Belgische M3-wegmisbruiker: ‘filmer lokte alles uit’

Auteur: , 76 Reacties

Kleine twist in de Belgische verkeersruzie tussen een M3 en een bestelwagen die heel snel viraal ging en massale verontwaardiging opleverde. De M3-bestuurder verklaart onschuldig te zijn, en de wegpolitie zoekt inmiddels meer getuigen.

De M3-aanslag

Op het eerste gezicht zou je denken ‘nou en, de gevangenis zit ook vol met onschuldige mensen’. Volgens Belgische media duiken er inmiddels andere verhalen op van mensen die ook slachtoffer zijn van dezelfde persoon. VTM Nieuws zocht hem op, maar hij wilde niet voor de camera reageren. Hij heeft echter wel alle schijn tegen.

Met bovenstaande hebben we direct twee precaire punten te pakken wanneer het om een internet-manhunt gaat: of dit nou een kat betreft die vuurwerk in den poeperd geschoven heeft gekregen, wat achteraf helemaal niet waar blijkt te zijn, of een filmpje dat je een ontzettend dubieuze actie laat zien, maar niet wat er omheen gebeurt. Ten eerste gaan mensen namen roepen van mensen die er niets mee te maken hebben (wat ook hier het geval was), en ten tweede velt iedereen zijn oordeel op basis van wat hij ziet, wat niet per definitie het volledige verhaal, of zelfs de waarheid, hoeft te zijn.

In geval van het bovenstaande is het echter klip en klaar dat de acties van de M3-rijder 100% niet door de beugel kunnen. Zelfs als je tot op het bot ge-etterd wordt door een medeweggebruiker (we waren er niet bij, maar het zou kunnen), dan ga je niet dit soort gedrag vertonen. Er is niets dat je zult winnen met brakechecken, zo bewijst de tegen hem gekeerde publieke opinie wel.

Voor de rest laten we het aan de politie om uit te zoeken wat zich precies op oudejaarsdag op de E314 afspeelde. Misschien is de M3-rijder nog steeds full of shit en de bestelwagenrijder volledig onschuldig, maar we wilden het toch even gemeld hebben.

Via Facebook reageerde Verhaegen overigens 4 dagen geleden al op de aantijgingen, onder andere met een post van dezelfde video, maar dan met wat zich de minuut voor het starten van de beelden afspeelde. Deze zie je HIER. Er lijkt daar inderdaad nog niets aan de hand te zijn.76 reacties

Dat langere filmpje onthuld vrij weinig inderdaad… Klinkt als een load of bullcrap van de m3 bestuurder.
@towi1989: al zou het geen bullcrap zijn, je bent wel een ontzettende debiel als je zo rijd, ongeacht wat andere mensen doen. Als je je laat opfokken tot dit soort capriolen dien je geen rijbewijs te hebben. En wellicht dat de bestuurder van het busje ook niet zou mogen rijden, maar dat kunnen we hier niet uit concluderen.
@towi1989: “Hij wijt zijn manoeuvres aan eerder rijgedrag van de bestuurder van de bestelwagen en zegt dat het filmpje gemanipuleerd is.”

Er mist inderdaad een paar seconden uit het filmpje, maar dat is op het moment dat het braketesten al begonnen is. Aan het lange filmpje is op het eerste gezicht niks geks te zien, dus waaruit dat uitlokken dan bestond?

Hoe dan ook, de M3-bestuuder geeft ‘zijn manoeuvres’ dus toe en die zijn levensgevaarlijk. Of je nou bent uitgelokt of niet, dit soort dingen doe je gewoon niet.
Weet je wat ik vreemd vind aan het hele verhaal? Waarom, als je zo’n clip op het internet zet, zou je ergens 3-4 seconden uit het filmpje knippen?
https://www.youtube.com/watch?v=_YPN6yPc_dU (zie de timing op 0:25)

Uiteraard is de M3 zijn gedrag voor geen enkele reden goed te keuren, blabla, maar ik wil die ontbrekende seconden zien!
@Mee: Mijn dashcam doet dat ook. Hij taped steeds over zichzelf heen in segmenten dus die 3 seconden is waarschijnlijk het wisselen van clipje.

