Autojunk Foto Van De Maand – December 2016

Auteur: , 26 Reacties

We kijken nog één keer terug naar vorig jaar. Naar de laatste maand om precies te zijn, in deze editie van de Autojunk Foto Van De Maand.

AJFVDM December 2016

Nadat @larsyboy1997 vorige maand de lat even lekker hoog wist te leggen voor de andere Autojunkers, mocht hij deze maand aanschuiven als gastjurylid voor de Autojunk Foto Van De Maand. De laatste van 2016 alweer en wat een keuze was er! Jullie wisten weer heerlijke platen te schieten en het was moeilijk kiezen, maar hier zijn onze favorieten van December!

Plaats 3: BMW i8 Protonic Red
BMW i8 Protonic Red
We beginnen deze maand met een lekkere plaat van een BMW i8. Nu kan een i8 mij normaal gesproken niet snel genoeg van mijn netvlies verdwijnen (sorry, niet mooi), maar in het rood is zelfs een i8 te pruimen. Voeg daar het creatieve gebruik van lightpainting door @frits3000 aan toe en voila: een Top 3-notering. Ook Lars deelt die mening: “Een prachtplaatje! Afgelopen dagen zelf ook in het donker foto’s gemaakt en dat valt in eerste instantie niet mee. Een mooi effect door het gebruik van een lange sluitertijd en het creëren van lichtstrepen wat weer bij de elektrische auto past. Helaas dat Bas en Sander er ook tussen staan, anders stond deze mooi op nummer één ;)” Extra fraai dat de lightpaint ook nog eens in de kleuren van BMW M gedaan is, kudos!

Plaats 2: BMW M3 30 Jahre
BMW M3 30 Jahre
Kijk, daar hebben we @zweed weer, maar niet op plaats 1 dit keer. Hoewel deze foto wat mij betreft net zo goed had kunnen winnen als de uiteindelijke winnaar, zorgden @autoblogger en Lars ervoor dat P1 naar een ander ging. Maar wat een heerlijke plaat weer Sander. Lekkere compositie, fijne nabewerking zonder over de top te gaan. Netjes! Lars en ik kunnen ons beide nog herinneren dat je mails stuurde met vraag om feedback op je foto’s. Inmiddels heb je dat duidelijk niet meer nodig! Het enige wat ik er persoonlijk op aan te merken heb dit keer is dat de horizon net niet recht staat.

Plaats 1: Alfa Romeo Quadrifoglio
Alfa Romeo Giulia Q
“Niemand wil in deze positie staan denk ik. Kiezen tussen een foto van Bas of een foto van Sander.” Eh, ok Lars, we zullen je nooit meer laten winnen! Maar vertel verder! “…toch ga ik voor de foto van Bas aangezien ik wel een fan ben van kleuren en als de foto’s vanuit een laag standpunt zijn gemaakt. De felrode Giulia past mooi in de wilde industriële omgeving met een vieze grauwe vervuilde lucht. Mijn stem gaat naar Bas!” Nou, dat viel wel mee toch Lars? Een dijk van een foto om 2016 mee af te sluiten en bovendien van de Autoblog Auto van het Jaar! @basteeld, gefeliciteerd! Volgende maand ben jij ons gastjurylid (Lars wil toch niet) en we gebruiken jouw foto een maand lang als header op Autojunk.nl!26 reacties

Thanks mannen! Heel gaaf om hier mee het jaar mee in te gaan! ?
Bedankt! Leuke tweede plek!
En natuurlijk gefeliciteerd Bas!
Mooie plaat als winnaar! En voor iedereen die vindt dat die nieuwe Sjuul wat Oosterse design trekjes heeft is die containernaam natuurlijk ook wel fijn ;-)
Ja jongens. Wie wil er nou wel kiezen tussen Bas en Sander hahahaha
En nu moeten we natuurlijk ook een foto vh jaar kiezen uit alle maandwinnaars! Veel succes jury! Wanneer kunnen we de uitslag verwachten?
Eerste twee erg mooie foto’s.

De i8 is ook mooi, maar die lichtstrepen vind ik helemaal niks. Zal een smaakdingetje zijn, maar voegt mijn inziens alleen maar onrust toe.
Zooooo wat een dijk van een foto van die Giulia zeg! PS. Misschien leuk om een ‘foto van het jaar’ pol te maken met alle foto’s van de maand van het afgelopen jaar ;)
@baasbenz: Thanks!
Is de foto van de Giulia vrij beschikbaar? Die zou hier niet misstaan als wallpaper.
@bastiaangt: Mail me even, [email protected], mail ik hem je op!
Terechte winnaar, alleen die nabewerkte apocalyps lucht is over de top.
Helemaal eens met de Jury. Schitterende plaatjes!
Vind plek 2 niks bijzonders eerlijk gezegd.. Foto 1 en 3 zijn wel mooi
Foto van het jaar?
Die i8, wat een wonderschone auto is dat toch. Mooi op foto’s, mooi in het echte leven.
Zoals @alassad en @baasbenz ook al zeiden, misschien een foto van het jaar 2016 kiezen? Zou tof zijn!
De foto’s van de zwarte BMW en de Giulia zijn mij te dertien-in-een-dozijn. Ook al heb ik he-le-maal niets met de auto zelf, de foto’s van de i8 vind ik schitter0nd, verreweg de mooiste.
@amghans: beter kunnen = uploaden!
@basfiz:
Precies. En dat heeft @frits3000 dus ook gedaan.
Prachtige Alfa foto!

(Ik heb trouwens problemen met de beschrijvingen die niet zichtbaar zijn op Autojunk in de iOS app sinds de nieuwe update)
Mooie platen, stuk voor stuk!
Terechte volgorde
Eigenlijk vind ik de foto van de i8 mooier dan die van die Giulia en die is weer mooier dan de zwarte M3 (wat een ongelooflijke mislukte configuratie is dat: foute kleur en foute wielen).
Maar waar alle 3 fotografen nog aan mogen werken is de locatiekeuze. Het idee dat je op een lelijke plek iets moois fotografeert je dan een mooie foto krijgt is een misverstand, dan heb je vooral veel lelijks en weinig moois op de foto. Dat werkt eigenlijk alleen andersom, iets lelijks op een mooie plek kan toch een mooie foto opleveren.
Het goede voornemen voor 2017 moet dus zijn, minder onder bruggen, minder containerterminals, minder in industriehallen, minder parkeergarages en meer op bruggen, meer in de uiterwaarden, meer op de dijkjes, meer in het veld, meer in het bos, meer bij het kasteel, etc.
@mashell: locaties die je nu opnoemt zijn véél te cliché. Zo’n Giulia hoort op industrieel gebied, dat straalt die auto uit. Niet in een bos of op een saai dijkweggetje.
Kunnen die jongens in het vervolg niet meer meedoen ajb

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).