Bezit Mercedes CL63 AMG verraadt crimineel

Auteur: , 53 Reacties

OK, we zeggen het nog één keer: als je rijk wordt met zwart geld, koop dan (cash) allemaal leuke reisjes, klokjes, dure designmeubelen, computers en hi-fi-apparatuur om je appartement mee vol te zetten, maar ga niet (dus: NIET) met een dikke bak rijden die je op papier never nooit kunt betalen.

Mercedes CL63 AMG persfoto

Mensen die niet opvallen danwel mensen met een goede dekmantel houden het het langst vol in het illegale circuit. Een kapitale CL63 AMG in een garage zetten zonder daar een noemenswaardig inkomen tegenover te zetten hoort hier niet bij.

Een 49-jarige man uit Ede had een AMG coupé op Duitse exportplaten in zijn bezit, het kenteken laten verlopen, maar de auto nog wel in een openbare parkeergarage staan. Dit viel de wijkagent op, die hierop eens wat verder ging graven in de handel en wandel van de Edenaar.

Lalalalal, geld!

Dit stonk kennelijk, want de auto werd in beslag genomen. Bij onderzoek in zijn huis stuitten rechercheurs nog eens op een geldbedrag (zie foto boven) van enkele tienduizenden euro’s in contanten en diverse luxe goederen, zoals sieraden, munten en een laptop die van diefstal afkomstig bleken. Rechercheurs van het afpakteam van de politie hielden de man aan.53 reacties

Hoewel ik de CL erg mooi vind tegenwoordig, blijft het toch een ‘foute’ auto..
alvast excuses, maar ik vind dit wel toepasselijk; YOLO.
@thomcarspotter: Excuses niet aanvaard ;)
Ongeacht hoe je hem hebt weten te financieren:
Je bent gewoon een baas als je zo’n auto bezit. Altijd.
@alcantara: of een pauper die heel graag aan zijn paupervriendjes wil laten zien dat hij nu minder pauper is. Vervolgens kunnen ze hem dan vertellen hoe niet pauper hij is en hoe zij ook heel graag net zo niet pauper willen zijn.
@alcantara: Al draagt een aap een gouden ring…
@alcantara: dus als ik jouw huis leegroof, je familie het ziekenhuis inschop (of erger) en met de opbrengst een junk zo’n auto voor me laat jatten heb jij respect voor me?

beetje apart wel, maar goed, het zal.
@alcantara: Sinds steeds meer mensen zo zijn gaan denken ben je bij een gebruikte fiets meer aan sloten kwijt dan aan de fiets. Betekent het politiekeurmerk dat je zelf achter tralies woont ipv de dief. En moet je niet klagen als je je auto op bakstenen aantreft ipv je glimmende velgen. Of als je op vakantie in het Oosten of Zuiden je eigen auto tegenkomt.
Waarom zijn het altijd Mercedessen?
Toch een beetje de criminelenwagens…
@sportstand: het zijn niet altijd mercedessen, net zo vaak audi’s of bmw’s. je ziet wat je wilt zien.
@lambo4all: Mercedes richt zich meer op criminelen uit volksbuurten en zigeuners, kijk alleen al naar het interieur: luxe maar tegen het kitscherige aan.
BMW en Audi houden een strakke en wat zakelijkere styling aan, wat dan weer beter in de smaak valt bij witteboordencriminelen.
@alcantara: Een BMW kan geen caravan trekken. Een Mercedes wel. Dat zijn niet mijn woorden maar wat ik zo een kamper eens heb horen vertellen.
@asmulders: waarom zou dat niet kunnen? een trekhaak staat toch op de optielijst?
@meneer: Bmw levert z’n koppel meestal hoog in toeren en da’s niet zo best om een caravan of woonhok te trekken schat ik zo. Maar he, ik ben ook maar een leek he
@meneer: niet op elke BMW kan een trekhaak, maar vast ook niet op elke Merc.
@alcantara: dan heb jij zeker nog nooit in een e klasse gezeten. Veel zakelijker dan een 5er of a6. Dat kitcherige slaat ook nergens op. Een bmw met de juiste kleur hout icm bruin leer is ook kitcherig, net als een mercedes. Doe pianolak en zwart ( Of licht) leer en je hebt een nette zakelijk auto. “Mercedes richt zicht meer op zigeuners” haha. En bmw zeker op marokaantjes met hun pet verkeerd om? Of heb ik dat verkeerd gelezen in de brochure.
@lambo4all: laat ze toch. De meeste mensen hebben nu eenmaal nood aan lijntjes en hokjes en stereotypen en clichés om hun weg te vinden in de chaos rondom zich en in de chaos wat dat ding onder hun schedelpan van de eerste maakt.

