Boze Roma steken Franse snelweg in brand na schietpartij

Auteur: , 19 Reacties

Uit woede snelwegen blokkeren gaat het dit jaar helemaal worden in Frankrijk. De boze boeren hebben hun hielen nog niet gelicht of hun plaats wordt al ingenomen door zigeuners, die op hun beurt superboos zijn.

In Frankrijk is altijd iets te doen

De ‘travelers’ (die steeds minder daadwerkelijk rondtrekken) hebben gisteravond even na 21.00 uur banden en pallets in brand gestoken, waardoor de A1 tussen Lille en Parijs bij Roye geblokkeerd werd. Hun drijfveer: eerder deze week schoot een dronken man 4 mensen overhoop op een kamp in Noord-Frankrijk, waaronder een baby en een politieagent. Ziek.

De zoon van een van de volwassen slachtoffers zit vast in de jari, en zijn gyppo-kompanen proberen met hun blokkade af te dwingen dat hij de begrafenis van zijn vader mag bijwonen. Begrijpelijk dat je je eigen vader naar zijn graf wilt dragen, zeker in een cultuur waarin familie belangrijk is, maar ik vraag me af of deze actie de autoriteiten overhaalt met de hand over het hart te strijken.

Hoe dan ook, de passerende automobilist is weer de Sjaak, totdat de blokkade is opgeruimd. De Franse rechtbank schijnt vandaag een besluit te nemen over de vraag of de begrafenis door de jongen bijgewoond mag worden, aldus lokale media.

Foto credit: Loïc Beunaiche, Twitter19 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Reizigers die blokkeren…
Ik vind het niet zo heel erg verstandig dit soort zaken op AB te zetten.
We krijgen weer een polariserende discussie, oordelen en voor-oordelen.
En we veranderen er toch niets aan.

Denk nu niet dat ik een links-liberale knuffelaar ben, geenszins
@desjonnies: Ben het met je eens, maar denk juist dat dat de bedoeling is. Binnen de kortste keren heb je meer dan 100 reacties met meer dan genoeg clicks. Mooie statistieken voor mogelijke adverteerders.
Een site als Geenstijl heeft er z’n businessmodel op gebaseerd.

Maar goed, wij als publiek doen er graag aan mee. Lekker de onderbuik de loop laten, frustraties van ons afschrijven danwel de frustraties weg plussen dit alles gespeend van gezond verstand, feiten, objectiviteit en nuchterheid.
@Rick-dos: elke media doet dit, anders heeft de media geen bestaansrecht, je moet nieuws nou eenmaal een beetje aankleden om de concurrent te slim af te zijn.
Soms lees je hetzelfde nieuws op meerdere nieuwssites, terwijl die allemaal heel anders op je overkomen (lees: geschreven zijn)
Het is een vak om mensen geintresseerd te krijgen.
Bovendien, Telegraaf is hier koning in, vooral titels die een hele andere indruk geven dan wat de (vaak saaie) inhoud weergeeft. Maar wel klikken!
@desjonnies:

BRAVO!!!

Met de eerste 3 alinea’s ben ik het volkomen eens.

De laatste vind ik niet relevant. Omdat een politieke voorkeur van waaruit je redeneert hier ook weer polariserend kan werken.
Ik zou als overheid nu in ieder geval zéker niet de jongen bij de begrafenis laten zijn. Anders wordt dit nog beloond ook
En konden ze niet een formeel verzoek indienen? Leek mij iets logischer.
Wat een ontzettend tokkie gedrag,
Ik had de desbetreffende man bovenop de banden gegooid,
Scheelt ook weer met de kosten geen gezeik over de begrafenis aangezien de crematie al voltooit is dna
Hoe steek je een snelweg in de brand?
@gop1: Asfalt is op oliebasis. Gooi er brandende benzine of dieselolie overheen, leg er nog wat oude banden op en je hebt een flink vreugdevuur.
@oxymoron: Maar wat brandt er dan, het asfalt of de typhuszooi die je er op gooit?
@gop1: je portomonnee als het weer uit is.
Je zal daar net voor aan staan als ze net alles uitladen en in de fik steken, pffffff
Nee dit soort acties kan ik niet waarderen, brengt ze alleen maar verder in een negatief daglicht.
@bofkont: ik stond daar van acht dus in, gelukkig niet helemaal vooraan zodat we nog een afrit konden pakken, maar 3 uur stil staan midden in de nacht in Frankrijk was niet helemaal volgens plan
@rijbewijzer: Pffff verschrikkelijk man, gelukkig dat je nog een afrit kon pakken.
Hmmm nee dat is mooie reclame voor je volk…..
Ze zijn ook zo romantisch die Roma, altijd een kaarsje erbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).