Bizar: vrouw wint 90 miljoen en koopt een…

Auteur: , 96 Reacties

Het zal je maar gebeuren: je doet voor het eerst in je leven mee aan een loterij en pakt meteen de hoofdprijs. Het gebeurde Lisa Quam, die 90 miljoen dollar won en eindelijk haar droomauto kon kopen.

Lisa Quam met haar prijs: 90 miljoen dollar

Waar dat voor de gemiddelde Autoblog-lezer een bolide zal zijn die op z’n minst een paar ton kost, is de nuchtere Amerikaanse met wat minder ook tevreden. Quam gaf namelijk aan direct te stoppen met werken bij haar werkgever (Boeing) en naar de Subaru-dealer te gaan om een gloednieuwe Forester aan te schaffen.

Ze verwacht namelijk meer te gaan reizen en tja, dan gaat er natuurlijk niets boven een Japanse 4×4. Toch? Ze wil het geld verder gebruiken om haar eigen huis op te knappen, de studieleningen van haar kinderen af te betalen en ze een eigen optrekje te geven.

Daarnaast hopen we dat meneer Quam een leuk bedrag mag uitgeven aan een eigen bolide, want zo’n Forester voor je miljoenenvilla, dat is natuurlijk niet helemaal zoals het hoort.96 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ineens rijk zijn zal ook wennen zijn en niet iedereen wil de patser uithangen.Zou zelf ook liever een landhuisje buitenaf hebben met rieten kap en een paar Aston Martins en Maserati’s eronder.Je bent toch niet verplicht een Ferrari te kopen?
@Alfarobert: Zo is het. Eenvoud siert de mens. Als we allemaal slechts een paar Aston Martins en Maserati’s voor ons landhuisje zouden zetten, kunnen we met de rest van onze centen eindelijk Ebola gaan aanpakken.
@Maarten123: Yup, zo is het maar net. Met de nieuwe Renault Ebol…Eolab.
@Alfarobert: Ah ja want Aston en een Maserati is natuurlijk zo veel anders dan Ferrari
@Alfarobert: De soberheid zelve “…en een paar Aston Martins en Maserati’s eronder.”
@Alfarobert:
Het is eerder bizar dat zoveel van de nouveau riche zich zinloze penisverlengers aan laten meten. Wat moet je in hemelsnaam op de openbare weg in een auto met 600 pk waar je je golftas niet eens in krijgt en je vullingen uit je bek stuiteren. Laat staan dat je zon ding op de weg houdt als je er niet mee om kunt gaan. Geen wonder dat die dingen vaak na een paar jaar 2e hands te koop staan met km standen van minder dan 10,000.
@super:
Ook dat soort mensen hebben buren !
Wel een sti mag ik hopen..
Slecht voor de economie dit soort mensen
@digitaltoilet: Slecht voor de economie?

