Autoblog video: op bezoek bij Flitsmeister

Auteur: , 34 Reacties

Stevig doorrijden in Nederland zonder een substantieel deel van je maandloon kwijt te raken aan de boetemachine van de overheid. Vroeger deden we dat met radarverklikkers, tegenwoordig is een app op je smartphone al genoeg. We gingen langs bij Flitsmeister HQ om eens uit te vogelen hoe dat werkt, zo'n anti-flitser-app.

Gaaf plantje, Sjoerd

Wouter streek neer in Veenendaal en ging met oprichter Sjoerd Perfors aan tafel. De video die we maakten is te zien op ABHD!34 reacties

Baas!
Hulde! Mede dankzij Flitsmeister ben ik het afgelopen jaar boetevrij doorgekomen..
@audifreak: Hulde voor jou! Ondanks Flitsmeister is me dat niet gelukt.. Helaas ;-)
“Wouter neemt -letterlijk- een kijkje in de keuken van Flitsmeister”

Letterlijk? Tussen de braadworsten en de griesmeelpudding?
Mijn pa was best boos toen hij zag dat ik de flitsmeister app gebruikte, best te begrijpen hehe..
@caterpie: Want hij kickt erop als jij boetes moet aftikken?
@alcantara: jup, en hij denkt dat ik 110 rijd dus toch geen boete krijg;)
@caterpie: hoezo? Mijn hele familie gebruikt het! Het is handig en scheel je veel geld. Het “je mag toch niet harder dan de snelheids limiet” argument is voor wereldvreemden. Iedereen rijdt wel is te hard.
@caterpie: Z’n pa is Maus Gatsonides, kan hij ook niks aan doen
Top app.Werkt top op mijn Lumia.
Ik gebruik de app al sinds 2010, de ontwikkeling door de jaren heen is erg professioneel geweest en heeft me behoed voor menig boete. Keep up the good work!
Het zal me niets verbazen als de boete-nazi’s van het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie op een manier broeden om deze app te verbieden.

In weerwil van de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van het vergaren van informatie, is ze dat met de radarverklikkers (feitelijk een radio die alleen een ander deel van van de radio-golflengtes kon aftasten), na jaren van juridisch getouwtrek, ook gelukt.
@RRRobert: Agent:Meneer,we hebben met de app-verklikker geconstateerd,dat u de App FM op uw mobiel actief is.Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze app te verwijderen,zoniet,nemen we uw mobieltje in beslag.
@bayernmunchen: Meneer: Is goed meneer de agent!

*Rijd weg en download de app weer*
@ot92: Lees;-zoniet,nemen we uw mobieltje in beslag -.
@bayernmunchen: Je zei: ”Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze app te verwijderen,zoniet,nemen we uw mobieltje in beslag” , dus na het verwijderen rijd ie weg en download de app weer, of maak ik nou een fout hier…
@ot92: Klopt,had ik over het hoofd gezien.
@RRRobert: @ot92: inkijk op mobiel zou in feite schending van de privacy zijn!
Privacyregels voor mobiele applicaties

Wat zegt de Nederlandse privacy wet- en regelgeving – in het kort – ten aanzien van het verwerken van persoonsgegevens bij mobiele applicaties? Het zijn vaak de organisaties die een applicatie laten ontwikkelen of de applicatieontwikkelaars zelf die als verantwoordelijke moeten worden beschouwd voor het voldoen van de mobiele applicatie aan de privacywetgeving. Een van de verplichtingen die uit de Wbp voortvloeit, is dat er een grondslag moet zijn om de persoonsgegevens te mogen verwerken. De grondslag zal in de meeste gevallen ‘ondubbelzinnige toestemming’ van de gebruiker zijn, of dat er een gerechtvaardigd belang is vanuit de ontwikkelaar om de persoonsgegevens te gebruiken. Daarnaast is de informatievoorziening aan de gebruiker van groot belang. Zo kan toestemming pas worden gegeven wanneer de gebruiker vooraf is geïnformeerd over het gebruik van persoonsgegevens. Daarnaast moeten de ontwikkelaar rekening houden met andere vereisten uit de privacywetgeving, zoals het faciliteren van de mogelijkheid dat toestemming altijd door de gebruiker mag worden ingetrokken, de adequate bescherming van de persoonsgegevens, het niet langer bewaren dan noodzakelijk van persoonsgegevens en het faciliteren in het naleven van de rechten van de gebruikers. Ook moet er rekening worden gehouden met andere persoonsgegevens dan die van de gebruiker, denk hierbij aan contactinformatie van familie en vrienden. Deze mogen niet zomaar worden gedeeld met derden, De vraag is in hoe dergelijke privacyverplichtingen ingeregeld kunnen worden bij mobiele applicaties? En hoe voorkom je een inbreuk?

