Bizar! Vrouw drinkt week lang radiateurwater na crash

Auteur: , 34 Reacties

En kan het nog navertellen.

Bizar! Vrouw drinkt week lang radiateurwater na crash

Je kunt het je bijna niet voorstellen in Nederland, maar Amerika kent tal van ‘middle of nowhere’-gebieden. Omgevingen waar je kilometers geen hond tegenkomt en waar een smartphone niet of nauwelijks bereik heeft. Ben je op jezelf aangewezen en gaat er iets mis, dan is de kans groot dat je de pineut bent.

De 23-jarige Angela Hernandez overkwam zoiets dergelijks. De Amerikaanse crashte haar auto van een klif in de buurt van de beroemde Highway 1 in Californië. Deze prachtige weg wordt dagelijks door veel toeristen gereden die bijvoorbeeld de afstand San Francisco – Los Angeles afleggen. Hernandez kwam met haar auto half in de zee terecht en kon niet meer op eigen kracht hulp zoeken.

Ze heeft uiteindelijk een week gespendeerd aan de zee. Door water uit de radiateur van haar auto te drinken wist ze in leven te blijven. De autoriteiten waren in de tussentijd naar haar op zoek omdat ze als vermist was opgegeven. Ze werd echter door een kamperend stel gevonden die aan het wandelen waren.

De vrouw werd door de ingeschakelde hulpdiensten naar een ziekenhuis in Los Angeles gebracht. Ze was lichtgewond naar aanleiding van het ongeluk. Een overstekend dier zou de aanleiding zijn geweest voor het ongeval, omdat de 23-jarige moest uitwijken.

De zus van de vrouw probeert via donatieplatform GoFundMe geld in te zamelen. Volgens het familielid was de auto nog het enige wat ze had. Op het platform is inmiddels in twee dagen meer dan 4.000 dollar opgehaald.34 reacties

Bizar, je zou zeggen dat in radiator water normaalgesproken dodelijke chemicalien zitten…. had ze toevallig zelf bijgevuld met kraanwater??
@dutchneon: als haar auto haar enige bezit is kan dat best!
@dutchneon: meestal wordt radiateurwater ook wel gewoon koelvloeistof genoemd.
@sr20det: ja maar die term wilde ik niet gebruiken, omdat ik vrij zeker was dat het drinken van koelvloeistof niet levensverlengend zou hebben gewerkt in dit geval ;)
@dutchneon: Zie dat ze rond Monterey gevonden is… inderdaad een lastig stukje weg, we waren wat vertraagd en wilden toch ons hotel nog halen, ’s avonds in het donker met de Mustang omgekeerd want er was vrijwel niet te rijden in het donker. Zeker niet met de waardeloze halogeen koplampen. Er waren bijna geen vangrails en het was op veel plekken heel smal met onlogische haarspeldbochten. Blij dat we de volgende dag de trip pas hebben hervat, een prachtige weg om van te genieten, maar niet in het pikkedonker!
@dutchneon: In de ogen van veel volk daar, is de enige reden voor echter koelvloeistof bevriezing. Dat gaat in CA niet echt gebeuren, dus gebruikt met veelal water. Daarnaast denk ik dat als je auto je laatste bezit is, je niet echt 10$ uit gaat geven aan koelvloeistof.
@dappers: maar juist in die warme gebieden wil je toch juist het hogere kookpunt van koelvloeistof in plaats van water?
@dutchneon: of zoals op een andere nieuwssite gezegd wordt. Ze de radiatorslang heeft gebruikt om water op te zuigen uit een stroompje vlakbij
@phdg: Dat heb ik inderdaad ook gelezen. Ik denk dat het een beetje populistisch stukje journalistiek is wat overgenomen is voor dit artikel.
@phdg: verklaart en hoop
@dutchneon: meestal gebruiken ze in de warmere delen van Amerika gewoon gedestilleerd water omdat het daar niet vriest.
Ik neem aan dat er gedemineraliseerd water in de radiateur zat, koelvloeistof kan je niet een week lang drinken zonder de pijp uit te gaan lijkt me?
Raar verhaal.
Californië, dus waarschijnlijk geen anti-vries en andere ellende maar gewoon gedemineraliseerd water in de radiateur…
Het smaakt in ieder geval lekker zoet moet ze gedacht hebben.
Volgens de behandelend arts was het lichaam van de vrouw door jarenlang cannabisgebruik voorbereid op de situatie. De vrouw werd regelmatig zó stoned dat ze niet meer naar de koelkast kon lopen. Op deze momenten hydrateerde ze zichzelf door bong-water uit haar waterpijp te drinken. De lichamelijke gewenning die hierdoor is opgetreden is hoogstwaarschijnlijk haar redding geweest. (Bron: http://www.truestorybro.nl)
Misschien was de ruitensproeivloeistof al op.
Bullshit. In het originele nieuwsbericht hebben ze het over een radiatorslang die ze gebruikt zou hebben om water te halen uit een klein stroompje water ..


@twentsediesel: yes indeed
@twentsediesel: http://abc30.com/woman-22-survives-7-days-after-suv-plunges-off-cliff-in-california/3768559/
@twentsediesel: Je hebt gelijk man. Hoe kan dat zo verbasterd worden door de media. Klinkt natuurlijk minder dapper dan een week koelvloeistof drinken.
@daveb: als de waarheid belangrijk was, was trump toch ook nooit verkozen? Lulkoek is ze nieuwe waarheid. Welkom in de nieuwe tijd!
@twentsediesel: nee was geen bullshit maar radiateurwater
Wat ik dan wel weer opvallend vind is dat ze niet op zoek gaat naar de buitenwereld terwijl ze licht gewond is. Toevallig is ze wel gevonden door een kamperend stel…
@jerry: en ze kon lopen en praten. Kon ze dan niet 100m naar boven lopen?
Grappig dat de politie zegt dat ze altijd druk was met Social media en dat het na een paar sms’jes wat stil werd.
@jerry: In Amerika is de regel, dat je bij de auto blijft, als je pech hebt. Of het slim is weet ik niet. Ik denk dat voor zowel hulp zoeken als voor bij de auto blijven wat te zeggen is.
Volgens mij drinkt mijn schele om Leo al jaren koelwater.
Ik ben ook eens in panne gevallen in de Beekse Bergen. Ik heb daar toen overleefd door kamelenpis te drinken
@hacker: aha, aan de Oranjeboom gezeten dus….
Komkommers zijn ook rijk aan water… Groentensap voor dergelijke verhaaltjes
In de bron staat dat ze 60 meter naar beneden is gekomen met haar SUV en dat ze een radiateurslang heeft gebruikt om water uit een kreek te drinken. Niets daarvan lees ik hierboven. Het is een blog, maar een stukje onafhankelijke journalistiek had geen kwaad gekund.
@dare2think: nog een keer goed lezen want 4 uur geleden is het al door twentsediesel aangehaald.
Ik top mijn radiateur altijd af met Coolbest. Voor dit soort gevallen..
@Dizono: goeie les voor ons allemaal. Red bull is we’ll cht beter. Dan maakt die 100m drop ook niet uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).