Nee want je redt de economie met je supercar die 250k euro kost en 2 op 1 rijdt…
@mercedesclk350: ja
@mercedesclk350: ehhh ja? Want BPM, tenzij je een Tesla Model S koopt
@mercedesclk350:
Meer dan dat je het geld op de bank laat staan
@ohoogeveen: slaat nergens op, het betekent toch niet dat als jij 90 mil zou winnen en gelijk bijv. Een pagani zou kopen de rest van de wereld dat ook moet doen?
@mercedesclk350: Ik probeer gewoon te zeggen dat de mensen die zo veel geld hebben en maar zo weinig uitgeven niet ideaal zijn voor de economie. Geld moet rollen.
@digitaltoilet: hiernaast kopen ze waarschijnlijk een villa en mevrouw HEEL VEEL kleren. Dat is nog beter voor de economie.
@digitaltoilet: “Geld moet rollen” is zo’n fabeltje uitgevonden door de rijken. Omdat het grootste deel in hun richting rolt…
@mercedesclk350: ja
@digitaltoilet: het is 90 miljoen die door andere is uitgegeven; aan een lot voor die loterij. Dus dat geld is al uitgegeven. Nu het op de bank staat levert het geld op. Verder leg ik het niet voor je uit, want les 1 economie
@kenner: Geen kenner voor de economie in ieder geval. @digitaltoilet heeft gelijk, spenderen is, zeker nu, beter voor de economie dan sparen.
@thoisss: u snapt mij
Waarom
Waarom zou je geen kwaliteit willen als het gewoon kan? Ik zie haar ook al niet echt in een GT-R ofzo rijden :)
Artikel niet waardig. Haar geld, haar manieren. Dit is bovendien nog maar het begin. Het kan zijn dat ze expres geen leuke auto wilt en andere dingen voor het geld wil kopen.
Het is een vrouw, wat wil ze kopen dan? Een Q7 V12?
Ze bespaart er alleen maar op. Dat moeten we hebben. Als dat is met een Subaru (leuke auto trouwens) dan zij het zo. Haar geld, haar manieren.
Ik zou het wel weten…. Paar lekkere huisjes erbij met een leuke collectie
Verrekte kut!
@str8six: hoeren neuken, nooit meer werken !!
Wat is daar bizar aan? Voor veel mensen is een auto gewoon een vervoersmiddel van A naar B. Misschien heeft mevrouw al jaren een oude Forester, is ze daar heel tevreden over en toevallig kan ze nu een nieuwe kopen.
Als je veel geld hebt hoef je geen dure auto te kopen ?
@je16: je koopt gewoon dit huis en houdt nog 5 miljoen over om te gaan reizen ofzo http://www.manners.nl/dit-hoe-je-woont-voor-85-miljoen-dollar/
@kvdw: tjah dat zou ik ook doen met dat geld
Mwoa niks mis mee. Prima wagen toch.
Een Aventador, Murcielago SV, Gallardo Superleggera, Huracan plus een Pagani Zonda Cinque, Huayra, Koenigsegg One:1, Bugatti Veyron SS, Porsche 911 GT3, Range Rover, G63 AMG, Bentley Flying Spur, Jaguar XJ Supersport, Rolls Royce Phantom, BMW 760li kan ik allemaal kopen voor die 90 miljoen :)
@lamborgini: zou werkelijk geen enkele auto kopen uit jouw lijstje. Misschien een lp640 zoals in batman en misschien een diablo gtr…
@papa: de diablo GTR geweldig
@lamborgini: poeh hé!
@lamborgini: en dan sta je smorgens in je garage en ben je doodongelukkig, want weet niet wat je moet kiezen…
Waarom doen dit soort mensen zogenaamd altijd “voor het eerst mee”? Dat gebeurd me te vaak.
@Donstil: Vanwege het sensatiegehalte.
Ik geef haar geen ongelijk. Al zou ik zelf zo’n nieuwe Outback kopen. Mooi en flikkert niet uit elkaar als een Audi.
Autonieuws? Een loterij winnaar die een auto koopt. Nieuwswaarde zero.
@sjeemsbond:
Net als deze opmerking.
Niemand verplicht jou dit te lezen.
via iPhone app
@sjeemsbond: nu al 90 posts. Slaat dus wel aan, blijkbaar. Ik vind het leuke aan AB dat de berichten soms maar zijdelings autogerelateerd nieuws hebben.
1. Het levert vaak interessante discussies op (mijn familie hoort mij al weer aankomen als ik het aan auto’s relateer ;-)
2. Liever dit soort berichten dan dat een chinese variant van de Citroen ZX een gewijzigde koplampsectie/bumperpartij/stoelbekledingoptie krijgt…
Ik zou eerder een Subaru WRX ofzo kopen met dat geld en een groot huis met veel tropische vogels en auto’s……. -_-
Niet 9 Maar 90! Nice, ik zou een mooie grote garage met een dikke verzameling aan auto’s kopen en nog een villa er naast, alle mooiste M modellen en de 3 hybrid hypercars, en nog meer
@isobmw: het zal snel op zijn
@Jantje_555: Als je niet teveel klassieke Ferrari’s koopt kan je een aardig parkeervak vol zetten met leuke auto’s voor 90 miljoen hoor.
@jaapiyo: Ja daar dacht ik ook aan, een Miura en een 288 GTO en een tiende is er vanaf.
@Jantje_555: Klopt. In de USA gaat er al meer dan de helft naar de IRS.
Had vorige keer ook meegedaan met de loterij, 8 euro gewonnen, heb mezelf daarmee een quarterpounder menu gekocht
@Tommyboy1: Lucky bastard. Maar voor 8 euro was ik toch even naar de supermarkt gegaan voor wat biefstuk.
@jaapiyo: ah neeee…. een supermarkt biefstuk ?! Zonder van je geld !
@hoonigan247: vertel me waar die veel betere biefstuk is die je kan kopen dan…

