Veelpijperij: Startech Chrysler Crossfire [gespot]

Auteur: , 46 Reacties

De Chrysler Crossfire, samen met de Porsche Panamera vaak met een boutende hond vergeleken, is een zeldzame verschijning. Een Crossfire met een tuningpakketje van Startech is nóg zeldzamer. Reden genoeg om de camera er bij te pakken dus.

Startech Crossfire

Toen deze apart gevormde coupé gemaakt werd vormden Daimler en Chrysler nog een duet. Enkele jaren en vele miljarden later werd deze wat megalomane stap van ex-CEO Juergen ‘Rambo’ Schrempp ongedaan gemaakt.

De sportcoupé werd overigens niet bij Chrysler of bij Daimler gemaakt, maar in Osnabrueck, bij het toen nog zelfstandige Karmann. Wel deelt hij het merendeel van zijn onderdelen met een Mercedes SLK, waaronder de 218 pk sterke 3,2 liter V6 die onder de kap ligt. Later volgde ook nog een SRT-6, met een supercharged 335 pk sterke V6. Een echt succes was het nooit, en per 2008 ging hij de prullenbak in.

Dit exemplaar, met een bodykit van Brabus-dochter Startech, werd zowel door toyotafortuner als tk97 in Amsterdam gespot. Die uitlaatjes zijn wel een beetje much nietwaar?46 reacties

“Veelpijper”, daar ben ik goed in.
Grapje.
3 pijperts.. Net een ferrari dit joh!
@lamborgfan: ik tel er 4
@lamborgfan: ik tel er 4 hoor ;)
@lamborgfan:
Huh?? Ik tel er toch echt 4.
@lamborgfan: ik tel er toch echt vier…
@lamborgfan: Best lastig hè, tellen ;)
@lamborgfan: net een aventador dit joh!
@lamborgfan: Je hebt drie soorten mensen: mensen die kunnen tellen en mensen die niet kunnen tellen. ;)
@mercs: Hehehe, weten we meteen tot welke groep jij behoort :)
@dawwg: Dat is de grap kerel
@lamborgfan: misschien zelfs wel 5.. :)
@lamborgfan: ik tel er ook 4!
@lamborgfan: ik tel er 76 hoor…
Is hij zeldzaam? Zie er elke dag wel een of twee namelijk.
@Osca: met startech bodykit? Lijkt mij sterk. Leuke spot iig!
@thomcarspotter: haha nee gewoon de normale versie bedoel ik :p

@ej20g: Oh ik werk in een snackbar en toevallig rijd een van onze klant in een Crossfire, daarnaast wel vaker een zien rijden vlakbij het Dijkzicht ziekenhuis hier. Rijd overigens ook wel een 300C SRT In delfshaven.

@betonstaal: grapjas :)
@Osca: ja, het is een behoorlijk zeldzame auto. In de tijd dat ik hier vlakbij Nijmegen woon heb ik er nog maar één gezien, telkens dezelfde. Wel een SRT-6 volgens mij, dat dan weer wel.
@ej20g: ik zie ze weinig, heb zelfs de srt versie nog nooit gezien. Ik weet wel dat er iig 1 (zwarte) srt rond rijd in nederland. Maar de normale versie kom ik zelden tegen. Leuke auto’s zijn het wel!
@Osca: ’s ochtends en ’s avonds weer?
@Osca: Op Gaspedaal staan er 300 te koop. Waarschijnlijk bijna alle auto’s die in het verleden verkocht zijn in Nederland, vandaar dat we hem niet vaak zien… ;-)
De quadpipes zijn idd too much! @osca: dit exemplaar iig niet. Hij laat zich nogal vaak zien als je bij relevant @ AJ checkt. Alle 3 dezelfde wagen.
@toyotafortuner: PS: nog bedankt voor de artikel :), PPS @sir_smokalot: de Startech-link doet het niet.
@toyotafortuner: ja deze staat vaak hier. Ik heb deze ook een half jaartje geleden ongeveer gespot :p Het is in ieder geval de enige star. Die ik tot nu toe tegen ben gekomen
@mevipp: k had het echt nooit gedacht dat A’dam Zuid zoveel te spotten bood. K ben erg onder de indruk.
@toyotafortuner: opnieuw een mooie spot van jouw hand. Mijn complimenten.:)
zonde dat mensen hier hun geld insteken. m’n pa en ma hebben een 300C gehad (ook met crd)
een en al probleem… -_-
@c30t5: mooi verhaal, lekker kort ook.
Dus omdat jouw ouwelui issues hadden is het een slechte auto?
@c30t5: een en al probleem?

Dus je hebt maar 1 probleem gehad…kan gebeuren. Ik heb zelf een 300C en ben er reuze tevreden over. Rijdt iig veel lekkerder dan die stuiterige yuppenbak C30.
@mopar: t lijkt me wel wat om een 300C te bezitten! Het allerliefste misschien toch wel een klassieke 300 ;)
@toyotafortuner: Is ook wel leuk, zolang je aan het rijden bent tenminste…. Bij de pomp is het huilen met de pet op.
@mopar: rijdt heerlijk ja, maar is soms wel wat indirect.

en c30 en 300c vallen niet te vergelijken… :)

excuses voor mijn onbenullige comment. nu ik’m lees is hij best dom ja :S
Gta 5 auto :P
Walgelijke bodykit, dan liever standaard. Beetje jammer, is nu net een rijdende kermisattractie….beetje zoals die mensen die hun TT als R8 aankleden.
This een lpg’tje
Informatie uit Den Ouden Doosch: de Startech Crossfire kon ook geleverd worden met een 6.1 V8 met 426pk (uitgeboorde V8, gebaseerd op het blok uit de E/S500.) Dan zijn die uitlaten meer dan prima!
Ik heb zelf 5 jaar een Crossfire gehad, geen enkel probleem, heerlijk rijdende auto, het is namelijk in feite Mercedes SLK techniek met een extravagant uiterlijk en een uitstekende motor (beter dan de SLK zelf want die had minder potente motoren met wel problemen zoals ik van een SLK-rijder hoorde). Omdat ik hogerop wilde (Aston Martin Vantage gekocht) heb ik hem met pijn in mijn hart ingeruild. Als ik meer ruimte in mijn garage had, dan had ik hem gehouden want het is een zeer exclusieve auto (dit i.t.t. een Porsche, BMW of Audi) , zuinig, rijdt comfortabel, zeer stil bij b.v constant 170 km/u rijden, en je kunt er enorm veel kwijt in de bagageruimte en kost vrijwel niets in onderhoud. Ideale reisauto.
Ik heb nog eens een SRT-6 Crossfire proefgereden, maar die viel mij tegen. Die heeft standaard een automaat en de Crossfire rijdt volgens mij veel beter met een handgeschakelde bak en is dan zeer snel te berijden, ook op topsnelheid. De besturing is ook van Mercedes, dus geen snelle scherpe bochten nemen.
Het interieur is ook belangrijk. Veel hebben grijs/zwart, dat is nogal saai (maar goed dat is het interieur van elke BMW ook), de mijne had rood leer en dat maakt de auto opeens veel aantrekkelijker.
Mooie Bak,

Heb deze vaker zien rijden regio Utrecht
deze auto is van een prostituee, staat iedere avond op de Europalaan (tippelzone)
218 pk uit een 3.2 liter V6 valt wat tegen.
@sir_smokalot nog bedankt voor t artikel zie nu pas dat mijn foto gebruikt is. Net verhaal ervan gemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).