Clarkson: ‘Nog één rondje voordat die hufters me ontslaan’

Auteur: , 55 Reacties

Of Jeremy Clarkson ooit nog terugkeert bij Top Gear? Gisteravond was hij daar behoorlijk stellig over op een liefdadigheidsbal.

Jeremy maakte gisteren zijn opwachting op het Roundhouse Gala, waar tout hip Londen bijeenkwam om geld richting een of ander goed doel te smijten. Waarschijnlijk had niemand verwacht dat de geschorste Top Gear-presentator iets over het incident zou zeggen, aangezien het onderzoek nog loopt. Het tegendeel bleek waar: de flapuit maakte de BBC even met de grond gelijk.

‘Ik ben ontslagen’

Jeremy bood namelijk een ritje over het Top Gear-circuit ter veiling aan. Hij achter het stuur, de hoogste bieder op de passagiersplek. Een ritje dat hij omschreef als zijn laatste ronde over het circuit op Dunsfold Park Aerodrome, zo maken we uit zijn woorden op:

“So I’ll go down to Surrey and I’ll do one last lap of that track before the fucking bastards sack me. And I’ll drive somebody around in whatever I can get hold of. I’m sacked so it’s probably an Austin Maestro. So who knows? But anyway it will be my last ever lap of the Top Gear test drive.

En als laatste sneer:

“There was an 18-year waiting list to be in the audience of Top Gear, but the BBC has fucked themselves. It was a great show and they’ve fucked it up. Tonight’s the night when you have the opportunity.”

En ja, daar is beeld van, want de Britse tabloids smullen van zulke flapuits. Die beelden check je HIER.

Of het is allemaal voor de show geweest, want het rondje met Jezza werd voor het immense bedrag van £100.000 afgehamerd.

Ondertussen heeft de BBC voor het eerst iets over het incident gezegd, waarbij het tot een handgemeen zou zijn gekomen tussen Jeremy en een producer nadat er ’s avonds in een hotel geen biefstuk meer geserveerd kon worden. In een verklaring zegt de Britse omroep dat ze volgende week met een verklaring zullen komen. Dus eigenlijk weten we nog steeds niks.

“Following last week’s suspension of Jeremy Clarkson, Ken MacQuarrie is now considering the evidence and will report to the Director-General on his findings next week. Once this has been considered, we will set out any further steps. The BBC will not be offering further commentary until then.”55 reacties

Ach wat maakt het uit als TG stopt. Veronica blijft ze de komende 30 jaar nog wel (tot vervelens toe) herhalen.
RIP Top Gear
Hmmm niet echt een handige zet van JC.
@dutchdriftking: of wel. De BBC wil hem echt niet kwijt maar hem in het gereel krijgen. hij speelt hier gewoon bluf pokeren de vraag is wie er eest eieren voor zijn geld kiest. De BBC heeft meer te verliezen dan Clakson.

Wat hij zeker niet wil is dat de BBC hem censureert. Hij stond al onder toezicht, iets waar hij zich terecht erg aan ergde. Ik vermoed dat hij daar een beetje klaar mee is en dan nog liever weg gaat dan dat hij elk woord op een schaaltje moet wegen.

De BBC is niet te vergelijken met de NPO. de NPO heeft meerdere smaken de BBC moet iedereen tevreden houden. Het is nog veel politie correcter (is dat een woord?) dan in NL. As botte Nederlanders is het soms frustrerend.
@sketcher: Het zou inderdaad een groot verlies voor de BBC zijn, maar wat stralen ze nog uit als ze hem nu alsnog weer laten presenteren?
@dutchdriftking: Daarom doen ze er zo moeilijk en gewichtig over. Om hun gezicht te redden als ze hem straks weer terug nemen. En ze nemen hem gewoon terug omdat hij heel populair is en omdat ze die inkomsten niet kwijt willen.

