BMW 5 Serie facelift, ben jij dat? [updated]

Auteur: , 54 Reacties

Dit jaar bestaat de meest recente (F10) 5 Serie vier jaar, traditioneel het moment om een facelift toe te passen. Deze verwachten we 'binnenkort', maar hebben we hem hier al op het netvlies?

Gelifte 5 Serie?

Een tweetal afbeeldingen van een op details nét even andere Fünfer doken op een Chinese website op, in traditionele Chinese spyfoto-stijl zwevend voor een rare achtergrond, en overladen met watermerken.

We weten dat BMW in zijn facelifts altijd conservatiever is dan de Paus ten opzichte van alles dat modern is, zo bewezen de Z4– en X6-lifts onlangs. Het is bij wijze van spreken nog makkelijker om een ‘zoek de 7 verschillen’-plaatje op te lossen.

'Nieuwe' 5 (boven) versus de oude.

In deze afbeeldingen (van een Sjineese 535 Li, hier een artikel van de huidige) zien we voornamelijk een andere voorbumper, met lichte 4 Serie Concept-invloeden. Daarnaast wordt de carrosserie na de grille direct ‘weggesneden’ naar de voorlampen toe, waardoor deze dieper lijken te liggen.

Allemaal heel minimaal, maar als gezegd: dat zij we van BMW gewend. Kijken we hier naar the real deal? Wie het weet mag het zeggen. BMW heeft nog niets laten weten over een gelifte 5, maar we verwachten hem in de zomer (en waarschijnlijk nog niet op de autoshow in Genève; volgende maand).

BMW 5 achterkant

Met dank aan Shrawan van indiansautoblog voor de tip!

Update 19-03 : Nieuwe lekfoto van de facelift. De onthulling zal niet lang op zich laten wachten:

BMW 5 Facelift54 reacties

De 5er heeft geen facelift nodig.
Dit al helemaal niet, bah.
Wat een prachtige uber sedan toch, Hier kan geen enkele Audi tegenop!
@punkisback: helemaal mee eens!
@punkisback: Helemaal mee oneens!
De nieren ogen wat vierkanter en hoger, maar dat kan ook gewoon aan mij liggen.
Alweer 4jaar?! De tijd gaat rap. Ik dacht dat ie nog maar net 2 jaar op de markt was :$.
@geengehoorisrechtdoor: dat dacht ik ook!
@TimoBac: geen 4 jaar, 3 jaar pas, 2010 kwam deze 5 serie uit
@isobmw: 2010, 2011, 2012 en dit jaar 2013 is bij mij 4 hoor sjakiebmw…
@autobart: 2013 is net begonnen en de auto kwam echt niet op 1 januari 2010 uit, dus hij heeft gelijk, 3 jaar.
Zolang ze maar niet de koplampen van de huidige 3-serie gaan gebruiken, want dan zie ik al helemaal het verschil niet meer!

Overigens vind ik de koplampen van de huidige 3-serie echt spuuglelijk, jammer dat ze daarmee heel de auto hebben verpest.. Geef mij nog steeds maar de E90, net als de 1-serie.. vorig model was ook een stuk mooier!
@roberto: Die koplampen zijn om van te schijten. Gatver!
nou vind ik mezelf nogal een miereneuker (kan namelijk alle audi’s uit elkaar houden), maar ik zie echt geen verschil met de huidige.. misschien dat de overgang van de koplampen naar de gril iets scherper is? maar niemand zal het verschil zien denkik.
maar is de 5 serie echt al zo lang op de markt?! voor mijn gevoel pas een jaar of 2.. zeker niet langer!
@lambo4all:
Het gaat allemaal wat snel, vind ik..
@lambo4all: idd, iedereen maar klagen dat audi’s zo op elkaar lijken… dit is ook allemaal 1 pot nat :
@darkpluisje: ik vind ook dat audi’s belachelijk veel op elkaar lijken! Dat bmw deze weg nu ook inslaat is dan ook een slechte zaak..
@darkpluisje: Audi’s lijken ook erg op elkaar. Dan heb je het niet over een facelift maar over de modellen die ze uitbrengen wat 1 pot nat is. Ja BMW gaat ook deze kant op maar je kan nog duidelijk onderscheid maken, op de achterkant van de 3 en de 5 na die lijken op elkaar. Maar zo erg als bij Audi, nee zo erg is het nog niet. Een facelift bij BMW worden meestal minuscule veranderingen gebracht op enkele keren na. Bij Audi doen ze dit ook, alleen noemen ze het dan ook nog eens een nieuw model en geen facelift…
@lambo4all: ik zie het verschil ook wel tussen een Q7 en een A1, daarna houdt het heel rap op.
@rufctr01: tja, als jij ze al amper uit elkaar kunt houden, ik ken niemand die zo door audi geobsedeerd is!
Dit is een 3serie toch…
@quattromeister:
Dat je vanachter moeite hebt om een 3 en een 5 uit elkaar te houden kan ik begrijpen.
Dat je het verschil niet ziet aan de voorzijde doet mij het ergste vrezen voor je gezichtsvermogen….
@quattromeister: U begrijpt dat u uw eigen graf aan het graven bent als Audifiel?
@quattromeister: een a4 is een a5 toch, of nee, een a5 is een a6, of nee een a6 is een a8, of was de a8 nou gewoon een grote a4 of a5? De enige audi die niet op de rest lijkt is de R8. “dit is een 3-serie toch?” Man, laat me niet lachen..
@str8six: Ik lach wel, om jou gefrustreerde reactie.
@quattromeister: dat mag. Overigens geen frustraties hier hoor..
@quattromeister: Blind? weet je dan überhaupt wel dat Audi verschillende modellen heeft?
nu weeral “Ben jij dat” pff… je moet is googlen hoeveel keer jullie dat stomme zinnetje gebruiken
mooiste in zijn klasse.
Heerlijk!
@jrmpower24:
Daar ben ik het helemaal eens. Prachtige sedan. Waar Audi’s en Mercedessen snel verouderen is de 5-serie een stuk tijdlozer. Gewoon een goed ontworpen zakenbak. Alleen het interieur is oersaai. Dat mag wel iets gezelliger.

