Audi A4 (B6) Cabriolet – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 91 Reacties

Een Audi waar het dak vanaf kan, daar zie jij jezelf wel in rondrijden deze zomer. Of niet?

Het goed geïsoleerde dak zorgt ervoor dat je ook in de winter prima in de A4 Cabriolet kan rijden. Echte diehards zetten bij koude een muts op, de stoelverwarming aan en gooien het dak er alsnog af.

Deze generatie A4 cabriolet verscheen in 2002 en werd drie jaar geproduceerd, tot hij werd afgelost door de B7 in 2005. Meer dan een decennium oud dus, maar toch ziet het model er niet erg ouderwets uit.

Aanbod occasions
Op Marktplaats staan een kleine 100 Audi A4 Cabriolets van deze generatie te koop. En ja ook als diesel, dat is zelfs ruim 10% van het aanbod. De prijzen beginnen bij 5 mille.

Pluspunten

 • Tijdloos uiterlijk
 • Imago
 • Fijne rijeigenschappen

Aandachtspunten

 • De Multitronic bak kreeg de bijnaam Multitrauma, maar dat betekent niet dat het altijd mis gaat. Trillingen bij lage toeren of knallen/bonken wanneer drive of achteruit wordt geselecteerd zijn indicaties dat het mis is.
 • Veel van de bakken zullen al een keer gewisseld zijn, dat zou dan uit onderhoudsdocumentatie moeten blijken.
 • Let op dat de ATF versnellingsbakolie regelmatig ververst moet worden, zeker bij de Multitronic.
 • De quattro’s hebben allemaal een reguliere, meer probleemloze Tiptronic automatische versnellingsbak.
 • Controleer het dak goed. Let vooral op gaten en scheuren bij de aansluiting aan de carrosserie en waar het dak vouwt. In de kofferbak bevindt zich een bak waarin het dak opvouwt, controleer of deze nog heel is.
 • In de zekeringkast hoort een speciale sleutel voor het dak te zitten.
 • Bobines van benzinemotoren geven relatief snel de geest, maar zijn makkelijk te vervangen.
 • De 2.4 V6 is een relatief oud blok en verbruikt in de praktijk ongeveer net zo veel als de veel sterkere 3.0.
 • De quattro aandrijflijn kan op den duur speling gaan vertonen. Let op bonken/ bijgeluiden bij gas los/ gas geven.
 • De schakelaar voor het knipperlicht raakt wel eens defect.
 • Bij koude kan door condensatie de koppeling trillen. Er is een modificatie kit voor.
 • De scharnieren van het dashboardkastje en de vergrendeling van de middenarmsteun kunnen afbreken.

Zoek de A4 of een andere auto op Marktplaats.nl91 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Tijdloos uiterlijk; natuurlijk, ze lijken allemaal op elkaar
@eefie: dus je zegt eigenlijk dat het niet uitmaakt welke audi je koopt?
@888natan: klopt, ze hebben allemaal hetzelfde smoelwerk.
@eefie: oke oke…… ;)
@eefie: net zoals BMW’s
Doe gewoon gek en ga voor een S4 cabriolet.
@gash: Of B7 (facelift) RS4 cabriolet.
@dutchdriftking: of een Saab Cabriolet.
@Svenska_Aeroplan_AB: Tja een zwabberbak saab of een strak sturende audi.
Doe mij maar de audi dan.
@bofkont: Zo, je hebt er verstand van… In die tijd had Saab 42% van de markt voor 4-zits cabrio’s in handen. En dat is niet voor niks… Lees de testen er maar eens op na uit die tijd, de 9-3 maakt behoorlijk gehakt van de cabrio concurrentie!
@Svenska_Aeroplan_AB: De CLK / 3 serie/ en deze A4 zijn stuk voor stuk beter gebouwde wagens uit dat zelfde tijdperk.
@bofkont: mij ook
@gash: ik zou helemaal niet gaan voor een Audi. Heb de aandachtspunten gezien?
@sergio72: Welke auto gaat niet stuk dan??
@sergio72: elke auto heeft zo’n lijstje met aandachtspunten.
@gash: yes, die heb ik gehad, 4.2 V8, heerlijke bak was dat. Zeker geen sportauto, daar was de auto te zwaar voor, maar vlot zat , ging heel soepel naar 250km/h met dak open.

