Boze taxichauffeurs leggen verkeer plat op de A4

Auteur: , 59 Reacties

Even opletten als u zo de spits in duikt. Er zijn schuimbekkende taxichauffeurs gesignaleerd.

Boze taxichauffeurs leggen verkeer op de A4 plat

Tientallen taxichauffeurs zijn zojuist begonnen aan een langzaamaanactie op de A4 bij Schiphol. Perfect getimed, zo in de avondspits. En ze zijn WOEST. Ditmaal niet op goedkopere, veiligere en beter georganiseerde taxidiensten, maar op zogenaamde ronselaars. Dat zijn taxichauffeurs zonder Schiphol-vergunning die er tóch klanten oppikken.

De woede lijkt gericht te zijn tegen de overheid, omdat er ondanks een uitspraak van de rechter nog steeds ronselaars actief zijn rond het vliegveld, die niet worden bestraft. Waarom de samenleving nu hinder ondervindt van een fittie tussen taxichauffeurs weet niemand.

Mocht u ze tegenkomen: bewaar afstand, kijk ze niet direct in de ogen, en bestel gewoon een Ubertje. Bij een soortgelijke Schiphol-demonstratie in juni werd al iemand kapot gereden, dus u weet met wat voor volk u te maken heeft

Updates bij @VID.

UPDATE: inmiddels 25 kilometer file dankzij een zichzelf overbodig makende beroepsgroep.59 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wat een homo’s…
@wuppie: alle homo’s die ik ken zijn sociaal, aardig, meelevend en meedenkend. Alles wat taxichauffeurs niet zijn. Probeer eens een andere term als je dit tuig wil beschrijven.
@hoglard: Hoi, taxi (en Touringcar) chauffeur hier. Wat is jouw beroep? Kunnen we gelijke bekrompen generaliserende opmerkingen maken over jou.

Wat een kansloze reactie van je zeg, bah bah
@ghostnl: beter kies je een nieuwe nickname.
@ghost: Beter kies jij maar een nieuwe nickname als je jezelf stoort aan de mijne.
Is dat niet wat ze noemen “het recht in eigen hand nemen”?
@godofracing: bijna goed! Het is: het heft in eigen hand nemen ;)
@jeroen13: ‘Recht’ telt ook. In de zin van criminelen in elkaar slaan bvb…
@jeroen13: het is vrijdag, vergeef me ;)
@godofracing: nou, omdat het weekend is dan :)
Sluit ramen en deuren en stem uw radio af op de calamiteitenzender.
Het is aan de ene kant knap irritant zo’n actie maar aan de andere kant begrijp ik ze wel een beetje. Gevoel van onmacht.
@w211bonestock: ga dan lekker op het Malieveld staan.
@awesome: gevoelige snaar geraakt? Ga lekker een andere bezigheid zoeken.
Volgens mij zou een meerderheid in deze “democratie” kiezen voor uber boven dit tuig.
@dampu020: tussen dat tuig zitten ook Uberchauffeurs..
Ze zijn wel echt koekjesdom om een actie te organiseren die voornamelijk de groep treft, waar hun klanten zich onder bevinden.

Wat een onwaarschijnlijke sukkels.
@Praeses: Mensen met een eigen auto zijn geen taxi-klant…
@Esprit_de_Flandre: mensen met een eigen auto drinken ook weleens een biertje…
Ik begrijp ze heel goed. Aan de ene kant is de overheid altijd druk in de weer om het beroepsgroepen die het eerlijk doen moeilijker te maken met allerlei richtlijnen en wetgeving, en aan de andere kant bezuinigen ze op toezicht op naleving van die regels.
Ik zou me gevulde koek heel boos het raam uit keile op hun
@ericpablo-bmw: of gewoon een oude roestbak op de sloop kopen voor 100 euro en hem vol erin rijden. Dan doen ze het niet nog een keer.
Ze doen er echt alles aan om hun eigen beroepsgroep in een kwaad daglicht te zetten.
Hier raken ze onschuldige mensen mee ipv de overheids bureaucraten en politici….
@fit4fun: Zoals elke protestactie…
@fit4fun: het is in feite hetzelfde wat er nu in oorlogen gebeurd. Onschuldige burgers zijn jet slachtoffer, niet de mensen die er echt iets mee te doen hebben.
Ik zou lekker met een grote amerikaanse suv ipv een tesla over de vluchtstrook rijden want 25km voor zoiets, rij ik lkkr voorbij.
@petitelima: lima als in micra lima?
Als ze nou ook maar een beetje gekeken hadden naar die langzaamaanacties van de politie hadden ze gezien dat ze hiermee alleen maar de woede van de burger op de hals halen, en dus op minder sympathie hoeven te rekenen. Als je een conflict met de overheid hebt, ga je de overheid toch lekker pesten, niet de burger.