Maar ie heeft toch wel ’n beetje gelijk, BMW’s en Audi’s zijn inderdaad voor mensen die maar weinig lol weten te beleven met hun fantasie… ;)
@kingdecay: wil je die uitleggen, want ik krijg het idee dat je daarmee impliceert dat mijn auto saai is ofzo. Dan ben ik toch wel erg nieuwsgierig wat voor auto jij hebt die zoveel leuker moet zijn dan de mijne.
@645ci: de auto zelf niet meteen, het interieur daarentegen des te meer. Ik vind persoonlijk dat er maar weinig ‘schwung’ in de meeste Audi en BMW interieurs zit. Veel te perfect allemaal, enigszins karakterloos zeg maar.

En wat ik zelf rijd? Niets mijn beste, ik heb geen wagen. Wel ben ik een actieve sponsor van taxi-chauffeurs. Er is zo al meer dan genoeg milieuvervuiling *kuch kuch*.
@kingdecay: dus volgens jou bepaalt de uitstraling van het interieur of je lol beleeft aan je fantasie.

Nouja, dat mag je vinden. Ik haal de lol uit de V8, zowel qua geluid als performance, de wegligging en de RWD. Freude am fahren weet je wel.

En wat het milieu betreft, en zonder dollen; je hebt een goed punt. Maar zolang het nog kan/mag probeer ik zo veel mogelijk lol aan mijn hobby te hebben.
Ik neem aan dat je op deze site zit als autoliefhebber en dat je daar begrip voor kunt opbrengen.
@alcantara: m’n vorige reactie was overigens geen persoonlijke aanval naar jou hoor. Ik weet dat je een toffe peer bent :)
@sportstand: Uhum. Range Rover. Uhum
Er zijn de laatste tijd wel veel van dit soort topics op Autoblog…

Vraag me af hoeveel procent van al die nieuwe exotische/luxe auto’s in Nederland met crimineel geld is gekocht…
@workhardplayhard: Een aardige indicatie: Kijk hoeveel blingbling er op een willekeurige autosite te koop staat in vergelijking met het hele aanbod, en kijk dan eens op domeinenrz.nl. Na wat jaren in R’dam wonen, het bezoeken van veilingen van de dienst domeinen, en veroordelingen / faillissementen van een heel aantal handelaren in zulke auto’s, schat ik dat al gauw de helft zo’n achtergrond heeft.
Vaak is het lijntje dun: Een Moszkowics met een legaal beroep, maar ook met letterlijk crimineel hoge rekeningen (is ie voor veroordeeld).
Een leverancier van chalets met veel klandizie onder kampers, die een bescheiden rol speelt in witwassen.
Of een auto-handelaar van het type Jet-cars.
Ik dacht dat iedereen wel wist dat als je een AMG63 hebt je een uitkering moet aanvragen om het niet zo verdacht te laten overkomen ;)
@mashell: Zo doen ze dat in Antwerpen toch wel ja.
Nou een ding moet ik meneer wel nageven, hij heeft smaak. een cl is gewoon de ultieme luxe coupe. hoop ooit ook me in eentje te mogen verplaatsen!
De echte criminelen worden gereden in 7 series, a8’en en S klasse in de omgeving Den Haag.
Prima, dan koop ik wel een cl65
Hahaha rechercheurs van het afpakteam..
Verbaas me er over dat de man 49 jaar is, heeft hij lang volgehouden zo..

