Uitgeflost: ook Hyundai Veloster verdwijnt van toneel

Auteur: , 30 Reacties

Nu we het toch over autootjes hebben die de aftocht moeten blazen: ook de Hyundai Veloster verdwijnt van de Nederlandse markt, nog geen 3 jaar na zijn introductie. De auto met het aparte achterdeurtje wist de Nederlandse harten niet te veroveren.

Hyundai Flosser vliegt uit beeld

Ze hebben het geprobeerd, maar het mocht niet baten: het kekke waaardevaste Koreaanse bakje ging hier dermate weinig over de toonbank dat de importeur aan het begin van het jaar besloot de brui er aan te geven en zich alleen nog te richten op de meer conventionele i-modellen. Jammer, ondergetekende vond hem er best leuk uitzien.

Was het de onorthodoxe styling of misschien toch het gebrek aan aansprekende motoren in de auto die hem hier de nekslag toedienden? Hyundai kwam nog wel met een 1.6 turbo, maar deze kreeg wat minder vermogen dan in de VS en was naast geen pk-kanon nou ook niet bepaald heel uitgesproken sportief gestyled. De cijfers tonen dat in 2013 nog 110 Flossers de showroom verlieten, het jaar ervoor waren dat er 73. Introdcutiejaar 2011 was met 119 Velosturrrs het dikste jaar.

Ok Jeremy Clarkson, jij wint.
30 reacties

Neeee :(
@jensgib: heb je aandelen?
@freezzr: nope.. xd.. ben 16 dus nee :P
Best knap dat ze er nog 302 hebben kunnen verkopen in dit Calvinistische bolwerk met een voorkeur voor nietszeggend vormloos grijs blik….
Als er een dieselvariant was (evt 14% bijtelling) zou hij misschien wel wat meer succes hebben gehad. Tenminste keer wat anders dan die standaard Golf of Mégane.
jeeeemig, vorig jaar de Scirocco al weg, nu de CRZ en de Veloster… stelletje stomme medelanders. gevoelloze grijze dropmalloten.
Zometeen ga je nog zeggen dat de RCZ of de 2-serie niet meer in nederland verkocht gaat worden.

Naja, dat betekent alleen maar dat ik nog minder moeite zal hebben met het herkennen van mijn auto op een parkeerterrein.
@screamer:
Herkennen van mijn auto is niet zozeer mijn probleem, haar vinden tussen al die hoge grijze hokken is echter een heel stuk lastiger.

Wel maak je leuke dingen mee, zoals vandaag waar een juf de controle over haar klas compleet kwijt was en ik m’n auto niet meer zag door de haag kinderen eromheen.
Dat gaat je niet overkomen met een Golf….
@screamer: huh de scirocco ook al? :(
@jensgib: Ja schijnbaar, zie hem niet op de Nederlandse site staan. Ze verkopen dus nog wel steeds de New Beetle…
@The360box: oh oke wel jammer :(
@screamer: Inderdaad, overal is het grijs, grijs en nog eens grijs. Walgelijk en smaakloos.
Nice!
Ding is volledig overstyled! te duur/ matige motoren/rijeigenschappen.
Dus vrij logisch dat hij hier niet bijna niet is verkocht.

De reden dat hij elders in het buitenland wel aanslaat is hij daar fors goedkoper is.
Hier is voor hetzelfde geld of ietsje meer veel leuker/beter spul te krijgen.
@bofkont: bull crap! Dit ding is zo gestyled dat het de mensen aanspreekt die deze rij eigenschappen zoeken. Aka mini cooper stuurgevoel en handling. Vooral de turbo is een fijne stuurmans auto. Ik vind hem mooi en het is weet eens een auto met een uitdagende styling en karakter. Niet van die rijdende zeecontainers met een 14% dieselmotor
@almera-ga16det: Tuurlijk joh je hebt volledig gelijk, getuige ook de verkoop cijfers ;)
@bofkont: ja je hebt gelijk. Maar ik vermoed dat dat door de prijs komt…. Ik
@almera-ga16det: Als je Almera rijdt loop je wel het risico dat anderen jouw mening over styling met een korreltje zout nemen hè ;-)
@baasbas: hahah +1, verf hem legergroen, turbo erop, luchthapper derbij en is al een hele verbetering!!!
@almera-ga16det: Die schraapdiesels hebben een brulgeluid a.k.a. tractor en zijn niet vooruit te branden. Ik snap niet dat je die zou willen…
@autobart: dat is dan ook precies het tegenover gestelde van alles wat op mijn verlanglijstje staat
En maar goed ook, wat was dat een gedrocht zeg. Kreeg spontaan oogkanker als ik dit ding zag..
@The360box: een iets minder in de trant van kanker uitgesproken reactie zou niet slecht zijn…….
@matje140: Hij kan er toch niks aan doen dat hij oogkanker heeft?
@alcantara: probeer deze grap morgen nog eens in de kleuterklas. Gegarandeerd dat je leeftijdgenootjes er harder om kunnen lachen.
Mooi , een klassieker is geboren.
Jammer voor Nederland, hier nog te krijgen. Niet dat ik hem vaak zie, daar is tie te uniek voor.
Leuk gestyled, maar als je met je Veloster een sprint tot 160 km/h verliest tegen mijn familie Skoda 2.0 TDI, besef je wel dat ze niet krachtig genoeg zijn. Ok, ik moet toegeven dat ik wat meer power dan standaard heb, de Veloster was wellicht de basismotorisatie.
Ah ja, ik was vergeten te vertellen dat ik vol met kampeergerief geladen was, incl mijn vriendin…
@Volvo_440_turbo: Je noemt ook je vriendin, is ze zo zwaar dan?
Nu je het zegt, hier in België doet ie niet veel beter heb ik de indruk. Kan me hooguit twee ‘ontmoetingen’ herinneren. Zeker wel jammer inderdaad, want het is best een knappe auto, en inderdaad, eens wat anders.
Ik heb hem in Nederland nog nooit gezien, best jammer want het is toch wel een afwisseling van het normale straatbeeld.
K heb een keertje met de turbo versie gereden en snel t stuur door gegeven aan mn maat die bij me was. Voor een sportieve auto was ie echt helemaal nix!!! Ook als gewone auto vond ik t helemaal nix.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).