De eerste, originele Batmobile uit 1963 is te koop [updated]

Auteur: , 19 Reacties

Heritage Auction veilt de eerste Batmobile ooit. Toch zou het kunnen dat je 'm nog nooit gezien hebt, want dit exemplaar heeft nooit gefigureerd in de TV-series of films.

Deze Batmobile werd geboren in 1963 en kreeg als eerste auto een licentie van DC Comics. Het is in feite een Oldsmobile 88 uit 1956, maar dan volledig aangepast. De destijds 23-jarige Forrest Robinson gebruikte de strips uit de jaren ’40 en ’50 als inspiratie en begon in 1960 aan het project. Hij rondde het in 1963 af, twee jaar voor er een Batmobile opdook op TV.

De Batmobile in kwestie was in eerste instantie zilver, maar werd een paar jaar later alsnog zwart gespoten tijdens de Batman-hype. De auto van Robinson toerde een jaar lang door Amerika als officiële Batmobile, voordat de replica’s van de wagens in de TV-serie voor hetzelfde doel gebruikt werden.

Daarmee kwam er meteen een einde aan de glorietijd van de eerste Batmobile, want Robinson verkocht ‘m al snel voor zo’n 200 dollar. Hij had dat geld namelijk hard nodig om een eigen bedrijf op te zetten. Bijna 50 jaar lang keek er niemand naar de auto om, tot hij in 2008 weer ontdekt werd. De restauratie werd eerder dit jaar afgerond, dus je weet zeker dat je een auto in goede conditie koopt.

Je zult waarschijnlijk wel een flink bedrag moeten overmaken naar Heritage Auction, want de Batmobile uit de TV-serie bracht vorig jaar nog 4,2 miljoen dollar op.

UPDATE 07-12-2014: Helaas voor de verkopende partij, een money cow zoals de hierboven genoemde Batmobile uit de TV-serie is deze creatie niet geworden. Al bij 137.000 dollar (zo’n 111.500 euro) viel de hamer.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Gave wagen.. alleen de front vanaf de zijkant kijkt nogal droevig.. haha
Wacht even… De Batmobile TV serie?? WTF?
@simppa: Waar heb jij het nu over?
@xxxheidi: Oops my bad. Ik las de laatste zin niet zo goed. Was net wakker…
Aankomend in deze batmobile op een plaats delict zal zeker tot een schaterlach hebben geleid bij collegae en boefjes.
Meh. Doet me niks
Mijn hemel, wat word ik oud :(
T is net een Tata
@roppp:

Die Nano’s zijn opeens wel erg groot geworden dan.
Ik denk dat je Tatra bedoelt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).