Overigens mogen ze hier wel een clubje agenten op afsturen. Kapstokartikeltje 5 aanhangig maken wegens het veroorzaken van ernstige verkeershinder en het veroorzaken van gevaar op de weg en de rijbewijzen innemen. Misschien dat ze dan eens kappen met uit zichzelf dit soort domme acties te doen.
@Edge: de burger is al helemaal klaar met de taxibranche. Dit zien die criminelen eikels niet en menen ze te kunnen demonstreren. Ze hebben echter niemand achter zich staan. vuilnis is het. De huidige taxibranche moet verlost worden van hun incompetente, criminele chauffeurs. Er zijn genoeg, keurige mensen die deze eikels kunnen aflossen.
Wanneer komen die autonome auto,s ook al weer ?
@norge: ik hoop dat het nog effe duurt.. (geen blokkerende chauffeur).
@norge: daar zitten gewoon onderbetaalde Chinezen in het dashboard. Ook die maken wel eens ongelukken dus daar wordt je ook niet beter van.
Wie verzint er dan ook een vergunning om op een bepaalde plek beroepsmatig mensen op te halen. Slaat helemaal nergens op.
@robert110: Vroeg ik me ook al af. Vrije markt en zo? Telt blijkbaar niet. Zal wel een mooi geldbronnetje zijn voor de staat, specifieke Schipholvergunningen…
Naast het feit dat het voor de taxibranche om in te springen op veranderingen in de markt, is het dus ook lastig voor ze om een actie te bedenken waar mensen die er TOTAAL niets mee te maken de dupe worden.

Die actie met dat in scène gezette ongeluk van de Politie was een leuk voorbeeld hoe het ook kan: het levert exposure op en je plaagt de verantwoordelijke minister.

Bij de politie agenten begreep ik de staking nog wel een beetje, je kan niet even in een andere plaats politie agent worden en hopen dat de situatie verbeterd.

Ik ga nu heel erg populistisch doen, maar de taxichauffeurs vragen erom:

Kees een LOI of NTI studie, MBO niveautje 4. Bestel de benodigde boeken. Elke keer als je stilstaat, en dat is vaak, ga je lekker lezen. Heb je in een jaar tijd je diploma om een deugdelijke baan te vinden. Is echt goed te doen.
@gtwillem: goede actie, maar punt met de gemiddelde taxichauffeur ligt in de intrinsieke motivatie zelf. Het overgroot deel wil niet leren maar wel mooi erbij zitten, lees; dikke auto en eigen baas zijn. Dan kan er namelijk gezegd worden dat je goed bezig bent terwijl je in de praktijk meer stilstaat dan ondernemend bent.
@ghost: ik heb gewoon taxi gereden tijdens mijn studie. Gewoon boeken meegenomen. Prima te doen. Effectief ben je op een werkdag van 8 uur maar 3-4 uur echt aan het rijden met klanten.
Wat een zielig volk zeg die taxichauffeurs. Ik mot ze niet!
Met reden uiteraard. De meesten van dit volk heeft een strafblad en beschikken niet over sociale vaardigheden. Ik heb het wel over de taxichauffs uit de randstad. Spreken slecht of geen Nederlands. Ik neem graag een “snorder” beter en goedkoper dan dit walgelijk taxivolkje. En wie GVD belemmert mij om het vervoer te kiezen wat ik wil?????
@boltiev6: als jij bij de eerste de beste in de auto stapt en je betaalt ervoor heeft de belastingdienst geen controle meer. Nou zou je kunnen zeggen: boeiend, we betalen toch al teveel belasting!
Maar ook jij wilt geen Griekse toestanden. Belasting betalen hoort erbij.