Laatst goede biefstuk gehaald bij -je verzint het niet- de hema. Jawel…boterzacht en goede smaak. Uurtje uit de koeling leggen, beetje afdeppen, 2 à 3 minuutjes in de pan et voilà lekker rauw biefstukje op mijn bord.
@jaapiyo: tip van de week ;) ik ga hem toch proberen
@jaapiyo: Als je een biefstuk 2, 3 minuten in een pan legt blijft ie inderdaad vrij rauw
@jaapiyo:
Euh, gewoon bij een ouderwetse slager…?
Daar krijg je nog gewoon goed vlees waar geen rare dingen mee zijn uitgehaald. En je krijgt ook een fatsoenlijk formaat vlees. Die miniatuur karbonades bij de supermarkt zijn het woord karbonade niet eens waard….
@jaapiyo: bij een goeie slager ;) perfect stuk vlees !
Ach ja zij hoort nu bij de 1% maar wij autoliefhebbers vergeten ook wel eens dat er daar buiten een grote groep mensen bestaat die niks om auto’s geven. Inderdaad, het is moeilijk voor te stellen maar ik heb gehoord dat het zo is.

De Forester heeft trouwens een interessant stigma in de VS…maar lesbihonest, dat is een beetje offtopic.
@jaapiyo: ?? Welk stigma is dat?
@Esprit_de_Flandre: quote: LESBIhonest
ik zou ook Subaru kiezen, samen met Porsche is er geen beter merk, boxer boven!
Ach, als ik 90 miljoen dollar (op het moment zo’n 73 miljoen euro) zou winnen, zou ik ook iets normaals kopen. Voor dagelijks gebruik dan. Voor de schijn. Oké, zoals menig autoliefhebber zou ook de dagelijkse auto iets speciaals zijn en daar bovenop nog iets specialers voor in het weekend en de fun ritjes. Maar ik denk dat deze vrouw gewoon een fijne, betrouwbare auto wilde voor dagelijks gebruik, en dan kun je met een Subaru eigenlijk niet fout gaan.
Ik snap haar keuze heel goed. Zelf zal ik een mooi landhuis nemen met een ondergrondse garage en daar wat alfa’s, en aston martins in proppen :p. Ben dan wel bang dat het geld snel gehalfeerd word
@callyromeo166: negentig miljoen hè.. Je moet echt heeel erg gek in je kop zijn om dat op te krijgen.
@fmgarcia: Tyson lukte het hoor.
Uitstekende reiswagen zou ik zeggen!
Zou denk ik hetzelfde doen als deze mevrouw: lekker op reis en wat zien van de wereld. Dat is nu eenmaal niet zo handig in een Ferrari
Ik zou in ieder geval NOOIT met m’n kop op tv of internet willen ….met de mededeling dat ik een grote geldprijs heb gewonnen….

