Automobilist knalt op Ferrari F12berlinetta in Gelderland

Auteur: , 39 Reacties

Een prijzige aanrijding.

Gisteravond omstreeks 22:10 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij waren een niet zo spannende Opel Corsa en een wel spannende Ferrari F12berlinetta betrokken. De rode Italiaanse supercar stond met pech langs de Oude Rijksweg in Hedel, Gelderland. De Ferrari had een lekke band opgelopen en kon daardoor niet direct verder rijden.

Een onoplettende automobilist zag de Ferrari over het hoofd en boorde de neus van de Corsa in de kont van de F12berlinetta. Door de flinke klap schoot de Ferrari een stukje naar voren en botste de 740 pk sterke vierwieler tegen een lantaarnpaal, waardoor er ook nog eens schade aan de voorkant ontstond.

Bij de Corsa kwamen de airbags vrij. Er raakte uiteindelijk niemand gewond bij het ongeval. De achterkant van de Ferrari is flink ingedeukt en ook de Opel is zwaar beschadigd. De eigenaar van de F12berlinetta mag van geluk spreken dat hij (m/v) er zonder kleerscheuren van af is gekomen, want op het moment van de aanrijding was de persoon bezig met het oppompen van de band. De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar het ongeval. Een blaastest wees uit dat de Opel-rijder in elk geval niet had gedronken.

Fotocredit: AS Media39 reacties

Vervelende schade, maar heeft een F12Berlinetta uberhaupt een reservewiel? Ik vermoed alleen een reparatiesetje…
@dizono: Een Pirelli P Zero-thuiskomertje.
@berlinetta: even ingedoken en een thuisbrenger (volgens mij Vredestein) is een optie, maar ik heb nog nooit een foto gezien van een F12 die deze optie ook daadwerkelijk heeft. Neemt ook praktisch al je bagageruimte in beslag.

https://ferrari.atd-sportscars.com/f12-berlinetta-luggage-compartment-mats-0109.jpg
@dizono: en dan is dit nog een thuisbrenger, moet je nagaan waar je een achterwiel moet laten als je je band net hebt vervangen…
@berlinetta: Er hangt een electrisch pompje aan het ventiel, reparatieset : 1 pot (waardeloze) kol + pompje.
Resultaat: band verloren en een hoop poetswerk, en in de meeste gevallen sta je er nog.
(helpt maar tot snee van 5mm)
Huh? de Ferrari eigenaar was “bezig met het verwisselen van de band”
Zit er een reservewiel in die Berlinetta?
@screamer: bronbericht en aanwezige persoon spreekt over ‘verwisselen’, maar ik vermoed ook dat het hier gaat om het oppompen van de lekke band (zie laatste foto). Heb de tekst aangepast.
‘Ach, hij wordt in ieder geval gebruikt.’
De Corsa-rijder zat alleen maar te appen!
@arnault16: klopt! Op foto 3 is ie nog steeds bezig met appen.
Wat moet de bestuurder gedacht hebben van die Corsa. Kut achterop een auto, neeee!! een Ferrari Haha.

Gelukkig voor beide alleen blikschade
@gloudertje: Ik denk eerder dat de verzekeraar van de Corsa-rijder dit op dit moment denkt. Met een WA+ premie voor die Corsa, moet de bestuurder heel wat jaartjes schadevrij zijn geweest wil t dekkend zijn.
@wpgt: absoluut!
@wpgt: Doet me denken aan de verzekeringsmaatschappij van de bestuurder die achter in mijn Lincoln Continental reed. Ze hadden extra tijd nodig om de schade te behandelen want het was een bovengemiddelde schade.
@gloudertje: wij hebben een klassieke Ferrari en een 18/19 jaar geleden reed mijn vader met die auto bij ons in de buurt rond omdat hij net een motorrevisie had gehad.

Kwam er van een boerenerf een oude Kadett afgereden en die kon mijn vader nooit ontwijken dus schade rechtsvoor.

Die gozer vertelde dat het al zijn zoveelste aanrijding in een korte tijd was en later hoorde wij van een collega van de zaak dat die jongen het verhaal aan zijn vrouw had verteld (een aanrijding gehad en nog wel met een Ferrari). Zijn vrouw vertelde dat weer aan hem dus toen was het: ‘ja, weet je van wie die auto was? Van mijn baas en die was er niet blij mee!’
Zou best geestig zijn om zo’n ding met een thuiskomertje te zien rijden.
De opel is meteen veranderd naar de kleur rosso corsa
@derek306: he verdorie, 24 minuten te laat :p
Hoe krijg je het voor elkaar Corsarijder?
@balboni: telefoon waarschijnlijk. Het begint mij echt op te vallen hoeveel van deze rare botsingen er op het moment in het nieuws zijn. Kijk maar eens hoeveel van die tijkswaterstaat pick-ups er kapot gereden worden. Die dingen kun je toch noet over het hoofd zien?
@milieumeneertje: Rijkswaterstaat en niet….. Volgende keer even lezen voordat ik wat post.
@milieumeneertje: kijk wat er staat.
@720s: hoe bedoelt u?
@milieumeneertje: In plaats van rijks wat er staat.
Kijk wat er staat.
Oude slechte grap, I know ;)
@milieumeneertje: die mensen van Rijkswaterstaat Twitteren en Facebooken ook veel te veel. Als je met zo’n geel gevaarte over de vluchtstrook rijdt: telefoon weg!
Had de Ferrari bestuurder een gevarendriehoek neergezet? Dit is een serieuze vraag, want anders kan je in het donker gerust schrikken van een opdoemende stilstaande auto.
@tge1: gevarendriehoek past niet in de kofferbak :-)
@erik2907: Als dat niet past mag je het voor mijn part geen kofferbak noemen, eerder een extra handschoenenkastje..
Het ziet er nu ook niet echt uit als een handige plek om dit te doen…. rij dan stapvoets door naar de eerste kruising om een veiligere plaats op te zoeken.
@dutchdriftking: ja want op een kruising is het wel veilig?
@ikleesookoverautos: uiteraard om via de kruising een rustigere plaats te zoeken…..
@dutchdriftking: ja, op een kruising staat ook vask straatverlichting!
Hij had zijn auto natuurlijk in de Corsa stand staan. Hou dat toch voor op het circuit man!
via Android app
Wie is eigenlijk schuldig in dit geval. Want met een lekke band had je ook heel langzaam hem verder weg kunnen zetten op een veilige plek waar niemand rijdt en duidelijk zichtbaar bent ofzo. Want je bent toch verplicht om een gevarendriehoek te plaatsen als je pech hebt? Geen idee of dat wel of niet gebeurd is trouwens.
@nvn1993: als er geen driehoek was kan de verzekering moeilijk gaan doen vermoed ik, maar de fout is zowizo bij de Opel rijder.
@nvn1993: aangezien de Ferrari gewoon stil stond
Die corsa rijder wou wel heel graag een foto maken van dichtbij voor op autoblog, met succes..
Ferrari van die keukenboer…?
@snuffel77: die heeft de boel verkocht en richt zich nu lekker op z’n Dakar carrière.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).