‘Jeremy Clarkson gaat sowieso weg bij de BBC’

Auteur: , 84 Reacties

Wat de uitkomst van het onderzoek naar Jeremy's handgemeen ook wordt, hij heeft het helemaal gehad met de BBC.

'Jeremy Clarkson gaat weg bij de BBC'

Dat meldt Radiotimes op gezag van bronnen in de buurt van de 54-jarige Top Gear-presentator. Tegen vrienden zou Jeremy hebben gezegd dat hij helemaal geen stomp heeft uitgedeeld aan de bewuste producer, maar dat het slechts wat “handbags and pushing” was. Duw- en trekwerk dus.

Zijn relatie met de top van de Britse omroep zou na tal van incidenten dusdanig slecht zijn, dat hij er mogelijk zelf voor kiest om zijn biezen te pakken bij de BBC. Ongeacht de uitkomst van het lopende onderzoek. Een onderzoek dat ervoor heeft gezorgd dat de komende afleveringen van het lopende seizoen zijn geschrapt en alle filmactiviteiten zijn gestaakt.

Hangry

Clarkson, die eerder zei “een lekker koud biertje te pakken totdat dit allemaal overwaait” en gisteren nog bij Chelsea op de tribune zat, zou producer Oisin Tymon zijn aangevallen nadat de Top Gear-crew om 22:00 uur ’s avonds bij een hotel aankwam en er geen warm eten meer geserveerd werd. Hangry Clarkson eiste biefstuk, maar dat was niet voorhanden, wat tot de ruzie leidde. Uiteindelijk heeft de hotelmanager zelf de biefstuk voor LaJezza klaargemaakt, aldus kwaliteitskrant Daily Mail in een longread.

Ondertussen krijgt Clarkson haat en steunbetuigingen van alle kanten. Zelfs premier David Cameron sprak zich uit over de kwestie, in het voordeel van de autojourno:

“He’s a huge talent. Because he is such a huge talent and he amuses and entertains so many people, including my children, who’d be heartbroken if Top Gear was taken off air, I hope this can be sorted out.”

Bijna 730.000 mensen hebben de petitie om Clarkson bij de omroep te houden getekend, en het autotainmentprogramma dat wereldwijd 350 miljoen kijkers trekt voort te zetten.84 reacties

Jammer.. hopelijk blijft hij nog ff
Komen ze er nu pas achter dat het een verwend kind is? ”Als de boeren niet meer klagen en de pastoors niet meer vragen, dan nadert het einde der dagen”
@clarkson: Rijmelarij van lik me vestje.. ;))
Misschien moet John de Mol even een belletje plegen..
@buzzertnl: ja, kan die leuk RTL Autovisie presenteren
@Robinveerman42: RTL Autovisie de rillingen lopen over mijn lijf brrr
@robinveerman42: Als Clarckson het gaat presenteren kan het best grappig worden
@buzzertnl: toevallig is het bedrijf van John de Mol gisteren net door Britten over genomen. Toeval?
@stephane8200: toch niet door de bbc?
@rolov: nee, door ITV. Naar het schijnt de onafhankelijke tegenhanger van de BBC met hun Channel 3.
Zou wel immens zonde zijn! Hopelijk blijft Top Gear dan wel gewoon bij de BBC en krijgt het een nieuwe presentator erbij..

Maar dit betekent dan dus ook dat er geen hypercar-trio-toptest-special-aflevering gaat komen?
@Brutus: ga er maar niet vanuit nee
@Brutus: Ik kan me niet voorstellen dat Top Gear werkt met een andere samen stelling. Dan kunnen ze beter het roer omgooien en 3 nieuwe presentatoren neer zetten en het New new top Gear noemen.
Als het trio dan 5th gear overneemt en presenteert komt het helemaal goed.