Heb wel een zwak voor dit type, heb 4 x B6 cabrio’s gehad, deze 1.8T twee keer , toen de 3.0 V6 en de S4
Als ik het probleemlijstje zo zie dan moet je dus voor een handgeschakelde diesel gaan
@thefuelofsatan: of een quattro
@camber24: nee… Want: “De quattro aandrijflijn kan op den duur speling gaan vertonen. Let op bonken/ bijgeluiden bij gas los/ gas geven.”
mooi plaatje zo’n kwattro cabrio in de regen.
@super: helemaal onder gekwat.
Zo een typische auto voor de basse classe. Wat een hok. Kan zo bij de Flodders gaan staan
@hansjeworstje: Nou dan vind ik een clk toch nog beter staan hoor
@hansjeworstje: Wat een onzin, een volledig net origineel exemplaar is een tijdloze schoonheid, maar ik begrijp dat jij genoeg knaken verdiend om een nieuwe Audi cabrio aan te schaffen ??? mooi voor je maar niet iedereen is in die gelegenheid.
@bofkont: dat is jouw smaak, ik vind het ook best wel verouderd.
@bofkont: zoals meestal ben ik het ook nu weer volledig met je eens hoor. Inderdaad een prachtige tijdloze auto met klasse. Zelf rij ik ook een Audi A4 B6, maar dan een sedan 2.5 V6 TDI. Prachtig origineel exemplaar in het zwart met mooie originele 5 velgen die je ook op de foto ziet van deze cabrio.
@autoriteit: Bedankt!! heerlijke wagen heb je dan, heerlijke soepele V6.
@bofkont: ja is inderdaad een heerlijk rijdende auto, die V6 kun je heerlijk relaxed op het koppel rijden maar als je het gas intrapt gaat hij er als een speer vandoor. Mijn exemplaar is door de 1e eigenaar destijds ABT getuned via de Audi dealer, dus is erg snel en laat een geweldige sportieve V6 brul horen als je het gaspedaal vol intrapt. Ik rij er nu 5 jaar in en ik ben er nog steeds helemaal verliefd op.
@autoriteit: zo hey dat is een mooie lange tijd al.
Prachtige wagen de A4, heb ik altijd al Gevonden.
Ik heb sindskort een Clk 430 coupe , heerlijke old Skool 4.3 V8?
@bofkont: jaa dank je :). Wauw een dikke V8 rijd je dus? Dat doe je goed hoor, ook een erg mooi en ook zeker een tijdloos model die CLK Coupé. 279pk en 400nm koppel lees ik, daar zul je vast erg van genieten. Pas er goed op.
@autoriteit: Thx, ja is een V8, is nog ouderwets genieten zolang het nog kan.
Is waarschijnlijk ook mijn laatste dikke wagen deze, daarna moet het maar iets verstandigers worden vrees ik.
@bofkont: ja het wordt steeds duurder he om dit soort auto’s te rijden. Erg jammer en ik zit ook regelmatig te denken over een auto die lagere kosten heeft (zoals een Up!), maar mijn liefhebbershart weerhoudt me er nog steeds van haha. Laatst had ik bijna nog een zwarte Audi A8 D3 3.7 V8 gekocht die er werkelijk uitzag als een plaatje, maar die werd me net voor de neus weggekaapt. Daarna niet meer een exemplaar gezien helaas die er zo goed uitzag voor die prijs. Heb ik wel even liefdesverdriet van gehad :).
@autoriteit: Ah ja zo’n A8 is ook een ontzettend fijne wagen !!
Tja een Up of een A8 3.7 V8 zijn wel weer 2 uitersten haha.
Ach ja we genieten nog zolang het nog een een beetje verantwoord kan.
@bofkont: haha ja nogal een verschil inderdaad, ik heb op elke schouder een poppetje zitten: de linker zit te roepen dat ik verstandig moet zijn en een Up! moet kopen, het rechter poppetje schreeuwt in m’n oor dat ik maar 1x leef en gewoon lekker een Audi A8 moet kopen. Laat ik nou toevallig een beetje doof zijn aan mijn linker oor….:)

