Verstappen verslaat Ricciardo en wint FIA Action of the Year

Auteur: , 22 Reacties

Max Verstappen heeft op de valreep nog een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. De 17-jarige coureur won de FIA Action of the Year Award en eindigde daarmee voor Daniel Ricciardo.

Verstappen wint FIA Action of the Year

De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse FIA-gala, deze keer gehouden in Doha. Verstappen won met zijn fraaie inhaalactie op Antonio Giovinazzi. De Formule 3-coureurs kwamen op het circuit van Imola zij aan zij uit de laatste bocht, waarbij Verstappen met een voorsprong van slechts 0.019 seconden aan het langste eind trok.

Hoe klein dat verschil is zie je op de foto hierboven: millimeterwerk dus. Het leverde de aanstaande Formule 1-coureur de tweede plaats op, nadat hij de race als elfde startte. Hij gaf daarmee alvast zijn visitekaartje af, want hij versloeg naast Ricciardo ook voormalig WRC-topper Sébastien Loeb.22 reacties

Tja, in dit land van auto/motorsport haters mag hij blij zijn als hij verkozen wordt tot “talent”van het jaar..
Een nominatie voor sportman van het jaar kon er voor hem en Michael v/d Mark (wereldkampioen supersport) niet af.
@tupperware: Dat Max niet genomineerd is voor sportman van het jaar is meer dan logisch. Hij is net 17, dan ben je toch nog een jongetje. Kijk, Van der Mark is de 18 gepasseerd dus in zijn geval is het wel vreemd, ja.
@tupperware: Je mag al blij zijn als je iemand tegenkomt die het uberhaupt als sport ziet…
@JordyS:
Lol, je zou het bijna denken..
Toch wordt er in mijn wereld al jaren gelobbyd, maar in een land waar alles draait om voetbal en schaatsen ben je al snel een roepende in de woestijn..
@tupperware: ik vind de sportman/vrouw van het jaar sowieso een grote gun-prijs.. dat bijvoorbeeld Robben de prijs nog nooit heeft gewonnen is eigenlijk een schande, net zoals Niki terpstra Parijs Roubaix won en niet eens genomineerd werd voor deze wereldprestatie..
Verder weten weinig mensen de sport te waarderen inderdaad, ze lijken niet het inschattingsvermogen te hebben dat met 200 door aeu rouge knallen wat meer van iemand vraagt dan tussen de lijntjes blijven op de snelweg..
@JordyS: Komt het niet gewoon omdat die sportman van het jaar nonsens een NOC NSF feestje is en autosport geen olympische sport is en ook niks te maken heeft met het NSF…?

De koninklijke nederlandse motorboot club is er wel bij aangesloten dus wie weet als er een keer iemand hard gaat in bootraces ;)
@jaapiyo: *ouch my bad…

Ik zoek het net op en de KNAF staat er wel bij…fijn ook dat het lekker op alfabet staat op betrouwbare bron wikipedia.
@tupperware: van de mark is echt een topper! De enige nederlandse trots in de motorsport en een grote ook op dit moment! Gaat wel om de wereldtop he.
Ik had nu het filmpje van de desbetreffende actie verwacht ipv het promotiefilmpje….edit?
@flashevan: inderdaad, dit voelt wel een beetje als het verkeerde kadootje op pakjesavond. Oh, wacht…
@RRRobert @flashevan: Komt eraan, is helaas weinig beeld van…
@JordyS: wat ik nu zie lijkt er al meer op. Thanks.
Ik vind het eerder een prestatie van Loeb dat hij in Formula 3 rijdt dan dat Verstappen voor hem is geëindigd
@jeaup:

Action of the Year in motorsport dus, niet alleen F3.
Vandaar dus dat Daniel Ricciardo (F1) en Sebastien Loeb (WTCC) ook een kans hadden.
Max Verstappen is gelukkig wel een naam die in het Engels goed klinkt. Na Robinvan Puuuhhhrsie, Klaus-Tjan Hoentelaahr, Sfen Creehhmer, Lowie von Kaaahaal en Enghi Von Krönshdehm is Max Vertsteppen een grote vooruitgang!
@gtwillem:

En romana krommefietsjojo niet te vergeten
Moet toch geweldig zijn voor zo’n jonge! Gun ’t m van harte!
Okee Belgen, nu jullie weer met je Stoffel-nog-wat ;-)
@camber24:

Laatste keer dat ik keek maakte Stoffel geen deel uit van m’n eigendommen. Ik wens hem het beste toe maar ik zie geen reden om uit een of ander misplaats nationaal gevoel (waar ik me trouwens altijd van afvraag hoe zoiets zelfs maar kan ontstaan) te hopen dat hij wel, en een ander niet, succes heeft.
Verstappen…Gevalletje wereldbekend in Nederland..
@norge:
Mwah, ik heb hem anders ook op ESPN voorbij zien komen en die lui waren enthousiaster over hem dan de gemiddelde Hollander.
De aankondiging van z’n F1 debuut was live op tv in Oostenrijk en ook de heren van de BBC raalten er niet over uitgepraat, iets zegt mij dat hij over de grens meer bekendheid geniet dan in dit door Studiosport vergiftigde landje.
Ik vind MAX top en hoop dat hij zijn nieuwe teammaatje voorblijft in 2015.
Het is jammer dat Nederland alleen met voetbal bezig is en auto/motorsport
überhaupt niet serieus neemt,jammer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).