BREEK: Nog twee jaar ROS-HAM fitties bij Mercedes

Auteur: , 32 Reacties

Het gebruikelijk silly season is eigenlijk alweer bijna over voor het begonnen is.

Nico-Toto

Zojuist is bekend geworden dat Nico Rosberg een nieuw contract heeft getekend met Mercedes dat hem tot en met 2018 verbindt aan de renstal met de zilveren pijlen. Teamgenoot Lulu had al een contract tot dezelfde datum en dus blijven de twee, mits er geen contractbreuken plaatsvinden, de komende twee-en-een-half jaar teamgenoten en frenemies.

De 31-jarige Duitse Monegask met de Finse vader rijdt al vanaf 2009 voor het team van Mercedes en werd de afgelopen twee jaren twee keer tweede in het kampioenschap. Tot nu toe heeft hij 19 races gewonnen in de koningsklasse. Hoewel Rosberg en Hamilton onlangs weer een aantal keer met elkaar overhoop lagen na incidenten in Spanje en Oostenrijk meent de Mercedes-leiding dat ze de twee coureurs voldoende in bedwang kunnen blijven houden om succesvol te zijn op het circuit.

Er was even sprake van een overgang van Rosberg naar Ferrari, maar die deur sloot toen Ferrari besloot Kimi nog een extra jaar te geven. Het tekenen van Rosberg geeft hem ook iets meer zekerheid dat het team hem blijft steunen tot het eind van het jaar. Als een coureur immers weggaat bij een team is het logisch dat nieuwe ontwikkelingen een beetje van hem afgeschermd worden om de toekomstige concurrent niet wijzer te maken dan ze moeten zijn. Waarschijnlijk is dat een van de redenen dat Rosberg bijtekent bij Mercedes, daar hij dit jaar weer echt een kans lijkt te hebben om voor het kampioenschap te strijden.

Met de bevestiging van Rosberg bij het team zijn de zes topzitjes van dit jaar alweer gevuld voor volgend jaar, want ook Ferrari en Red Bull gaan door met hun huidige duo’s. Waarschijnlijk zal de move ervoor zorgen dat ook achter in het veld de wijzigingen beperkt zullen blijven. Mannen als Perez en Grosjean die wellicht gehoopt hadden op een stapje hogerop hebben immers nergens om heen te gaan.

We krijgen volgend jaar echter wel flinke regelwijzigingen in de Formule 1, dus wellicht kan een van de andere teams voor een verrassing zorgen en vooraan meedoen.32 reacties

Mooie wedstrijden belooft dat!
Even een half topic vraagje, spreekt Rosberg Fins?
@pomoek: Nee, hij spreekt 5 talen, maar geen Fins.
Niet slim van rosberg
@mrrallycross: Leg uit.
@mrrallycross: Juist wel. Mercedes is vooralsnog het absolute topteam. Een beter zitje vind je niet in de F1. Bovendien hebben Ferrari en Red Bull hun coureurs voor 2017 al bevestigd, dus naar een van die twee vertrekken en hopen dat ze het gat weten te dichten is ook geen optie.
@Edge: ja dat klopt, maar hij had beter voor 1 jaar kunnen tekenen. En dan, volgend jaar, als alles weer open ligt naar een ander team kunnen gaan. Naast Hamilton wordt hij namelijk geen wereldkampioen zonder dat het team Hamilton zijn auto sloopt of niet update.
@mrrallycross: serieus ! Dat het team de auto van hamilton verneukt ! Hahah pannenkoek
@hoonigan247: verder kan die Rosberg niks. Dat is z’n enige hoop voor een wereldkampioenschap kijk bijvoorbeeld maar naar dit seizoen.
@mrrallycross: ik ben ook zeker geen fan van Rosberg en ik vind hem een “matige f1-coureur” maar om nou te zeggen dat hij niks kan.. Ben met je eens dat hij in gelijkwaardige auto’s waarschijnlijk helemaal zoek gereden wordt door mensen als Verstappen, Hamilton, Perez en Ricciardo, maar hij kan toch wel een aardig rondje sturen
@mrrallycross: Niet slim in een auto die 40 van de laatste 47 GPs gewonnen heeft???
@mrrallycross: Echt wel,hij heeft poker gespeeld en gewonnen.
Maar liefst 45 miljoen Euro incl.premies voor 2 jaar.
bron; rtl.de live ticker
@willemseles: Daarmee is hij volgens mij ook meteen de bestbetaalde coureur van het veld die geen wereldtitel achter zijn naam heeft. Ricciardo’s nieuwe contract was naar verluidt tussen de 18 en 20 miljoen euro per jaar waard, maar Rosberg zit dus net even wat hoger.
@mrrallycross: eerder niet slim van Mercedes..
Mooi! Nu Hamilton nog weg bij Mercedes en hete leven is mooier.
@john4545: die heeft eerder al 2 jaar bijgetekend en blijft samen met Rosberg tot eind 2018.
@willemseles: Laten we dan hopen dat hij Rosberg nog 2x van de baan ramt, & ontslagen wordt ofzo.
@john4545: hoho, Rosberg ramt Hamilton van de baan hoor.
@mrrallycross: In Canada? Austin? Suzuka? Bahrain? Dat was Hamilton, niet Rosberg
Wel leuk om de onderlinge strijd tussen die twee Wimpies nog twee jaar te mogen aanschouwen.
De overstap van Hamilton naar MB is voor mij nog steeds een van de meest briljante moves van de afgelopen jaren. Hij was groot geworden bij McLaren en zijn vertrek naar Mercedes kwam wat mij betreft erg onverwacht. Maar blijkbaar zag hij bij MB dingen gebeuren die hij bij McLaren niet zag. Sinds zijn vertrek is McLaren behoorlijk afgegleden.
@pomoek: iedereen verklaarde hem voor gek toe hij wegging bij McLaren
@pomoek: ik ben geen Hamilton fan, maar ik moet toegeven dat het een van de meest briljante transfers ooit geweest is.
@mashell: Als hij de komende jaren op deze manier blijft presteren bij Mercedes, zal deze transfer over een jaar of 50 gewoon net zo groot en bekend zijn als die van Schumacher van Benetton naar Ferrari.
Nice Rosberg past veel beter bij merk Mercedes dan Lewis , dat is meer het type VAG petje Mc donalds.
@bofkont: nee joh, alle rappers rijden Mercedes en geen VAG. Als er dus 1 coureur is die bij Mercedes past is het bij uitstek Lewis.
@str8six: Klopt idd, de echten wel, hij is een wannabe nepper.
@bofkont: ik denk dat hij geen wannabe is en de gemiddelde rapper owned.
jammer kan verstappen niet bij Mercedes aansluiten
Baby Rosberg, ik mag hem echt niet. Jankbalk…
Tsja, voorlopig kunnen hamros lekker stoeien en gaat Mercedes toch onbedreigd naar beide kampioenschappen. Als het gat dit de rest echt is gedicht wordt Rosberg gewoon 2e rijder.
Lachuh

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).