Deze DS 3 Crossback moet het opnemen tegen de Audi Q2

Auteur: , 28 Reacties

De geinige DS 3 op hoge pootjes gezet.

We hadden al de DS 4 Crossback en vorig jaar werd de DS 7 Crossback geïntroduceerd. Dit model is tevens het huidige vlaggenschip van DS Automobiles. Op de achtergrond werken de Fransen aan de DS 3 Crossback. Opgedoken patenttekeningen laten zien wat we kunnen verwachten.

Er blijft weinig aan fantasie over, want het lijkt inderdaad op een verhoogde DS 3. Deze nieuwe crossover komt op het nieuwe CMP platform van PSA te staan. Dit betekent dat er naast conventionele motoren, ook de kans bestaat de DS 3 Sportback er met een elektrische variant gaat komen. De Fransoos moet gaan concurreren met auto’s als de Audi Q2 en de MINI Countryman.

Qua uiterlijk zijn er veel gelijkenissen met de DS 7 Crossback zichtbaar. Het lijkt letterlijk het kleinere broertje te worden van Crossback-familie. In het interieur is tevens een vergelijkbare lay-out waarneembaar, al lijkt het infotainmentscherm een iPad-achtige constructie te krijgen. Bij de DS 7 Crossback is het scherm keurig geïntegreerd in de middenconsole.

De huidige DS3 stamt uit de tijd dat DS Automobiles nog niet als apart merk opereerde. Het is dan ook alweer ruim acht jaar geleden dat de hatchback op de markt kwam. De nieuwe DS 3 Crossback zal naar verwachting zijn debuut op de aanstaande autoshow van Parijs beleven. De autobeurs gaat in oktober van start.28 reacties

Dus hebben ze ook direct de grille van Audi overgenomen?
@sidney: lijkt meer op een intieme zone van een gepensioneerde dame van lichte zeden.
@raoufff: als jij het zegt… ;-)
Aii, dat front is wel even schrikken zeg!
@viezefreddyw: lijkt of die moet huilen.
@viezefreddyw: bleef het maar bij het front.

Van een leuk, luxe scheurijzer naar Vinexhok. Jammer.
Ziet eruit alsof een Chinees merk een slechte kopie van een Mazda 5 met DS3-trekjes heeft gemaakt. Qua proporties niet echt een feest voor je netvlies.
jammer dit, die achterruitjes falen beste wel hard, net als de rest van het DS merk
@gove: ik vind de DS lijn erg mooi en stijlvol!
‘Waarom moet ik nou meedoen met deze hoog op de poten trend?’ ~ (de voorkant van deze) DS3 Crossback
Ziet er van alle kanten een beetje ongelukkig uit…
Wat is er met die achterdeur gebeurd? Designer met zijn pen uitgeschoven?:-D
Ontworpen door een blind Haantje?
Is al aangereden aan de zijkant?
Typisch. Het oorspronkelijke design van de DS3 is schitterend. Vervolgens wordt er marktonderzoek gedaan en wilt de meerderheid vijfdeurs. De ontwerper slikt en doet zijn best om het design te vertalen naar vijfdeurs, ondanks het eigenlijk allemaal niet meer klopt. Daarna blijkt dat men tegenwoordig een hoge instap wilt. Slik, even vloeken en dan toch maar een iets hoger design tekenen. O en of er meer plastic op kan. De ontwerper springt vervolgens uit het raam.
Dat lijkt vrij leluukkk
Dit is een patenttekening, die gaan ze echt niet zo op de markt brengen!
@rufctr01: ik hoop dat je gelijk hebt!
Die koplampen hadden gewoon net even wat scherper getekend mogen worden. Die haaienvin had eigenlijk niet bij de B-stijl moeten zitten en in plaats daarvan bij de C-stijl moeten beginnen. En die achterkant had eigenlijk wat minder Porsche-achtig moeten zijn. Eigenlijk alles had net even anders gemoeten om hier een mooi geheel van te maken. Zonde, want de andere DS-modellen ogen gewoon prima
Even de neus van Q2 overnemen.
Hoop dat ze niet verder komen dan deze tekeningen
Het tweede model van DS; en dan met een dergelijk gedrocht aankomen. Zijn ze vergeten waar DS naar vernoemd is? Een revolutionaire en tijdloze schoonheid. En dan met zoiets komen.. lastig hoor.
Zo, m’n ontbijt is er ook weer uit…
Is die auto ontworpen om klanten de showroom uit te jagen? Wat een lelijk ding…
Vreselijk
Wat doet die wrat op t achterportier daar? Bij de ds3 leek dat nog ergens op…
Merde, is lelijk…
Hahahahhahahahahahhahahahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).