Maar inderdaad: geniet er nog maar even van zo lang het kan
@autoriteit: bij mij precies hetzelfde hoor, zoals ik al aangaf dit wordt waarschijnlijk mijn laatste echte dikke wagen, een Honda CRZ Candy white is een grote kanshebber als volgende auto, voor mij een leuke combinatie van leuk maar toch verantwoord autorijden , maar zoals gezegd eerst nog maar even genieten van die ouderwetse zigeuner sloep ?
@bofkont: ik moest de Honda CR-Z even opzoeken eerlijk gezegd, want ik wist niet direct wat voor auto het is. Maar is een erg origineel model, je ziet je volgens mij vrijwel nooit dus je rijdt dan zeker in iets aparts. En het is een hybride dus, dus lekker zuinig. Maar eerst die V8 nog maar eens even laten brullen he? Haha
@autoriteit: nou idd!! Het is ook wel een heel erg groot verschil, maar ik vind het gewoon gave wagentjes en je ziet ze zelden.
@hansjeworstje: ik zie niet echt een gelijkenis tussen deze Audi A4 Cabrio en die grote Amerikaanse sloep die ze in Flodder gebruiken..
Ook eens een proefrit in gemaakt. Uiteindelijk is het toen een A4 B7 avant 1.8T geworden. Het verbruik van de 2.4 viel inderdaad flink tegen. Verder een hele fijne auto. Uiteindelijk niet gekozen vanwege de beperkte ruimte, maar het is wel een leuk ding. Als je een net exemplaar scoort heb je goeie value for money :)
Mooi ding hoor. Zeker met een 3.0
De 3.0 is een hele fijne geraffineerde auto. Alles doet wat het moet doen en wat je zou verwachten. Let wel op dat de auto noseheavy is en aanvoelt. Ik vond het persoonlijk zeer irritant dat die snel onderstuurde.

En koop geen Multitronic… Zelfs onderhouden bakken gaan kapot. Kost je 10k ex. bij Audi en vanaf 3500 bij een specialist.
@razzie: Is niet gezegd dat alle multitronic bakken stuk gaan, ik ken meerdere mensen die er jaren probleemloos mee hebben gereden vanaf nieuw.
@razzie: fout, ik heb 5jaar met een multitronic gereden van 94000km tot 180000km nooit problemen gehad juist op tijd olie laten controleren..
@razzie: Hebben er hier thuis hier ook een 3.0 automaat staan. Printplaat vd automaatbak is al een keer vervangen. Vind het niet de meest betrouwbare auto, al redelijk wat onderhoud aan gehad.

Zit best wat pit in dat blok, maar omdat hij zo zwaar en stug aanvoelt is het geen sportieve auto. ‘T is gewoon een comfortabele vlotte cruiser
Doe is gek en laat hem staan! Veel mooier spul tekoop voor dat geld!
@bonzoo: Zegt iemand met een iphone… :$
@markie123: iemand aanspreken op z’n telefoon, terwijl het over een auto gaat… Sterk man, ijzersterk.
@markie123: typische reactie van iemand die heel graag een iPhone wil maar hem niet kan betalen. Pure afgunst!
@rhellema: lol, ik verbaas me erover dat iemand met twee maten meet. Als er wel iets is waarbij er beters te krijgen is voor dat geld is het wel bij iphones. En ik heb mijn geld net uitgegeven aan een vakantie / reis naar Antarctica. Betalen kan ik een iphone makkelijk. Ik zal het er echter nooit voor over hebben :)
@markie123:
Leuke vakantie!
Ik heb net 27 rooitjes kapot geslagen op een nieuwe Fiesta ST en ga in augustus 3 weken naar de USA road trip maken in een Ford Mustang Cabrio aan de westkust!
@bonzoo: Veel geld voor een fiesta, maar wel een ontzettend mooi ding.
Fijne vakantie!!
Wat een prachtig ding
“De schakelaar voor het knipperlicht raakt wel eens defect.”

Oh.. daarom geven Audi’s nooit richting aan en gebruiken ze hun grootlicht.. verklaard een hoop..

Btw. heeft iemand ook het idee dat de Volvo V40 de nieuwe Golf/A3 is, wat een opgefokte types..
@knapzuur: komt volgens mij omdat veel leaserijders daar in rijden
@camber24: yup, en met 230pk heb ik geen zin om achter de slome medemens op de linkerbaan te hangen :)
@draadloos: gechipte D4?
@camber24: ik vermoed dat @draadloos een Audi A8 D2 3.7 V8 rijdt, kan dat kloppen @draadloos?
Ik weet niet, maar ik vind deze generatie Audi’s juist niet tijdloos. Dan vind ik de generatie ervoor en erna toch beter qua uiterlijk.
Onlangs nog overwogen vanwege de vriendelijke prijzen, maar door het gewicht en de daarbijbehorende prestaties van de A4 uiteindelijk voor een (tweedehands duurdere) Cooper S gegaan. #hokjesdenken
@mcshine: Oeh, dan heb je wel echt voor iets smakelijkers gekozen vind ik. Goeie keuze!
En let op bij de 2.5 TDI. Die hebben last van ingesleten nokkenassen.
Bij de kap goed letten op het raam. Die is thermisch vastgezet en dat houdt niet. Reparatie is niet mogelijk, al zie je wel vaak huisvlijt met kit. Dat houdt ook niet.