Het zou nog best eens kunnen dat Clarkson er zelf de stekker uit trekt. Dat zie ik nog wel gebeuren.
@dutchdriftking: Het is een entertainer, zijn woorden moet je gewoon met een kilo zout nemen dan is er verder niets aan de hand.
@dutchdriftking: Als je t filmpje ziet, merkt je dat dit gewoon acteren en grappig doen is. Hij zegt de woorden, maar je hoort aan de toon dat ie t niet zo meent. Het is grappig omdat t wel waar is en misschien ook waarheid wordt.
Kan me goed voorstellen dat hij het een beetje zat is, al zat hij dit keer gewoon zelf fout.
Wel jammer van de kauwgom.. Maakt het wat vulgair.
Ach, de show moest een keer stoppen. Het zou lafjes (verder) dood kunnen bloeden óf eindigen on a bomb shell. Tsja, dan the top gear way blijkbaar. Zo erg is het niet. Wat veel erger is dat talloze talentlozen zullen proberen het gapende gat te vullen. Dat wordt echt niet om aan te zien ben ik bang….

Overigens, het zou mij eerlijk gezegd hilarisch lijken om met Jennifer al POWEEERRRRRRR schreeuwend de bocht uit te vliegen daar.
@baasbas: daar doet ‘ie het om, om als een soort van rockster die hij zo bewondert te eindigen met een incident als dit. Tenminste die indruk krijg ik een beetje. Tikje sneu als je het mij vraagt.
@baasbas: Waarom moet het stoppen dan..
Wat hier gebeurd is om domme redenen een vd meest succesvolle cashcows ooit de prullenbak inpleuren.
Net zo triest als die ruzie bij VI tussen die ouwe en die lachbek.
@lekkaah: Nou, ik vind de kwaliteit minder worden. Dat komt denk ik ook omdat je jezelf steeds opnieuw moet uitvinden om origineel te zijn. En dat doen ze niet, het is allemaal meer van hetzelfde. Prima, maar met de tijd zal het minder en minder blijven worden daardoor. Bovendien zijn Clarkson en May al half bejaard. Je kan iets uitrekken tot iedereen in afschuw de andere kant opkijkt. Of je stopt op een moment dat het nog een succes is. Ik snap het wel.
@baasbas: Volgens mij is het nog steeds (1 vd) meest bekeken shows wereldwijd. Never change a winning team. Er kijken na 800 jaar nog steeds veel huisvrouwen the bold and the beautiful..
Als ze stoppen zouden ze er alleen maar mee verliezen, er zit geen meerwaarde in.
Dit is een zodanig succesvolle en unieke businesscase, als je dit zomaar wegsmijt dan ben je in mijn ogen niet helemaal 100%. Ik zou er iig niet bij kunnen met m’n kapitalistische brein.
@lekkaah: Nu aan het speculeren, maar volgens mij als je het de BBC vraagt zouden ze maar wat blij zijn als Clarkson geen opstandige relnicht was. Dan konden ze in alle rust de show uitmelken tot helemaal niemand meer keek. Mee eens. Maar als presentator zijnde is het veel slimmer om uit te stappen op het moment dat iedereen nog aan je lippen hangt.
@baasbas: true
Ik ga nog gelijk krijgen met m’n voorspelling. Meer berichtjes over Clarkson dan destijds over Walker.
@donvincenzo: Zo gek is dat toch niet? Met alle respect voor Walker en zijn nabestaanden, maar hij is (zeker hier in Europa) bij lange na niet zo populair als Clarkson. En daarnaast was de berichtgeving rondom Walker ook vrij summier vanuit de nabestaanden en politie, terwijl hier alle (Engelse) media met een berg aan interviews komen van mensen die claimen enerzijds of anderzijds erbij betrokken te zijn etc.
@donvincenzo: Walker is dan ook helemaal totaal niet interessant.
Hmm, jammer. Aan de andere kant, het moest toch ooit stoppen. Hopelijk kunnen JC, May en Hammond ergens anders een soortgelijk programma voortzetten. Misschien kan ’t dan ook weer iets meer op daadwerkelijk auto’s gericht worden.
@trustmeiamanengineer: NB: Moest ‘ie nou janken aan ’t eind? Ik was altijd een groot fan van de BBC, maar ben ’t wel met Jezza eens: “They fucked it up”
Ik zie het als een kans om Top Gear bij een andere zender onder te brengen. May & Hammond moeten uiteraard wel mee. Welke zender dan ook, kan met een leuk budget Top Gear uitzenden en misschien hebben ze daar leuke ideëen. De roadtrips vond ik altijd super om te kijken en ik vermaak me wekelijks prima met de (gescripte) versie van de laatste seizoenen Top Gear.