– See more at: http://actueel.deloitte.nl/diensten/risicomanagement/security-privacy/privacy/privacyrichtlijnen-voor-mobiele-applicaties/#sthash.GMJRRMbb.dpuf
Bijna 2 jaar zonder boetes, bedankt!
Toch heb ik veel last van valse meldingen; vaak zijn ze dan na een kwartier weer weg. Maar het lijkt wel of het moderatiesysteem niet meer zo goed werkt als een paar jaar geleden.
Ik heb de app zelf niet, heb er wel veel goeie dingen over gehoord.
is het niet zo dat de app veel mb’s en batterij gebruikt? Aangezien hij continu je positie bepaald?
En kan hij op de achtergrond lopen, zodat ik bv kan navigeren of bellen (uiteraard via bluetooth) tegelijk?
@bierbuik: tuurlijk verbruikt ie veel batterij en een beetje MB’s maar ik zou zeggen… Probeer het eens
@bierbuik: één boete die je anders wel had gehad en nu niet en het is dat beetje extra batterij al dubbel en dwars waard!
Heerlijk ding. De enige app die me honderden euro’s aan flitsboetes a.k.a. wegenbelastingtoeslag heeft opgeleverd. Eigenlijk krijg je alleen nog boetes als je vergeet om hem aan te zetten. Dat gebeurt nog wel eens want als je te lang stilstaat (pompstation/lunch), dan denkt Flitsmeister dat je niet meer onderweg bent en zet hij zichzelf uit. Om antwoord op mede-bierbuik te geven: je kunt de kaart aanzetten rechtsboven in de app en die vreet je accu op maar je kunt hem ook op de achtergrond laten draaien en dan is en dan is het verbruik gering.
@guppiemerc: Als je er echt last van hebt, kun je die optie dat de app zichzelf uitschakelt ook uitzetten.
Waarom kunnen ze niet intergreren met Google maps?? navigatie + radarverklikker
Laat ze maar een app maken voor autoblog
Ik heb een tomtom met works en hd traffic en die laat ook mobiele flitsers zien tegenwoordig. Werkt prima!
Jammer dat FM het nog steeds niet haalt bij FlitsNav. Ik rij regelmatig langs flitsers die wel in FlitsNav staan en niet in flitsmeister. Flitsnav heeft ook geen samenwerking (geld) van BNR nodig om goed te functioneren. Die hebben een community die ze meehelpt.
hmmm Wouter rijdt duidelijk 200 in Duitsland ipv in Nederland. Misschien wel zo verstandig. Alhoewel het wel een beetje flauw is, net doen alsof hij dankzij flitsmeister in NL 200 kan rijden zonder geflitst te worden.
Deze app heeft mij al vele honderden euro’s snelheidsbelasting bespaard, mooie reportage. Meer repo’s!
Hulde voor deze top app!

Leuk filmpje ook, alleen jammer dat die Jorn vooral zichzelf aan het verkopen is ipv het gewoon bij Flitsmeister te houden.
jammer dat FM niet in België werkt, maar gelukkig is er FlitsNav.
Saaie promo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).