Voor je het weet gaat iedereen je lastigvallen en bedelen of afpersen…
Vandaar dat die vent naast haar lacht als een boer met kiespijn. Het zal verdomme je vrouw zijn die 90M wint….
@monaco:gelukkig heeft hij wel een instant opvang slabbetje om wat zakgeld los te likken voor zn eigen speeltjes!
Hier in Nederland was er ook eens een vent die wat miljoentjes won, en kocht een nieuwe fiets. Ieder zijn ding he. Ik zou wel raad weten met zoveel geld. Toch wel lekker, een leven zonder financiële zorgen. Wie wil dat nou niet? En met zoveel rente op dat bedrag kom je echt nooit tekort.
@rd1991: rente? op de bank? binnenkort wordt rente negatief en mag je dokken om je centjes bij een bank te parkeren. Geld hebben wordt afgestraft!
@rd1991: dan lees jij de kleine lettertjes niet. Veel banken geven geen rente meer als het bedrag boven de x aantal euro’s komt.
@ablogjunk: Ja, waarom eigenlijk niet? Of ze dat geld nou kwijt zijn aan één en dezelfde persoon, of aan al die andere mensen die bij elkaar natuurlijk een veelvoud van dat bedrag op de rekening hebben staan. Maakt toch eigenlijk geen zak uit?
Een Subaru? Dat heet gewoon gezond verstand.
Ik zou eerst een nieuwe geheime telefoonnummer aanschaffen, voordat ik met mijn kop in de media kom.
Anders heb je in èèn keer heel heel veel vrienden.
Ja ik zou ook geen hele dure auto kopen. Wel een Range Rover (l322) een clasieke Range Rover, een SAAB 9-5 estate van de laatste generatie en ik zou een Volvo 850r terug kopen.
via iPhone app
Ik zou mijn daily driver direct vervangen voor een A6 BiTDI of 535d, maar ik zou ook niet meteen een P1 en een LaFerrari en een 918 en Huyara en een Agera kopen. Eerst een huis, zorgen dat alle kinderen een goede opleiding kunnen doen, alle familieleden van hun hypotheek afhelpen en dan zal ik er tussendoor wel een LF-A tussen laten glippen…
Met 90 miljoen koop ik een jet. En een s8 om mij van mijn huis naar het vliegveld te vervoeren. Verder zal ik toch alleen masr in het buitenland hangen dan.
Het eerste dat ik doe als ik zoveel win is Heras bellen voor een hek met automatische poort, dan schuif ik mijn bedrijf vlak en bouw een nieuwe hut met verwarmde garage om een beetje aan oldtimers te klooien.
Slimme vrouw, slimmer dan de meeste hier.
@norge: maar niet zo slim als jij, want: geen hyundai of Caddy. ;)
Voor 90 miljoen kan je zelfs een full options Porsche kopen!
Kan ze gelijk de economie daar een flinke injectie geven.
Stille trom naar Zwitserland vertrekken on nooit maar dan ook nooit, nooit meer in de EU te hoeven resideren of naar Andorra toe.(is ook geen EU)

En idd iets des Subaru’s kopen. Heb je wat aan in mijn toekomstige vaderland.
Geen Porsha, absoluute geen Ferrari of iets anders meisjes achtig handtasjes
Neen.
In alle rust mijn collectie samenstellen, MIJN collectie met de groten der aarde zoals een R0 80, een hele hele mooie Renault 16, Giulia oh Giulia (stuk of 3 -4 ), Lancia’s per meter kopen, Delta, Flavia, Flamminia, een hele echte Stratos en zo’n Aurelia Coupé kopen, de A 110, een echhie uut Dieppe, mijn Impreza Sti type R nog mooier laten maken, een echte ex wedstrijd WRC kopen, Audi uhr Quattro S1, turbo Joop zijn Metro 6R4 en natuurlijk een hele echte Escort MK 1voor het klassieke rally werk, ik weet een kant en klare body te koop staan.
Voor hen die ‘het’ niet snappen, het onbekende talent zoals de Renault 12 Gordini, de Panhard PL17 en BT 24’s ; gewoon een mooie Simca 1501 Tourist (stationcar) en een VW K70 die naast de 1200 TT van NSU stat.
De Chevrolet Corvair, als vaandeldrager voor de hele nieuwe design-trend die deze wagen heeft neergezet, jaren voor de Mustang (die dus absoluut niet) en een Rover P5B coupe met een oer Range in nieuwstaat.
En top of the bill TaTaTaRaaaaaa de Innocenti Cooper 1300, de meest fantastische der snelle Minis’
@desjonnies:

Toekomstige vaderland? Ga je met de benen stemmen binnenkort?
@desjonnies: ik mis de Isetta en oer-eend. :/
@desjonnies:
Al begonnen met je Zwitserse taalcursus?
Wat is er mis met een degelijke wagen zoals een forester?

