Autoblog video: Tesla Supercharger

Auteur: , 32 Reacties

Met een beperkte actieradius is de wintersport niet de ideale trip voor een elektrisch auto. Tesla heeft daar nu verandering in gebracht door langs de route naar Tirol superchargers neer te zetten. Wouter gaat een klein stukje van de route rijden en checkt de topsnelheid van de Model S.

Tesla supercharrrrrrgers

Tesla is druk bezig om een fatsoenlijke infrastructuur van laadpalen uit te rollen. De superchargers van het merk komen als paddestoelen uit de grond. Op wintersport met je Model S hoeft dan ook geen probleem meer te zijn, aldus Tesla. Met de stroom spuwende superchargers vul je een Tesla-accu in 20 minuten weer tot 50 procent, nauwelijks meer dan wat een koffiepauze + tankstop aan tijd kost. Wouter is bij de opening van zo’n apparaat in Zevenaar en jaagt de Model S met een actieradius verslindende snelheid over de Duitse autobahn. FILMPJE!32 reacties

Meer van dit soort plaatsen, en de wereld lijkt steeds meer op de Jetsons! Zijn dit soort plekken ook voor niet Tesla ’s geschikt? (plugin hybrids of Leaf/Zoë/etc)
@stamp: een ander merk zal het hier niet op doen.
Mooie auto. Maar als je nu zonder stroom staat kan hij wel afgesleept worden? Probeer wat meer adem te halen wouter. Leef je langer ;)
@rolov: hij is rwd, dus als de achterkant wordt opgetild zou het moeten kunnen?
Die 20 minuten dat hij aan de laadpaal staat ben ik al weer een kwartier aan het rijden. Daarnaast is de accu dan slechts 50% vol, terwijl de actieradius al beperkter is dan met een volle tank.

Wat is met dit initiatief de reistijd elektrisch versus brandstof?
@towi1989: Het is nog steeds niet optimaal natuurlijk, maar je kunt nu iig wel ver komen met je Tesla. Op youtube meerdere filmpjes van eigenaren die langere tripjes vastleggen. Best leuk om te zien!
@reactief: in Amerika iemand 3200miles gereden in paar dagen met een Model s .
@towi1989: En ook daar bovenop, hoe is het ”superchargen” voor de levensduur van de batterij?
@Corrado16v: achter de supercharger hangt een geavanceerde computer die alles regeld, je hebt niet de hele tijd de volle power, hij bouwt het op en op het einde langzaam naar beneden.
@Corrado16v: Tesla zet zelf op hun site, dat het niet aangeraden is om de supercharger talrijke keren te gebruiken, omdat het wel degelijk de levensduur van de batterij schaadt.
@SimonMc: Heb net nog even op hun site gekeken, en moet toegeven dat hetgene wat ik hierboven zeg, niet direct ( meer) terug te vinden is.

Dit staat er wel:

“Hoe vaak kan ik gebruik maken van Supercharge, is het slecht voor mijn batterij?
Supercharging verandert niets aan de garantie voor een nieuwe auto. Klanten zijn vrij om het netwerk net zo vaak te gebruiken als ze willen.”

Een echte ja of nee krijg je niet, en wordt mooi gepareerd met het antwoord dat er aan je garantie niets veranderd.

Dat is hetzelfde als vragen aan een autoverkoper, of driften slecht is voor je banden, en dat die verkoper zou zeggen dat er “niets aan de garantie voor een nieuwe auto verandert”. Euh ja ok, maar als die banden kapot zijn, moet je er wel zelf nieuwe kopen !

Kan zijn dat ik het verkeerd opvat natuurlijk, maar valt me wel op dat men niet echt ja of nee zegt.
@towi1989: kwartier aan het rijden maar wel n paar tientjes armer
@tt123: En jij denkt dat stroom gratis is?
@towi1989: bij de superchargers krijg je ‘levenslang’ gratis stroom van Tesla! Dus ja, in dit geval is stroom gratis.
@towi1989:

En jij moet je eens wat meer erin verdiepen.

