Auto’s kraken? Je leert het in Polen

Auteur: , 16 Reacties

In de ideale vrije markt komen vraag en aanbod vanzelf op de juiste plek samen, en kennelijk laat men in Midden-Europa nogal vaak zijn sleutels in de auto liggen. Daarom werd in Polen een beurs georganiseerd waar je kon leren om binnen 2 minuten een nieuwe 7 Serie open te krijgen. Handig!

*Krak*

De EU brengt overal waar deze (zonder zijn burgers iets te vragen) uitbreidt bakken met welvaart, regenbogen en zonneschijn. Helaas brengt dit ook problemen met zich mee. Waar Roemenië, Bulgarije en Polen 15 jaar geleden nog massaal in een oude hoestbui reed die je met een beetje flink schudden openkreeg, rijdt iedereen er dankzij het tweede Wirtschaftswunder nu in een mooie nieuwe auto. Alleen de technologie, daar moeten ze nog even aan wennen.

Gelukkig zijn er de eerdergenoemde zegeningen van de vrije markt: in Ozarow Mazowiecki werd onlangs de Interkey Service 2014 georganiseerd, waar de bezoeker leert via klassieke methodes en moderne OBD-tools gemakkelijk toegang te krijgen tot de voitures van deze tijd. Retehandig, want die autoruiten van tegenwoordig zijn zó hard, daar kom je met een hamer niet meer doorheen.

Foto: ook Belgen hebben wel eens moeite hun Ferrari aan de praat te krijgen.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
@sir_smokalot

Nou wil ik de oost Europeanen niet verdedigen, verre van zelfs, maar de autofabrikanten maken het ze ook niet moeilijk.
Ondanks dat we technisch voorruit gang boeken lijkt het of de autofabrikanten(enkele uitgezonderd) het niet zo belangrijk vinden om auto’s goed te beveiligen.

Aan de andere kant, hoever kunnen ze zich er tegen bewapenen? Als ze je auto willen hebben krijgen ze hem toch wel..
@zakar36: een lomp stuurslot aanbrengen is al een mooi obstakel. Dan is het niet meer kwestie van OBD hacken. Toch al iets meer weerstand dan alleen een slotje open maken en computertje erin.
@zakar36: Moet niet nodig zijn. Waardige straffen met als risico ‘je eigen leven inleveren’ lijkt me beter.
Handig zeg. Vlak over de grens Is ook zo’n bedrijf. Die leveren handleidingen en complete pakketten om auto’s masr ook huizen open te maken. Binnen een minuut Had je een Ferrari open en gestart. Waarom het wiel uitvinden als het al gebeurt Is tenslotte?
@rolov: welk bedrijf ?
@xypds: ja dat ga ik hier niet zeggen. Ik wil het niet in de hand werken.
Beetje het hippie-witte fietsen model: overal staan auto’s die je gewoon kunt lenen..
@parker: Witkar dus.
Ik blijf erbij dat ik liever een inbreker in mijn auto heb dan in mijn slaapkamer. Als je je auto zó goed beveiligt dat een dief er niet meer zomaar mee weg komt dan komen ze je wel vragen om de sleutels. Nee dank je. En dit zeg ik zelfs nadat er zo’n onrendabele met zijn vuile fikken onder mijn dashboard heeft zitten rommelen.
@Gulli: De meeste inbrekers laten een auto staan, als ze zien dat die extra beveiligd is. Ze gaan dan echt niet risico lopen om dan in te breken en mensen aan te treffen.
Een verborgen schakelaar die je OBD-poort uit/aan schakelt lijkt me een redelijk eenvoudige oplossing.
@osmo: Niet als iedereen dat gaat doen. Want dat levert een handje vol gebruikelijke plekken die een autodief wel gaat kennen.
Als ik eerlijk ben walg ik zo van dat Polen, Bulgaren, Roemenen (Roma zigeuner), enz gespuis. Voor mij zijn ze niet veel meer dan profiteurs. Slechtste beslissing ooit van de EU, en ze hebben een mooi palmares qua slechte beslissingen.
Zelfs als ze hier komen werken zuigen ze het systeem plat met hun schijnzelfstandigstatuut, geld innen en weg zijn ze.

Op de baan ook…. Super irritante veel te snel rijdende camionetten (140+ soms)
Aftandse mini vrachtwagens waar alles los zit/ligt/hangt, al zwalpende over de weg.
Om maar te zwijgen van de personenwagens die het rechterbaanvak vreemd zijn.

Zo laks zijn ze en als ze beboet worden in België of NL, lachen ze eens en steken ze die boete gewoon in brand. Want recycleren dat hoeft niet natuurlijk in die apenlanden.
Russen zijn veel beter, want die blijven tenminste in Rusland…! Ach walgelijk dus
@lowlow: Hoe racistisch dit ook klinkt ik geef je groot gelijk.

Afgelopen donderdag is ons RNS-E systeem uit ons A3 gejat die wij de dag ervoor hadden gekocht. Helaas een bekend fenomeen en helaas ook (vermoedelijk) door Oostblokkers gedaan. Een getuige had ze namelijk “kurwa” zeggend zien wegrennen.

Tsja, geef ze eens ongelijk. NL is een geldbron voor ze. Even voor de duidelijkheid, die hardwerkende eerlijke mensen mogen van mij gerust hun best doen hier. Helaas zit er TE-VEEL tuig tussen!
@lowlow:

Dit was pas in het nieuws in NL. Aan je taalgebruik te oordelen kom je uit België, dus wellicht was dit je nog niet bekend:

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/paspoortfraude-oost-europeanen#node_1154531
Tja en waar is de politie ? Die staan acher een hoekje of een struik te kijken of wij geen 10 km per uur te snel rijden, want dat is pas echt crimineel…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).