Kimi Raikkonen mag nog een jaartje blijven van Ferrari

Auteur: , 42 Reacties

En dat lijkt zelfs Kimi niet koud te laten.

Raikkonen mag blijven

Was je al enigszins verbaasd toen Ferrari Kimi Raikkonen voor dit seizoen een nieuw contract aanbood, dan zul je dit nieuwsbericht waarschijnlijk twee keer moeten lezen alvorens het goed en wel tot je doordringt. De oudste coureur van het veld, Raikkonen wordt in oktober 37, mag nog een jaartje door bij het team waarmee hij in 2007 wereldkampioen werd. Een kunststukje dat zowel Ferrari als Kimi daarna niet meer hebben herhaald.

Hoewel 2014 en 2015 niet van een leien dakje gingen, staat de Fin dit jaar gelijk in punten met teamgenoot Vettel. Dat heeft de hoge heren bij Ferrari kennelijk genoeg overtuigd om Kimi een stuk papier en een pen met paarse inkt toe te schuiven. Anders dan zijn gelaatsuitdrukking soms doet vermoeden, geeft Raikkonen aan nog steeds te genieten van het racen.

Overigens is zijn rol bij Ferrari wel duidelijk: die van tweede coureur. De laatste decennia is er bij de Scuderia vrijwel altijd een duidelijke rolverdeling geweest van eerste en tweede viool en zijn verhitte duels tussen teamgenoten zeldzaam.42 reacties

Ach, waarom ook niet? Kimi pakt, als tweede coureur, prima punten voor het team. Doet ook gewoon leuk mee op het veld en ondanks dat het zo’n kille gozer is heb ik wel sympathie voor hem.

En zo kunnen wij nog een extra jaartje genieten hoe Kimi zichzelf frustrerend achter Max over de finish gaat rijden a la Spanje en Oostenrijk.
@viezefreddyw: Precies dat. Vettel is de potentiële wereldkampioen en Kimi is de meest geschikte persoon om als tweede rijder punten voor het constructeurskampioenschap te sprokkelen.
@berlinetta: Zo zou het in principe ook gaan bij Mercedes. Alleen Nicole acht zich een fantastische coureur dat wel even wereldkampioen kan worden. Na dit seizoen zal hij zich wel even achter de oortjes krabben. Dat moet overigens wel lukken met het formaat oren van hem.
@viezefreddyw: jij mag ‘m Nicole noemen? Close hoor ;)
@snorrie: Ik mag mensen graag een bijnaam geven. Zoals ik mezelf dus viezefreddyw noem. Nico dus Nicole. Zo vind ik tante Corrie wel een leuke bijnaam voor jou.
@viezefreddyw: ik voel me vereerd :) tante Corrie met d’r snorrie
@snorrie: Zo is het! Zo kan ik er nog een klein mopje van maken ook. Wat is tante Corrie met d’r snorrie op een paard? Snorro…

Zo, dat was het weer voor deze vrijdag..
@viezefreddyw: Jij hebt de lolbroek weer eens aangetrokken naar het kantoor of niet dan?
@jasbelle: Juist niet. Zit een daggie thuis, krijg je dit soort dingen..
@jasbelle: of de grapjas….
Ze wachten nog een jaartje en hopen dan max los te kunnen weken. Is er dan echt geen betere coureur dan deze vrolijke Frans?
@maferick74: Nee er is geen betere coureur te vinden dan deze vrolijke FIN. Je moet zijn kunnen echt niet onderschatten hij is op dit moment echt één van de betere binnen de F1.
@maferick74: Nop. Als je kijkt naar wie onlangs zijn contracten verlengd heeft en wie er nog beschikbaar is, zie je dat er maar weinig Ferrari-waardige coureurs overblijven. Rosberg is er eentje van, maar we weten allemaal dat hij een vervelend mannetje kan worden als de dingen niet gaan zoals hij wil. Ferrari wil vooral Vettel tevreden houden, dus dan gaat Rosberg het niet worden. Ook niet vanuit marketingoogpunt trouwens. Blijft over; Perez. Goede coureur, maar ook hij is iemand die zich nog wilt bewijzen en niet zomaar tweede viool gaat spelen.