De amusementswaarde is voor mij persoonlijk nog steeds top. Het gaat meer om de liefde voor auto’s dan om daadwerkelijk een goed onderbouwde recensie te geven. En juist dat vind ik zo leuk om te zien in de laatste seizoenen, het lekker rijden/touren in mooie auto’s en het plezier van de mannen zien.
@mick09: “De amusementswaarde is voor mij persoonlijk nog steeds top. Het gaat meer om de liefde voor auto’s dan om daadwerkelijk een goed onderbouwde recensie te geven. En juist dat vind ik zo leuk om te zien in de laatste seizoenen, het lekker rijden/touren in mooie auto’s en het plezier van de mannen zien.”

Precies. Daar gaat het om.Dat het gescript is maakt voor persoonlijk niets uit. Zolang je het maar op een bepaalde/grappig manier laat overkomen, vind ik het best. Lekker verstand op nul en genieten. Ach, ze komen er wel. Dan maar op een andere zender met hetzelfde format.
iets voor jullie autoblog Veronica 20:30? zal binnenkort plaats voor komen hoogstwaarschijnlijk
@henkhupelschoten: ja! Racen met reaguurders, Wouter die kleine auto’s test in het onderdeel ‘Wouter in een kabouter’!
Ik zie mogelijkheden!
@awesome: Top idee! Iemand anders nog suggesties?
@awesome: sir smoke a lot die car-audio test met zijn muzieksmaak.
Rappen en wrappen met JD customs
Een blokje on met Perridon

Io schud ze zo uit mijn mouw!
@awesome: Ik voel voor jou een droombaan bij Autoblog
@awesome: wouter in een kabouter.. Brrrr
@henkhupelschoten: Richard hammond laat net via feestboek weten dat er om 15:00 vandaag een nieuwe top Gear wordt gepresenteerd @ricardo:
@henkhupelschoten: Is niet zijn officiële pagina.
Wachtlijst van 18 jaar. Damn, da’s beter dan zo heel lang…
Tja, als je leest dat JC per mail en in persoon heeft geprobeerd de boel te redden dan krijg je icm deze rant sterk het beeld dat er een paar “zichzelf heel belangrijk bindende BBC peopletjes” JC kostte wat kost willen laten zien we er nou eigenlijk de baas is.. En dat pikt hij niet. Het uitlekken van de verhalen is ook gestuurd als je naar de timing kijkt…
Andere omroep, andere naam, zelfde programma?
@w0o0dy: ach, bij mij op het werk zijn er ook een paar die zo vaak gewaarschuwd zijn.
Tot het te laat is, en men ze echt spuugzat was, dan proberen de boel te lijmen terwijl het al te laat is. Ik hoop dat Clarkson beseft dat hij niet onvervangbaar is. Populariteit is niet per definitie een vrijbrief voor diva gedrag.
@w0o0dy: Geen poppetjes, één poppetje. Director of television Danny Cohen. Hij en Clarkson leven al jaren in onmin en het lijkt wel zijn persoonlijke missie om Clarkson de laan uit te sturen.
Misschien is het helemaal niet zo gek om er mee te stoppen, het hoogtepunt van Topgear ligt naar mijn mening wel (ver) achter ze. Ik kan de humor en mening van Clarkson absoluut waarderen, maar die gescripte grappen al een paar jaar niet meer. Ik zou het toejuichen als hij (of alle drie) iets anders gaat doen, al dan niet met auto’s.. als het maar geen aftreksel van TG wordt.
Amai, hebben ze bij de bbc nog nooit van HR management gehoort?
Handige donder die jc!
zielig figuur die kakzon; bbc de schuld geven terwijl hij terecht ontslagen werd, hoezo diva
Alsof ITV of een andere Britse commerciële zender niet staat te popelen om Clarkson, Hammond en May een mooi contract aan te bieden om bij hen Top Gear te komen doen. Dag BBC, hallo nog meer geld!
Don’t be such a bitch about it, Oisin.