Dat laatste is zo’n slecht idee nog niet al zeg ik het zelf :-)
@sketcher: Daar zat ik zelf ook al eventjes aan te denken inderdaad! De humor van Top Gear en de “seriousness” van Fifth Gear.
@sketcher: In het begin wisselde Top Gear wel vaker van presentatoren, Tiff Needell heeft zelfs ooit nog TG meegepresenteerd.
@osmo: klopt idd die heeft nog de test gedaan van de Discovery II in ’98 of’ 99. Aan die periode wordt meestal gerefereerd als “the old top gear”. Toen ging het roer om en kwamen ze terug zoals we ze nu kennen en die show noemen ze ook wel the new top gear. Ik vrees dat het nu tijd is voor een new new top gear.
@osmo: Dat was een totaal ander programma, wat toevallig dezelfde naam droeg. Old Top Gear werd geschrapt wegens te weinig kijkers. Een goed jaar later kwam Clarkson met een nieuw format voor een autoprogramma, ditmaal een studioshow ipv samengeplakte reviews, en met drie vaste presentatoren ipv een hele hoop autojourno’s die elk nu en dan een filmpje maken. BBC heeft gewoon de oude naam gerecycleerd, en voila, TG zoals we het nu kennen…
@Brutus: illuminatie!!!!!
@Brutus: ga daar maar van uit, vorig jaar heeft JC zijn aandelen in TG verkocht aan dde BBC. TG gaat nergens heen.
Kijk diva Clarkson zitten in z’n cabrio, geef hem een handtas en het plaatje is compleet. Ruzie maken om een hap eten……
@gash: wacht eerst nou maar tot er feiten naarbuiten komen ipv je huilie huilie gaat lopen doen tegen clarkson om (zeer waarschijnlijk) onzin verhalen.
@gash: Volgens mij heb jij een abonnement op het geven van sneue reacties.
@toniominestrone: inderdaad ;-). De Britse tabloidpers staat bekend om hun objectiviteit en correctheid. De Nederlandse reaguurder daarentegen staat er weer bekend om alles klakkeloos over te nemen :-)
@toniominestrone:

”Sneu”, da’s een heel fraai woord, Zou je vaker in je commentaren moeten gebruiken!
@gash: Alleen voor ….,tja, laat maar.
@toniominestrone:
Mompelt nu iets over een pot en een ketel….
Cameron zou dat natuurlijk wel zeggen, wil ‘ie de relatie met z’n buurman een beetje onderhouden. Maar of ie nou politieke druk moet gaan uitoefenen op de BBC..?
@Jochempie: Dat is hij de wereld verdomme verplicht ;)
Zonder JC geen TG.
Zonde of niet. Als hij mag blijven moet BBC voortaan alles van hem slikken.
Hoe zat het met de rechten van tg zijn of waren die van Clarkson?
Maar is er niet een andere omroep die topgear zou willen uitzenden ? Lijkt me wel toch! Hoop echt dat het blijft bestaan.
@loveforcars: Rechten zijn in handen van de bbc, zo simpel zal dat niet gaan.
Nou lekker naar de commerciële zender dus. Wel dieptriest dat zelfs Cameron zich hier over uitlaat
@dameister: Juist leuk zo’n betrokken premier.
@purepet9000: daar is idd ook weer wat voor te zeggen
@purepet9000: dat is ook wel weer waar
@purepet9000: interessanter dan de politiek, daar verkopen ze toch alleen maar slappe klets.
http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2990777/RICHARD-LITTLEJOHN-white-male-damned-British-No-wonder-Beeb-wants-shot-Clarkson.html

Leuk artikeltje van iemand die geen zin heeft om op de bandwagon te springen en Clarkson te bashen
@Edge: Goed stuk!
Mooi, haal de hele zwik maar weg bij de BBC dan. Een partij als Netflix zie ik nog het meest zitten eigenlijk.
Topgear door zonder JC met Hammond en May gaat niet gebeuren in ieder geval. En met 3 nieuwe presentatoren zal het nooit meer hetzelfde zijn.
@trustmeiamanengineer: nooit meer hetzelfde kan ook gewoon beter. Ik heb het hele circuit en loods gedoe maar goedkope opvulling gevonden. De show werd steeds minder journalistiek en meer amusement. Eigenlijk was het vorige Top Gear met o.a. Quentin Wilson, Tiff Needell Vicky Butler Henderson wel beter.
@mashell: Ik mis Tom Ford bij Fifth gear, leuke kerel. Schrijft nu stukken voor het Top Gear blaadje
Als dit zo is dan zal Top Gear met d huidige bezetting ophouden te bestaan. De rechten van Top Gear liggen volgens mij bij de BBC. Als Clarkson dus zou beslissen weg te gaan dan zou hij een andere programma moeten gaan presenteren. Ik denk dat hij dan ook snel in de vergetelheid zal raken.