Los daarvan is Kimi ook gewoon heel lekker bezig, en in zijn huidige vorm is hij echt niet minder dan een Rosberg of Perez.
@Edge: Hé dat weten we niet! Dat denken we alleen maar…
@Edge: Rosberg is geen Ferrari waardige coureur. Iedere halve Fin kan races winnen met een Mercedes. Niet iedere halve Fin moet denken dat ie het niveau heeft van Hamilton of Vettel. Hij is gewoon een jankerd en mag blij zijn dat in de F1 kan en mag rijden.
@maferick74: Het slechtste wat Max kan doen in zijn carrière is kiezen om tweede rijder voor Vettel te worden.
@martinus: ik zie max ook niet als tweede rijder… hij is veul beter dan Vettel.
@maferick74: ik denk dat je evn vergeten bent dat Vettel 4x wereldkampioen is. Dat maakt Vettel niet zozeer de betere coureur, maar op dit moment mag Max de veters strikken van Vettel. Dat Vettel op dit moment minder presteert met een Ferrari en Max het goed doet met een Red Bull veranderd daar niets aan.

Ik word een beetje moet van die mensen die de realiteit niet onder ogen kunnen zien. Ik ben ook fan van Max, stond afgelopen weekend a la Tom Coronel weer op de banken te springen. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan.
@maferick74: Wat Kimi als voordeel heeft, is dat hij goed met de banden om kan springen. Iets wat Button bijv ook goed kan.
Daarnaast is ie constant en zeikt ie niet over 2e rijder zijn.
Het kan dus zo uitkomen, dat door tactiek en geluk Kimi opeens vooraan rijdt. Dan sleept ie de overwinning voor je binnen.
2 nadelen van Kimi: hij laat vrij weinig zien dat ie ook even ‘echt goed kan pushen’ en dan ook genadeloos inhalen (Barca dit jaar). En hij is duur.
Wie wil je dan als Ferrari.
Alonso is nog duurder en net weggegaan bij Ferrari.
Button is ook duur en eigenlijk geen vooruitgang op Kimi.
De meeste anders die wel dat snelle nog hebben, willen liever geen 2e coureur zijn.
Ik zou, als enige andere oplossing, aan Hulkenberg denken. Ook constant; maar wel af en toe nog een uitschieter naar voren. Ook zal ie het voor de helft doen voor wat Raikonen kost. Maar ja, om nou twee Duitsers in je Italiaanse team te hebben….
@gregorius: Dat hij niet genadeloos inhaalt is juist een voordeel.
Hij stelt punten van het team voor zijn eigen ego.
@ponnie: Ferrari strijd met RB om de 2e plaats in het kampioenschap bij de constructeurs. Als dat het doel is, is het goed om een Raikonen te hebben.
Ze zullen het vast beter weten, maar ik zou zeggen dat ik liever 2 overwinningen extra heb in mijn team en dan maar 3e wordt bij de constructeurs, dan 2e bij de constructeurs en een zooi podium plaatsen met Raikonen.
@gregorius: je zakgeld van ome Bernie hangt ook gedeeltelijk af van je resultaat om de constructeurs titel. Hoe graag wij ze ook voor de titel zien strijden, punten voor de constructeurstitel zijn belangrijker.
@Foramen: True,

Maar doe je mee om die wedstrijden te winnen (met alle publiciteit) of om zoveel mogelijk geld terug te verdienen.
@gregorius: Is toch wel duidelijk dat het allemaal om geld gaat, hoe jammer dat ook moge zijn.
@maferick74: Kimi is gewoon één van de betere coureurs. Wanneer je kijkt hoever hij de Lotus wist te pushen in vergelijk met Grosjean spreekt voor zich. Een heel seizoen zonder één uitval werd opgemerkt en 3e plek voor Lotus was een comeback waar Schumacher van durfde te dromen. Overstap naar Ferrari ging moeilijk maar was niet geheel aan Kimi te verwijten. Dit seizoen, op dit moment van schrijven, staat Kimi gelijk in het klassement met de 1e rijder uit z’n team, dat zegt ook wel iets over z’n kwaliteiten als 2e rijder en helemaal wanneer de eerste rijder Vettel is. Snap dat Ferrari hem graag nog een jaar wil houden, het is voor Ferrari echt niet vanwege gebrek aan beter dat Kimi nog een jaar blijft.
@maferick74:
Waarom zou Max naar Ferrari gaan?
Team heeft al jaren geen topwagen meer kunnen bouwen en dat zal de komende jaren niet veranderen. Bij RB heeft hij veel betere kansen, Newey is volop bezig aan de auto van 2017 dus kans dat RB volgend jaar weer meedoet voor het kampioenschap is groter dan Ferrari.
Ik snap niet waarom iedereen altijd zo gek is van Ferrari, er zijn op dit moment écht wel veel betere teams om te zijn dan Ferrari.
@RazorHead: ik debk ook dat het beter is als max lekker blijft waar die zit. Prima team en als ze volgend jaar een auto hebben die de mercedessen bij kunnen houden word dat echt een super seizoen
Kimi doet het dit jaar ook gewoon goed. Gelijk in punten met Vettel, vier keer naar het podium, en buiten de twee DNF’s om niet lager dan zesde gefinisht. In 2014 en 2015 leek hij zijn mojo kwijt te zijn, maar als hij blijft doorgaan zoals hij het nu doet is hij gewoon een prima tweede coureur voor Ferrari. Zeker met het oog op de veranderingen die we voor komend jaar mogen verwachten zou de ervaring van Kimi wel eens van grote waarde kunnen zijn.
@Edge:
Hij rijdt voorspelbaar, degelijk en betrouwbaar.
Prima als tweede chauffeur bij Ferrari.

