Autoblog uitzending gemist: Top Gear S22E03

Auteur: , 25 Reacties

Gisteravond op de Beeb, vandaag in het naborreltopic op Autoblog: de derde aflevering van het 22e Top Gear-seizoen.

Top Gear S22E03

De derde Top Gear-aflevering van dit seizoen speelde zich af rondom een zoektocht naar de ideale ambulance, wat gepaard ging met veel, nee: heel veel modificatielol. Tussendoor werd F1-coureur Daniel Ricciardo in de studio ontvangen en keken we naar zijn ronde over het TG-circuit in de Suzuki Liana. Of hij de Jap sneller dan zijn concurrenten over het asfalt wist te jagen? Wel, laten we het erop houden dat Hamilton dit jaar meer is kwijtgeraakt dan alleen zijn voormalige Pussycat Doll.

De aflevering in 720p terugkijken kan via de bekende torrentroute (alternatief). Direct videolinkje hierzo.25 reacties

Prima aflevering! Ik moest echt hard lachen toen Richard de patiënt door het raam schoot.
Ricciardo is een ontzettend sympathieke vent, vond z’n reactie op de vragen erg mooi. Verder een leuke aflevering met een hoog entertainment gehalte. Enige smetje is dat het nogal weinig echt met auto’s te maken had, maar dat maakte de aflevering niet minder leuk.
@jaimeeus:
Ik ben die Allo Allo-achtige slapstick toch wel beu aan het worden…
Met uitzondering van het Rondje van Ricciardo vond ik er eigenlijk niets aan. Wéér grappen over hoe weinig pc ze zijn (al weer de derde keer in even zoveel afleveringen), en iets doen wat ze al veel eerder hebben gedaan, wat toen ook niet echt leuk was. Het enige verschil is dat het toen met politiewagens werd gedaan en nu met ambulances.

De droge humor van James May komt totaal niet meer naar voren. Hij roept af en toe “Oh Cock”, en dat was dan dat. Richard Hammond presenteerde altijd een beetje “the sound of reason”, maar is overgegaan op een soort Jonge jondjes gedrag dat gezien zijn leeftijd een beetje vreemd is. Wat overblijft is de over the top slapstick humor van Clarkson. In plaats van hier tegendruk aan te geveven doen de andere 2 presentatoren daar tegenwoordig gezellig aan mee. Daardoor verliest het programma enorm aan kracht. In plaats van 3 heel verschillende personages kijk je eigenlijk naar 3 personen die heel hard de clown uithangen.

Pas nog de Bolivia special gekeken van een aantal jaren terug waar May vrij openhartig verteld over zijn hoogtevrees aan de andere 2. Dit leverde uiteindelijk ook echte spanning op tussen May en Clarkson.

Gisteravond was niks.
@pomoek: goed verwoord.. Met enige verbazing gekeken. Entertainmentgehalte was er wel, maar meer en meer een persiflage van zichzelf. Jammer, eerdere afleveringen van dit nieuwe seizoen waren wel erg goed, bijna ouderwets goed.
@pomoek: hmm, een recensie.
Vanavond weer even een uurtje genieten!
Top trouwens dat AB dit elke week doet.
Moet je goed opletten in de ambulance van Richard staat er T-U-R-D-S
Ik heb me gisteravond weer tot tranen toe gelachen. Nee, het heeft weinig met auto’s testen te maken, maar de entertainment was weer erg hoog. Het niveau misschien niet, maar daar zijn andere programma’s weer voor.
@astra: Was inderdaad weer geniaal!
Leuke aflevering, inderdaad weinig met auto’s te maken, maar wel gewoon vermakelijk.
Wat ik wel jammer vind is dat ze tegenwoordig nooit meer het bouwproces van hun creaties laten zien, maar dat zal wel komen omdat het voor een steeds groter publiek toegankelijk moet zijn.
@trustmeiamanengineer: dat komt waarschijnlijk omdat de heren zelf er niet zoveel meer aan doen. Als je de kwaliteit van het afgeleverde werk gisteren vergelijkt met de hybride auto die de heren als trio in elkaar hadden gezet dan kan ik geen andere conclusie trekken.
@ahs1979: Geloof jij nu echt dat zij ooit zelf iets in mekaar hebben gestoken ?
@eulo: ooit hebben ze zelf een Renault Espace Cabrio gemaakt…
Nieuwswaarde nul.
Gescripte grappen en grollen


..heb me kapot gelachen
Behoorlijk fijne aflevering weer, schoot me toch een paar keer aardig in de lach van de meest simpele (en deze keer ook onverwachte) grappen. Met name May’s lijkwagen met zijn elektrisch verstelbare stoeltje en achterklep die er even geen zin in had tijdens zijn snelle ronde deden mij toch wel even gniffelen.
Told you so.
http://i.imgur.com/BPwFGnq.png
@Edge: Topper! Door voor de koelkast :D
Volgens mij genoot Jeremy stiekem wel toen hij achterin die Porsche nergens heen kon
Het was weer lachen
Heb hem opgenomen ga hrm binnenkort terugkijken. Klink in ieder geval weer erg leuk
Ik vond het een topaflevering. Sowieso die ombouw specials wel. Verbaasde me wel dat die Scorpio nog zover meekwam met die Porsche.
Top aflevering? Om te huilen hoe slecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).