Op zich, beter niet doen. Van de andere kant. Heb je een goede zijn het hele fijne cabrios en de enige in zijn (prijs)klasse waar een diesel in kan zitten.
@siemi: De CLK en de 3-serie cabrio vanaf 2003 waren er ook als diesel. De restwaarde van die 2 is echter beter.
@mcshine: Vanaf 2005 waren de 3 serie en de CLK pas als diesel leverbaar. De Audi sinds 2002. In 2005 kwam de A4 B7, het nieuwere model. Dat is eerder dezelfde (prijs)klasse.
@siemi: tot 2004.
@rossi46audi: klopt. Better be safe then sorry
Waren er ook niet veel problemen met de 2.5 TDI?
@RazorHead: nokkenas problemen door slepers ipv rollers. Deze waren van een te zacht materiaal waardoor ze sporen achterlieten in de nokkenas. 2004 kwamen ze met rollen. Ook toen was het probleem niet opgelost maar wel sterk vermindert. Verder een hele fijne motor en gechipt loopt het als een trein.
In de states is de 3.0 ook te krijgen zonder Quattro, is dat in Europa ook zo? Lijkt me helemaal niks zonder namelijk. Hebben ooit eens een 2.5TDI A4 van dit type gehad op een blauwe maandag, die had ook geen Quattro en was daardoor ook geen fan van rotondes, bochten, ongelijk wegdek etc etc. Torquesteer tot en met en van een rotonde af resulteerde bijna altijd in gillende banden. Vind het model als cabrio wel erg mooi. Sjiek ding, beter dan een CLK vind ik. En met de S4 V8 heb je ook een lekkere soundtrack!
@E34M5Touring: Ja. In Europa kun je hem ook krijgen met de 3.0 V6 met voorwielaandrijving. Misschien is de beste optie nog de gouwe ouwe 1.8T. Licht, compact, sterk zat, betrouwbaar. Sportief gaat zo’n A4 toch nooit worden ;-).
@willeme: Ok thanks! Ja dan die maar inderdaad. Handbakje erin en lekker cruisen. Zoals ik zei, model vind ik als cabrio nog steeds fraai. Sjeik ding in de juiste kleurencombi.
@E34M5Touring: Inderdaad, gewoon een prima cruiser. Niet spannend, maar als je de goede vind wel voor waar voor je geld:

http://ww3.autoscout24.nl/classified/286857430?asrc=st|as

9 mille heb je een nette 1.8T in een beetje saaie uitvoering. Nog geen ton op de klok. Zie het als een opvolger voor de vele Saabs cabrio die iedereen nu opgereden heeft ;-)
@willeme: Die gaan nooit op johhhh
@E34M5Touring: ik heb momenteel ook een A4 B6 2.5 V6 TDI in sedan versie zonder Quattro en ik ervaar dat niet zo. De wegligging vind ik best goed, ook op rotondes hoek je dat ding met hoge snelheid de bocht om zonder gillende banden (tuurlijk is er een grens waarbij je het onderstuur voelt opkomen, maar die vind ik erg ver weg liggen).
@autoriteit: die cabrio versie is wel even wat zwaarder dan jouw sedan he. Deze generatie A4 cabrio is geen sportieve rijdersauto, zeker in batte omstandigheden kom je z’n limieten qua grip snel tegemoet.
@mopar: ahh ja je hebt helemaal gelijk zie ik nu, ik had niet door dat de cabrio zoveel zwaarder is dan de sedan. Scheelt blijkbaar 130kg en dat zul je inderdaad voelen.
De 1.8T heb ik eens gereden. Fijne auto op de motor na, er hoort wel een V6 in.
Absoluut een prachtige wagen en een tijdloze verschijning, kwalitatief zijn ze ook redelijk goed deze generatie nog, ik zou minimaal voor de 3.0 of de S4 gaan, de 1.8T en de 2.4 V6 zijn overduidelijk onder gemotoriseerd.
@bofkont: Het is net wat je van zo’n cabrio verwacht. Als comfortabele cruiser is ie uitstekend geschikt met zo’n 1.8T of 2.4 5v. Beetje toeren door Frankrijk, CD’tje van Groove Armada opzetten, aircootje aan: houd je het uren vol. Heb je geen S4 voor nodig.

