Autoblog video: onthulling van de Mercedes AMG GT

Auteur: , 33 Reacties

Wouter was bij de première van de nieuwe Mercedes AMG GT.

Mercedes AMG GT video

Het is natuurlijk een interessante ontwikkeling dat steeds meer merken zich in markt van de 911 binnendringen, met deze Mercedes AMG GT wellicht als meest kansrijke kandidaat. De achterkant is wat mij betreft dan ook zeer geslaagd, de voorkant is overduidelijk een Mercedes. Naast het design was ook de nieuwe 4.0 AMG-motor nieuwswaardig, check de video voor meer info. Filmpje!33 reacties

Die achterkant heeft wel een hoog 911-gehalte, maar het misstaat zeker niet. Verder verwacht ik niet dat ze Porsche echt pijn gaan doen, omdat ik het idee heb dat potentiële kopers van een Porsche vrij blind zijn voor alternatieven. Ik denk dat ze bij Jaguar en Aston Martin zenuwachtiger zijn. Het ziet er wat masculiener uit dan de F-type en de V8 Vantage schurkt al enige tijd tegen het eind van zijn levenscyclus aan.
@pieterveer: precies dat dus
@pieterveer: Inderdaad 911 kopers zijn erg trouwe klanten die dat ook wel zullen blijven. Ik weet niet of ze bij Jaguar zenuwachtig moeten worden, de F-Type is de mooiste Jaguar in lange tijd en persoonlijk vind ik hem mooier dan de AMG GT.

Het probleem van de AMG GT is, wat is het uitgangspunt. Zal de AMG GT beter rijden dan een 911? Dat weten we (nog) niet, is de auto mooier dan een Jaguar F-Type persoonlijk vind ik van niet.
@pieterveer: Mijn teksten!
Het is net een lelijke Chineze copie van een 911.
@norge: als ik me niet vergis, heeft Mercedes een designbureau geopend in China. Je ziet wat er dan gebeurt…
@norge: *lelijk Chinees kopie

Het lijkt mij dat ‘ie meer weg heeft van een 928 als van een 911. Maar ik vind het een geslaagd ontwerp. Met name het interieur 0.0
@fritsie: *dan van een 911.

Anderen verbeteren en dan zelf je bericht niet foutloos kunnen schrijven..
@autospotter15: Nou, als we toch mierenneukertje gaan spelen… Het is typen en niet schrijven…
@autospotter15: Bij gelijkheid gebruikt men doorgaans ‘als’. (Zie OnzeTaal: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/tien-keer-zo-veel-als-dan )
In dit geval is er sprake van gelijkheid omdat de AMG GT [i]zowel[/i] ( <- toont gelijkheid) iets weg heeft van een 911 als van 928. Daarom is het gebruik ik hier 'als'.

Maar bedankt voor de feedback. Veel mensen zijn erin getrapt.
@fritsie: kut, verkeerde haakjes. Ik bedoelde ‘zowel‘.
@fritsie: Het is ‘meer dan’. Bij het woordje ‘meer’ is het geen gelijkheid meer ;)
@fritsie: Want je begreep hem niet ? Mijn advies blijft, verbeter is iemand op zijn taalgebruik op vrijdagavond in de kroeg.
Oooh, die is mooier dan ik had verwacht! Nice!
Zoals vaker gezegd net zoals de S-Klasse de maatstaf is in zijn klasse, is de Porsche 911 dat ook. De recente F-Type komt daar wel akelig in de buurt.

De AMG GT is een imposante wagen en heeft fraaie lijnen, maar ik zou hem nooit kopen ook al had ik het geld. Heb liever andere “sportieve” Benzen.
Wauw,,,lekker zeg. Dit verkies ik zeker boven een 911. Ook mooi, maar die ken ik nu wel. En dit ziet er gewoon ook heel erg goed uit,
Heerlijk! Mocht ik in de gelegenheid zijn om een Porsche te kunnen kopen, dan zal dit een van de weinige auto’s zijn die mij aan twijfelen brengt.
En toch vraag ik me af wat de strategie van AMG is. Met de SLS hadden ze al een opvolger van de SLR die lager gepositioneerd werd en nu doen ze het met de GT(S) weer. Zou er nog een model boven komen?

Verder is het een fraaie auto, al moet de voorkant mij nog overtuigen. De magie van de SLS heeft hij (nog) niet.
Het is een Mercedes, uitstekende techniek, sterke auto, rijdt zeker en vast heel goed,…maar persoonlijk zou ik hem ietsjes anders maken. Die achterkant bijvoorbeeld, mocht er een beetje agressiever ogen van mijn part…
@sulobb: Dat komt wel goed denk ik. Misschien staat dat voor de BS of de GT3 gepland.

Het is moeilijk jezelf te overtreffen als je in de eerste instantie al met een beest op de proppen komt. Dan kan je dat model nooit uitmelken natuurlijk. Tenzij je op de BMW-tour gaat en sedan- en gran coupe versies gaat bouwen, maar dat zie ik niet zo snel gebeuren.
Lekker kontje, maar zoals anderen reeds eerder zeiden: een hoog Porsche gehalte!
de achterkant doet me een beetje denken aan de achterkant van een bmw z8
Ik zou de gril wel eens willen zien gewoon rond lopend aan de onderkant dus zonder dat ‘drupje’ in het midden en de achterkant zonder die uitklapbare spoiler waardoor je die twee plaatwerklijnen weghaald en de achterkant er meer ‘als uit een stuk’ uit zou zien.

Dat laatste is misschien geen goed idee voor de downforce bij 300 kmh maar dan maken ze maar een betere diffuser. Die uitklapspoilers zijn een beetje een pet peeve want ik vind het er nooit echt goed uitzien, in uitgeklapte staat sowieso niet maar ook als ‘ie dicht zit heb je een paar van die lelijke panel gaps extra.

/zuurpruim

Voor de rest; doe mij die maar.
@jaapiyo: Wat bedoel je met drupje? Bij de spoilert valt idd die ‘naad’ wel wat op, maar ach bij een mooie vrouw schrik je ook niet af als er wat naadjes te zien zijn.
Komt er ook nog een mercedes AMG GT AMG Black Series GT-S AMG? Meer snelheid is meer beter
Echt mooi vind ik hem niet.
Sehr hübsch!
Liever een 911 of een f-typ. Ben niet zo van mercedes. Ik vind dit model ook niet echt bepaald mooi.
Wat is het verschil tussen de gewone en de S versie ? Enkel een andere chip ? Zo ja, hoe komt het dat dat de S versie zo een 30kg meer weegt ?
@autoblog , een idee ?
@RazorHead: De S heeft grotere remmen 390 mm versus 360 mm (voor) en een elektronisch geregeld volledig variabel sperdifferentieel ipv een mechanische. Ik denk dat de andere sper de verklaring is voor het verschil in gewicht.
@Wouter:
Dat extra gewicht is er ook zo weer af als het moet.
Sloop de originele stoelen eruit en vervang ze door een paar nette carbon kuipjes en Hé Presto, het gewicht ligt onder dat van de gewone GT.
Wat ik me afvraag is, wat doen de optionele carbonkeramische remmen met het totaal gewicht.
Mooi hoor! Echt mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).