Die van mij zijn 5 min segmenten dacht ik, maar dat is vaak in te stellen. Tussen die segmenten missen steeds 3 a 4 seconden.
@sketcher: Klopt niet, dashcams overschrijven de blokken inderdaad, maar steeds met 3-4 seconden extra per blok, net om te vermijden dat er geen beelden wegvallen. Het kan dus wel dat je beelden dubbel kan hebben, maar in dit geval zijn er volgens mij bewust beelden weggelaten.
@Endlezz: ga jij me nou vertellen wat mijn dashcam doet? Die van mij en de vorige trouwens, skippen die seconden. Betere en nieuwere misschien niet.
@Mee: overigens, wat wil je verbergen in die paar seconden, een keer claxonneren? Een licht signaal? Allemaal geen reden tot doodslag, want dat is het!
@sketcher: Wacht even, Chris Verhaegen is overleden? Hmm, dan snap ik wel dat-ie niet met de VTM kon praten.
@k-man: poging tot doodslag
Het is natuurlijk altijd de schuld van een ander………..


…ik werd uitgelokt
…hij bleef te lang links
..hij knipperde met zijn lichten
…zijn kop stond me niet aan
…etc.
Het gedrag van die BMW-frust is inderdaad niet goed te praten, maar de bestelbusbestuurder heeft in elk geval iets te verbergen. Het lange filmpje (dat zou laten zien dat hij niks uitgelokt heeft) stopt precies op 12.17.00: de plek waar bij de andere kortere film het stuk eruit geknipt is. Heeft hij hem misschien een tik in de flank proberen te geven?
@draragon: Wie weet, maar op dat moment was de M3-bestuurder al begonnen met de brake-tests. De ‘uitlokking’ – als die er was – moet dus al eerder geweest zijn.
“VTM Nieuws zocht Chris Verhaegen op, maar die wilde niet voor de camera reageren.”
Jawel, dat is de bestuurder van de bestelbus.
Nogal wiedes, de M3-rijder is verdachte, die bovendien bij regelmagig bij de politie aan het buurten is deze dagen :)
@sir_smokalot: Wel verwarrend. De verdachte heet ook ‘C.V.’.
@sir_smokalot: Je linkt naar VTM- nieuws, maar uit het filmpje daar blijkt duidelijk dat het Meneer Bee- Em-Wee is die niet wilt reageren en zich al meermaals als wegpiraat heeft gedragen en niet de bestelwagen.
http://nieuws.vtm.be/binnenland/74270-slachtoffer-wegpiraat-getuigt
@larsdeijsbeer: Dat is een goede aanvulling, helaas kon ik door een landfilter de video niet bekijken, en moest afgaan op wat er in de tekst stond. Deze is op 2 manieren te interpreteren.
@sir_smokalot: Begrijpelijk, ze hebben dezelfde initialen.
Hier nog een aanvullend filmpje voor en over BMW-rijders:
http://www.youtube.com/watch?v=PZgAcAhNiGM
Op het moment dat de M3 de filmauto inhaald zie je in de kofferbak van de bmw dat ie knippert met ze lampen , met de bedoeling van ;” doe eens normaal gek” dus lijkt me dat er niks is voorgevallen
ik vind het sowieso de schuld van de bestelbus…met zn hoofd
2de alinea klopt niet echt, of vergis ik mij nu???
Na ong. 1.00 min vliegt er iets van die rode vrachtwagen af. Misschien dat de BMW-rijder daarvan schrok en de filmauto daarvoor verantwoordelijk hield.

Dat praat zijn reactie helemaal niet goed, maar dat lijkt mij de enige mogelijke aanleiding. Op het rijgedrag van de filmer lijkt niets aan te merken.
@escort77: Ik denk precies hetzelfde, viel mij ook op dat er best een redelijk groot object door de lucht vloog, maar er zat daarna wel weer redelijk wat tijd tussen de braketest.
Ik denk dat die Golf dr meer mee te maken heeft. Je ziet em zo lekker onopvallend over de rechterbaan glijden. Dat is geen zuivere koffie. Ik zou daar een mannetje opzetten. Of die Berlingo/Partner. Die blaast em ineens volle polle weg. Met een Vito in de achtervolging. Misschien was het wel een gevalletje Man in the White Van Tagteam.
@E34M5Touring: Mensen in een Golf. Je ziet ze overal. Ik vertrouw ze ook niet hoor.
@smokey: wederom een goed geschreven stukje.

Ik ga van het weekend ook maar eens een dashcam aanschaffen want het heeft dus wel zo z’n nut, zelfs in onze contreien.