Alles is in dit land gereguleerd, ook de taxi branche. Dat is helemaal niet erg, maar het is tijd voor verandering van die regels. Het zou er echt niet beter van worden om het volledig vrij te geven. Helaas snappen de taxichauffeurs niet dat er gister echt iets moet veranderen.
Ff met een bulldozer al die roetende E-klasses aan de kant schuiven, goed voor het milieu en de mensen met een fatsoenlijke baan kunnen gewoon rustig naar huis.
@trustmeiamanengineer: “I’m trustmeiamanengineer and welcome to jackass!”
Gewoon er rechts voorbij…
Ik zou voor de gein met een auto voorzien van een Über logo, liefst zo groot en opzichtelijk mogelijk, op een van de viaducten gaan staan en flyers voor Über naar beneden gooien juist op het moment dat de taxichauffeurs deze passeren :P

Kijken of ze stoppen.
@JaxDryke: im in!
@JaxDryke: mooi idee, alleen is een Uber-chauffeur niet als zodanig herkenbaar :(
De taximaffia komt er aan. Ik moet ook zeggen dat het soort taxichauffeur behoorlijk is veranderd afgelopen jaren. Je mag blij zijn als ze je kunnen verstaan tegenwoordig.
Het zijn gewoon een stelletje zeikers. Ik mag met mijn taxi vergunning overal in Nederland klanten oppikken. Alleen afgesloten taxizones (TTO’s en standplaatsen achter de slagboom) zijn voor mij verboden terrein.

Laat er recht naast de (voor mij verboden) taxistandplaats op Schiphol genoeg ruimte zijn voor jan en alleman om te stoppen en klanten mee te nemen. Pech voor de Schipholtaxi’s.
Dus die ronselaars zijn doodgewone eerlijke taxichauffeurs met blauwe platen (dus geen die übercriminelen) die geen vergunning hebben om aan te sluiten in die lange rij van neuspeuterende taxi chauffeurs op Schiphol en dus niet mee doen in de rij maar gewoon passagiers oppikken die staan te wachten.
Elke keer als ik op Schiphol kom verbaas ik me over de rij taxi’s. Ik krijg altijd de indruk dat er daar veel te veel staan. Ik snap dat ze boos zijn dat anderen de passiagiers wegsnoepen terwijl zij in de rij staan te wachten maar ik geloof dat het werkelijke probleem een heel ander is (veel teveel taxi’s op Schiphol).
@mashell: nee, die chauffeurs op de taxistandplaats hebben een aparte vergunning voor Schiphol. Die moeten ook door een slagboom rijden, en betalen.

Ik, een chauffeur uit Eindhoven, kan echter wel mijn auto op een Kiss&Ride zone (vlakbij de taxistandplaats) stilzetten en klanten ronselen/meenemen òf mijn auto op P6 parkeren en binnen bij het Meeting Point nietsvermoedende mensen meenemen.

Volgens de wet is er niks mis mee, ik heb immers een vergunning voor heel Nederland. Daar zijn de betalende Schipholtaxi’s natuurlijk niet blij mee..

Beter hadden ze de taxistandplaats op Schiphol een uur of 2 geblokkeerd,… Of gewoon niet zoveel klagen.
@mrcabdrivert: eindelijk iemand die het snapt en niet als een klein kind die verloren heeft, gaat zitten janken.
Heerlijke tekst: UPDATE: inmiddels 25 kilometer file dankzij een zichzelf overbodig makende beroepsgroep.
Waarom zou je gaan staken en dan degene benadelen die niet je doelgroep zijn? #diemensenzittenalineenauto
Waar moet dat toch naartoe…..taxioorlog…..asielzoekers…..dieselschandaal. Ik word gewoon gek gemaakt door de media en heb nergens last van. Lekker V8 power met mega uitstoot, taxi nooit nodig en azc is ver van mij vandaan. Hahahahahaha
Ik zag gisteravond bij Utrecht CS een taxi met gele platen… Mag dat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).