Nu zal ik de lotto nooit winnen want ik weiger een belasting op domheid te betalen. Ik snap niet waarom je als je veel hebt je ineens een dure wagen zou moeten kopen.
Als je maar lang genoeg gewoon blijft dan ben je ook speciaal… Had er denk ik wel een BRZ bijgenomen!
90.000.000 dollars zijn inderdaad een heleboel dollars. Dan is het inderdaad verstandig om eerst je gedachten op een rijtje te zetten en niet direct 30 Ferrari’s, Porsches en Mercedessen te kopen.

Dat gezegd hebbende zou ik toch wel vrij snel een Jaguar XJ40 een XJ6 Series I kopen. Als start van mijn Jaguar collectie zeg maar ;-)
Ik ben stinkend jaloers!!!!!!!!!!
En nee niet op die Subaru ;)
Ik zou dr allemaal projectjes mee doen. Jaguar Mk2 met de Jag 6.0 V12 en handbak, 2005 XJR met de nieuwe F-Type R motor, dat soort dingen. Lekker klussen. Snap haar keuze ook wel, als je weinig om dikke auto’s geeft is zo’n Forester helemaal geen slechte keus. Veel ruimte, 4×4 en een beetje grondspeling, en niet kapot te krijgen.
@E34M5Touring:
Ik zou hetzelfde doen, een leuke werkplaats kopen en dan alle projectjes die de afgelopen jaren in mijn gekke kop zijn opgekomen realiseren.
Je moet immers wat met al die vrije tijd als je aan het rentenieren bent..
@tupperware: Vind ik ook. Niks leuker dan projecten bedenken die met een gevulde bankrekening best te doen zijn. En Restomod’s zijn altijd leuk om te bedenken. Wat me ook leuk lijkt is een 2005 Corvette met een old skool carburateur motor met enorm volume. Mooie NA 572 big block ofzo. Maar goed, we dwalen af ;)
Belangrijke kanttekening bij dit leuke nieuwsfeitje.
In Amerika worden loterijontvangsten niet op voorhand belast en het bedrag wordt beschouwd als een inkomst.
Dit betekent dus dat de winnaar in kwestie nog een bedrag is verschuldigd aan de Amerikaanse belastingdienst (IRS) alsook aan de staat waarin de winnaar woont, al verschilt deze laatste belasting van staat tot staat.
Gezien het bedrag dat werd gewonnen, komt de federale belasting neer op 25 %. Je hebt dan ook nog de staatsbelasting dat voor Washington (de winnaar is van Seattle) neerkomt op 8,50 %. Voor 90 miljoen USD komt dit neer op 30,15 miljoen USD dat moet overhandigd worden aan de staat en federale overheid.
Een simpele berekening leert ons dus dat ze niet 90 miljoen wint, maar 90 – 30,15 = 59,85 miljoen USD.
Vervolgens zijn er, met een hoge waarschijnlijkheid, nog vele vrienden en familie die hulp wensen van de winnaars wat ook weer een hap uit het gewonnen bedrag neemt.
Samengevat kan je dus wel stellen dat het niet onlogisch is dat ze nuchter blijven. Het gewonnen bedrag is er waarschijnlijk nog door voor de winnaar komt te sterven.
Dan reist de discussie of de “Powerball” winnen niet een vergiftigd geschenk is?
@reaperunique: Edit: “Dan reist” moet zijn “Dan rijst”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).