Beetje knokken hoort er af en toe bij als je veel bij elkaar op de lip zit he, uitpraten en een biertje bij een warme biefstuk.. klaar.
Ik denk dat het hele verhaal sensationeler is gebracht dan het in werkelijkheid is, Wat ik altijd heb begrepen is dat met name JC erg collegiaal is en juist erg vriendelijk omgaat met de staf. Er kloppen meer dingen niet aan hoe het verhaal in de publiciteit is gekomen.

Na een lange dag filmpjes draaien drinken de presentatoren nog iets in een café.Het wordt gebracht alsof ze iedereen maar op zich lieten wachten en zich als een stel prinsesjes naar het hotel lieten vliegen. Hoe gek is het om na een dag hard werken nog even een glas te drinken? Wat die helikopter betreft: dat ding was toch gehuurd en tijd is in televisieland kostbaar, dus waarom niet vliegen ipv met een busje 3 uur rijden naar het hotel?

Dan het incident zelf. Er wordt gedaan of JC vanuit het niets iemand op zijn gezicht heeft geslagen. Dat kan ik mij gewoon niet voorstellen. Ik kan mij wel goed voorstellen dat hij heeft geklaagd over het feit dat er geen warme maaltijd meer beschikbaar was. Nu de speculatie: De warme maaltijd wordt alsnog geregeld, maar de producer die verantwoordelijk was heeft zich negatief over JC uitgelaten. Er volgt een confrontatie en uiteindelijk een handgemeen.

Natuurlijk moet je met je handjes van elkaar afblijven maar ik vind dit een veel logischer verhaal dan dat JC zomaar zonder echte aanleiding zomaar begint te meppen. Dan is zijn uiteindelijke reactie ook beter te plaatsen. Maar dit is natuurlijk véél minder spectaculair dan een diva die uit de bocht vliegt.
@pomoek: Ik wacht wel op de film…
Weet je, je kan dit wel stoer vinden en we kunnen er wel om lachen, maar ik vind z’n attitude tot nu toe nogal arrogant.

Hij heeft niet één keer publiekelijk z’n excuses aangeboden aan de producer die hij heeft aangevallen. Als ik hem was dan zou ik toch even een toontje lager zingen. Ook de arrogantie dat hij stelt dat de BBC het verkloot heeft geeft blijk dat hij zich groter voelt dan de show.

Een paar dagen geleden heeft hij wel z’n excuses aangeboden aan BBC bonzen, maar als je dit weer leest dan vraag je je af wat die excuses waard zijn.

Begin op deze manier een beetje een antipathie tegen deze man te krijgen.
@Rick-dos: Ik weet nog steeds niet zeker wat er precies is gebeurd, maar de aanname dat het probleem bij JC is gestart komt wat snel. Eerst eens even afwachten wat de komende weken naar boven komt drijven…
@Rick-dos: Het is een entertainer pur sang ! kilo zout erbij en lachen verder niets!
@Rick-dos: Publiekelijk excuses aanbieden? Waarom? Hoewel de kranten en webs er vol van staan, heeft het publiek zich er niet mee te bemoeien. Dat ze het onder elkaar regelen, en dat gewoon allebei zeggen “het is voorbij, on with the show”…
Geweldige vent! Zegt gewoon wat hij denkt… daarom ook zover gekomen. In Nederland hebben we ook zo’n man (niet zo bekend) Maxime Hartman.
@schellekens006: pffff… grapje hoop ik?
BBC zijn hufters maar deze opa is degene die losse gerimpelde handjes heeft?
Sja we zijn er niet bij geweest. Slaan is niet netjes, maar stel dat die producer al weken lang zijn bloed onder zn nagels haalt.. moet een stootje kunnen..

Mja, we zijn er niet bij geweest en t zal mn reet roesten. Kom gewoon terug ouwe
BBC = Big Black C*ck
Heb vanmorgen ook gelezen op de fb pagina van Richard Hammond dat er vandaag om 15:00 een nieuwe presentator gekozen word
TG zonder JC is kansloos en gaat ook niet gebeuren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).