Maargoed, voor de sport zou het mooier zijn als Ferrari niet kiest voor saai, degelijk en betrouwbaar.. maar twee coureurs inzet die beiden het maximale uit hun auto willen halen, risico durven nemen en beiden echt willen en mogen winnen, in plaats van dat een moet rijden in dienst van de ander.
@Edge: En het kan zomaar wezen dat er intern is afgesproken dat hij eerste viool mag spelen als Vettel bijvoorbeeld op eigen houtje te vaak banden laat klappen en in de loop van het seizoen beter in de punten zit.
Jammer, ik had Perez wel graag in de Ferrari gezien.
@martinus: die zie ik nog wel voor Mercedes rijden volgend jaar.
Ruimte voor Wehrlein bij FI, en Rosberg naar Williams (noodgedwongen want er is niets beters voorhanden en de situatie bij Mercedes word onhoudbaar)
Ik snap Ferrari wel, logische keuze. Kan even geen betere ”tweede coureur” bedenken achter Vettel.
Tja, als je Max niet kan krijgen dan maar Kimi houden he. Ik had overigens ook niet raar opgekeken als Sainz die kant op was verhuist.
Het zou júist onlogisch zijn als ze Kimi zouden wegsturen. Subjectief gezien zouden de meesten hier Verstappen bij Ferrari zijn plaats innemen. Echter vergeten we al snel dat Verstappen nog héél veel tijd heeft om te groeien. Geen haast, vrijwel iedereen weet dat Verstappen wereldkampioen potentie heeft. Vroeg of laat wint Verstappen het kampioenschap. En ik vermoed dat volgend jaar Red Bull weer vooraan rijdt met de ingrijpende veranderingen in reglementen aankomend seizoen, zolang Adrian Newey niet al te lang aan dat Aston Martin projectje heeft gezeten. ;-) Dus Verstappen zit gewoon goed.
@AutomotiveDesigner: Bovendien, RedBull lijkt ook aan de achterkant de boel goed voor elkaar te hebben, terwijl bij Ferrari het aan de achterkant wat rommelt.

Ik verwacht meer van RB in 2017 dan van Ferrari.
Verstappen zit goed.
@AutomotiveDesigner: Ik denk dat je van subjectief best objectief mag maken. Sinds zijn overstap heeft hij op Hamilton en Vettel na de meeste punten gehaald in het kampioenschap. Op Hamilton na dus de beste 2e rijder achter Vettel…;-/
Kimi is gewoon een fantastische coureur. Punt.
Snap ferrari heel goed, aan snelheid ontbreekt het niet en hij riskeert niet teveel zodat hij altijd constant in de punten rijdt. Hierdoor ontzettend veel punten voor ferrari sprokkelt en af en toe zelf ook nog op het podium eindigt.
Eigenlijk ben ik stiekem gewoon heel erg kimi fan!
@spruitstuk: Kimi is voor mij de koning van F1, meest karakter volle coureur. Ik geniet altijd van zijn super droge antwoorden bij interviews, en als hij geen zin heeft om te antwoorden , of de vraag staat hem niet aan, dan zegt hij dat direct :)

Meest coole gast van de F1

Check YouTube , Kimi s best moments
Vergeet ook niet. Kimi is nog steeds de laatste Ferrari kampioen.
Had wel verwacht dat Perez naar Ferrari ging naar de paar knappe resultaten met de Force India. Wie weet in 2018.
Zeker geen andere vrije top coureur beschikbaar maar eerlijk is eerlijk zo gek doet hij het niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).