Bizar: deze kraanwagen werd gestolen in Velsen-Noord

Auteur: , 62 Reacties

Hoe dan?!

Bizar: deze kraanwagen werd gestolen in Beverwijk

Dat personenauto’s meer dan eens worden gejat is ronduit vervelend, maar het vereist geen promotie aan een TU naar keuze om de gemiddelde auto te kraken en er vervolgens mee de grens over te rijden. Voor kraanauto’s als deze 70-tonner met kenteken ZZ-34-92 ligt dat ietsje gecompliceerder.

Toch werd het enorme gevaarte afgelopen zondag van het Tata Steel-terrein in Velsen-Noord gereden en het was niet de rechtmatige eigenaar die achter het stuur zat. Diezelfde eigenaar, HTO&HOB, zit me de handen in het haar. Niemand begrijpt hoe de dieven het ding aan de praat kregen, daarnaast is het natuurlijk een financiële tegenvaller van heb ik jou daar.

De auto is later nog wel in Akersloot gezien en maandagochtend bij een benzinepomp in het Friese Drachten. Uiteraard is aangifte bij de politie gedaan, maar volgens de eigenaar van de wagen doet de hermandad weinig om mogelijke daders te pakken te krijgen.

Gelukkig is de auto verzekerd al blijft het afwachten wat de eigenaar ervoor terugkrijgt. In de tussentijd ligt het werk stil, want de kraanwagen werd dagelijks gebruikt. Wie meer weet kan contact opnemen met de politie op nummer 0900-8844.62 reacties

Ik zou dit geen ‘auto’ noemen. En zo’n bak is hoogstwaarschijnlijk een stuk minder goed beveiligd dan de doorsnee auto. Echter valt het natuurlijk wel iets meer op als je ermee vandoor gaat, zou je zeggen.
@trustmeiamanengineer: minder beveiligd…OK, wel eens geprobeerd zoiets te starten? Moet je wel ervaring mee hebben ..
@norge: nou heb ik er totaal geen ervaring mee, en ik geloof direct dat rijden een uitdaging kan zijn. Maar waarom zou starten anders zijn dan een sleutel omdraaien of op een startknop drukken? Eventueel voorsmeren kan ik me ook nog voorstellen maar dat is het dan ook wel.
@lekbak: Nee, hier zitten meer knoppen en schakelaars en meters in dan in een vliegtuig , heb er zelf wel eens met zoiets gereden en het is een aardige start procedure waar je zonder hulp een dik instructie boekje voor nodig hebt..
@norge: dankje, ik had er geen idee van dat dit ook het geval is bij het rij gedeelte. Van de hijskabine valt zoiets te verwachten.
@norge: Je steelt zo’n ding ook niet als je er geen verstand van hebt…
@norge: de meeste van die dingen hebben een sleutelkastje ergens bij de spatborden….
Met een brievenbusslotje…

Verder is de procedure meestal als volgt:
Olie checken ( als je echt goed wil doen)
Starten
Wachten tot je luchtdruk hebt (voor de remmen)
Handrem af
Automaat in versnelling

En rijden maar…
@tjorque: Stroom aanzetten,Bediening naar rij cabine overzetten keuzehendel tussen kraan en aandrijving in de goede stand zetten , hydrauliek druk opbouwen,luchtdruk opbouwen, voorwarmen Zorgen dat de kraan vast zit met een hendel….Verder weet ik het niet meer.
Zie ‘m maar eens klem te rijden.
Ik vermoed dat je dit oude beestje nog met een paperclip kan starten. Een kraan besturen is dan weer een ander verhaal.
Grappenmaker die dit wil uitproberen op de Nürburgring?
Om driving skills naar een hoger level te tillen… 😀 @9000cse:
Ik heb ooit Sarens kranen bezocht. Blijkbaar zijn die dingen nogal populair om te stelen. Ze worden trouwens bijna altijd uitrust met een GPS Tracker…
@xjs678qr: Tegenwoordig zit er een GPS modem in dat contact houdt met de fabriek. Zo kan de fabrikant precies zien hoeveel je hijst en of de kraan wel goed gebruikt wordt…
Ik zou het zelf zoeken in de hoek van de Morris Marina haters of de Bond van Piano Stemmers in de gaten houden !
@desjonnies: Je vergeet de caravanclub…
Waarschijnlijk op bestelling gestolen. dit Is geen joyride geweest;)
@rolov: of een inside job…
@e1000bmw523i: dan steel je hem nog steeds niet voor de lol of om er een pinautomaat eruit te rijden.
@rolov: er werd toch niet naar het waarom gevraagd…?
@rolov: is wel een perfecte bak voor een ramkraak!
@bierbuik: zou ‘m niet voor een ramkraak gebruiken, zou gewoon de winkel optillen en meenemen met dat ding
Hmm, laatst gezien in drachten, vanuit NH.. Zeer waarschijnlijk nu in noord duitsland op de route naar polen
@gitaarknul: Mmm dat zou in Duitsland toch moeten opvallen, zo’n oude olifant met Nederlands kenteken…
@potver7: genoeg Nederlandse kraanbedrijven die klussen in Doitsjland hebben hoor
Slechte keus volgens mij. Net ff de kenteken checker geraadpleegd en die heeft het over een apk vervaldatum ergens in 1984. Ik zou dan toch een iets modernere jatten…
@lekbak: voertuigen met een ZZ-kenteken zijn vrijgesteld van apk. Je mag ze (laten) keuren maar het hoeft niet.
@lekbak: dan zou ik nog maar ‘ns kijken als ik jou was, of gewoon bij de RDW en niet één of andere louche site die data van de RDW verkeerd interpreteert.