Een facelift voor het exterieur is mijn ogen dan ook niet nodig. Kan nog jaren vooruit. Laat ze het interieur maar leuker maken. Het is nu zo’n zaaddodende bedoeling binnen in de 5-serie. Eigenlijk in elke BMW..
@Rob: Hmm eens, mooiste in zijn klasse. Maar ik vind het interieur eigenlijk wel mooi. Tegenwoordig wil iedereen de stikseltjes zoals bij Audi, maar bedenk wel dat eerder goedkoop is. Vroeger zag je dit dan ook absoluut niet omdat het voor mindere kwaliteit stond..
@drivingpleasure:
Ik vind het interieur zo saai. Inspiratieloos ontwerp. Het werkt allemaal en de kwaliteit is prima, maar het is allemaal zo massief, strak, geen enkel frivole design uitspattingen. Bah
Ik zeg niet dat het bij andere merken veel beter is, maar bij Audi of Jaguar of Mercedes kun je door de juiste kleuren te kiezen er nog iets leuks van maken. Lukt je bij BMW gewoon niet.
@Rob: Oke daarin verschillen wij van mening, ik vind dat je ontzettend veel mogelijkheden heb qua kleur etc. vroeger kon je hem in 1 kleur krijgen en dat was het…
Ik vind het nieuwe frontje niet verkeerd uitzien. Mooie voorbumper en de neus komt zo wat agressiever eruit.
Vond het altijd de meest grijze bak in autoland. Ben er nu een beetje aan gewend. Verbleekt overigens nog altijd bij de vorige generatie 5. Bangle was z’n tijd heel ver vooruit.
@seneca: Als je dit de meest grijze bak in autoland vindt, dan ben ik benieuwd wat jij vindt van de VAG-producten.
@berlinetta: VAG is idd ook saai, grijs en dergelijke.. Maar deze 5 serie is ook niet heel spannend.
Wat ik op de weg zie zijn natuurlijk leasebakken in het grijs, donkergrijs of zwart met 16 of net 17 inch velgen. Heel standaard en saai, vooral het interieur. Maar rijdt wel beter dan een Audi.
ligt het aan mij of is de achterkant amper veranderd, op de reflectoren in de bumper na?
Ik zie het verschil niet. Had net zo goed een 3 serie kunnen zijn.
Heel mooi. Liever een E61.
Het interieur mag wel eens (heel wat) gemoderniseerd worden…
Facelift? Waarom is de topicfoto dan een oude?
inderdaad deze Fünfer heeft nog geen facelift over. Het staat juist de tijdloze auto’s goed als ze lang mee mogen lopen en pas laat gefacelift worden. Het moet wel een doel hebben, behalve de verkoopcijfers licht te laten plussen. De E-klasse W212 had ook niet gefacelift hoeven te worden. Nu zitten we met modieuze trendgevoelige fratsen op dé auto voor conservatiever autoliefhebbend Nederland: Mercedes-Benz zonder ster OP de grille :’-( Het succes van de Porsche 911? Evolutie ipv revolutie. Ook zo voor de VW Golf. En óók voor de BMW 5er. Eindelijk is de lelijke vorige generatie E60 afgelost. En borduurt de F10 weer voort op de beroemde en geweldige generatie E38/E39. Nee, de facelift van de huidige “5” was nog niet nodig geweest…
de F10 is september 2010 in productie gegaan, dus zeker geen 4 jaar!
@g00f81: inderdaad :)
Wrong. Hij werd sowieso vanaf maart 2010 al verkocht. En de onthulling was in november 2009: http://www.autoblog.nl/archive/2009/11/23/officieel-de-nieuwe-bmw-5-serie-doei-bangle
Als hij dus in Frankfurt komt, wat de verwachting is, is dat nagenoeg 4 jaar later.
oh nee dat was de F11
i.i.g. medio 2010
Wat gaat de tijd snel inderdaad.. 4 jaar alweer! Zelf vind ik dat de auto nog geen facelift nodig heeft. Ziet er nog altijd strak uit en qua individualisatie zijn er genoeg mogelijkheden volgens mij.
Damn, tijd gaat veel te snel. Ik weet nog als de dag van gisteren dat dit ding uitkwam.
Niet dat ie een facelift nodig heeft maar dit ziet er niet er wel lekker uit!
@v12biturbo Ziet er wel lekker uit*
M.i. een achteruitgang t.o.v. het huidige model, jammer…
Is dat nou een 3, 5, serie, of toch een z4?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).