Automobilist schept 8 fietsende meisjes, rijdt door

Auteur: , 47 Reacties

In het Brabantse Someren zijn gisteravond 8 fietsende meisjes door een automobilist van achteren aangereden. Even stoppen was er niet bij voor de bestuurder, hij poetste de plaat.

Fietsen

De meiden reden om 21:15 naar verluidt allemaal netjes twee-aan-twee, met functionerende verlichting (die op de foto in deze tweet inderdaad nog massaal brandt), op de Lavallestraat, toen een automobilist ‘in een lichtgekleurde auto met op de zijkant een logo of strepen’ (niet zo één..denken we) er van achteren in kwam zetten. De achterste 2 fietsters – allebei 14 jaar jong – moesten gewond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Over de precieze toedracht is weinig bekend, wel waaide het erg hard. Getuigen mogen zich melden, aldus de pliesie.47 reacties

Doorrijden na ongeluk is NIET GOED!!!!!!!
@titustiel: joh..
@titustiel: Bedankt voor deze heldere verlichting en revolutionaire gedachte!
Naar mijn inziens een tjunert met een petje op, Die dacht dat hij met wat race strepen sneller was dan het licht.

Misschien wat te snel geoordeeld.

Wat bezielt zo iemand om door te rijden? Je zou toch stoppen om te kijken hoe het met hun gaat tenzij………..alcohol of andere dingen te verbergen zijn.
@patrick: Als je alcohol of andere dingen probeert te verbergen dan rijd je nog niet door, straffen voor doorrijden na een ongeluk zijn vaak hoger dan ongeluk veroorzaakt door alcohol of andere dingen.
@isn1981: lijkt mij ook! Hoop dat de persoon gepakt wordt
@patrick: Bedrijfsborrel liep een beetje uit, je stapt toch in je leasebak met bedrijfslogo, schept onderweg die meisjes, kijkt of ze nog bewegen en rijdt door omdat je niet met drank op achter het stuur gepakt wilt worden. Of zijn het dan toch altijd die petjes?
@dutchcourage86: bedoelde het ook niet serieus, het kan natuurlijk net zo goed een oma van 90 jaar zijn. (Met een petje op ) ;)
@patrick: misschien had de dader zin om een misdrijf te plegeb
Altijd laf,doorrijden na een ongeval.Vast iets te verbergen? Niet verzekerd,geen rijbewijs,wie zal het zeggen.Dader wordt nog wel opgespoord,hoeft niet te denken dat hij de dans is ontsprongen.
@Alfarobert: Hoeft niet, kan ook gewoon de angst zijn om te stoppen. Ik weet zelfs niet of ik zou durven stoppen ook al was het per ongeluk.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Iemand mag volgende week hopelijk uitleggen hoe hij aan de schade komt op de bedrijfswagen van zijn werkgever. Dan gaat hij alsnog nat.
@moveyourmind: Ach nat, in Nederland valt dat wel mee hoor.
Je rijdt een ouder echtpaar inclusief kleindochter dood: 120 uur taakstraf
Je rijdt 2 18 jarigen dood (levend verbrand) en vraagt of je je rijbewijs terug mag: natuurlijk mag dat!

Dus als je 2 meisjes “alleen maar” gewond rijdt is een keertje sorry zeggen waarschijnlijk genoeg voor de rechter. Het doorrijden maakt het misschien wat erger voor de rechter. Koekje erbij?
@galant: Helaas heb je nog gelijk ook. Zelfs al verliest deze persoon zijn baan als hij met een bedrijfsauto dit ongeval veroorzaakt heeft, dan zal zo’n figuur er nog niet mee zitten.
@galant: Fantastisch. Echt weer zo’n typische tokkie reactie. In Nederland zijn de straffen ten opzichte van veel andere europese landen zeer hoog. Wij kennen hier een eerlijk rechtssysteem, daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar als jij een keer een dronken pubermeisje zonder licht op de verkeerde rijbaan aanrijd, maar je word wel aansprakelijk gesteld omdat je om 03:00 snachts 20km te hard rijd is het zeker een heel anders verhaal(dit voorbeeld staat overigens los van bovenstaande artikel). Die mensen met hun jaaa maar kijk maar naar de straffen in amerikaa zijn nog erger. Het communistische rechtssysteem van China is nog beter.
@1audi1: Maar daar gaat het mij juist om beste 1audi1. Ik ben het over het algemeen zeer eens met de uitspraken die ik lees en als je mijn eerdere reacties hebt gelezen op bijvoorbeeld het stuk over de Colt vs Audi Q7, dan weet je ook dat ik helemaal niet van de keiharde uitspraken ben. Inderdaad, Amerika laat zien dat dat ook niet werkt. Als ik me niet vergis heeft een kwart (en ik gok ff laag) van de bevolking daar wel eens in de gevangenis gezeten en zie hoe het daar met de criminaliteit gaat.

