De BMW X1 plug-in hybride is hier! Maar…

Auteur: , 33 Reacties

Wij hebben er geen zak aan.

BMW X1

Tijdens de Chengdu Motor Show in China heeft BMW vandaag de X1 xDrive25Le iPerformance onthuld. Dit is volgens BMW de eerste priemiejum compacte SUV met een plug-in hybride aandrijflijn. Er hangt echter een dikke maarrr aan dit hele verhaal en je voelt ‘m al aankomen. De hyblide is stlaks enkel te bestellen in China.

De X1 heeft een 136 pk sterke 1.5 liter driepitter, gekoppeld aan een elektromotor met 95 pk. Gecombineerd is deze constructie goed voor 385 Nm aan koppel. Een sprintje naar de honderd duurt 7,4 seconden en waar het natuurlijk om gaat is het theoretische verbruik. Volgens BMW komt het neer op een gemiddelde van 1,8 l/100 km. Foe Yong Hai met kip voor degene die dit gemiddelde daadwerkelijk weet te halen. Het is mogelijk om tot 60 kilometer volledig elektrisch te rijden. De plug-in hybride wordt leverbaar met zowel een handbak als een automaat.33 reacties

BMW was ooit eens een heel leuk merk.
@baklava: heel, heel lang geleden
@nopetrolnofun: toen de M3 nog een 4 cilinder was…
@mashell: en de M5 zes…
@baklava: Volvo ook
@baklava: Ach man, ga maar eens met de nieuwste modellen rijden. Spreek je daarna nog wel ??
@rauto: moeten die kleuters eerst wel hun rijbewijs halen ;)
@blo3to3t: ik zelf ook nog maar ik weet zeker dat de meeste mensen zoals bijna iedereen in Nederland vooroordelen hebben :(
@baklava: Zonder dit, geen dikke shit.
@straatzakelijk: juist ja!
@baklava: Waarom denk je dat al die heerlijke old school M BMW’s hard in waarde stijgen?!
Deze had ik toch graag hier gezien!
Waarom eigenlijk alleen China? Denkt BMW dat het ding hier geen toekomst heeft? Het feit dat ook een handbak leverbaar is doet anders vermoeden (Chinezen roeren niet zelf).
Waarom zou dit zijn? Lijkt mij best wel een topper voor de Nederlandse markt. En hij wordt daar toch alleen maar gekopieerd.
@mikkeloentje: een Chinese X1 heeft wat andere kwaliteitsstandaarden dan wij gewend zijn. Zeg maar veel lager. Bovendien is begin volgend jaar de hele plug in hype helemaal over omdat dan de gewone bijtellingsregels ook voor deze wagens gelden. Loont dus niet voor BMW om deze naar hier te halen.
@mashell: De X1 is er toch al? Kan me niet voorstellen dat ze hier andere eisen stellen aan alleen de aandrijflijn. En je vertelt het als een waarheid, dat het niet lonend is voor BMW. Maar waar baseer je dat op?
Lijkt op een Landwind K1 plugin. Let op mijn woorden.
Heeft ie nu blauwe nieren of niet?
@berlinetta: Het lijken mij zwarte, dichte nieren met blauwe lijntjes die de lamellen van een normaal stel nieren moeten voorstellen.
@edge: Je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Fraai kan ik het echter niet noemen.
Ben ik de enige die nog nooit van een hybride heeft gehoord met een handbak? Lijkt me vele malen inefficiënter dan een automaat aangezien ie geoptimaliseerd wordt op de rest van de aandrijflijn.
@wouter181: Nooit opgevallen dat de Honda CR-Z een handbak heeft? Verder heb je volgens mij wel gelijk wat die (in)efficiëntie betreft. Ook vraag ik mij af hoe het volledig elektrisch rijden met handbak werkt. In z’n neutraal zetten en dan gas geven of iets dergelijks?
@edge: elektro motor voegt zijn koppel toe tussen de motor en de versnellingsbak.. benzine motor heeft minder hard te werken onder inefficiënte omstandigheden en Electro motor genereert stroom als de ice kracht over heeft. Simpel dus.
@w0o0dy:
iha (tot bepaald toerental) is “hard werken” gunstig voor de efficiency van een motor, vandaar dat fabrikanten trucjes als cyllinderuitschakeling toepassen (overblijvende cylinders moeten harder en dus efficienter werken). Bij deze auto zal ws de motor pas aanspringen als de elektromotor het niet meer alleen redt (of de batterij leeg is).
Plug in hybrid met handbak?
@wouter911: Great minds think alike Wouter :P. maar @edge heeft mij hierboven al van een antwoord verschaft.
Blij dat die niet komt.
Nog steeds een TOP-MERK!! Met leuke autos voor iedereen.
Ik vind het woord grapje en tevens Chinees interpretatie heel leuk
@timoangelo: Jij wél?
Zelfde aandrijflijn als die hybride 2-serie. Niks vernieuwd dus.
De X1 is niet volgens de BMW standaard. Ik vind de kwaliteit van het interieur ver te zoeken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).