Bizar: moeder stuurt zoon (16) Nürburgring op [video]

Auteur: , 26 Reacties

Je gaat echt nooit raden hoe dit afliep.

BEAST MODE!!!

Een 53-jarige Roemeense vrouw besloot dit weekend aan de relatie met haar 16-jarige zoon te werken, en een tripje naar de Groene Hel in te plannen. Zo gezegd zo ge-diggy-daan, en dus werd de (in het Zwitserse kanton Vaud geregistreerde) Chrysler Crossfire uit de garage gehaald en de tocht richting de Eifel aangevangen.

Kennelijk waren moeder en zoon al goed in de stemming, want onderweg op de A61 werd de Chrysler met 215 km/u geflitst in een 130-zone. Desondanks lieten de twee zich niet door een dikke boete en 3 maanden rijverbod uit het veld slaan, en vervolgden hun weg naar de Nordschleife. Ze waren toch al onderweg immers.

Hier aangekomen leek het de vrouw wel een goed idee om de sleutels aan zoonlief te geven: ‘doe maar een rondje, mama wacht wel bij de uitrit’. Helaas was haar spruit iets te enthousiast en/of onervaren, en knalde de Chrysler ter hoogte van Kallenhardt vol in de vangrails. Einde rit. Vanzelfsprekend kon de knaap geen rijbewijs overhandigen, en dus gokken we dat de Polizei nog een appeltje te schillen heeft met het duo.

Maar we hebben het leuk gehad, of niet dan?!‘ Zeker schat, je kunt je moeder van het jaar-award bij de Duitse autoriteiten ophalen. Een video van wat hoogstwaarschijnlijk de betreffende Chrysler Kruisvuur is, die in beast mode over de Ring wordt gejaagd, vind je hier en hier.

Met dank aan Michiel voor de tip!26 reacties

Als je geen rijbewijs hebt kun je hem ook niet verliezen! En als de NL/D polities wil gaan innen in Roemenië… tja, succes.
@martinus: In Zwitserland geregistreerd.
Heb je een rijbewijs nodig dan om over een circuit te rijden?
@rob5nismo: Nee wel over een tolweg.
@rob5nismo: wel als het openbare weg is zoals de Nordschleife tijdens Touristenfahrten.

Bizar verhaal verder.
@rob5nismo: aangezien de ring als ‘openbare weg’ telt wel ja ;)
@rob5nismo: nurburgring is geen circuit. Het is openbare weg.
Dus ja rijbewijs verplicht.
@g40freak: eerst lezen, dan reageren…..copycat
@g40freak: Sommige mensen typen trager dan anderen en great minds think alike. Eerst denken, dan schrijven.
@g40freak: thnx mannen het is me een stuk duidelijker
Ze hadden er blijkbaar zin an. Topdag voor moeder & zoonlief!
Dit Roemeniëniet…

Roem voor de één is schade voor de ander…
Moeders heeft een midlifecrisis? Wil graag aan zoonlief laten zien dat ze nog cool is en er nog bij hoort?
Had ik maar zo’n moeder.
Dus het is een openbare weg, maar je bent er niet op verzekerd..?
@vtechlover: Er zijn best wat verzekerings- maatschappijen die expliciet de Nordschleife uitsluiten. En er staat altijd wel iets over racen- wedstrijden en tijdsritten. Ik zou er maar niet zeker van dat het word uitgekeerd want het is een lastige kwestie.

Ik heb even snel gekeken en kon slechts een rechtspraak vinden. Deze werd gewonnen door de verzekeraar die dus niet hoefde uit te keren.
Wie gaat er mee naar Rowmenie om daat real life GTA te spelen?
Een crossfire is een leuke eigenzinnige wagen maar niet circuit geschikt, zelfde onderstel techniek als de Mercedes SLK R170, een rustig ritje kan uiteraard geen kwaad,een bochtje pakken doet hij nog wel aardig, maar je moet geen top sportieve aspiraties verwachten.
Kwa motor is de crossfire ook wel aardig , dezelfde M112 3.2 V6 van wederom mercedes.
Heb hem ook in mijn SLK ,gaat lekker hoor, leuk geluidje bij vol doorhalen.
Hoe kom je op het idee……
Wat een speeltuin zeg die Touristenfahrten. Dat mensen daar durven te rijden met hun mooie dure auto’s. Tussen al die prutsers.
Leuk idee.. Ik ben zelf ook 16 dus ja, natuurlijk dom, zou het niet eens willen op zo’n circuit. Te gevaarlijk
Kanton Vaud, dat is zo’n belastingparadijs kanton toch? Waarschijnlijk kunnen ze dat Crossfiretje wel missen dan.

Zolang de moeder maar naar de ‘Ring is gereden kan ik me ook nog wel voorstellen dat als je niet te hard nadenkt je zou kunnen denken dat dit ok is. Het is een racebaan (jaja, openbare weg/tolweg…maar ook een racebaan), kinderen racen tegenwoordig vanaf een jaar of 15 in formulewagens dus waarom niet in je eigen vertrouwde auto een rondje maken. Aangezien ze er waarschijnlijk warmpjes bijzitten heeft zoonlief wellicht een paar matties die racen en heeft ‘ie zijn moeder overgehaald om dat ook eens te proberen.
Hahaha ik moest echt lachen om het stukje “beast mode” ! Maar eerlijk is eerlijk, hij gaat als de brandweer
Kijkend naar dat filmpje vind ik hem niet slecht sturen voor iemand die 16 is en nog geen rijbewijs heeft 😅
Heerlijk, die jeugdige overmoed. Hij rijdt ook werkelijk als een malle (geen idee of ‘ie het circuit een beetje kent van spelcomputer oid).
2e filmpje, ga is naar minuut 5.37, zet de snelheid van t filmpje op 0.25, en kijk wat voor gezicht er in die auto zit. als 16 jarige jongens uit roemenie een hoefddoek dragen, in welke tijd zitten die dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).