Reden dat Top Gear overal bekeken wordt is omdat je BBC Worldwide en BBC America hebt. En wij in Nederland BBC 2. Als hij voor ITV of Sky zou gaan werken dan heeft hij die dekking niet. Daarnaast is het de vraag of Clarkson zonder Top Gear kan. Het kan zomaar zo zijn dat als je hem in een ander format zet dat het gewoon niet werkt. En ik acht die kans groot. Wellicht dat dat voor hem ook een overweging is om niet te vertrekken.
@Rick-dos: Clarkson presenteert niet alleen TopGear, maar ook documentaires, in hoeverre ik weet.
@n42b18: en is voice over bij een aantal programma’s.
Het zou wel een grappige geschiedenis voor Top Gear worden als het programma naar de commerciële omroep gaat. Eerst verkoopt de BBC het format voor klassiek Top Gear aan Channel 5, maar wil de naam niet verkopen. De nieuwe naam van dit programma is hier een sneer naar: Fifth Gear. Iets later blijkt waarom, Top Gear reïncarneert als het programma wat we nu kennen en gaat bijna 14 jaar later ook naar de commerciële omroep. Het kan soms raar lopen.

Ik hoop zelf dat het niet gaat gebeuren, ik ontvang Channel 5 niet.
hammond en may hebben al gezegt niet verder te gaan met zn 2en dus misschien dat ze zelf bij netflix (ofzo) of ze daar kunnen beginnen met een nieuwe top gear achtig iets maar zo heb ik wel mijn twijfels of netflix wel zit te wachten op probleem a la jc.. hopen dat top gear gewoon blijft… en dat die supercar test nog komt
@gwnbmw: Welke problemen? De problemen werden (op de slope opmerking na) vooral gecreëerd door BBC zelf die ultra gevoelig is en op elke slak een kilo zout legt, een commercieel bedrijf heeft daar geen enkel probleem mee, sterker nog die houden wel van wat free publicity. Als Top Gear stopt zeg ik mijn license fee op en betaal ik geen cent meer aan de BBC.
@sketcher: En zelfs voor die slope-opmerking kun je hem niet volledig de schuld geven. Er zijn immers ook producers en editors die het materiaal bewerken en die grap alsnog eruit kunnen knippen. Iedereen maakt wel eens een grap die (onbedoeld) racistisch of beledigend is.
Iedereen zeikt over hem, het is gewoon een geniale man die ons allemaal laat lachen tijdens de afleveringen, zonder hem, is topgear helemaal niks meer
Oh help, wat een drama. Het moet zijn dat er geen dringende problemen in de wereld zijn. Fact blijft dat ‘ie overbetaald wordt om wat gescripte grappen te maken.
@luxaeterna: Kan zijn, en Clarkson in soms een ‘Knob’, maar hij heeft wel het beste autoprogramma ooit gemaakt dat al ruim 12 jaar mee gaat. Kunnen andere programma’s nog wat van leren….
Ik verwacht dat ze met z’n drieën een nieuw televisieprogramma “op het gebied van auto’s” (zie autoblog.nl/informatie) beginnen bij de best biedende partij. De heren raken op leeftijd en na jarenlang onderbetaald te zijn geweest door de publieke omroep (Oprah en Jay zouden er nog geen scheet voor laten) kunnen ze dan nog een paar jaar lekker cashen.
Dit is een mooi moment om weer een eigen programme te maken zonder Hammond en May, ik vind het oude format geweldig zonder die ruis.

mijn mening:-)
Overigens zou dat letterlijk het einde van Top Gear betekenen want de drie hebben al vaak genoeg aangegeven alleen in de huidige samenstelling het programma te willen maken. Stopt ééntje (om wat voor reden dan ook), dan stoppen ze allemaal.
@Edge: ik hoop dat die twee (Hammond en May) woord houden. Hammond doet namelijk alles voor geld.
@commentaar1: Want? Hij presenteert zoveel programma’s?
@BMW316i: ik doel op het feit dat ik top gear met hem alleen leuker vind
@commentaar1: Sinds hij zn Dodge Charger heeft, hoeft hij toch niet meer te harken (zie oude afleveringen) https://youtu.be/GjZLx64T3PI
@commentaar1: dat is wat ik er van mee krijg ben ook nog maar een 12 jarige die verslaafd is aan tg…
@gwnbmw: snap niet waarom deze reactie helemaal hier staat had em op een ander bericht gezet, maakt niet uit
İk denk dat dit wel vaker is gebeurt anders stuurt de bbc hem niet zomaar weg.
@bempi42: Je onderschat de truttigheid van de BBC.
@sketcher: gezien wat er naar boven is gekomen over de presentator van dat andere BBC top programma (Top of the Pops) kun je ze niet eens verwijten te voorzichtig te zijn.
Het lijkt dit keer wel serieus te zijn…..
Ik had dit wel toepasselijk gevonden in het artikel