De CL is wel echt een geniale auto.
@workhardplayhard: Heisenberg!
@workhardplayhard: Of hij is geïnspireerd door Walter White en daarom 5 jaar geleden pas begonnen ;)
Hij is dus niet gesnapt door het bezit van de Merc maar door het verlopen Duits kenteken…dan ben je dus best wel de goden aan het verzoeken…anderen noemen dat een “domme lul”…..maar ik niet. Ik ben beschaafd…
Laat me raden…elke verkrijgbare optie is aanwezig en deze staat binnenkort te koop via Domeinen!?
Tsja, lullig als je zo gepakt wordt. Zo zie je maar, hij had beter een dure Alfa kunnen kopen:p Of een Maser valt wss ook nog minder. Maar ja, koop dan gewoon een auto onder de 10.000 en tik die cash af. Dan is er geen meldplicht bij de Fiod.

Of had een Ford Mondeo o.i.d. volledig aangekleed in het buitenland gekocht, dan had het niet zo opgevallen.
“Rechercheurs van het afpakteam van de politie”, die is goed sir_smokalot, heel goed. Moet ik onthouden. Wel een crimineel met smaak overigens, een CL63 is altijd een winner. Ben benieuwd naar de S-Klasse Coupé trouwens, de concept-plaatjes zien er in ieder geval weer heerlijk uit. Lang leve SS-hofleveranciers.
@kingdecay: Ik heb m dit keer niet zelf verzonnen, dat bestaat echt…
@sir_smokalot: Dat dat echt bestaat weet ik ja. Heb het alleen nog nooit met die term benoemd zien worden. Je bent ook altijd zo bescheiden jij eh…? ;)
Wat voor zieke NSB’er was die agent wel niet…
Daarom rijdt Ali B Opel
@beiersmonstercocksyndroom: I see what you did there….
@beiersmonstercocksyndroom: en had Holleder een passat..
Deze minder intelligente plaatsgenoot, heeft wel smaak, want wat ben je dom, om zo’n actie uit te halen.
Koop eerst mooie spullen, daarna het bijbehorende huis met garage, daarna die lekkere dikke auto, die je jezelf al zolang gunt, hoe moeilijk kan het zijn. Geduldig je zaakje opbouwen. Zijn wereld hangt niet van slimmigheden aan elkaar, dan moet ie nu op zijn blaren zitten. Zeker zelf te veel gebruikt van zijn eigen goedjes, dat is ook al iets, wat je niet moet doen, je eigen zaak consumeren.
@Orichy: ach, niet zo dramatisch. Best mogelijk dat het individu in kwestie zich dit soort arrogantie (want dat is wat het is, geen dommigheid) kan permitteren. For all we know heeft z’n advocaat (m/v) hem tegen morgenvroeg alweer op de stoep staan. Of ook niet natuurlijk. Morgen/overmorgen even de kranten checken, dan weten we meer. :)
bovenstaande facelift is echt prachtig mooiste coupe en een tijdloze design
Doe mij maar de CLS 63 S AMG ook fout maar zo lekker.
Het enige wat mij te binnen schiet als ik een Benz zie rijden, gut daar gaat wel een hele dure taxi, verder nope geen criminele associaties kan ik daar mee in verband brengen, trouwens met geen één automerk van gut dat is nu echt een crimineel, behalve als de berijder uitstapt.
Wel met petjes en geitewollesokkenrockers, VAGjes en de Priusjes en de voltjes amperes, en ja wel de smartrijders, die laatste groep hadden in de jaren 60 70 80 in een eend ( Citroën 2cv) gereden.
@hanzel:
In dat laatste kan ik mij niet vinden, in de jaren 80 reed ik Lancia en nu o.a. een Smart.
Dat je geen criminele associaties ziet tussen Mercedes en criminaliteit bewijst voor mij dat je iets te lang onder die steen hebt geleefd.
Zeker de grote coupe’s van Mercedes waren in de jaren 80 al penoze bakken.
Dat moet zelfs deze Mercedes liefhebber erkennen.
Edit mijzelf

Dit is btw 1 van de mooiste Benzen ooit gemaakt, vind ik.
@hanzel: dit is inderdaad 1 v d mooiste Mercedes !
Die wijkagent is er wel eentje met zon grote snor denk ik… Mega burger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).