Voor diegenen die vaak te hard rijden; een dashcam kan ook -tegen- je gebruikt worden door de pliesie.
Dank. Ik werd in Zwitserland 2 weken geleden bij stokkend verkeer zeer bruusk gebrakecheckt door een Vectra, waarna die mafkees midden op de snelweg uitstapte om mij even op mijn muil te timmeren. Was wel mooi geweest als ik toen idd ook een dashcam had.
@sir_smokalot: nouja, als je er een puinhoop van maakt reageer ik ook, en een veer op z’n tijd (http://www.onderdelenshop24.com/vering/bmw) moet ook netjes ingebracht kunnen worden. :)
@645ci: haha mooi!
@sir_smokalot: Lekker dan, en nu eet je door een rietje?
@mercs: Welnee. Zoals wel vaker met die agressievelingen is het veel geschreeuw en weinig wol. Ik bleef lekker zitten, met de deuren open (onder hevig protest van mijn vriendin), maar meneer hield het bij enkele obscene gebaren naast mijn portier, alvorens af te druipen.

Leek me de meest elegantie oplossing zo, ik ga toch zeker niet om niets een gevecht aan met zo’n heethoofd (midden op een snelweg)?
@sir_smokalot: dan ben ik toch benieuwd wat jij in zijn ogen verkeerd hebt gedaan dat die man zo reageerde. Of heb je zo’n bloed mooie vriendin dat hij als een haantje haar aandacht wilde krijgen en haar ook zo direct van dichterbij kon bekijken? Haha
Dit klinkt een beetje als: ‘de vrouw was erg sexy gekleed dus ik moest haar wel verkrachten’
Reageren vanuit wraak heeft nog nooit iets moois opgeleverd.
@imaginenl:
+1 van mij.
@imaginenl: Men zeg vaak dat wraak zoet is, maar wraaklievende mensen hebben juist vaak een heel zuur leven.

Sinds ik me dat realiseer leef ik een stuk ontspannender.
@645ci: Meer wijsheid dan ik verwacht had in de AB comments vandaag :)
Raar dat de bestelwagen op het einde terug naar het linkse baanvak gaat na dat die de vrachtwagen heeft voorbijgestoken. Precies of die expres de BMW wou hinderen (die wrs te snel reed en de bestuurder vd bestelwagen dit niet kon hebben) en de BMW noodgedwongen moest uitwijken en hem rechts moest inhalen. Zo zie ik het in ieder geval. Kan er ook compleet naast zitten natuurlijk :-)
@dromedaris: en waar zie jij die actie dan? (Of was je sarcastisch en ben ik nog niet helemaal wakker)
@dromedaris: ik vermoed dat hij de bui al zag aankomen, bovendien gaat de BMW gelijk van het gas af.
@dromedaris: Bedoel je dat moment waarop het busje naar rechts wil gaan, direct nadat hij de vrachtwagen ingehaald heeft en schrikt van de M3 die rechts inhaalt waarop hij weer iets terug naar links gaat? Ja dat is opzich wel raar, ieder normaal mens was natuurlijk gewoon naar rechts gegaan en een ongeluk veroorzaakt.
Oke AB, kom met een actie! tweede cam gratis!!! Dan kunnen we ook zien wat er zich achter de auto’s afspeeld.
@dislekt: Eentje voor op je fiets te monteren.
@toroloco: ja kan de rest ook eens zien hoe jij andere ophoudt met je driewieler;)
Ter aanvulling: wij hebben contact opgenomen met Chris Verhaegen inzake deze informatie. Als hij iets aan de kwestie heeft toe te voegen en dit wil delen, dan horen we het.
Zoek het volledige verhaal eens op over die M3-kloot.
Deze “heer” staat bij het gerecht gekend als agressief baasje met schulden en geweldpleging op zijn kerfstok.
Gisteren stonden er in de kranten genoeg artikels over het verleden van die man.
Bedrijfje frauduleus laten failliet gaan, maar toch nog 10 miljoen schulden eraan hebben. Deurwaarder opsluiten in zijn woning, diezelfde deurwaarder laten vallen door zijn stoel weg te trekken. Het (fysisch) bedreigen van schuldeisers en andere geweldadigheden en intimidaties tegenover iedereen die heb tegenspreekt..
@waxweazel:
Dat de man een onguur individu is, blijkt wel uit de manier van reageren als weggebruiker.
Jammer genoeg weet de Westerse samenleving niet hoe we moeten omgaan met dit soort rand figuren en lijkt het alsof het aantal van dit soort mensen alleen maar toeneemt.
België was altijd het land waar je als ‘Ollander je grote bek dichthoudt tegen de politie en vriendelijk en hoffelijk bent, omdat de Belgische politie nooit mals was.
Lijkt daar ook erg veranderd.
@desjonnies:

Dat was misschien ooit zo in een ver verleden, in de tijd van rijkswachters en champetters.