https://youtu.be/oUFbT4yUq-M

Sad situation
Teken die petitie maar voor wat het waard is ;)
Jammer dat er niet bij wordt vermeld dat jezza 2 uur later aankwam in het hotel ondat hij nog een biertje zat te doen in de pub…

Ja jezza is kinderachtig, ja hij gaat soms te ver, maar ook ja hij maakt top gear tot wat het is. Hij zou het programma ook prima alleen kunnen doen imo.

Iedereen heeft wat te zeiken over de overgescripte specials, maar iedereen kijkt het blijkbaar toch, waaronder moi. Jammer dat jezza een caricatuur van zichzelf is geworden. Hij dacht onaantastbaar te zijn. Dat hij even een schop onder zijn kont nodig had vind ik ook, vind het alleen nu wel erg overdreven allemaal
Dit begint steeds meer op een publiciteitsstunt te lijken..
In Jeremy Clarkson’s hoofd:
BBC behoudt Top Gear (met of zonder JC): BBC blijft bestaan.
BBC behoudt Top Gear (zonder JC): BBC krijgt het moeilijk.
BBC schrapt Top Gear: BCC gaat ten onder.

In realiteit:
Wat er ook gebeurt, BBC blijft groot.
@JaxDryke: eh, eerste zin moet zijn: (met JC). fix please.
Eindelijk! Top gear zou vele malenbeter zijn zonder die gefrustreerde oude knar die zijn best moet doen om de geënsceneerde grapjes vlot te laten overkomen.
Top gear zou ook vele malen beter als niet alles in de scène zou gezet worden. Geef maar gewoon Fifth gear.
vele malen beter zijn geweest
@petros: Fifth gear…. sorry maar ik walg echt van die presentators in dat programma.
Nou, doei hè! Doe je zelf even de deur achter je dicht?
Wie weet gaat hij nu wel innoveren en krijgen we binnenkort een fatsoenlijk gratis online autoprogramma met echte grove humor en niet dat zoete gedoe dat de BBC ervan maakt.
DIe laten ze echt niet gaan hoor, het is de kip met de gouden eieren :)

En als de premier van het VK al een goed woordje voor hem doet (BBC = publiekszender) dan zal het wel goed komen.

Tja, juist omdat hij zegt en doet wat ie wil is het z’n leuke presentator….
Hij zal bij een andere zender tevens wel veel meer geld kunnen vangen als hij het voor elkaar krijgt heel top gear te verhuizen. Ik denk dat clarkson hier alleen maar beter van wirdt
Clarkson heeft z’n concept (Top Gear)vorig jaar verkocht aan de BBC.Daar heeft hij tientallen miljoenen voor gevangen.Tel daarbij op wat hij in al die jaren aan loon heeft gehad bij dezelfde BBC.Die hoeft niet meer te werken,krijgt z’n geld helemaal niet meer op.Reken erop dat die andere 2 de buit ook al lang binnen hebben.
Dit is toch niet grappig. JC verpest het uiteindelijk voor zn fans en kijkers. Gelukkig is iedereen vervangbaar. Topgear kan wel een update gebruiken voor de komende jaren. Het niveau lijkt tegenwoordig niet veel hoger te komen dan borrelpraat op verjaardagen en bruin cafe.

Persoonlijk vind ik Fifth Gear veel leuker om naar te kijken.
Hallo Chris harris!!
“He’s a huge talent. Because he is such a huge talent and he amuses and entertains so many people,…”. Sorry, wat is dat voor een zinsbouw mr. Cameron.
Voor hem 10 anderen zonder dat arrogante.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).