1. Tesla geeft je levenslang gratis stroom.

2. Elektrisch laden is gewoonweg een factor 4-5 goedkoper.

3. Als ik 1 uur later op mijn bestemming kom maar daardoor wel 100 euro aan benzine/diesel bespaar dan doe ik dat graag.
@fit4fun; juist niet doen, een aangedreven electromotor is een dynamo.. Dus slepen naar het volgende punt en je accu is al een kwart vol :W
Voeger, toen de term supercharger nog goed gebruikt werd.
@Corrado16v: Juustem!
@Corrado16v: supercharger betekent niets anders dan snel opladen. Supercharger past beter bij het laden van een elektrische auto dan bij een auto. :)
Zo te zien trekt hij best wel lekker door naar de 200+. Al lijkt het me wel frustrerend dat je niet de hele tijd lekker door kan blazen op de Autobahn. Toch is het idee van die superchargers wel heel slim. Niet afwachten tot de infrastructuur klaar is, maar daar zelf voor zorgen.
Teslaatje aan de laadpaal hangen, even tankstation binnen lopen, grote jan effe uithangen, handjes netjes wassen, even lekker drankje en knabbeltje kiezen…, nog even langs het magazine-hoekje passeren, afrekenen en terug naar de wagen. Dat is volgens mij al snel +20min, dus lijkt die 50% extra charge wel best nuttig en werkbaar …

Volgens mij als je nu en dan een tussenpauze inlast, kan je best ver rijden.
Alleen hoe lang duurt het voordat het accupakket helemaal vol is?
Is dat snel laden niet heel slecht voor de levensduur van je accu pakket?
Da’s leuk tot 210 op de Duitse Autobahn, dan wordt je er werkelijk door alles en iedereen afgereden (zelfs Opels ! tegenwoordig). Beter is een machtige diesel (BMW,Audi), dan moet je stoppen omdat je even wilt uitrusten i.p.v. laden/tanken.
Leuk en aardig, maar op een halve lading rij je in Duitsland bij zo’n 2 graden… 1,5 uur?? Buiten dat strak initiatief van Tesla. Als je op de overheid moet wachten…
Begin me overigens steeds meer te ergeren aan de elektro-hype. Rijden voor een prikkie, effectief hetzelfde stoken als een zuinig kleinklassertje en nog speciale parkeerplaatsen ook!! Afschaffen die voordeeltjes!! Belasten naar gebruik!
Tja, het dilemma van mij en mijn broertje; wat gaan we doen, met mijn 535d of met zijn Tesla. We gaan nl. volgende week naar …jawel, St Anton.

Ik heb al met de Tesla gereden (hartstikke leuk die geruisloze acceleratie), niet leuk toen hij me maande rustig aan te doen omdat we met 140+ (nacht) het thuisfront niet zouden halen. De actieradius van 200km toen ik instapte, halveerde heel rap bij een redelijk vlotte rijstijl.

Ik denk dat ik al weet met welke auto we gaan, ik vertik het nl. om des nachts in Dld 130 te gaan tuffen en hij wil niet de hele route gaan rijden:-)

Heeft iemand nog argumenten om met de Tesla te gaan?
@tjaam: 140+ in een diesel of benzine slurpt ook je tank zo leeg. Alleen kun je overal wel terecht voor benzine. Ik denk dat je er niet objectief naar kijkt en extra hard op zijn staart trapt om maar te bewijzen dat het niets voor je is.

Trouwens 140+ is niet legaal ;)
Stak Wouter nou bijna z’n vingers in die supercharger? :)
Op weg naar Lech kwam ik er per toeval vorige week één tegen toen ik de snelweg verliet om te gaan tanken. Echt toevallig :).
Met één volle tank rij ik zo tot in Tirol en stop ik onderweg wanneer ik wil en langswaar ik wil zonder van laadpunt naar laadpunt te moeten rijden. Mijn leuze, mijn auto mijn vrijheid en niet waar is mijn volgend laadpunt :)
@speedie: True, maar de meeste mensen zullen er in 1x naartoe rijden en dan is het niet erg om onderweg gratis op te laden. Kost je niks :)
@relief: waarom denk je dat? Ik weet niet of je in een Tesla gereden hebt maar de toename in energie verbruik bij hogere snelheden is niet vergelijkbaar met een verbrandingsmotor. En ja, ik rij een 535d omdat ik beetje doorrijden leuk vind, maar daar koop je ook een Tesla voor (in ieder geval mijn broer), die is zelfs nog sneller…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).