Combospot: Alfa Romeo 8C Competizione vs Maserati Ghibli

Auteur: , 32 Reacties

Oehlala! Twee Italiaanse schoonheden die gezellig naast elkaar geparkeerd staan. Daar zal het hart van mening autoliefhebber sneller van gaan kloppen.

Alfa Romeo 8C Competizione vs Maserati Ghibli

Ondanks dat de Alfa Romeo 8C Competizione alweer vier jaar uit productie is ziet deze auto er nog steeds picobello uit. Het feit dat de auto bij Maserati werd gebouwd en een V8 heeft, die eveneens bij het merk met de drietand vandaan komt, maakt de combo nog leuker.

De Maserati Ghibli is een stukje kleiner (en goedkoper) dan de Quattroporte, maar ook een stukje sportiever. En volgens veel mensen vooral mooier. Onder de motorkap vinden we helaas nog geen V8, maar de geblazen V6 is zeker niet verkeerd.

Spotter leroy1991 kwam dit koppeltje tegen bij Driessen en was zo vriendelijk om wat foto’s op Autojunk te knallen.32 reacties

Geinig. Eerder had ik nog gecomment dat die spot best een artikel verdient en ja hoor: @robbie heeft geluisterd. Terecht, wat een combo zeg. En die 8C staat ook nog eens op verse platen!
De naam die aan de rechterkant van de garage hangt doet mijn hart veel sneller slaan dan die Italiaanse sportwagens. Liever een goede Zweed dan een Italiaan ;)
@gedece: Liever een goede Zweed dan een Italiaan? Toe, vertel eens meer over de afkomst van het merk op je avatar…
@toyotafortuner: had me misschien beter moeten uitdrukken ;p ik hou van de ‘Amerikaanse’ Lancia’s die vroeger Chrysler waren ;) Een Ypsilon, Musa (bestaat dat nog?) en een Delta daar haal ik mijn neus voor op maar een Thema (300 c), Voyager en Flavia (Sebring) jummie! ;)
@gedece: Ah je houdt van Lancia’s die NIET roesten.
@911GT2: je bedoelt: hij houdt van Lancia’s die vanzelf uit elkaar vallen……
@gedece: dan geef ik je gelijk. Ik wil ook liever de omgekatte Lancia’s. Die zien er ten minste niet enorm muesli uit. Of een leuke oudere Lancia als een Thesis, Thema (9000/164 enzo versie) of nog ouder: Aurelia of Stratos. Je kan ze nog als Chrysler halen, maar dan moet je het niet erg vinden om rechts te rijden (UK-import)
@gedece: Hahahahahahaha
@danielj: Heb het gewoon niet voor te dure Fiats ;)
@gedece: Ieder zijn mening, ging mij meer om het uiterlijk van deze 2.
Hoezo is het jammer dat er geen V8 inzit? Alsof het ook maar enigszins boeit wat voor motor er in een Maserati ziet die je toevallig ergens bij een dealer geparkeerd ziet staan.
Als je had gezegd dat die Maserati een Kia Optima wad had ik je ook geloofd. Die 8C daarentegen…
@poekoek: nu je het zegt..
@poekoek: leeftijdskorting bij Specsavers; maak er gebruik van !!
@kenner: daar kom ik nog niet voor in aanmerking.
Als er geen merkje op die Maser had gezeten, had het van alles kunnen zijn.
Ik zal wel nooit snappen wat er mooi is aan de 8C. De Maserati is een best mooie auto (maar niet zo mooi als de oude Ghibli) maar de Alfa blijf ik een raar misvormd ding vinden. En dat terwijl ik Alfa’s vaak erg mooie auto’s vind.
@ej20g: Ik heb vooral niks met die nieuwe Ghibli, zo lelijk als de nieuwe is, zo mooi was de vorige. Een 8C kan ik dan wel weer waarderen… :)
In hun natuurlijke habitat dus… Bij de garage!
@911GT2: flauw..
Die velgen op de Ghibli zijn echt om te janken. Lijkt zo inderdaad net een Kia Optima.
@jrmpower24: als je die auto koopt ga je gewoon even via een Duitse Lidl naar huis ;-)
Wanneer maakt Alfa weer eens een mooi D-segmenter? Daar zitten we op te wachten, niet een of ander onbereikbare supermodel….
Het had ook een infinity kunnen zijn vanaf dit perspectief…
Zonder twijfel de 8C!! naar mijn mening de mooiste moderne auto die is gemaakt de afgelopen 20 jaar!
mooi , niet mooi : maar kopen we een auto ”op de mooi dan ” ? Verkooptoppers zijn een Golf en Corolla ………..
@tweede_woning:
Tja, niet iedereen koopt zijn auto’s rationeel, er zijn mensen die gaan voor mooi.
Bij mij staan rijeigenschappen op nr.1 en mooi op nummer 2, ratio komt op mijn lijstje niet voor.
De Alfa is heerlijk maar die Mazdarati word ik niet warm van – zeker in vergelijking met de Ghibli’s van vroegah die ik heerlijk vind.
Een demo en een geïmporteerde occasion voor de deur bij Driessen. Ja, heel bijzonder.
@sydney: kun je beter even naar Wim Prins in Nunspeet. Daar staan wel 40 van die prachtige Italiaanse bolides.
Leuk al die nostalgische zielen die de vroegere Maserati’s verkiezen. Ze hebben zeker een punt, maar plaats de huidige Ghibli tov zijn opponenten, i.e. BMW5&6 – Audi A6&7 en de keuze is snel gemaakt! Zelfs nog los van de rijeigenschappen is het binnenin een stuk aangenamer vertoeven in een Ghibli (of ben ik de enige die ook de duitse interieurs te clean en zelfs saai vind?). Ook het uiterlijk vind ik persoonlijk ruim voldoende onderscheidend van de vernoemde Kia’s & Mazda’s :-)
@nick007: Ik hoor wat je zegt, maar zou ik toch voor een mooie sinistere S7 gaan. Dat OF een Maser QP. Het is helaas gewoon net iets te Japans vergeleken met de gedurfde modellen die ze in het verleden maakten. Maar kwestie van mening uiteraard.
@jagofiel: Is inderdaad persoonlijk. Audi a7 vind ik met voorsprong de mooiste Audi, maar blijft Audi. Quattroporte is heel ander budget! Na proefrit ben ik voor de Ghibli gegaan in elk geval.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).