Sportief gaat zo’n auto toch niet worden. Als je een sportievere vierzits cabrio wenst is de BMW 330ci een betere optie. En wil je lekker wat vermogen wilt lijkt mij een CLK500 Cabriolet een betere optie. Alhoewel een 645ci tegenwoordig ook behoorlijk betaalbaar is geworden (qua aanschaf dan :-)).
@willeme: Heb je ook wel gelijk in idd.
@bofkont: bij de s4 goed opletten als het een zelf roerbak is of er een sterkere koppeling in zit. De originele wil nog wel eens breken als je snel wilt zijn bij het stoplicht. Spreek uit ervaring?
@bofkont: onzin, mijn moeder heeft een zilveren 2.4 V6 Cabrio en zoals hierboven omschreven is dat gewoon snel zat. Dit is een grote 4 zits cabrio, geen sportwagen. Die S4 is een zwabberende bak, deze generatie A4 cabrio stond destijds ook niet bekend de meest torsiestijve te zijn. Zeker met een sportonderstel zoals die van m’n moeder merk je op oneffen wegen dat de body “beweegt”. In zo’n wagen moet je helemaal geen 4.2 willen, dynamisch is hij totaal niet. Tis een rustige cruiser niets meer.
@mopar: Snel zat is idd waar, maar voor het leuke heb ik zelf graag wat meer nog.
Maar je hebt een goed punt, een sportwagen is het zeker niet.
Ik zou voor een Lexus SC430 gaan, kun je tenminste ook nog je cassettebandjes afspelen in de auto.
Misschien een beetje algemene reactie, maar deze occasion tests zijn toch wel een usp van autoblog. Leuk, informatief en bij tijde word ik er erg hebberig van. Vooral mee door gaan ! Maar dat zullen jullie wel door hebben.
Ik kies liever anders om mee dakloos te rijden:

De eerder genoemde SC, een IS250C, of een G37 cabrio. Om zomaar wat te noemen.

Als het dan toch dakloos moet in een oudere Audi: een S2 cabrio. (Of noem ik nu een niet bestaande Audi?)
Mijn moeder had er destijds een uit DE geïmporteerd, 2 jaar oud en met alle opties. Helaas wel de multitronic bak en de 2.4 V6. Metallic zilver met, mooie velgen en een donkerblauw dak, erg statige verschijning. Bodywork en dak zien er nog perfect uit en bijna 10 jaar later gebruikt ze hem nog dagelijks.

Ik heb nog wel wat aanvullende aandachtspunten: idd die knoppen die hun verf verliezen die willen zeker bij warm weer nog eens blijven plakken als je ze indrukt. Daarnaast gaat de demper van het dashboardkastje heel snel kapot waardoor die gewoon naar beneden “valt” in plaats van langzaam open zakt. De clips voor het in hun plaats houden van de zonnekleppen zijn van extreem goedkoop materiaal gemaakt. Dit is ook een aandachtspunt bij de sedan versie van de B6. Dingen breken erg snel al en vervangen is een rotklus. Als laatste de aircopomp, de leidingen zijn onderhevig aan corrosie en als je pech hebt zoals m’n moeder nu heeft, is vervangen extreem lastig omdat die pomp vastgeoxideerd zit.

Verder is het zoals eerder omschreven een erg degelijke auto, bouwkwaliteit geeft zeker de indruk dat de wagen uit een massief stuk aluminium gefreesd lijkt te zijn.

Beste advies als je er een wilt aanschaffen: maak een proefrit in een versie met, en zonder sportonderstel. Die van m’n moeder heeft dat sportonderstel en dat maakt de wagen erg hobbelig op oneffen wegen en drempels, op het oncomfortabele af zelfs. De wagen wil (mede door dat snoeiharde sportonderstel) nog wel eens torderen als je een drempel neemt; allerhande krakende geluiden maken duidelijk dat dit nog een auto uit de generatie is dat cabrio’s geen super stijve gooi en smijt wagens waren.
Ik vind die A-stijl erg mooi.
@pinut187: ja ben ik met je eens, erg chique
Een degelijk stuk VAG rommel, met een premioem waslijst aan aandachtspunten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).