Autoshow van Detroit op de schop om te kunnen overleven

Auteur: , 5 Reacties

Autoshows zijn steeds minder belangrijk voor autofabrikanten. Grote veranderingen zijn noodzakelijk om te kunnen blijven bestaan.

Autoshow van Detroit op de schop om te kunnen overleven

Waarschijnlijk zal de NAIAS (North American International Auto Show) in 2019 zijn laatste event beleven in de huidige setup. Nadat steeds meer merken hebben laten afweten, waaronder een grootheid als Mercedes, hadden ze ook in Detroit door dat er dingen moesten gaan veranderen.

Zo is via de wandelgangen naar buiten gekomen dat er voor 2020 de nodige veranderingen op de planning staan. Allereerst de datum. Normaal gesproken komen pers en bezoekers in januari naar de stad in Michigan, maar vanaf 2020 moet de show in juni gaan plaatsvinden. Januari zou te kort op maart zijn, waardoor autofabrikanten de voorkeur geven aan Genève voor een werelddebuut in plaats van Detroit. Ook moet de setup anders gaan worden. De organisatie wil de hele stad betrekken bij het event, door bijvoorbeeld proefritten in de stad te organiseren. Ook wil de organisatie het dak van het Cobo Center gebruiken voor demo’s van nieuwe technieken, zoals autonoom rijden. In januari is het doorgaans stervenskoud in de stad, wat activiteiten op het dak niet mogelijk kan maken. Meters sneeuw in de straten van Detroit is in januari tevens niet ongebruikelijk, wat proefritten door het centrum niet heel aantrekkelijk maakt.

Of deze noodzakelijke veranderingen de NAIAS een langere adem gaan geven is afwachten. Autoshows zijn nu eenmaal op retour en autofabrikanten geven steeds meer de voorkeur aan eigen events. Bovendien zorgt een show in juni weer voor een korte overloop met de in april georganiseerde New York International Auto Show. (via The Detroit News)

Update: De officiële bevestiging is daar. Vanaf 2020 zal de show in juni gaan plaatsvinden.5 reacties

Valt SEMA ook niet in deze periode (mei-juni)? Hier komen fabrikanten toch speciale modellen voorstellen en enkele weken later een autoshow aan de andere kant van de US. Je kan natuurlijk als petrolhead een roadtrip plannen van Las Vegas naar Detroit……
@ericc: Sema ks meer voor tuners en de aftermarket.
De reden is ook dat een beurs in januari te dicht op de CES beurs in Las Vegas is. Het auto gedeelte op deze beurs is zo enorm hard gestegen dat het nu direct concurreert met de Detroit auto show, CES is zelfs al groter wat betreft automotive. Automerken staan liever op deze Consumer Electronics Show omdat het hip is en echt gaat over innovatie. De tijd voor echte autobeurzen lijkt voorbij…
En valt natuurlijk ook samen met het Autosalon in Brussel, MOORDENDE concurrentie!!!
Stukje autonoom rijden op het dak van een wolkenkrabber. Nice. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).