Unieke gele Porsche Carrera GT kost meer dan een miljoen

Auteur: , 16 Reacties

Wat een kleurtje wel niet met een prijs kan doen.

De meest voorkomende kleur op de Porsche Carrera GT is grijs. Wie ooit een Carrera GT in het echt heeft gezien, zal vermoedelijk de Porsche in die tint hebben mogen aanschouwen. De kans is echter zeer gering dat je ooit eentje in Signal Yellow hebt gezien. Dit heeft als reden dat er, volgens de verkopende partij, maar eentje in deze kleur uit de fabriek kwam rollen. En die staat nu te koop.

De kleur luistert zoals gezegd naar de naam Signal Yellow en moet je niet verwarren met het meer voorkomende Fayence Yellow. Het betreft één van de 671 origineel aan de VS geleverde exemplaren van de Carrera GT. Niet alleen de kleur is bijzonder, ook het chassisnummer trekt de aandacht met het getal 0911. De Carrera GT komt uit 2005 en heeft 7.114 mijl gelopen.

Het is eigenlijk vreemd dat niemand anders Signal Yellow op zijn of haar Carrera GT heeft besteld. Het maakt het V10-monster net iets specialer en het staat zeker niet verkeerd. De Porsche staat te koop voor maar liefst 1.249.000 dollar bij McLaren Philadelphia. De dealer is gelokaliseerd in de geboorteplaats van Jackass-ster Bam Margera, namelijk in West Chester.16 reacties

Was er dan nog een andere geeltint leverbaar? Er rijdt er 1 in Sarasota (met Gemballa goodies), die is ook knalgeel. Die kom ik wel eens tegen op vakantie.
@E34M5Touring: ik wist niet eens dat geel tot de opties van een Carrera GT behoorde dus laat staan dat ik een antwoord op je vraag weet😁
@e34m5touring: Misschien is dat een Fayence Yellow exemplaar? Daar zijn er toch nog 44 van gemaakt. Persoonlijk vind ik dat ook mooier dan de Signal Yellow.

Persoonlijk vind ik hem in het GT Silver gewoon het mooist, al stond er vorig jaar bij Porsche Centrum Leeds ook een zeer fraai exemplaar te koop, Midnight Blue met Cognac Lederen interieur :O http://i.imgur.com/P6GOPd6.jpg
@roberto: waar vindt je dit soort informatie? Is er informatie vanuit Porsche over dit soort aantallen of zijn er hobbiesten/forums waar je dit vandaan haalt?
@roberto: die blauwe is erg gaaf! Ook een speciale kleur dus. Veel mooier dan de 5 standaard kleuren.
Zijn er ook nog interieur foto’s?
@e34m5touring: Jazeker! Signal Yellow was een BTO (Built to order) kleur. Een zogenaamde Sondelackierung. Betaalde je extra voor. De Carrera GT is in 5 kleuren standaard geleverd: Guards Red (Indisch rood), GT Zilver, Basalt zwart, Seal grey en Fayence Yellow. Gewoon een standaard kleur waar er meerdere in zijn geleverd.

Op zich wel logisch dat niet veel mensen deze opzichtige kleur hebben gekozen, want het staat voor geen meter. Het is al een supercar met een enorme spoiler, middenmotor en gigantische wielen. Dan is geel wel een beetje over the top. GT-grijs staat het best met een bruin/terracotta/rood interieur. Er is ook een Midnight Blue SK Carrera GT afgeleverd, ziet er ook erg fraai uit.
@willeme: Signal Yellow is wel een fantastische kleur voor een klassieke 911: http://germancarsforsaleblog.com/1973-porsche-911t-coupe-2/
Alleen een Amerikaan denkt dat het een meerwaarde is om de cijfers 0911 in het serienummer te hebben.
@fejjie: Tsja… ooit wil je er weer eens vanaf en dan moet je toch wat hebben om te zeggen “uniek!” over je vierwieler…
Deze meneer vond “de enige in deze knalgele kleur” schijnbaar niet voldoende uniek.
Salomondrin (car YouTuber) heeft zijn GT in origineel Porsche Ruby Red laten spuiten. Staat ook erg gaaf.
Ik heb er wel eens een op de ring gezien in geel maar niet in de signal dus . Een geweldige auto . Maar voor een miljoen?
Tof!
En de eigenaar heeft er zo nu en dan nog mee gereden ook, Pluspunten :)
De E30 325i van ons rallyteam is ook signaalgeel, eens kijken wat dat nog oplevert.
Ìk hoop niet dat de man m had ingeruild op een mc laren… (zie foto waar ie te koop staat ;))
https://www.autoblog.nl/nieuws/man-sloopt-zn-720s-van-300-000-dag-na-ontvangst-112267
@tvr1974: je zou toch knettergek zijn om je widowmaker in te ruilen voor een McLaren die niet een F1 of P1 is?
Staat hem erg goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).