Boetevrij snelwegracen België is verleden tijd

Auteur: , 18 Reacties

Helaas, de niet zo goed werkende camera's voor snelheidscontroles in België gaan hun werk beter doen. En daarmee is straks iedereen het haasje.

Cool man

Tot de dag van vandaag had je in België een keus: sloompjes meesukkelen op de snelheidslimiet of geld uitgeven aan een gepersonaliseerde kentekenplaat. Met die laatste werd je namelijk niet opgemerkt door de snelheid controlerende camera’s van de Belgische trajectcontroles. Nu kost het wel een paar centen om met zo’n vanity plate rond te rijden, maar een rekensommetje hier op de redactie leert dat Wouter dat binnen een dag of drie terug zou kunnen verdienen. Het enige wat je dan nog moest doen was een snellere auto kopen dan de BMW 328i van de Belgische popo.

Ben Weyts, de Vlaamse minister van Mobiliteit is er echter helemaal klaar mee. Hij laat weten dat hij 50.000 euro spendeert aan het upgraden van de slecht functionerende ANPR-camera’s. Ook mensen met genoeg geld voor een vanity plate staan immers niet boven de wet.

Dus lieve zuiderburen, wees gewaarschuwd: de camera’s gaan je binnenkort gewoon weer registreren. Alhoewel, ik geloof dat ze dat in mei ook al zeiden.

Fotocredit: Lambolover op Autojunk.nl18 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Laten wij dat woutertje dan even testen??? 😜
50K om het op te lossen? In Nederland heb je nog niet eens een onderzoekscommissie bij elkaar om te kijken of de camera’s goed werken.
@faalhaas: exact wat ik dacht! Op de een of andere manier moet het in Nederland altijd over bedragen tussen de tientallen miljoenen en de miljarden gaan! Mooi om te horen dat het ook gewoon eens over 50K kan gaan, helaas dat het in dat geval België betreft..
@faalhaas: En die 50k zouden dan ook nog eens op een andere manier moeten worden terug verdiend.
@faalhaas: haha idd!
@faalhaas: toch best veel geld om de lensdop van de lens te halen
Als een Nederlands talige ambtenaar “keihard aanpakken” suggereert ..

Dan weet je eigenlijk al genoeg ..
@lincoln: heel hard “Foei!” roepen…
…en vervolgens er een manier op vinden om het te belasten, waarschijnlijk.
Da’s ni cool man zenne
Lijkt me dat vanity plates meestal niet op een suzuki alto zitten….in die zin lijkt er nog wel wat te halen bij die snelle rakkers. Hup zo weer terugverdiend.
@FieRo: je vergist je, ik heb zulke platen al gezien op een rover 216, en andere schrale ondingen, waarvan je je afvraagt waarom de plaat meer gekost heeft dan de auto….
gewoon reclamestickers op je achterbumper kleven in dezelfde stijf als je nummerplaat.. Ben eens benieuwd of die camera het verschil gaat zien tussen coolman en cooling. Vooral op bestelwagens (en ja die rijden hier ook rond met een vanity plate) heb je hier veel mogelijkheden…
Een snellere auto vinden dan een 328 is niet zo heel ingewikkeld
@rb26dett: eentje betalen en onderhouden is dan weer een ander verhaal.
@gerjan: nee hoor valt hartstikke mee, die 328’s zijn een stuk langzamer dan je zou denken.
@rb26dett: op de openbare weg bij een 328 wegrijden is dan wel weer erg moeilijk. Vooral als de bestuurder daarvan redelijk goed kan rijden.
En als hun wel je kenteken zien ben je alsnog het haasje.
Ach, anders kun je altijd nog zo’n roterende kentekenplaathouder installeren zoals in The Transporter en James Bond.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).