Bij de RDW heeft dit kenteken een Datum Eerste Toelating van 21 januari 1983. Bij Vervaldatum APK staat n.v.t.
@lekbak:
RDW: Een voertuig met een ZZ-kenteken is vrijgesteld van de APK-plicht en hoeft niet gekeurd te worden.
@lekbak: vandaar dus. Dat er iets niet klopte had ik zelf ook wel door dus helemaal serieus was het niet. Dat van die zz kentekens wist ik dan weer niet.
@lekbak: dat barrel komt uit 1976
Ok.. het mag niet, tegen de wet, enzovoorts..

Maar +1 voor de dude die dit ding heeft gejat, wat een actie!
@vetnek: Eerder een beetje sneu, dit is een zelfgebouwde overslag kraan en om dit “even” te vervangen gaat gewoon niet meevallen..
Ik zou in de omgeving van Alphen aan de Rijn zoeken….
@bazzelijn:

Ik heb er hier twee voor je liggen, voor jou maak ik een vriendenprijsje.
@jrsmoke: werknemer bij Jet cars toevallig?
@bazzelijn: Ik zou d’r een prima verkoper zijn.
Hoe kan dit in hemelsnaam? Zo snel zal dit voertuig niet zijn en rijdend op de openbare weg moet dit toch opvallen. Hoezo de politie is je beste vriend?
@gop1: ik denk dat dit voertuig aardig in de buurt van de 80 komt. Bovendien is een kraanwagen nou niet echt een uniek gebeuren op de snelweg. Het is nu al dinsdag dus eigenlijk is dit te laat in de publiciteit gekomen om de wagen nog te stoppen voor de grens. Drachten naar de grens is slechts een km of 85.
@lekbak: Ik denk het niet!

Als het ding bij de afsluitdijk tegen de 50kmh gehaald heeft mogen de dieven de handen dichtknijpen. Huidige kranen lopen al moeilijk naar de 80, laat staan een antiek ding zoals deze…
Deze staat al lang in rusland waar vervolgens enkele gekken die levensmoe zijn er in gaan klimmen, aan hangen en soms naar beneden vallen.
Wie weet voor een ramkraak?
Groot voordeel van een ouwe trouwe Priestman is dat het ding 100% mechanisch is en wars zal zijn van moderne elektronica.

Goeie kans dat deze op bestelling is gestolen omdat dit type toevallig uitstekend presteert bij Siberische omstandigheden, dat weten die Russen als de beste!

Geloof het of niet maar jarenlang is Iveco één van de meest gestolen vrachtwagens geweest omdat Iveco’s het beste presteerden onder zware Russische omstandigheden.
Waar een Scania dienst weigerde, sjokte een Iveco door !
@desjonnies: Dat laatste stukje heb ik ook al een keertje gelezen over Renault.
@purepet9000: waar een Renault dienst weigerde, sjokte alles wat wielen heeft door?
Wat een laffe bedoeling om iemands hijskraan te stelen, laten we eerlijk wezen, je ziet van een kilometer afstand dat de eigenaar niet een grote multinational is met geld als water. Het is een duur stuk gereedschap en grote kans dat je iemand hiermee zijn hele inkomen afsteelt. Laf en min.
Politie heeft de memo niet gelezen dat dit ding opsporen ondanks acties een goed idee Is?
Nationale faalhazen.
LOL ..4 camera’s per kilometer en niet weten waar dat ding kan zijn .. Ambtenaartjes/leugenaartjes ..
@lincoln: Nee, dat is een kwestie van de camera’s gebruiken waar ze voor bedoelt zijn omdat iederee altijd loopt te janken over de privacy wet….

Anders hadden ze het allang terug gevonden ja
@lowrider:

LOL .. De balstingsdienst en privacy ..
@lincoln: onderweg naar de snackbar kwamen ze gewoon geen knaloranje 70tons kraanwagen tegen en bij dat tankstation is ze niets opgevallen zelfs niet toen ze even moesten zoeken naar het Airmiles pasje, kan toch gebeuren?
Bij het verlaten van het Tata-terrein worden steekproefsgewijs auto’s en busjes op de kop gezet om te kijken of je geen boormachine gestolen hebt… En dan dit :-)
@dennisdd:
Nou, probeer er eens anders op te komen, oude DDR grens taferelen komen altijd bovendrijven !
Met Vopo’s de gehate Volks Polizei !
Ik zou langs de 31 zoeken, genoeg pakeerplekjes.
Waarom kopen in bulgarije als je het in Nederland jatten kunt
Dat er geen APK opzit kan ik me voorstellen.Ding komt waarschijnlijk nooit van het eigen terrein af.Hij werd dagelijks gebruikt,dat kost 10.000den euro’s per dag nu neem ik aan.Waarom is er geen helicopter ingezet? Zo kost het kapitalen voor het bedrijf.
De kraan is terug gevonden, helaas wel gesloot lees hier het conplete verhaal . http://www.omroepwest.nl/nieuws/27-08-2015/gestolen-hijskraan-uit-hillegom-gesloopt-gevonden-friesland-hij-duizend-stukjes-ge is te lezen wat er
Ik had ‘m al op de korrel, denk dat ik er zo nog even kort apart aandacht aan besteed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).