik vind t wel gaaf hoor, maar het origineel is toch mooier.
Dit is de enige juiste beslissing die gemaakt kon worden omtrent deze auto. Maken dat ding want wat is het een schitterende machine. Maar nog wel een kleine aanpassing doen. In plaats van vier uitlaatpijpen lekker twee doen. Vind ik net wat chiquer staan.
@viezefreddyw: niks mis met pijpen.
@fmgarcia: That’s what she said.
@martinus: Vrouwen hebben minder met auto’s. Begrijp je opmerking niet;).
@viezefreddyw: Er ligt een V12 in het vooronder en het is een sportwagen, dus dan mogen die vier pijpen wel. Liever op deze wagen, dan op bijvoorbeeld een Civic Type R met zijn viercilinder.
@Edge: Ben ik met je eens hoor. Ik vind het ook niet lelijk, alles behalve. Maar bij de reguliere Vanquish vind ik de twee pijpjes mooier staan en chiquer ogen. Ik vind deze Zagato dan ook een erg chique, dus vind ik twee pijpjes mooier staan dan vier.
@viezefreddyw: Ben het weer eens met je eens voor de verandering. 2 pijpjes is gewoon stijlvoller, zeker op een Aston Martin.
Vanaf de zeskant lijkt het een beetje een gtr! Verder totaal niet. Ik vind mooi
@sjeppie156: ga eens even je mond spoelen. Deze schone met een gtr vergelijken… man man man
@keeper1: Hij heeft gelijk hoor. Die daklijn lijkt er gewoon op. Vind ik persoonlijk het mooiste design element van de Nissan.
@fmgarcia: lets agree to disagree
@keeper1: never happened.
@keeper1: Ik vind de GT-R toch echt wel lekkerder dan deze Zagato.
@sjeppie156: komt door het ‘zwevende’ dak, huisstijl van Zagato. Evenals de double bubble en de Z in de C-stijl. Wat dat betreft niet erg origineel (ze herhalen precies hetzelfde truukje op al hun auto’s) maar deze auto is in de basis al zó mooi dat ze er weinig aan kunnen verpesten :)
Samenwerking tussen Carrozzeria Zagato en Aston Martin is altijd goud.
Weet nou niet of ik het vleugeltje mis of niet. Puur gewenning. Terwijl ik het in iedere game eraf wou slopen..
Wat een geil apparaat!
En alleen in deze kleur rood te bestellen…. toch?
@phaeton: Volgensmij ook de enige juiste kleur! Wauw! Zouden ze allemaal al verkocht zijn?
@henkhupelschoten: Die Jeroen van den Berg heeft er eentje besteld dacht ik.
Dan zeg ik het maar, de achterkant is lelijk
@fapfap: die achterkant is briljant juist! Grappig hoe meningen verschillen.
@fapfap: daarom heet jij fapfap en zagato zagato..
Kijk Porsche. Aston Martin geeft hun uitzwaai-model ten minste nog een andere koets!
Prachtig ding. Mooiste Aston van dit moment. Zagato en AM werkt wel goed!
Goud in interieur, afzetmarkt lijkt dus China?

Ze moeten eens ophouden met die gelimiteerde productie. Nu belanden dit soort auto’s uitsluitend in handen van rijke verzamelaars en heeft het plebs zoals ik totaal geen kans om een s een keer iets exclusiefs te rijden. ( Over 30 jaar 3e hands).
———> Loopt even snel achter een loterijticketje
Blegh, Zagato maakt altijd troep, zo ook nu weer.
@nopetrolnofun:
De enige coachbuilder die nog een beetje productie draait, die naam hebben gemaakt in de racerij, die het immer bejubelde Carrozzeria Touring onderdak bieden, die voor ongeveer 40 autofabrikanten iets gebouwd/ontworpen heeft, die een portfolio hebben die gaat van kleine stadswagentjes tot aan volbloed racewagens, nog altijd een eigen fabriek met vaklieden heeft, die nog haast ieder jaar met een nieuwe auto komen; Ja, de definitie van Troep wel, dat hele Zagato….
@Rob: sorry, smaken verschillen. Zagato weet het naar mijn mening altijd weer te verpesten. Het zal wel net zoiets als Alfa zijn, dat vindt ook bijna iedereen mooi maar niet iedereen.
@nopetrolnofun: Kijk, dat je iets niet mooi vind, dat kan natuurlijk. Niet iedereen heeft gelukkig dezelfde smaak. Dan zou de wereld er wel heel anders uit zien.

Maar iets wat je niet mooi vind hoef je geen troep te noemen. Als een product troep is, is het kwalitatief een slecht product. Bij Zagato is dat duidelijk niet het geval. Zeker niet als je kijkt naar alle punten die @Rob opnoemt. Zagato is een firma die zijn sporen meer dan verdient heeft.
@viezefreddyw:
Achja, Zagato is ook wel een beetje haar glans verloren om eerlijk te zijn. De neo-klassieke stijl die ze nu al een tijdje hanteren is niet altijd bijster creatief. Maar goed, ze bestaan nog, hebben een fabriek die ze mooi draaiende kunnen houden, zorgen voor variatie (en dat is altijd goed) in het autowereldje en bouwen soms mooie dingen; ja hoor, Zagato ligt mij wel ;-)
@Rob: En zo zijn er een hoop fabrikanten/merken die hun glans beetje bij beetje hebben verloren of beginnen te verliezen. Zo ook Zagato. Hun designtaal op dit moment is niet heel variërend, maar mooi is het wel. En voor een coachbuilder doet Zagato het al jaren goed. Ik ben er fan van!
Schitterende wagen, janmer dat er maar 99 stuks van worden gemaakt.
Ik vind het vaak mooi bij zagato, maar bij deze zijn de raam en daklijn niet helemaal kloppend samen en profil
van de 1e galerij foto 3, ik ben om.
Ik vind alleen de goudkleurige accenten en het interieur vreselijk, maar verder is dit een behoorlijk knappe wagen. Niet mooier dan het origineel, maar wel origineler dan het origineel!
Body blijft 1 van de mooiste ever, maar fantasie voor het interieurdesign blijft kennelijk beperkt, de Db9 van mn pa uit 2010 is nagenoeg hetzelfde.
Ik ben verlieft
@bizzarrini: verliefd?
Het dak is gewoon van een GT-R afgezaagd volgens mij
Dit Zagatokontje is wel lekker!
Wat een waanzinnig mooie auto.
(Bijna) alles van Zagato is mooi, behalve de Spijker.
Al die supercars hebben een beetje dezelfde specs. Echt onderscheid is er niet meer
Wel mooi zo in de ‘Iron Man’ kleuren
Hoe knap is t dat je t zelfde model elke keer een tweak geeft en zo lang het zelfde concept kan uitmelken ?

2 Aan elkaar gelaste ford Mondeo blokken (quote van Chris Harris) , sleutel van de ford en de goedkope lucht roosters….

Buitenkant prachtig maar nooit kopen zo n apparaat…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).