Nu is het een bende onbekwamen bestuurd door een leger bureaucraten.
Dit is gewoon een kwestie van een ongelukkig inhaal moment en een geïriteerde BMW bestuurder. Gebeurt vaker alleen nu is het gefilmt dus is het nieuws.
Wat mij lijkt: de filmer wil de vrachtwagen voorbij. Veranderd van rijstrook, maar had de snel rijdende bmw over t hoofd gezien. Die bmw wijkt uit over de pechstrook, schiet tussen filmer, vrachtwagen en golf door, en de filmer knippert met zn lampen. De bmw bestuurder reageert op zn bekende manier.
@saxoke: Dat dacht ik ook, maar de hele inhaalactie duurt 15 seconden. Als de BMW bestuurder meteen naar rechts is gegaan als de bestelbus naar links gaat, dan is hij allang voorbij de vrachtwagen als de bestelbus weer naar de rechterrijstrook gaat. Dus van afsnijden van het busje kan geen sprake zijn.
@Joel_D: nee idd afsnijden zal het niet geweest zijn, maar die bmw zal mss wel hard hebben moeten remmen, maar denk dat ie daar geen zin in had.
@saxoke:
ja, mooi gezicht trouwens dat dat Mirage jachttoestel van de Irakese luchtmacht er nog ff overheen komt zetten, gevolgd door die Amerikaanse F15, die, zoals op 1.98 te zien is zijn naverbranders aan gooit om op die manier de van links komende KLM 747 te kunnen ontwijken.
Gefrustreerd pikje kan het niet hebben dat zijn zelf aangenomen ” imago ” en ” ego ” aan diggelen geslagen wordt op het wereldwijde web en probeert er nog een vrijpleitend verhaaltje van te maken….

Blijkbaar is zijn ego nog niet genoeg stukgeslagen. Als de Belgische overheid nou dat laatste beetje ego stukslaat door zijn paupermobiel in de shredder te stoppen en hem een levenslang rijverbod te geven, zou dat heel mooi zijn.
Voetjes weer op de grond, misschien dat deze totale lul dan wat minder gefrustreerd door het leven gaat….
@Rob: die auto in de shredder zal niet volstaan denkk, die M3 is van zijn vriendin, die trouwens ook een zware Z4 coupe heeft. Hijzelft rijd met een 116 dieselpitterje een E87 leek me.
@ceunen: Ik prefereer zelf de lichte Z4 coupé :)
Goed stuk autoblog, om het weer in perspectief te zien. Dank daarvoor.
Het kan ook dat de bestelbus bij het naar links gaan om de vrachtwagen in te halen zich ineens voor de aanstormende M3 gooit en dat de M3 vol in de ankers moest! En dat zien we niet. Dan nog is de represaille maatregel van de M3 bestuurder onacceptabel!

Maar ach mensen… kom op zeg, zitten we ons nou druk te maken over iets wat bijna een jaar geleden is??! Ik ben alweer met morgen bezig…
@VeniVidiVici: Heb ik ook wel is gehad met die bmw rijders dan wacht je blijkbaar te lang met weer nr rechts gaan fus haalt ie maar rechts in maar ik ging toen ook nr rechts met me werkbus en zat vol in ze zijkant omdat ie niet zo snel was. En altijd stoer prate dat t mijn schuld is en shit totdat de pliesie kwam XD i love justice en hate bmw lease rijders sws alle leaserijders
@480turbo: Juist… ik ga je tekst even kopiëren en plakken in Word, misschien dat de spellingcontrole er iets beters van weet te maken :-/
“maar volgens Belgische media duiken er inmiddels andere verhalen op van mensen die ook slachtoffer zijn van dezelfde persoon in de bestelwagen.”
Hij doet niks fout? Hij haalt 15 seconden in nou poehoe wat vreselijk, arme slachtoffers

Maar misschien dat het inderdaad te maken heeft met de plastic zak (of wat het ook is?) die van de vrachtwagen of uit de golf word gegooit.
Heb ik ook wel is gehad met die bmw rijders dan wacht je blijkbaar te lang met weer nr rechts gaan fus haalt ie maar rechts in maar ik ging toen ook nr rechts met me werkbus en zat vol in ze zijkant omdat ie niet zo snel was. En altijd stoer prate dat t mijn schuld is en shit totdat de pliesie kwam XD i love justice en hate bmw lease rijders sws alle leaserijders
@480turbo: Ik hou van goed leesbare teksten.
@480turbo: Iets voor jou?
@baasbas: Sorry wat was er niet leesbaar? zat op me mobiel:P Die app doet trouwens ook vaag met posten… op me phone zag ik niks en hier ineens 2 reacties vn mij.

Maar nog even in goed nederlands voor de mensen die blijkbaar alleen ABN kunnen.

