Autoblog video: Brian’s Audio geeft supercars betere sound

Auteur: , 31 Reacties

In Zoetermeer, onder de rook van Den Haag, zit Brian's Audio, een Nederlandse audioinstallateur met internationale allure, bij wie supercars meer regel dan uitzondering zijn. Hiermee heb je onze aandacht, en dus gingen wij er even buurten.

Wouter en Brian bij een 458

Overigens, niet alleen Wouter en zijn cameraman kwamen aanwippen, Brian had ook bezoekers die al iets langer te gast waren: twee vanuit Dubai (5.000 kilometer verderop) ingevlogen Cavallino Rampantes, een Ferrari 458 en een FF. Voor regelmatige autojunk-bezoekers komt dit overigens niet als een verrassing, want er staat wel vaker wat moois.

Wat bezielt rijke, veeleisende Emirati om hun raspaardje over te vliegen naar Zoetermeer en wekenlang kwijt te zien voor een audio-upgrade? Bekijk het op ABHD of hieronder:31 reacties

Nou lekker dan, zit er zomaar een presentator in je Ferrari.
@robert110: Boeiend.. Zolang ie er niet (ongevraagd) mee gaat rijden is het prima toch?
@robert110: Waarschijnlijk heeft het bedrijf dit netjes aan de eigenaar gevraagd.
Interessante video! Zulk soort video’s mogen jullie wel vaker maken wat mij betreft.
Mooi hoor.
Leuk om een Autoblog video te zien van iets wat ik voorheen alleen van Autojunk kende.
“De normale looks worden behouden”, nou ik vind het er nogal tuning uit zien met die glazen plaat en enorme speakers.

Tja het is niet mijn ding, ik hoopte dan ook dat het om uitlaatsystemen ging.
@reistje: Verder wel een goede video overigens, stukken beter dan die over LPG!
Leuk dat Autoblog ook dit soort bedrijven aanhaalt, uit Zoetermeer, of all places. Brian klinkt als een nuchtere jongen, van wat ik zo uit het filmpje ophaal. Ik denk dat het voor mij iets te flashy is (mocht ik nog ooit in de verre toekomst een Ferrari bezitten). Maar leuk dat je zo eens een kijk krijgt in de Nederlandse automotive-gerelateerde bedrijven, zeker een leuk ding om zo ook nog eens wat andere (plaatselijke) bedrijven te bezichtigen.
Dat doe je goed Brian. En je kan je natuurlijk geen betere doelgroep hebben dan de absurd rijken der aarde. Hoe duurder je je producten maakt, hoe liever ze het willen hebben.
Leuk item! Meer van dit graag.
Ik verbaas me elke keer maar weer van wat Nederland te bieden heeft op automotive gebied.
Top item! Dit onderscheidt Autoblog weer van een Autoweek en Jalopnik reposter.
mooi stukje ambacht!

en goed ambacht loont :)
Hun komen even langs Zoetermeer voor wat audio om vervolgens de straten van Londen weer onvelig te maken..
@Homer55: jAhaaa dat doen hun
@Homer55: Of is t hullie?
Leuk item AB!
Alleen als ik een supercar zou hebben dan zou de 1e stap zijn: audiosysteem eruit donderen..
De heerlijke brul van een V8 / V10 / V12 is alles wat je nodig hebt!
Interest item hoop nog vaker dit soort items te zien. Ok leuk natuurlijk dat dit gewoon in Nederland is.
Goed bezig! Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat ie nu beter doet dan andere vergelijkbare audio-installateurs, maar alle respect! Keep up the good work!
@Vincegail: In feite wordt de auto compleet opnieuw ingemeten, en op deze resultaten wordt de audio aangepast. Harde materialen weerkaatsen geluid namelijk. In een kleine ruimte kan je dus heel snel een Arena galm krijgen. Je kan bijvoorbeeld speakers een paar graden richten om het klankbeeld aan te passen. Er wordt erg gekeken naar het gebruikte materiaal, zodat het systeem compleet bij de auto past qua uitstraling. Daarnaast wordt ook de muziek voorkeur van de klant als leidraad genomen. Je kunt hier door bijvoorbeeld materiaalkeuze van de conussen een heel ander klankbeeld krijgen. Voor Gabber Piet gebruik je dus eigenlijk een hele andere speaker als voor bijvoorbeeld Christina Aguilera…
Gaaf artikel! De site van dit bedrijf ziet er ook gelikt uit! Inclusief hele mooie platen van de auto’s die er zijn geweest.
Heel erg gaaf artikel! Ook super om te zien hoe deze jongens bezig zijn.. Echt respect!
Woow! Voor het eerst een HD filmpje…
Doet tie ook het motor geluid bij BMW beter maken?
Het enige wat we zien van wat ze doen is die speakerhouder en het niet van af fabriek te onderscheiden eindresultaat. Jammer, ik had eigenlijk wel de meetkamer, het rekenwerk, de fijnafstelling, de kabelbomen, de versterker inbouw etc willen zien. Goed dat ze de fabrieks head unit blijven behouden en niet voor zo’n Pioneer gaan met van die dolfijnen op het display.
Tis wel ver gezocht hoor. Laat ik mijn Ferraris maar naar Nederland vliegen voor een audio set. Als het zover mag komen als de lotto win, dan laat ik me opnemen.
Brian heeft een neusje (en oortje) voor netwerken…prachtig dat hij zulke klanten kan lokken!
Je bent goed bezig Brian, toppie!
Gezellig met twee boys in de cabrio. Zegt de een tegen de andere het is net alsof ik Simply Red op de motorkap hoor spelen. Straks cappuccinootje drinken samen. Leuk.
Als er toch een radio in de auto zit dan liever een met top installatie. Voordeel van radio’s zijn dat je ze kan uitzetten. Dan kan je bv. naar de motor van je Ferarri of welke auto je hebt luisteren.

Mooi om te zien dat er een audio custom bij is gekomen in Nederland zoals die van Brian.
Wel een leuk filmpje zo. Wellicht inderdaad wat minder naar voren gekomen wat Brian dan onderscheidt van de rest, maar dat is soms ook moeilijk in een filmpje te vatten denk ik. Wat mij betreft is dat de combinatie van luisteren naar de wens van de klant, goede ideeen weten aan te dragen, dat weten om te zetten in een vakkundige uitvoering en daarnaast ook nog eens akoestisch optimaal weten te krijgen (waar het bij sommige anderen nog wel mis lijkt te gaan).

Anyway, ik ken Brian nu een jaar of 10, maar wil mezelf zeker niet als een topklant opwerpen. Ik koop er af en toe een versterker of wat speakers, maar dat is het ook wel. Als je ziet wat sommige anderen daar aan geld wegbrengen… Maar voor iedereen, grote of kleine klanten, nemen ze de tijd. Dat was vroeger al zo en nu het succes er is en ze naast hun schoenen zouden kunnen lopen, doen ze dat nog niet. In deze tijd van webshops een verademing.

En hij weet waar hij het over heeft en staat voor z’n werk, vandaar dat dealers uit de regio ook graag bij hem komen om zaken te laten inbouwen. Want dat in die Ferrari’s is natuurlijk apart en zal niet ieder z’n smaak zijn, maar ook voor de leaserijder kan het interessant zijn. Ik heb expres de “Bose-optie” laten vallen; voor hetzelfde geld krijg je bij dit soort jongens veel meer waar voor je geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).