Autobom zorgt voor opschudding in Valkenswaard

Auteur: , 10 Reacties

Boooooooooooooooooo-omba!

Bom

Ah jeugdsentiment. Niet die autobom in Valkenswaard gelukkig, maar wel het liedje La Bomba van King Africa waar dit verhaal me aan doet denken. Enfin, we kunnen grappen maken over het voorval omdat de bom uiteindelijk niet afging, maar het is natuurlijk wel een serieuze aangelegenheid.

De bom werd vandaag aangetroffen in de Kerstroosstraat van de bruisende gemeente waar de betere dancings van Zuid-Oost Brabant te vinden zijn. Het explosieve geval was door iemand in elkaar geknutseld met een Cobra vuurwerkgeval en twee drankflessen, gevuld met een nog nader te bepalen goedje.

Dat het niet tot een knallend uiteinde van het jaar kwam in de regio, lag mede aan de oplettendheid van de vrouw die vanochtend plaats wilde nemen in de auto, maar wat gebroken glas naast de voiture zag liggen. Daar de vrouw en haar vriend in de nacht al wat ‘gerinkel’ gehoord hadden, besloten ze de zaak eens nader te inspecteren. Daarbij werd gelukkig tijdig het stukje huisvlijt onder de auto opgemerkt. Hierop werd de politie ingelicht, die er op haar beurt de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) bijsleepte. Een politieman legt uit:

Ik zag direct dat het om een zelfgemaakt explosief oftewel geïmproviseerd vuurwerk ging. Het is altijd maar de vraag welke materialen zijn gebruikt. Er is direct gevaar voor de maker en voor de omwonenden. De bouwsels zijn vaak instabiel. Die gaan wij zelf niet uit elkaar halen. Vandaar dat wij in dergelijke situaties de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD) inschakelen om dergelijke geïmproviseerde projectielen op te ruimen.

De bom wordt nu eerst onderzocht op sporen die kunnen leiden naar de mogelijke dader. Daarna zal de EODD het IED tot ontploffing brengen. De politie roept mensen die iets weten op om zich al dan niet anoniem te melden (link). Mocht dit de nieuwe vandalisme-hype worden, is het misschien een goed idee om de spiegel aan de stok die je normaal gebruikt om je knappe buurvrouw te bespieden bewonderen aan te wenden om ook af en toe ook de onderkant van je auto te checken.10 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ik dacht altijd dat het gewoon EOD was
@bmwfreak038: deze is van defensie. Dus vandaar de extra ‘D’
@lekkerlinksrijden: EODD is een eigen verzinsel. Defensie gebruikt gewoon EOD.

https://www.defensie.nl/organisatie/landmacht/eenheden/oocl/eod
Die titel.. I see what you did there.
Dit is niet normaal meer.. een bom onder andermans auto leggen.. zo snel mogelijk dat tuig oppakken, gekke boeren daaro..
@moewat: ja boeren ook altijd 🙄
@moewat: Boeren pakken een oude melkbus, mikken daar een ouderwets goedje genaamd karbid (sorry als ik het verkeerd schrijf) in samen met een beetje water waarna een vonkje of vlammetje het ontstane gas doet ontbranden tot een grote BIEM!
Nee sorry ik snap niet waarom boeren hier zonodig genoemd moeten worden.
@rw1994: iemand die alles buiten de randstad boeren noemt om te stoken.. maak je niet druk.
@rw1994: Carbid schieten wordt hier in het inmiddels minder bruisende Valkenswaard overigens ook gedaan :)
@pixeltrooper: Heey valkenswaard in het nieuws!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).