BMW 7 Serie Horse Edition heeft een lekker kleurtje*

Auteur: , 15 Reacties

In China loopt momenteel het Jaar van het Paard, een ideale gelegenheid voor de autofabrikant zonder inspiratie om een actiemodelletje te maken. BMW sluit aan bij Rolls-Royce, en komt met zijn eigen paardenslee.

Directe aanleiding voor de auto is de Beijing Motorshow, die over 12 dagen losbarst. BMW is flink vertegenwoordigd met de X4, 2 Serie Nordic Walker, 4 Gran Coupe, 2 Coupe, M3, M4, i3 en i8, maar een eckte wereldprimeur zit daar niet tussen. Wel wat mager voor een markt waar de groep 1/5 van zijn wereldwijde afzet realiseert.

Daarom werd de 7 Serie Horse Edition in het leven geroepen, uiteraard op basis van het langere F02-platform (wordt de F01 überhaupt wel verkocht in China?), dat in 2016 een vervanger krijgt. Details zijn summier, BMW komt niet verder dan holle marketingfrasen dat de auto luxurious and dynamic is. Ok.

Gelukkg hebben we er wat foto’s bij, waarop te zien is dat de auto met een BMW Individual-verfje wordt uitgerust. Daarnaast kan de Chinees op dit model M equipment packages loslaten. Beetje karig, als je het mij vraagt, we hebben mooiere Siebeners gezien. Veel mooiere Siebeners.

BMW 7 Horse

En die stiksels in de hoofdsteunen, ligt het aan mij, of ziet dat er wat slordig uit? Het zal wel de bedoeling zijn, want BMW heeft in Goodwood ’s werelds beste handwerkers rondlopen. Zelfs het beste paard struikelt wel eens, kennelijk. [muzieksuggestie]

*Niet geschikt voor paardenhaters15 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
china via iPad app
Die tekens zien er zo “slordig” uit, omdat deze op de traditionele manier geschreven zijn.
@china: Leek me ook al sterk dat het niet zo hoorde. Ook met de hand kan je het stukken rechter krijgen. Maar hoezo levert een traditionele schrifwijze een wat ‘rafelig’ resultaat op?
@sir_smokalot: Moet zeker hand gekalligrafeerd voorstellen.
@sir_smokalot:

Ik denk dat het eruit moet zien alsof het met een kwast is geschreven.
Beetje belachelijk zo een marketing BMW, maar eerlijk is eerlijk. Het is wel een erg mooie kleur!
Als je zo’n “jaar” zo prominent vermeld op de hoofdsteunen is dat dan niet slecht voor de inruilwaarde? Ik bedoel als het volgend jaar het jaar van de geit is dan rijd je met een oud model? Of telt dat niet in China?
@mashell: Gegeven paard niet in de bek schijten hè? :-)
Ze weten bij BMW van gekkigheid ook niet meer wat ze moeten verzinnen. Beter ontwerpen ze eens een model zonder misplaatste vouw in de zijkant.
Er is toch wel paardenleer gebruikt?
Nee, paardenswanzenleer:

http://i.imgur.com/Mzita5J.png
@sir_smokalot: en dat in een verlengde 7 ;-)
Ha die muziekduggestie! Heerlijk nummer dat me terug doet denken aan GTA San Andreas. Wat was dat toch een prachtige game. Ik dwaal af…

De zoveelste nutteloze special edition, maar blijkbaar is dit hip in China. Als BMW er geld mee verdiend, waarom niet?
Hoefijzer op de grill en gaan met die banaan
“Horse” as in horse manure?
De kleur is er allesinds al naar
Toch liever de 7-serie die door Didit is aangepakt… Die is pas een partijtje mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).