Echter! Als je met je dronken hoofd een auto frontaal op een andere auto parkeert. Die daarna uitfikt waarbij 2 dames levend verbranden en je vraagt, nog voor de rechter zijn/haar uitspraak doet, je rijbewijs terug omdat je vrouw terminaal ziek ligt, dan verwacht ik dat de rechter zegt: je neemt maar de trein/bus/fiets/taxi/benenwagen. Kennelijk kan hij niet tegen de stress en is het gevaar op nog eens dronken rijden heel groot. Maar deze rechter besluit dat dat allemaal wel kan. Hoe kan dat goed gepraat worden!?
Hopelijk word hij aangereden als hij op de fiets zit. Triest figuur!
@ronaldddvos: dat is hetzelfde als iemand die met kanker scheldt kanker toewensen… dat doe je dus niet.
@introductiemap: totdat het je dochter of zoon is
Was het een audi!?
Laffe actie.. De wereld doet raar..
Fietsers die netjes aan twee rijden….Jaja.
@norge: het zijn minderjarige meisjes uit Someren. Die zijn altijd heel netjes en houden zich aan de regels van het verkeer en kuisheid.

Totdat ze 18 zijn…


On topic: hopelijk pakken ze die droeftoeter.
@norge: en alle lampjes die het doen. Als het echt zo is, zijn deze dames bijna heilig.
@roppp: Als je even de foto’s opent zal het opvallen dat de meeste achterlichten het in ieder geval wel doen. En die zou de klootviool toch moeten hebben gezien. Misschien dus inderdaad 8 heiligen op de fiets? ;-)
@norge: Dat is wel een cruciaal punt! Want zodra ze met meer naast elkaar fietsen heeft die bestuurder natuurlijk het volste recht dwars door de meisjes heen te rijden!
@felixf: je kunt je sowieso afvragen wat 14 jarige meisjes op dat tijdstip daar moeten. Je zou toch denken dat een beetje betrokken ouder ze even brengt.
@roppp: Als ze 6 waren wellicht. Maar een meid van 14 moet gewoon ’s avonds over straat kunnen fietsen, zeker in groepsverband. ’t is niet zo dat de ouders (bij mij althans) na schoolfeestjes allemaal hun dochters op kwamen halen met de auto. En gelukkig maar.
@FelixF: Tuurlijk hij heeft het volgens jou ook bewust gedaan..
Ze zullen wel geen meter opzij gegaan zijn zoals het pubers betaamt, lekker stoer middenop blijven rijden… Als je dan een keer een psychopaat tegenkomt gaat het dus gruwelijk mis
(Een misschien wel eerder veroordeelde psychopaat die door een rechtertje na 240uur schoffelen weer op straat staat)
Nu maar hopen dat iemand die gast te pakken krijgt en dat er eindelijk een aantal aanpassingen in de wet komen waardoor dit soort figuren er niet met een taakstrafje vanaf komen..
Gelukkig is het bij gewonden gebleven, maar dat maakt het doorrijden na een ongeluk niet minder misdadig.Dat je in eerste instantie schrikt en door rijdt en/of niet goed begrijpt wat er gebeurt is snap ik nog wel.Maar al na 20 sec. moet het wel in je hersenpan zijn opgekomen om direct te stoppen.Wat je eventueel ook op je kerfstok hebt.
Zal best, licht aan en netjes niet bellend twee aan twee. Ik zie meisjes anders !
Hoe is jullie ervaring

En dadelijk automobilist onschuldig in de bak.

Wegrijden is niet goed te praten maar automobilist vs fietser is altijd verloren. Zo niet dan toch nog. Ze verzinnen wel iets!
Schandalig om door te rijden.
Is dit het nieuwe kopschoppen?
Meteen afschieten zo een idioot
2 aan 2 fietsen. Ik ben niet anders gewend dat je achter elkaar gaat fietsen als er een auto komt.

Maar goed, doorrijden blijft natuurlijk echt een schande
@87sandyd:
Yep, mij hebben ze ook nog geleerd dat 2 aan 2 fietsen alleen mocht als je daarmee niemand hinderde….
Maar dat was in de jaren 70, toen was je nog bezig met het verkeer i.p.v. Socialmedia, muziek en meer van die zaken die tegenwoordig belangrijker zijn….
Laat onverlet dat doorrijden na een ongeval gelukkig nog steeds een misdrijf is, al zal de straf weer een lachertje worden….
deze torie stinkt want die auto was nog gestopt om ze nummer plaat te schoon maken maar die chikkies hebben hem niet goed gezien dus
@rottepeer: Bestaan er echt mensen die zo praten?
@rottepeer: dus…. wat?
Ajoh als ik wist wie het was had ik hem alle hoeken van de wereld laten zien want hier kan ik kwaad over worden doordat ik het zelf een keer meegemaakt had
In Heusden waren ook 2 jongens aangereden. En hen gehoord dat dat door de zelfde persoon was.
Tja, ‘racing’ strepen op de zijkant van de auto zeggen vaak al iets over de rij ervaring/het IQ van de bestuurder…
Bestuurder is boven water.

http://nos.nl/l/743685

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).