Ik had hetzelfde met een bmw, nadat ik een vrachtwagen in haalde vond hij dat ik te lang erover deed om naar de rechter baan te schuifen. dus haalt hij mij rechts in. ik zag dit niet dus ging gewoon naar rechts en zat vol in zijn linker zijkant! Vervolgens loopt ie mij uit te schelden en shit dat ik ze lease wagentje kapot heb gereden maar gelukkig waren er getuigen en toen de politie er was. Was die kerel ineens stil. Maarja ik kreeg mijn justice!! En fok bmw en leaserijders!

Zo beter baasbas? latop blijft een pré over smartphone
@480turbo: als dat abn moet voorstellen? En waar koop je een latop?
@480turbo: Ik kan mij niet voorstellen dat de verzekering van die BMW bestuurder alles moet betalen. Hij maakte een fout door jou rechts in te halen, maar jij mag niet naar rechts gaan zonder te kijken. Mijns inziens zou iedereen hier voor zijn eigen schade moeten betalen.
@480turbo: Definieer “beter” ;) Maar, je hebt het in ieder geval geprobeerd.
@ar156sw: OMG jullie zijn wel pietluttig op spelfouten zeg XD

@Joel_D Nou dat is dus niet helemaal waar want ik keek in mijn spiegel vervolgens netjes met richting naar rechts en ineens zit ie naast mij. En mede omdat meneer nog al aggresief was en ik maar de onervaren bestuurder ben. Maar dit sloeg compleet nergens op dit was net zoiets als op dat filmpje alleen ging het bij mij wel mis. En de getuigen waren het ook met mij eens. de meneer achter de bmw die achter mij zat zei dat ie al aan het kleven was en ineens met een zwieperd naar rechts het gas intrapte op het moment dat ik met richting verplaatste. En het is zowiezo vaak een vooroodeel want ik heb nu 2 jaar mijn rijbewijs en rij met werk 700km+ per dag dus aan mij lag het niet. Dat is ook het enige echte ongeluk waar ik bij betrokken was en dus niet mijn fout was. Maar maakt ook niet uit. Het blijkt maar weer dat het beeld bmw rijder omhoog word gehouden. vooral de leaserijders met hun kut mentaliteit van het is toch auto v/d zaak
Wat ik hierin zie, gebeurt vaker, alleen zonder de extreme acties.

Een normaal rijdende groep auto’s haalt een langzamere auto in. Iemand rijdt harder, en vind dat hij daardoor als eerste mag inhalen. Kent het principe wacht op je beurt niet. Voor zijn neus gaat een auto naar links, en dat vind hij niet juist. Echter, hij moest toch afremmen, want niet ver er voor rijdt een andere auto, plus leg mij eens uit, als ik met 130 op een vrachtwagen af kom, rechts, waarom moet ik dan vol in de ankers omdat iemand anders met 150 of harder links rijdt? Ik was toch het eerst bij de vrachtauto? Bij de supermarkt helpen ze ook de eerste, en niet de persoon met de meeste haast, de duurste schoenen, of het snelste winkelkarretje?
Rijd je harder dan de rest, moet je netjes rekening houden met de rest en niet boos zijn als je soms even moet remmen en wachten.
Als die bis zo vervelend was had die M3 hem toch kunnen laten gaan? Of zelf weg kunnen planken?

Maarja misschien zat het busje eerst voor en deed hij het zelfde bij de M3 en denkt meneer oog om oog tand om tand….

Ik ben benieuwd naar het verloop van deze zaak.
Wat een load of bullcrap ! Ook al zou de filmer zich misdragen hebben. Dit soort, en ook deze hoeveelheid, brake-tests, en rechts inhalen zijn nooit en ten nimmer gerechtvaardigd. Maar jammer genoeg is het dit soort tuig welke een grote antipathie voor dergelijke auto’s onder het ‘gewone’ publiek voor elkaar bokst. En natuurlijk zijn zulke mensen -nooit- vout !
Het kan aan mij liggen hoor, maar er staat toch echt [24 Januari 2013] in beeld.
Is dit niet een filmpje wat gewoon al (bijna) een jaar oud is en dus niét op oudjaarsdag heeft plaatsgevonden ?
Ik heb ook altijd de dashcam aan, maar bij mij gebeurt er nooit iets spannends helaas :(
Of moet ik gelukkig zeggen?
Zit vast ergens een fietser verscholen in die paar seconden ontbrekende film..
Als hij echt gepest werd moest ‘em maar 1 ding doen. 2 seconden zijn gas induwen en dan was de vieze man met de camionette nog maar een klein vlekje in zijn achteruitkijkspiegel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).